Muamua o le tuli o le ata ma o latou lava lima

Anonim

I aso nei, o le tele o homemade craftmen faia ai se leo le masani ai o mea leaga ma o latou lava lima e aunoa ma le tosina mai o tagata tomai faapitoa i lenei faiga. O le isi 1.5-2 o tausaga ua mavae, e naʻo le pau le auala e faʻamaeʻa ai le tuufaatatau i nofoaga o falefaʻatasi, ma faʻatagaina oe e faʻapipiʻi ai ni faʻatalanoaga faigofie.

Muamua o le tuli o le ata ma o latou lava lima

E mafai e le POLOVE POLOKA ona faia oe e faia ni mamanu o se lautele ituaiga o ituaiga.

Lenei auala o le faʻamaeʻaina o le tauao o tausaga ua tuanaʻi e seasea faʻaaogaina i toe faʻaleleia. Ina ia suia Whitewash, Tile ma Wallpaper na o le na o le faʻasusu ma vaʻavaʻaia mamanu o lanu eseese ma le vaega. Peitaʻi, e oʻo lava i le tele o faʻafitauli o le tele o laina mamafa o loʻo faʻatulaga mai mamao ese mai le fale mautotogi uma ma fale. E i ai ni nai tagata na ma faʻataua faʻatonutonu i latou e faʻaaoga metotia faʻaonapo nei o le faʻatauga.

Talosaga i luga o le taualuga o le stucco elemene

Muamua o le tuli o le ata ma o latou lava lima

Ata 1. O le taualuga ma le stucco elemene foliga mai e sili atu le tauleleia ma tulaga ese.

O se tasi o le sili lauiloa metotia mo le teuteuina o le taualuga e noatia i stucco, lona uiga, lona teuteuina i le fesoasoani a mamanu faapitoa (prompts, sciets). O nicky e faaigoaina o elemene na faʻapipiʻi i le pito i lalo o le chandelier ma fatuina o se tasi stylistictis i totonu. Ua faʻaoga i ai ma le zoding le potu, o le ata o tuaoi o le au puipui, o le afi, faʻata, o luga. O le ata o le fuafuaina o le mamanu e mafai ai ona e faia se lavelave ma le masani ai le tufuga fatuga. PLONIANS (BUTUEETER) Vaʻai i Moli o ata, ae latou foliga sili atu le faʻamalosi ma lakinoi nai lo le mea mulimuli. O le mea lea e iloa gofie ai i le va o puipui i le va o puipui ma le taualuga, ma nana foi mata o le pito i luga o le pepa puipui, e le lelei foliga.

O elemene o le stucco e mafai ai ona avatua le poto e oʻo lava i le masani masani, o le faia o se mea sili ma tulaga ese o le potu faʻatasi. E mafai uma ona faʻatau uma mamanu i le maeʻa o mea faʻaiʻu i le maeʻa o mea ma teuteuina o galuega tutoʻatasi tutoʻatasi. O le tele o nei mau o loʻo faia mai mea malamalama (polystyrene poʻo polyarethane) ma faʻapipiʻi i le faʻauiga o fao. E mafai ona faʻaoga e pei ona tuʻu eseʻese (faʻataʻitaʻiga, teuteuina o le taualuga naʻo le faʻasolo i luga o le pronex), ma faʻaalia ai se ata, faʻaalia manino le mamanu (ata 1).

Mataupu i luga o le autu: O le a le taele e sili atu: lafo uʻamea, stel poʻo le amo? Faatusatusaga auiliiliga

Muamua o le tuli o le ata ma o latou lava lima

Meafaigaluega mo le teuteuina o le taualuga.

E masani lava, o tagata e i ai se fesili pe faʻapefea ona teuteuina le faʻailoga lelei, faʻaaogaina elemene. Ina ia faʻataunuʻuina lenei faiga, o le a le manaʻomia e le Homemide Craftsman le faʻasoaina o mea faigaluega talafeagai ma e masani ai i latou lava ma le vaega autu o le stiucuti stating. Ia teuteuina le taualuga, o meafaigaluega nei ma masini o le a manaʻomia:

  • Atucco elemene;
  • penina faigofie;
  • Matui naifi;
  • suavai vai;
  • apefai.

O le taualuga lea o loʻo iai ona o loʻo tauliasia ai elemene. E tatau ona faamamaina mai pefu ma cobwebs. Saunia le galuega galue, amata ona faʻapipiʻi stucco.

Muamua o le tuli o le ata ma o latou lava lima

A matu atoa le pou i luga o le pou, e mafai ona vali i soo se paolo.

  1. O le penitala e faatatau i le taualuga uila, lea e faʻapipiʻi ai elemene o le fili (e manaʻomia e fai se ata o le lumanaʻi o le pepa i luga ole pepa).
  2. O loʻo faʻatulaga ma le totoʻa i lalo o le faʻauluuluga, pe a manaʻomia, latou te tipiina e se naifi.
  3. I le itu sese o auiliiliga ma i luga o le faila o le totonugaluga e mafai ona tusi le kelu. O elemene taʻitasi ua faʻapipiʻiina i le taualuga ma le lima ma le malosi, faʻataga le pito i luga e pipii ma le tasi i le isi. I le alualu i luma uma o le vaega, e alu atu pe a uma le muamua o le a tumau lelei.

