Le palasitika o le ogalaau mo ie pupuni: fesoasoani mo le filifilia

Anonim

O le palasitika o loʻo faʻafefe e faʻafetaiaʻi e tagata faʻatau. I le taimi nei o se tasi o auala sili ona talafeagai e tautau ai pupuni. O faʻataʻitaʻiga lelei lava foliga, foliga faigofie ma, taua, o se tau taliaina taliaina. E mafai ona faʻaaogaina i soʻo se mea e tatau ai sitaili ma tuʻufaʻatasia ma le tele o tisu mo pupuni. O lenei faʻataʻitaʻiga filifiliga e le maualalo i le lelei ma le tumau o le uʻamea o uʻamea poʻo fafie.

E eseese ituaiga eseese o tamai lapopoa, e sili ona lelei mamanu ma lanu lanu. Mo se lakapi malosi sitaili, e mafai ona e filifilia se faigofie filifiliga e aunoa ma le faauma. Afai o loʻo fuafua le fofo filifilia e nana ai le malaia, i se faʻataʻitaʻiga talafeagai mo nei faʻamoemoe. E i ai ni kopi matagofie ma se mea teuteu pamu. E mafai ona filifilia i le lanu ma mamanu mo soo se sitaili sitaili.

Tuʻuina atu palasitika faʻamau mo pupuni e mafai ona faʻaaogaina i potu ma potu le masani ai Talafeagai mea ma le faʻamuamua le faʻatulagaina faʻatagaina e mafai ai ona e faia ni faʻataʻitaʻiga o soʻo se tulaga eseese. O loʻo faʻaaogaina mo faʻamalama o loʻo i ai vaega faʻapito faʻapisinisi o le potu.

Le palasitika o le ogalaau mo ie pupuni: fesoasoani mo le filifilia

Tulaga lelei o le palasitika cornice ma faapipiiina o ie puipui i lalo o le taualuga

A faʻapea o se taugofie sili atu ma le aoga o pupuni o loʻo manaʻomia, ona filifili lea o se palasitika prinice.

O lona uiga lelei o lona uiga:

  • taugofie le tau;
  • maualalo ma faigofie mamanu;
  • mautu poto masani mea;
  • Faigofie faapipiiina;
  • atonu e eseese umi;
  • le ono faʻaaogaina o le faʻaaogaina mo pa lē masani pa;
  • Ua faigofie ona siitia ie puipui;
  • Faigofie tausiga.

Palasitika ogalaau o oAves o loʻo teteʻe i le vevela o le vevela, o le le fiafia o le le fiafia. E le mou atu i le la ma e le noatia i le oxidiction, e le pei o fausaga ma uʻamea fausaga. E mafai ona faʻaaogaina saʻo i soʻo se nofoaga e le o se nofoaga e le o iai ma tua atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le faletaele poʻo le loggia.

Aisea e sili ai le Mauga o le Cornice i le taualuga? E foliga mai e sili atu le manaia ma ua tele ni taimi lelei. Nei o le tele o tulaga lelei o se auala vave faigofie:

  • faateleina le va o le maualuga o le potu;
  • Ia latalata i luga faamalama maualuga;
  • Nana faaletulafono i luga o le puipui;
  • Sili atu le lelei puipuiga ese mai le tui o le malulu ma le malamalama.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona tuʻu le pupuni i le ogatotonu

O le taualuga o le cornice - o se mea e sili ona taua mo potu i totonu o le pou maualalo. Ua amata ie pupuni ona tuʻia ai lea o ia ma taunuu i le fola, e pei o le tosoina o puipui. O lagona loloto o loʻo vaʻaia i luga aʻe o le potu i luga, ma o le potu e lautele. Afai o loʻo ia valevale ie puipui latalata i le puipui, o le a puipuia le pupuni o le potu mai le malulu ea i le tau malulu, ma mai le malamalama malamalama i le taumafanafana.

