Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

Anonim

Ina ia iloiloina le faatinoga o le uaea, uaea e taua e fuaina ai le feteʻenaʻi. Mo lenei mea o loʻo i ai se masini faʻapitoa - o le Megamomometer. E maua ai le maualuga tele i le poloka filifili, fuaina le tafe aʻe i luma, ma mataupu e faʻaosofia ai luga o le mata poʻo fua. Faʻafefea ona faʻaaoga se mea malie ma mafaufau i lenei mataupu.

Masini ma Mataupu Faavae o Faagaioiga

O le Megamommeter o se masini mo le siakiina o le soona tetee. E lua ituaiga o masini - eletise ma fana. Tusa lava poʻo le a le ituaiga, soʻo se Megaommemeter e aofia ai:

  • Punavai o le tumau votage.
  • Mita nei.
  • Numera numera poʻo fua fua.
  • O mea e ala ai, e ala i le feteʻenaʻi mai le masini e lafoina i le fua o le mea.

    Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

    O le auala lea o le buatemememememememememe (agavale) ma le eletise (taumatau) foliga mai

I le fanaina masini, o le voltage e gaosia e le dynsamo ofi i le mataupu. O loʻo tulia e le mita - e milo le mea faigaluega i le mea faigaluega (2 liliu i le sekone). Faʻataʻitaʻiga eletise e ave le paoa mai le upega tafailagi, ae mafai ona galue mai maa.

O le faʻagaioiga o le megamomemeter e faʻavae i luga o le tulafono o Ohm: Ou = U / R. O le masini e fua i le taimi nei o loʻo tafe i le va o mea e lua o loʻo fesoʻotaʻi (lua cable alatoto, lafumanu, etc. O fuataga e faia i le Voabedd Voapa, o le taua o loʻo masani ai, i le taimi nei ma voltage, e mafai ona maua ai le teteʻe atu.

Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

Tusa ma Magmammeter polokalame

Ae le i siakiina le Probe ua faʻapipiʻiina i Jacks talafeagai i luga o le masini, pe a latou fesoʻotaʻi i le fua mea. A tofotofoina, o se votage maualuga e fausia i le masini, o lo o lafoina i le mea na siaki. O le fua o le fua o loʻo faʻaalia i totonu o le Muma mega (iom) i luga o le fua poʻo le mata.

Galue ma MegaMometer

A tofotofoina, o le Moga Mommemeter e maua ai le sili sili voltage - 500 V, 1000 V, 2500 V. Ile fesoʻotaʻiga ma lenei, e tatau ona faʻatinoina. I le au fai pisinisi e galue i le masini, o tagata o loʻo i ai le eletise eletise e le i lalo ifo o le 3 e faʻatagaina.

Ae le i fuaina le MegaMomter, i le kapeti o loʻo motusia mai le eletise. Afai o le a e siakiina le tulaga o le uaea i totonu o le fale po o le fale mautotogi, e tatau ona e tapeina le ulo i luga o le talita poʻo le tatalaina o pug. Ina ua uma ona tapeina mea uma a seumise.

Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

O se tasi o filifiliga mo aso nei megohmeters

Afai o e siaki i ni vaega masani, ave i ai ni nofoaga o masini uma o lo o aofia ai. Afai ua siakiina filifili mama, ua tape moli moli. Latou te le o le mamanuina o le ata. A suʻeina le tui o afi, e motusia foi ona motusia nei mai le eletise. A maeʻa lena, e fesoʻotaʻi le faʻavae i le faʻataʻitaʻiina o saito. O le faia o lenei, o se uaea uaea i se koluse vaega o le sili atu 1.5 mm2 ua pipii i le "Lalolagi" Pare. O le ua foliga mai ua tulaʻi mai i lalo o le eleele. Mo se saogalemu galuega, o se totogi fua ma se tagata faʻatau e faʻapipiʻi i se mama mama kuka. Ae o le bare o le uaea e tatau ona avanoa - ina ia mafai ona e paʻi i ai i le uaea ma uaea.

Manaoga mo le malu puipuia tulaga faigaluega

Tusa lava pe e te manaʻo i le fale e fua le saʻo o le uafu ita, aʻo leʻi faʻaaogaina le Megaomomometer e masani ai i mea e manaʻomia ai le saogalemu. O tulafono autu e tele:

  1. Faʻatumauina na o le faʻaesea ma faʻatapulaʻaina e le taofi.
  2. Ae le i faʻafesoʻotaʻia le masini, tape le voltage, ia mautinoa e leai lava ni tagata latalata (i le taimi o le fuaina (i le taimi o le fuafuaina ai lea auala, pe a tatou talanoa e uiga i uables).

    Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

    Faʻafefea ona faʻaaoga se Megaommeter: O tulafono eletise eletise

  3. Ae le i faʻafesoʻotaʻi le Probe, Aveese le Redrate Communige e faʻaaoga le Paʻaga Paʻaga. Ma tape pe a uma ona faapipiiina le probe.
  4. A maeʻa uma o fua, aveese le malologa toe faʻavae i le faʻafesoʻotaʻi o latou vaega.
  5. A maeʻa le fuaina o le fuaina o le fuaina, faʻafesoʻotaʻi le afifi maimoa, ua aveʻesea le totogi o totoe.
  6. Galue i totigilima.

