Faʻafefea ona 'Faafeagai o Papa i le faasitepu ma ou lava lima [faʻapipiʻi metotia]

Anonim

O le sitepu e fai ma vaega taua o le atunuʻu, o le saogalemu ma le tino o mea e matua fuafuaina e le siamunenine faʻapipiʻi. I le taimi o le faʻatulagaina o le sitepu, e tatau ai le mafaufauina o vaega uma, eseʻese ae e tele taimi e ono tele ai. O le faʻamaoniaina o le sulugatiti faʻalagolago i le lelei o le manuʻa ua mautu, mai poʻo a mea na faia, ma o le a le laupapa lagolago lagolago. I lenei tusitusiga, o le a tatou vaavaai atu i ni nai auala e teu ai le paʻepaʻe ma pou i le faasitepu, latou sao ma le leaga.

Paleni ma osofaiga mo faasitepu

Masini o pa ma le paleni

O le sitepu e aofia ai ni nai elemene, o mea taʻitasi e faʻaosofia ai lana galuega. O lea, o le nofoalii e faʻamautinoaina le saogalemu ma le faigofie o le fesoʻotaʻi i le va o vaʻa. A o le tele o vaega tetele o faasitepu, latou te faalagolago i le umi o le standing ma le itu o le agircase wate

E aofia ai elemene nei:

  • Sitepu - o loʻo i ai o le oʻo mai ma femalagaaʻi, tautua e siitia ai faasitepu;
  • Tuʻutuʻuga poʻo le aulima - ina ia tumau pe a suia mai le fola i le fola i le fola;
  • Paleni - Polokalame Lagolago Faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻi ai le paʻu (le-valaʻau o le fula poʻo le palu o le faasitepu);
  • O leoleo poʻo ni booster o loʻo lagolagoina betum o loʻo faʻapipiʻi ai elemene o sitepu;
  • Lagolago pou - faia se isi vaega mo le fausiaina atoa o le mamanu atoa.

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

O paleni o loʻo faʻaavanoaina pou e manaʻomia i luga o sitepu i lalo o le folasaga. O le ituaiga faaleoleo mo tagata lima, ma le tasi-fasi-fasi mamanu e mafai ona faʻaaogaina e pei o se pa.

Apefai nofoia ma paleni

E tusa ai ma tulafono i le saogalemu, apefai ma lima pe sili atu laʻasaga e tatau ona faʻaogaina i koluma i foliga o koluma e lagolago ai le fusi. O le mea o le totoina o ia elemene ua filifilia, fuafua i luga o le aotelega faiga o totonu ma uiga o le oloa. O mama e le gata faʻamaonia le saogalemu o le faʻauiga o le fausaga, ae faʻatino foʻi galuega lelei. E pei ona tuu, o le fata e aofia ai se lagolago, o le ogatotonu o le vaega ma le faavae.

Faʻavasega faʻapitoa e tatau ai i le ogatotonu - o loʻo tusia i luga i le ituaiga o le curl poʻo le isi ituaiga ituaiga.

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

O sea teuteuga elemene e mafai ona liliu atu i se tasi, e oʻo lava i le sili ona vaivai o le faʻaʻaita i totonu o se galuega o faatufugaga. E manaʻomia le faʻatulagaina ole laina ma lalo ifo o le koluma i le handraail ma le fola. O lea ua tuʻuina atu e le maketi se lautele lautele o se ituaiga o oloa mai le faigofie laupapa i le tioata, uʻamea ma e leai ni avega.

Matagofie laupapa laupapa ma le vaneina bassines

O a ni meavae?

E tele atu le fuainumera o ituaiga o paleni, na faia o laʻau, fasi tioata, maa, uamea ma sima. Peitai, o le laupapa laupapa e sili ona lauiloa, ma o le vaega autu o vaega o loʻo faia mai fafo o le oak poʻo le pane. Ou te manatu o le tuʻufaʻatasia oloa (uamea ma fafie).

Mataupu i luga o le autu: sitepu mo faasitepu: tulaga o filifiliga ma metotia o le gaoa kapeta

E tafaotele ai, e tolu ituaiga o Palaina mai Fanua ua iloga.

