Faʻafefea ona fai se galu i luga o le puipui ma ou lava lima

Anonim

O le faʻataʻitaʻiga i luga o puipui o le totonu sa masani lava o se faʻailoga o se lelei tofo ma tamaoaiga. I lenei aso, e ui i le mea moni o loʻo i ai le lautele eseese o le tele o gypsum ma palasitika tini mea e mafai ona teuteuina i puipui o le potu i le puipui ma e mitamita ai lau galuega. Ae, aua na e faia ai oe lava. O se tasi atonu e manatu o le faʻataʻitaʻiga i luga o le puipui e faigata. E leo mea uma. O i latou taʻitoʻatasi e le fefefe muamua, e faigofie ona fetuu i ai na galuega. O le a na o se naunautaiga e fatu.

Faʻafefea ona fai se galu i luga o le puipui ma ou lava lima

Matagofie deceated faʻataʻitaʻiga o le a faʻatonutonuina soʻo se puipui, fai ia pele ma faʻalelei.

Faʻafefea ona fai se taotoga i luga o le puipui ma ou lava lima

E manaʻomia ai:

  • Fausiaina le paluga mo le sipelaga;
  • Sculptus clay (po o isi mea);
  • faaputuga, puʻeʻe, ma faʻaputuputu le malosi;
  • Papa.

A o le i alu i le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e saunia le pa o le potu, e tatau ona faʻatulagaina ma le faʻaeteete ma le sipuni. O le omea mo le faʻataʻitaʻiga e tatau ona fefiloi lea e le pipii ai lima. Elemene o le mamanu fuafuaina o le a faia mai ai. O le vaega o le omea ua fefiloi i totonu o le koneteina i le tulaga o le suavai o le suavai kulimi. E taʻua o le laʻei ma e manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi uma elemene o le tasi ma le isi.

Faʻafefea ona fai se galu i luga o le puipui ma ou lava lima

Meafaigaluega mo le faʻataʻitaʻiga.

E mafai ona e faʻapuu soʻo se mea, ae tele lava i taimi uma e tele ai fualaʻau ua faia. Mai se vaega o piopio e aofia ai omea, e tatau ona e maofa tele pei ona talafeagai le fausiaina o se tasi elemene, ma o totoe o le omea e tatau ona faapipii i ie susu ma le palasitika taga. O le a taofia mai le mago.

E mafai i se faʻataʻitaʻiga faigofie e mafaufau i ai pe faʻapefea ona matua faigofie le grape flerale. E manaʻomia ona e ave se laupepa o vine, tuu i luga o le polythyleine ata tifaga ma liʻo i luga o le faʻaputuga. O le a avea ma faigata. Ona fefiloi lea o le clay ma slices. O le fasi omea o loʻo faʻataʻamilomilo i luga ma se laina faʻapipiʻi i totonu o le keke ma faʻapipiʻi i luga o le puipui ma le ata. O le auivi e tuu ai i luga o le omea ma galu i luga o le lautele. Faʻaoga mea faigaluega, o se isi omea ua aveeseina. E mafai ona e faʻaogaina ni polofesa e lua (taga) ma soʻo se valea. Muamua, o le faʻaputuputu a le ie ua fausia, ona fausia lea o le itu i totonu (faʻasolo ma faʻalauteleina).

Mataupu i luga o le autu: 3D webpaper mo umukuka

O le laupepa e tatau ona i luga o le vine. O le mea lea, o le afaina manifinifi ua fulitua i le omea ma faʻapipiʻi i le puipui. Ona o le poloka polo i fafo o le omea ma se faaputuga o vine ua fausia. A maeʻa le gaosia, o le faʻavae e tatau ona mago. Ma, faatasi ai ma le puipui, e ufiufi i le Primed ma vali ma vai vai vali pe tamoe. E mafai ona e faia se lanu lanu, faʻaopopoina se lanu e vali ma faʻaaoga le poto tusiata.

Faataitai ma le Pure ma Isi Mea

Nai lo le papala mafolafola, e mafai ona e faʻaaogaina le totoa. E fefiloi i totonu o le tane, apalai i le pa ma, a o le faʻasao o le sww, o elemene o le vaega ua fausia. E fautuaina le faiga o ni vaega seseti nofoaga, talu mai nei mea lilo ua totoe. Nai lo le punou, e mafai ona e faʻaaogaina gypsum poʻo alavai.

Faʻafefea ona fai se galu i luga o le puipui ma ou lava lima

Ata 1. O le Ship-Shit o loʻo aʻafia ai ata vali o le a teuteuina le potu o tamaiti.