E mafai ona faia le pa o ofa i le pa o Eaves o Eaves o le puipui atoa. O lenei tamai mamanu e foliga aulelei tele, aemaise i potu laiti ma tamai faamalama. I le faʻateteleina o le maualuga ma le lautele o le ie puipui, e foliga sili ona vaʻai. O lenei metotia ua maeʻa faʻaaogaina e tagata mamanuina i totonu o le itu i onapo nei. Ma le isi, o nei fagu e talafeagai atoatoa mo le tuʻufaʻatasia o le potu i sone, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi vaega o le potu e fuafua e moe ai, o le isi e faʻatinoina mo le galuega.

Le palasitika o le ogalaau mo ie pupuni: fesoasoani mo le filifilia

Ituaiga o Cloring Plassic Cornitions

Ua eseese ie pupuni palasitika tetele i a latou fuafuaga. E ala i le numera o pupuni na fuafua ai, o ituaiga nei e iloga:

  • Tasi le laina;
  • lua-laina;
  • tolu laina.

O ocave ma se tasi laina o mata o loʻo faʻaaogaina e naʻo le tasi le pupuni ua lava lea, ia manino malamalama malamalama poʻo faʻaleagaina. O le tasi-laina filifiliga o le taugofie. Lua-laina o laina e sili atu ona taatele, o se filifiliga masani. I le taimi lava e tasi, ao lea ma le po ua faʻapipiʻi ai pupuni. Tolu-batt faʻataʻitaʻiga o le a faʻatagaina le tuʻu mai i le tapulaʻa o pupuni o ie puipui, ae o mamoe foʻi.

I le foliga mai o le EAves mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Faigofie faʻapitoa faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le maeʻa;
  • Filifiliga ma le pule.

Faigofie avanoa ua fuafuaina e faʻatino ai a latou galuega tuʻusaʻo. Latou te le tulaʻi mai ma toetoe a le mafai. O le isi mea o faʻataʻitaʻiga ma mea teuteu elemene. O faʻataʻitaʻiga faapena e le naʻo le faʻaaogaina o pupuni, ae o le tautua foʻi e fai ma teuteuga. Pei o ni mea mo le faʻaumaina, palasitika spexed lipine (paluga) poʻo se rgigid rack (badutte bar) faʻaaogaina.

O le palasitika o le ofaga o fua e eseese ituaiga:

  • sao;
  • sao ma lapotopoto pe faatafafa (pito i luga;
  • Eseese tele ma galu-pei o fausaga.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se tafega vai vevela i totonu o le faletaele

O nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ona fiafia i itu eseese. O ia filifiliga e matua taua lava pe a e manaʻomia le tautau se siata masani i luga o le faʻamalama o loʻo i luga o puipui. O lona uiga, o le Eaves e mafai ona fai ma-mamanuina po o le p-foliga. Vavaeʻese vaega e mafai ona fesoʻotaʻi i itu eseese. I le taimi lava lea, o le lelei o matau lelei o matau ua faasao.

O le mea na tupu o le ata o le palasitika cornice faʻatagaina oe e aoina faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga eseese. E i ai tulaga masani, latou eseese i le laina o le 1.2-6 m. Afai e te le talafeagai, e mafai ona e filifilia se umi e oka ai.

Le palasitika o le ogalaau mo ie pupuni: fesoasoani mo le filifilia

Fausia ma faapipiiina

Ua i ai i le mea lelei le au pamu o le palasitika. O nei oloa taʻitasi o se fanua mafolafola (poʻo le faʻatumuina) o se pusa faʻatamala ma laina uumi mo matau. O le faʻapipiʻiina o le faʻailo o loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o le tagata lava ia. Ua ave i latou ma matau ma plug. O lea e foliga mai o le faʻavae - faigofie le pipisi. O faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu foi i se faʻavaʻa i le ituaiga o se laupapa. E mafai ona iai se isi vaaiga ma ua tapunia atoatoa le faavae.

Faapipiiina fasisitiga palasitika e mafai ona faapipiiina i luga o le taualuga ma luga o le puipui. Ua faʻasaʻoina i le afa o le mita. E maua mai ai le malosi atoatoa ma e le aofia ai le sagging. Mo suli masani, o le vave faiga e manino.