  • Sao. O le faigofie filifiliga e faʻaalia e se ata masani (o le tino o le tino) ma faigofie ona faʻapipiʻi. Liliu masini e masani ona faia e faia ai ni vaega. Latou foliga sili ona manaia o elemene o le lua-vai faasitepu.

Sporateble bales o fafie

  • Vaneina. E mafai ona e faia i ou lima lima pe faʻaaogaina se masini faʻapitoa-axle. O se tasi o ituaiga lauiloa o Palysun, aua o faʻataʻitaʻiga a le vaneina o loʻo vaaia ma lelei atoatoa i totonu.

Curved bales o fafie

  • Mill. O se vaega o ia oloa o se tele tele o mea teuteu vaega, o vaega vaneina o loʻo faia e faʻaaoga ai le faʻafanua, sikulu ma o loʻo tipiina le tipi. E sili atu foi eseesega mai isi ituaiga ma se ata manaia ma le lautele o filifiliga o faʻataʻitaʻiga.

Milling bales o fafie

Talu ai nei lava, o le faʻaaogaina o le simama le paleni i foliga o koluma maualalo ua matua iloga ona taʻutaʻua. O ia koluma e mafai foi ona mafolafola, magafagafa ma faʻataʻamilomilo.

Balesna mai le sima

Aisea e te filifili ai ai ma le totoʻa ma talia akana?

Filifiliga saʻo e mafai ona avea mama ma le tele o le vaega o totonu e ala i le faʻaopopoina o le sitepu o le nofoaga tulaga ese ma faʻamautinoaina le saogalemu o fola. Afai e iai tamaiti pe matutua i le fale, o le filifiliga o le lelei oloa e aoga tele. E tatau ona faʻatuatuaina ma tumau, ma le mea lea, i lea taimi, faʻalagolago i le tagata agavaa faʻapipiʻiina o vaega.

Soʻo se ituaiga o Balyanin mo au faasitepu na e filifilia, manatua le saʻo le saogalemu tulafono:

  • O O Papenins e tatau ona i ai se maʻa mautu, e i ai ni ni faʻaletonu.
  • E tatau ona faʻapipiʻi elemene ina ia mafai ona mou ese le ulu o le tamaititi i le va o latou.
  • O le mamao i le va o vaega taua e le tatau ona sili atu i le 15 cm, ma le maualuga o koluma e le itiiti ifo 90 cm.
  • O le metotia o le faapipiiina o le paleni o le paleni e fuafua lava i mea o le gaosi ma le nofoaga o le tuʻufaʻatasia i luga o le sitepu.

Fua o le Smir Cleal e tusa ma le totst

O isi vaega o tagata taʻitoʻatasi e taʻitasi ma mafai ona fesuisuiai, fuafua i le faʻataʻitaʻiga o sitepu ma moomooga o tagata nofoia. Peitaʻi, e aoga le totogiina o le totogiina pe faʻafefea ona faʻapipiʻi le koluma i le tasi poʻo le isi vaega o le sitepu ma isi mea. Le isi, o le a tatou iloiloina auala e fesoasoani ia te oe e fai lelei pa ma ou lava lima.

Nofoaga i luga o le sitepu mo le faapipiiina o balyanin

O le faʻailoga o loʻo aofia ai ni vaega se tele, o loʻo tuʻufaʻatasia e faia ai lana matafaioi. O tagata atamamai o loʻo tufatufaina ai le lua ituaiga o amaneine - faʻatonutonuina ma lagolago elemene (e mafai ona avea o ni pou i pito o le faʻataua poʻo le mea mo le faʻamaloloina o sitepu). O lea, o nei faʻamatalaga o nei faʻataʻitaʻiga o loʻo faia lea ma le talafeagai, ma puipuiga galuega.

Faʻafefea ona faʻafeagai Lamasi - E faʻalagolago i le ata faʻataʻitaʻi, mai lona tulaga ma tapulaa. E mafai ona e setiina pou lagolago i nisi auala (i le foloa, luga o le fale mataaga, i luga o le tulaga poʻo le itu o le taʻavale taʻavale), ae o le tekinolosi lava.