E leʻo se mea faigata, ae o lou saogalemu faʻalagolago i la latou faʻatinoina.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi le Probe

O le masini e masani ona i ai le tolu slots mo le fesoʻotaʻi probe. Latou te tu i le pito i luga o mea faigaluega ma sainia:

  • U - lau;
  • L laina;
  • S - lalolagi;

E tolu le aoga, o se tasi lea e lua mo le tasi itu. E faʻaaoga pe a manaʻomia le faʻateʻaina o le le aofia ai o le tele o mea o loʻo i ai ma faʻapipiʻi i le cable screen (pe a iai). I luga o le lua o le taimi o lenei probe e i ai se tusi "e". O lena plug e sau mai lenei aveeseina ma ua faʻapipiʻiina i le faamoega talafeagai. O le lona lua plug ua faapipiiina i le slot "l" - laina. I le lalolagi faa-lalolagi e fesoʻotaʻi i taimi uma e tutusa le mafaufau.

Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

Meatotino mo Megamommeter

E i ai i o tatou lagona. Pe a faia ni fua ma lima e ave ai mo i latou ina ia o lo latou tamatamailima i luga o nei taofi. O lenei o le mea muamua mo le saogalemu galuega (manatua le maualuga o le voltage).

Afai e tatau ona e siaki naʻo le faʻalumaina o le feteʻenaʻi e aunoa ma le lau, e lua le probe e tuu - tasi i le "Z" Faatasi ai ma le fesoasoani a crocodiles clamps i pito, matou te fesoʻotaʻi le Probe:

  • E suʻe uaea, pe a fai e te manaʻomia le siakiina o le malepe i le va o le cable alatoto.
  • I le fale ma le "laueleele", afai matou te siakiina le "malepe i le lalolagi".

    Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

    E i ai le tusi "e" - o lenei faʻaiuga ua faʻaofi i le faamoega ma le tusi e tasi.

E leai seisi tuʻufaʻatasiga. Ua faʻaaoga e tele taimi e faʻaesea ai ma lona motusia, galulue faʻatasi ma le pupuni e seasea lava, a o ua le faʻaaogaina le uaea ma fale tumaʻoti. O le mea moni, e le faigata tele le faʻaaogaina o le mgoometer. Naʻo le taua le galo le faia o le i ai o le maualuga o le voltage ma manaʻomia Aveese le totogi o le totogi pe a uma ona fua. O lenei faia o le paʻi atu o le uaea uaea e naʻo se uaea fuaina. Mo le saogalemu, o lenei uaea mafai ona faʻasaʻo i luga o se matutu laupapa.

Fuaina o gaioiga

Faʻailoa le faʻavae o le a tuʻuina atu se megaometer. E le i filifilia le faapaopagaina, ae mai le laulau. E i ai megamomomers e galue na o le tasi voltage, o loʻo i ai ma nisi. Le mea lona lua, malamalama lelei e sili atu ona faigofie, talu ai e mafai ona faʻaoga e suʻe ai togafiti ma filifili. O le fesuiaʻi o le suʻega o le ata o loʻo faia e se 'au poʻo le faʻamau i luga o le pito i luma o le masini.

Igoa o le elemeneMega MogatometerLe itiiti ifo ma le maualalo faatagaina le puipuigaFaamatalaga
Eletise ma masini ma le voltage e oʻo i le 50 v100 B.Tatau ona fetaui ma le tusi folau, ae le itiiti ifo i le 0.5 taimiI le taimi o ni fua, e tatau ona siaki masini
faʻapea foʻi, ma le voltage mai le 50 v i le 100 v250 B.
faʻapea foʻi ma le voltage mai le 100 v i le 380 v500-1000 B.
Luga 380 v, ae le sili atu nai lo le 1000 i1000-2500 B.
Tufatufaina o masini, talita, fasioti tagata1000-2500 B.Le itiiti ifo 1 mitoFuaina vaega taʻitasi o le tufatufaina masini
Uaea, e aofia ai le moli fesootaiga1000 B.E le itiiti ifo i le 0.5 TinaI le tulaga lamatia o nofoaga o loʻo taofia tasi i le tausaga, i le druch - tasi i le taimi uma 3 tausaga
Fale eletise eletise1000 B.Le itiiti ifo 1 mitoO le fua o loʻo faia i luga o se faaputuga lapisi le tuʻugamau pe a ma le 1 le taimi i le tausaga.

Ae le i faʻaaogaina le Megamomometer, matou te talitonu i le leai o le fua o le fogafale i luga o le laina - o le tagata peʻa poʻo se faʻailoga tagata. Ma, ina ua uma ona saunia le masini (seti le voltage ma luga o le fana e faʻaali ai le fua o fua) ma faʻafesoʻotaʻi le eleele, aveese le alavai, e fesoʻotaʻi ai ae le i amataina galuega).