O le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi o le laupepa o le laupepa ma o le faʻauiga o lona uiga. O se tasi o filifiliga faigofie o le faʻapipiʻi o le malosi i le puipui. Mo le tuʻuina atu, o le a iai ni maa faʻapitoa - puipui lea ua faʻatauina ese. O loʻo latou faʻatumauina i luga o le puipui e le tagata lava ia-faʻatonuga, ma o le faʻamatalaga ua faʻapipiʻi e le nati ma le siku. O puipui e faʻatagaina ai le tuʻuina o o oaves i le mamao o le 5-25 cm mai le puipui.

A faʻapipiʻiina, e manaʻomia foi le mafaufau pe o le a le tele o le faʻamalama ma le maa. Ia amanaia lenei mea, e talafeagai ai le mamao o le pa. E tatau ona tautau pupuni matagofie ma e aunoa ma tau le aoga ma le leaga.

Faʻaesea, e mafai ona e filifilia le natia metotia mo le nonoa o le sili atu o le pupuga o puponi. O lenei metotia o nofoaga e sili ona lauiloa. O le pusa ma matau e le o vaaia, e lafi i luga o le taualuga o le lua pe o le vaeluatau. O loo vaaia e le pupuni o le au pupuni i le ala o le taualuga mai le taualuga.

Tusitusiga i luga o le autu: O laʻau mafanafana o le Kerisimasi i luga o le puipui: 6 dia dy dy (31 ata)

Le palasitika o le ogalaau mo ie pupuni: fesoasoani mo le filifilia

Faʻapefea ona filifili se faʻamaligiina o le cornice?

Ae e te le i faʻatauina se cornice, vaʻai i mea nei:

  • masani masani i totonu;
  • potu ma le potu ma ona foliga iloga;
  • Valivali faʻasaina pa puipui, puipui i le, meaafale;
  • Manaomia le numera o pupuni.

Taumafai e filifili le faʻataʻitaʻiga ina ia fetaui ma le aotelega o le manatu o totonu. Afai ei ai ni mea fafie i totonu o le potu, ona mafai lea ona e faia se cornice ma le tutusa ituaiga. Gauai atu i le lanu o le fasi pepa. Taumafai e ogatasi ma le tufuga o pupuni ma puipui. A iai le tele o le tele o leo leo i totonu o le potu, filifili se mea laki. O se manuia filifiliga - pe a maeʻa le faʻauma i luga o le chnice e fetaui ma le sitaili o loʻo faia ai isi elemene mea.

E mafai ona matauina le Cranice ma e le o tufatufaina atu i se tulaga lautele. Pe avea o se mea e malosi e tosina mai ai le mafaufau. Mo nei faʻamoemoe, filifili faʻataʻitaʻiga ma teuteuga teuteu. Atonu o se ata manaia o ato ma se mamanuina o le mapusaga pe na o se lanu lanu ma pe leai se foliga. Afai e te fuafua e tautau naʻo le malamalama o le pito i luga o pupuni, ona faʻaaoga lea o se laina e tasi. Mo se tele o pupuni mamafa, filifili faʻataʻitaʻiga ma le faila.

E mafai ona e faʻaaogaina le cornix ma le pupuni e maua ai le faʻateleina o le tatalaina o le faʻamalama. Mo nei faʻamoemoe, lautele faʻataʻitaʻiga ma le umi e sili atu nai lo le lautele o le tagata lautele ua filifilia. I potu laiti, faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina o mea ua faʻamatalaina i luga o le puipui atoa. Fiafia i le faigofie fetuunai ma manino lelei foliga.

Palasitika ogalaau o oAves - o se vaega agavaa o le mamanu o faamalama i soo se potu. E mafai ona faʻaogaina saogalemu mo fale nofomau, ofisa pepe vaalele, kapeneta ma nofoaga lautele. I le faʻatauina o sea faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e sefe ma le saogalemu, ma o le a le afaina ai lava.

O loʻo faʻaaoga foi le pamu o palasitika palasitika e fausia ai ni vaega eseese i totonu o le avanoa e tasi. E mafai ona e faailogaina i le pupuni o se nofoaga moe. E taua le moni o le mea moni o le 'au o loʻo mafai ai ona e foia le faʻafitauli i le nofoaga o le ie puipui i totonu o potu i totonu o potu.

Faitau atili