Mataupu i luga o le autu: e lelei ma foliga o le sitepu mai le natura ma fatuga fatu (+ ata)

I luga o sitepu poo le sitepu

Afai ei ai se faʻauiga o le faʻauiga o le Kour, o le fusipani o loʻo faia i luga o le tulaga, pe mafai ona vave televave ma aunoa ma le faʻaaogaina o isi pepa faʻapipiʻi. I le tutusa auala, o le aleni e faʻatumauina ma i le tulaga o le galulue ma le lauʻeleʻele (naʻo le fola (pe a o le fola o loʻo tu i luga o utupoto). Faʻafefea ona faʻapipiʻi lelei papa i luga o faasitepu e naʻo oe, ae ia manatua o soʻo se auala e te filifilia, e mulimuli i taimi uma i le saogalemu tulafono.

O le lelei o lenei metotia o le leai o se mea e tatau ona faia ai se pito i lalo ma tipi se vaega o le palu i lalo o le tiʻetiʻe.

Faapipiiina o Balyanin i laasaga

I luga o le faiaoga (itu o le utupoto)

Faʻatusatusa i le filifiliga muamua, o le fusiina o le balyanin i le nofoaga o le nofoaga o le savaliga o le savaliga o le savaliga o le savaliga o le savaliga ma le taimi e manaʻomia ai le poto faʻapitoa ma tomai. E i ai ni faʻafitauli pe a manaʻomia le faʻaogaina elemene faʻapitoa, pei o suli ma le au faʻafiafia (latou te faia lava le mea fuafuaina e sili atu ona faʻatuatuaina). Peitaʻi, e masani ona faʻapipiʻi pou lagolago i le fale matata poʻo luga o tamaʻitaʻi ua tuʻufaʻatasia.

Faʻamolemole ia matau o le taimi o le galue ai ma le vaapiapi pa, o le faʻaaogaina o le subtasses e tatau.

Faapipiiina o le balyanin i luga o le faiaoga

O lenei ua atili ai ona faʻasaʻoina Bassis e tusa ai ma le manatu o le tagata mamanuina ma mafaufau i foliga o le lumanaʻi o le lumanaʻi, o lona nofoaga ma sitaili mamanu. Afai e te fuafua e faʻavae ni lagolago i luga o le fale mataaga, ona e le tatau lea ona e mafaufau loloto i le mamao i le va o fata, tusa lava poʻo le a le lautele o sitepu.

Faapipiiina o le balyanin i luga o le faiaoga

I luga o vitio: nusaniga o le faʻapipiʻiina o le Paveanin i luga o le faiaʻoga.

Metotia o faapipiiina

E mafai ona e faʻapipiʻiina pou lagolago i le sitepu (i le taper poʻo se tulimanu o sitepu) faʻaaoga fao, fao, uamea stareter poʻo le stutter stats o le 8 mm. Ma le isi mea o le faʻaaogaina o le woodsed wickers ma janery gluse (mausali faʻasaʻoina fao, o le a le faigata ona faʻapipiʻi isi faʻamatalaga o le lagolago). I le tulaga o le faʻapipiʻiina o le itu lapotopoto o laina lapotopoto, e faʻataʻitaʻi le tagata atamamai faʻaaoga le puipui.

Afai o le a e faʻatuina Pala ma ou lava lima, ia manatua o fao o loʻo e le talafeagai e pei o le vaega autu o lenei vaega o le faasitepu o le faasitepu.

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻaaogaina le Shkantov

O osofaʻiga ma le lima o le laupapa laupapa o loʻo iai i luga o pou lagolago (vaega fitu seneturi, i le pito i luga o le polo i le ituaiga o le polo) O lea la, o loʻo tuʻu ai fesilagaiga, e tatau ona i ai i se taimi vave lava i luga o le luga, e tusa ma isi vaega o le faasitepu. O le auala o le faʻamaulaloina o le paleni e ala i swanks o le sili ona faigofie, pei ona aofia ai le faʻaaogaina o le tiʻetiʻe o le fale.

Ina ia faʻapipiʻi lagolago ma le fesoasoani a laupapa waders, e tatau ona e muamua faia le faaputuga o pu o lona loloto e tatau ona i ai le afa o le umi o le umi o le ofi. A mavae lena, o le a faailogaina geoves ma kulue ma taʻu atu e tatau ona faʻapipiʻi i luga o le nofoaga o le Panana fesoʻotaʻi.