A matu atoa le tui i luga o le taualuga, pe a manaʻomia, e mafai ona e vali i soo se paolo. O elemene o elemene na ufitia i auro ma siliva lanu foliga foliga lelei. Afai e filifili vali, e tatau ona manatua o fausaga mai polysutatherhhane mafai ona ufiufi e so o se vali, ma mo vaega o posstyrene, e tatau ona faatauina. I le taimi o le seleselega, o le tui o le stucco e mafai ona feoaʻi ma se ie susu.

Teuteuga o luga o luga

Ina ia teuteuina le taualuga, e mafai ona e faʻaogaina ma ni faʻailoga taua faʻapitoa i le mea o loʻo faʻaaoga muamua ai ni mataʻupu poʻo ni ata. O lenei metotia o le DECOR sa faia i le masani masani ma na alofa vave i le faitau aofai o tagata, ona e mafai foi ona faʻauiga, ma mafai ona suia ai le faigofie. Afai e te teuteuina le taualuga tuai, ona latou le amanaiaina lea o ni faaletonu, pamu ma drums i luga.

O ata lanu e mamanuina e fuafuaina mo le lafoina o soʻo se ituaiga, vagana oi latou o loʻo ufitia i whitewash.

Muamua o le tuli o le ata ma o latou lava lima

Ata 2. Faʻatasi ai ma le fesoasoani o le faʻatalanoaga ma le potumoe, e faigofie ona e faia se fetu fetu.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona aveese le enamel ma le taʻele?

O mea faʻapipiʻi ata e eseese fanua: E iai ni mea na fuafuaina e talosaga ai i le taualuga atoa, ae o loʻo iai foʻi na mea ua teuteuina. Latou te le olia le malosi o le susulu o le la ma e mafai ona taofi i luga i le tele o tausaga. O faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo fuafuaina mo soʻo se nofoaga. Faatasi ai ma le latou fesoasoani i le potumoe e aunoa ma faigata, e mafai ona e faia se fetu fetu (Ata 2), talafeagai mamanu poʻo le le lelei matagofie o le 'eseʻese. O se ata o taʻutaʻua taʻutaʻua o tala fatu ma ata o le a mafaufauina i totonu o le potu o tamaiti, ma i totonu o le umukuka - i tuʻufaʻatasiga o fualaʻau ma fualaʻau. Manuia le filifilia o le a sui le rosette i lalo o le moli moli poʻo foliga, o le a fesoasoani e vaeluaina le potu i sooga i sone tino.

E teuteu le taualuga, o le a e manaʻomia ni masini nei:

  • vinyl faapipiiina;
  • penina faigofie;
  • palaso spatila;
  • apefai.

Aʻo le i amataina le teuteuina o le mafaufau, ua faʻamama le faʻamaligiina o le pefu, pe a maeʻa le faʻamasinoga.

  1. Faigofie penitala faia le lotoa o le lakapi, leai se mea e maua ai faamatalaga eseese eseese.
  2. Vaega o le mea faʻapipiʻi e maua fua mai le pepa e tupu ai ma le malie lemu i le taualuga. Ina ia mafai ona latou fetaui lelei i le faʻavae, latou te utu e se palasitika spatila (nai lo le mafai ona ave se sili mama).
  3. Ina ua maeʻa uma fasiga o faʻapipiʻi i luga o le taua, o loʻo aveeseina se vaega puipuia o fetuʻunaʻi mai ia i latou. Ua tapena nei le aotelega o le matagaluega fou, o lea ua ia fiafia ai i le manatu o tagata o le fale mautotogi ma lo latou foliga manaia.

Teuteuina o mata mamanu

Muamua o le tuli o le ata ma o latou lava lima

Ata 3. ma le Stensill ata, e mafai ona e faia mea teuteu i luga o le faʻavae o le taualuga, mamanu ma ata o eseʻese o faigata.

Mo le tusiata o le taualuga, e mafai ona e faʻaaogaina se mata ata e ala i le fausiaina o mea teuteu i luga, mamanu ma ata o ituaiga eseese o faigata (Photo 3). Mo lenei metotia o le au fai o le a manaʻomia:

  • Sauni ni templates (o loʻo faʻatau i faleoloa i totonu);
  • Faasolosolo scotch;
  • acrylic vali o mea talafeagai;
  • Stensibili bristles ma pupuga puʻupuʻu;
  • apefai.

Mau i luga o le autu: ofuvae i totonu o le potu laupapa ata mamanu: mo le tele o puipui, ma isi, mo se tamai potu, ata nei, Manatu fou, oloa faʻapogai, fou

Afai o le ata e aofia ai elemene, o lona uiga lava laupepa pepa fatu e tatau ona, talu ai i le taimi o le gaioiga latou te vave suia ai.

  1. Stells ua le amanaiaina i luga o le loloto o scotch.
  2. O le pulumu e matala i le vali ma vali vali ata i luga o laupepa pepa. Vali e tatau ona apalai mai pito i le ogatotonu.
  3. A faʻataʻoto le mamanu, ae aveʻesea foʻi le sipuni, ma taumafai e aua le faʻamalieina le vali, ma alu i le isi ata o mea. O lea la e faʻaauau seʻia oʻo i le ata atoa e alu i luga o le taualuga.

E teuteu i le totonugalemu o le potu o oe lava, o tomai faʻapitoa o agavaʻa o loʻo i ai tomai. O le tele o metotia faʻalenatura e mafai ai ona toe liliu le taualuga i se galuega moni o le faʻaalu o le tele o le taumafaiga ma le taimi.

Faitau atili