O le faʻamatalaga faʻamatala e mafai ona teuteuina i se puipui ma se mapusaga. Ae e mafai ona e faia se ata lautele ma teuteu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa poʻo se fualaʻau o le potu o tamaiti. O se tamaititi mai sea teuteuga o le a fiafia (ata 1).

O le faigofie auala e fai uma ai ni tuʻufaʻatasiga tutusa, pei o le faʻataʻitaʻiga i luga ma vine. Mafaufau pe faʻapefea ona e tipiina le vaega tele o le laʻau ma lau ma le manulele o nofo i luga.

Ina ia mafai e le lala ona avea o le voluma, e manaʻomia le faʻatupu o le faʻavaʻa. E faia mai le uaea o loʻo faʻaliliuina i le pa o le potu e faʻaaoga ai ia te oe lava le faʻaofuina. I totonu o le puipui i nofoaga o faʻamau, o loʻo i ai pu e faʻafefeteina ma tutuli ola palasitika ia te i latou. Ua tatau ona faʻapipiʻi le uaea i luga o le puipui ma le fusi ma faʻaseseina ma se vaifofo o le faʻapipiʻiina o le clalppedrate, putty, gypsum poʻo alapala. I le faaaogaina o se naifi, e tatau ona e faia se laina o le laau ile alualu i luma. E na o le faʻapipiʻi o laulaau ma tuu se manulele i luga o le lala. O le manu e faigofie ona tipi ese mai le omea, pei ona sili atu le palasitika.

Ina ua uma ona mago, o le atoa o le fausaga ua vali. E mafai ona e faʻaogaina le gouache poʻo le vai-subliliona vali e ala i le faʻaopopoina o se key i totonu. E foliga mai o lenei teuteuga e sili ona manaia, aemaise pe a fai o le a e faia se fusuʻaga ma se tamai moli moli ma se itu e malamalama.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻapipiʻiina o se tioata faitotoʻa i le sana: Fautuaga

Teuteuina o le potu malolo vaega

O le pa i totonu o le potu malolo mafai foi ona teuteuina ma se lapopoa o fualaau aina o loʻo fusia mai i le punou. E tatau ona e filifilia se mea tatala e le tapunia ma vaega i totonu ma meaafale. E pei ona taua, o le puipui e tatau ona lamolemole atoa. E faʻafaigofie le galue ma mea fualaʻau, Talu ai o le symmetry e le manaʻomia. O le potu malolo e sili atu le talafeagai o faʻamatalaga ma auiliiliga tele, pei o se laʻau tele poʻo se laʻau.

Faʻafefea ona fai se galu i luga o le puipui ma ou lava lima

Ata 2. E mafai ona e teuteuina le potu malolo ma se vaega o le stucco ma le punou.

Muamua, o le koluma o loʻo tusia i luga o le puipui. E mafai ona e faʻamamaina ai le tufuga ma tuu i totonu o le spatula i luga o le puipui, taumatau i totonu e ala i le fausiaina o le manaʻomia vaega o le vaega ma le naifi ma isi mea faigaluega. Afai o le mea e faʻamamaina ai, ona mafai lea ona e faʻatuatuaina le galuega, maatasia ma le faʻaeteete tele tele. Ae e faigofie pea ona galulue ma le mata mata.

E mafai ona galue ma se totoa ma i se isi auala, o loʻo sifi i totonu ma faʻaputuga e ala i le fausiaina o se voluma. E tatau ona mamago uma vaega. O vaega pito i lalo e le manaʻomia e sosoʻo ai, o le a sili atu i latou e taofimau ia i latou o loʻo sili atu i luga. O nisi gaoi o loʻo fautuaina ai le sasaina o le punou, faʻaopopo pepa faleuila i ai e tuʻuina atu se vaifofo o le sili ona lelei.

O se fugalaʻau faʻapena poʻo laʻau i luga o le pa o le potu o le a tafiaina le potu, ae o le a tautua o se mataupu o lou faʻamaualuga, talu ai O nei mea uma na e faia i ou lava lima.

O lea, o le taofia o puipui ma le valea e le faigata ma e le manaʻomia tomai faʻapitoa, aemaise pe a e faʻaaogaina fautuaga aoga. E tatau ona e faʻaaogaina lau faʻafanua e fatuina ai se moni uluaʻi tuʻufaʻatasiga (Ata 2).

E tatau ona maitauina o le stucco compiation e foliga sili atu ona aulelei taimi pe a matauina.

O le mea lea, o le filifilia o se puipui mo le galuega, e te vave lava ona e fuafuaina poo fea e mafai ona faʻapipiʻi ai moli auala.

Faitau atili