Afai e te faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o lenei faʻapipiʻi, o aleni e mafai ona faʻasaʻo i luga o sitepu (pe i luga o le fale mata) uma mai luga ma lalo. O le lelei o lenei metotia o le leai o se nofoaga mai le uamea.

Faapipiiina o le balyanin i luga o le susu

Ma mea faigaluega

Faʻapipiʻiina o le lagolago ma le ono e manaʻomia ai pu o mea talafeagai (i lalo o le mulivae sefulu sefulu tausaga umi). O le tasi itu o le laulu o le laulu o loʻo fauina i le laʻau, ma le lona lua i se tipiina o le filo. Ae ui i lea, o fusi e masani ona faia i le faʻaiʻuga pe o le malosi o le malosi.

Mataupu i luga o le autu: filifiliga mo le faia o le aluminum faasitepu ma a latou foliga | +55 ata faʻataʻitaʻiga

Palacine maoae ma studs

Faapipiiina i luga o le fusi lava

O se tasi o auala sili ona taatele e faʻapipiʻi le agisi i luga o le sitepu o le faʻaaogaina o le faʻaʻaisa o le fao. O lenei metotia faʻatagaina oe e faʻatino uma tulaga o le galuega i lalo ifo o le aso. Tausi se tusi i lenei tekonolosi mo le faʻamautinoaina o le mama, aemaise pe a fai e te fuafua e tutoʻatasi mai le gaosia o le mamanu.

E toʻatele tagata e manatu i le iai o Hats pe a uma ona faʻaʻea nipepa.

Palanine fusi ma le lima lima e ala ia te oe lava

Foliga ma faʻapipiʻi tulafono akapini

Ina ia mautinoa o se sitepu, matou te fautua atu i le faʻapipiʻiina o le paleni i ou lava lima (pe a fai e te maua tomai ma le poto i totonu o le fausiaina). Ae muamua e tatau ona e masani ai ia te oe lava i tulafono faʻavae mo le faapipiiina o le balsunne i se laupapa laupapa. Lalo, o le ata o loʻo faʻaalia ai ni mea taua ma le laʻasaga i lea laasaga ma lea laasaga faʻapipiʻi.

Tulafono o le faapipiiina balyasin

I luga o le vitio: Faʻapipiiina o le laupapa ohsine (makaina o nofoaga ma faʻalelei).

Uamea Panagane Faapipiiina

O le sitepu ma uʻamea paʻu foliga mai e matua aulelei, faʻamalosia oloa fai so o se mamanu matagofie. O na vaega faʻapitoa o le a fetaui lelei i le gagana Igilisi ma faʻaonaʻiga, o loʻo faʻaalia lea e le auai o se toʻatele o uʻamea, maa ma palasitika vaega.

Sitepu

E masani lava, ua faʻapipiʻi uʻamea e faʻaaoga ai le fuʻa o le a natia o le a teuteuina mo le aotelega o vaega o oloa - Ona le mafai lea o le nonoa. Peitaʻi, e aoga le matauina o le faapipiiina o le maeʻa oloa e sili atu le faʻatuatuaina o tagata faʻapitoa, tau tele ona o le maʻi o mea lava ia.

Faapipiiina mo Balasine

E oʻo mai i aso uma, o loʻo i ai ni silasine faʻamau tekonolosi i le sitepu, fuafua i luga o le faʻapipiʻi nofoaga ma le faʻapipiʻi faʻaaogaina. O auala taʻitasi e lelei uma ma le le lelei. Peitai, e tutusa uma lo latou tulaga i le faʻatinoga ma o le a talafeagai lelei matvice matai.

Afai e te le o poto masani i le fausiaina fausaga, ae e te manaʻo e faia le faapipiiina o lagolago ma ou lava lima, matou te fautuaina ai le faʻasalaina i le aʻoaʻoga vitio. Ma ia manatua e mafai ona e faʻafesoʻotaʻia pea le kamupani mo le fausiaina o modular faamilosaga mo fale o le atunuʻu.

O se faigofie auala e faʻapipiʻi ai ni pu (1 vitio)

Matagofie backsins ma pa (50 ata)

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faʻafefea ona tutoʻatasi le tuufaatasiga i luga o faasitepu: metotia o fusi ma faʻapipiʻi foliga

Faitau atili