O le isi laasaga - matou te aofia ai se Megaommeter: I luga o le faʻaeletonika oe oomi le faʻamau ki, i le itu o le Dynamo e taulimaina i le fana. I le shooter, tatou te liliu solo pe a oʻo le moli i luga o le fale - o lona uiga o le manaʻomia voltage i le filifili ua faia. I le Disital i se taimi, o le tau e le faʻamautuina ai le taua. O fuainumera i luga o le pupuni o le soona feteʻenaʻi. Afai e le itiiti ifo nai lo le masani (o le averesi o loʻo faʻamatalaina i le laulau, ma o le saʻo o loʻo i le tusi folau i le oloa), o lona uiga o mea uma o le mea moni.

Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

Ina ua maeʻa le fua, taofi le mimilo o le memeahmmmmmmmmmmmmmmeter o loʻo tuʻituʻi pe kiliki i le fua o le faʻamau o le ki. Ina ua mavae lena, e mafai ona e faʻaumatia le probe, aveʻesea le toe faʻatulagaina o le taimi.

Puʻupuʻu - O tulafono uma o le faʻaaogaina lea o le Megaommermeter. O nisi fua fua o le a vaai i ai.

Calel creaution tetee i fua faatatau

E tele taimi e te manaʻomia ai le fuaina o le feteʻenaʻi o le uaea poʻo uaea. Afai e te iloa faʻaaoga le MegaMameter, pe a siaki se uaea tasi uaea o le a le sili atu nai lo se minute, e tatau ona le faʻamalieina. O le taimi tonu e faʻalagolago i le numera o le ola - o le a tatau ona e siaki taʻitasi.

Tofotoʻaga voltage Filifili Fuafua pe o le a faʻagaioia pe o le uaea o le a faʻagaioia i ai le voltage. Afai e te fuafua e faʻaaoga mo le uaea mo le 250 pe 380 V, e mafai ona e setiina 1000 v (vaʻai le laulau).

Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

Siakiina o le tolu-autu uaea - e le mafai ona e mimilo, ma alu ese uma paga

Ina ia siaki le puipuiga o le tasi-sili ona uʻamea, o le tasi e mafaufau i le autu, o le lona lua - luga o le ofutau, sapalai voltage. Afai e leai se ofutau, o le itulau lona lua lona lua e saogalemu i le "lalolagi" tigaina ma sapalai atu suʻega o suʻega. Afai e sili atu le faitauga i le 0.5 _ω, o mea uma e masani ai, e mafai ona faʻaaoga le uaea. Afai e itiiti le feteʻenaʻi, e le mafai ona faʻaaoga.

Afai e te manaʻomia e siaki le uaina o le Cable Cable, o suʻega o loʻo faia mo vaʻa taʻitasi. I le taimi lava e tasi, o isi tagata e fefaatauai na sifi i totonu o le tasi le seleseo. Afai e manaʻomia foʻi e faʻataʻitaʻi ai le malepelepe i luga o le "lalolagi", o le uaea fesoʻotaʻi ma le pasi talafeagai ua faʻaopopo i le atoaga o le pasi.

Faʻafefea ona fuaina Megamommeter

Afai na ola tele, aʻo leʻi faʻaaogaina le Megamolmeter, ua faʻamamaina o le alatoto nei o le faʻaʻaisa ma mimilo i le galueaina

Afai o le uaea o loʻo iai le manoa, o se uamea isumu poʻo se ofutau, latou ua faʻaopoopoina foi i le galueaina. Pe a fausia se hardun, e taua le mautinoa o fesoʻotaʻiga lelei.

Pe a ma le fuaina o le le atoatoa o le puipuia o le softctiket vaega tupu. O fafo o le vaipuna uma e tape uma masini, tape le mana i luga o le talita. O le tasi o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le eleele nofoaga, o le lona lua o loʻo i se tasi o vaega. Suʻega voltage - 1000 v (luga o le laulau). Liliu i luga, siaki. Afai o le fuatia o le sili atu e sili atu nai lo le 0.5 geω, o le uaea o le masani. Matou te toe faia ma le tagata nofomau i le lona lua.

Afai o le eletise eletise o le tuai o le faʻataʻitaʻiga na o le vaega ma le zero, suʻega o loʻo faia i le va o tagata faʻatau e lua. E faapena foi ni tapulaa.

Siaki le puipuiga o le eletise eletise

Ia faia le fua, o le afi ua motusia mai le mana. E manaʻomia le oʻo i iʻuga o le matagi. Asynchronous afi e faagasolo i le voltage e oʻo i le 1000 o loʻo faʻataʻitaʻia ma le voltage o le 500 V.

Vaʻai la latou fevaʻaiaʻi, o le tasi le taunuʻuga e fesoʻotaʻi i le afi eletise, o le lona lua e faʻatatau i faʻaiuga taʻitasi. E mafai foi ona e siakiina le faamaoni o le fegalegaleaiga o le sondolin ia latou lava. Mo lenei siaki, e manaʻomia le faʻavaeina o ni solofanua.

Mataupu i luga o le autu: Faʻapipiʻiina se 'au i luga o se fale palasitika

Faitau atili