Lime Mortar ma foliga o lona faaaogaina

Anonim

I le faʻagasologa o le faʻatinoina o galuega toe faʻaleleia ma o latou lava lima, ua ou feagai pea ma le gaosiga o le plaster. E iloa e tagata uma o loʻo faʻaogaina e faia ai ni galuega sauniuni pe a manaʻomia le faʻatagaina o avanoa ma fesoʻotaʻi i le tulaga o loʻo iai. I se faʻaopopoga, e mafai ona faʻaaoga le Plaster e avea o se faʻaiuga o le fale i fafo o le fale ma le fesoasoani a Polystyerere. O le aso ou te manaʻo ai e taʻu mai se tali mumu, lona malosi ma le kuka ma ou lava lima.

Lime Mortar ma foliga o lona faaaogaina

Fasioti Pate

Fusi Preper

Lime Mortar ma foliga o lona faaaogaina

Sima

Ae le i faia se vaifofo, e manaʻomia le aʻoaʻoina i ana mea faʻapitoa, ae faʻapea foʻi ma vaega faʻatasi ai o latou lima. O lea, o le aufaʻatasiga o le kolose ma faʻaaoga e faʻamalosia ai le maeʻa o le uʻutuʻu, o le a ou amata i latou:

  1. Gypsium - ma le fesoasoani a, o se neme-gypsum vaifofo ua faia, e fetaui lelei mo le faaeeina o maa po o laupapa laupapa. A palu atu, e taua lava le le mauaina o se tele o mea, pei ona manaʻomia le faʻaaogaina muamua. Le averesi saoasaoa o le aisa i totonu o se paluga o le 10 minute
  2. Sima - ona o le mea moni o le i tali, o le ono mafai ona faʻaaogaina le sima ma gaioiga i fafo atu poʻo le i totonu o le suamalie o le susu. O le sima-limetone e atoatoa mo le toe faaleleia galuega i totonu ma fafo atu o le fale
  3. Clay - e seasea lava ona faʻaaoga faʻatasi ma le pamu, o le faʻaaogaina o se fofo i luga o se faʻavae e tatau ona faʻamalosia ai le vaega muamua, lea e aofia ai le omea masani
  4. MATAUPU - O lenei tuʻufaʻatasiga o le sili ona taatele. Afai o se vaega o le vaitafe o loʻo i ai nei i le fofo, ona tatau lea ona e toe ofi aʻo leʻi faʻaaogaina. O le oneone oneone i lenei mataupu ua molia

I le ala, faʻaopopo atu i le vaega o loʻo i luga, o le le mautonu tali o loʻo iai ni faʻailoga iloga poʻo ni fasi pepa faʻapipiʻi e faʻamafanafana ai le faʻagasologa. O le a ou taʻu atu ia te oe i se taimi mulimuli e uiga i le mea mulimuli.

Mataupu i luga o le autu: Faigofie eletise eletise ma ou lava lima

Le lelei o le pamu

Lime Mortar ma foliga o lona faaaogaina

Kuka maamone

Ae le i amata ona galue i se fofo Liey, sa ou filifili ai e aoao e uiga i ana tulaga lelei uma ma "mailei". O lea la, i le taimi o le 'kuka ma ou lava lima, sa ou faauu lava. Sei o tatou vaʻai I mea lelei e tulaga ese i lenei mea:

  • O le lalelei o mea e faafaigofie ai le gaioiga gaioiga, e ese mai, ua le toe faia e le Plaster meatotino
  • Siosiomaga faauo, a o ufiufi i laupapa laupapa ma puipui o le a puipuia mai rodents ma iniseti
  • Le lava o le faʻaaliga o le maʻei ma le fungis
  • Afai e faʻaaoga le tele o vaega, latou te fesoʻotaʻi ma le tasi le isi
  • E le aliali mai Microcracks

O le le lelei o le paʻu fofo e iai nai lo, o le sili ona taua o latou o se umi faiga o le faʻamago, lea e matua maualalo lava le faʻapipiʻiina o le sima ma le oneone. I se faʻaopopoga, o mea e mafai ona amata folau - ina ia mafai ona faʻateʻaina se mea leai, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo i le muamua vaega o loʻo faagasolo atoa.

TAUA! I le gaosiga o se fofo Prey, o le tuʻufaʻatasia e te filifilia, o tuleia i fafo sini talafeagai. Ma le isi mea, mo se nene fofo, e tatau ona faʻaaloalogia faʻavae e faʻatatau i vaega o le lumanaʻi Prester.

Kuka

Lime Mortar ma foliga o lona faaaogaina

Pale mumu

O le faʻavae o le Paʻu o le Paʻepaʻe o le mautonu ma oneone, o vaega o lea mea e mafai ona avea o se 1: 2, 1: 4 ma le 1: 5. O le le mautonu o loʻo aʻafia ai nei faʻatusatusaga ma pe a fai o le paluga o gaʻo, o le aofaʻi o oneone ua faʻauigaina tele. Afai, i luga o le isi itu, o le paluga foi o le suavai, ona tatau lea ona e faʻaopopo le lio.

TAUA! Mo le saunia o le fofo, e manaʻomia le faʻaaogaina o le paie pamu.

Muamua lava, e tatau ona e maua le pauna pale. O le faia lea o lenei mea, ave le koneteina, e taua lava e le o le pala po o le uʻamea ma pamu i ai se paoa palufi, ona faʻatumu lea i vai vevela. Le isi, o le agavaʻa e tatau ona faʻapipiʻi i taimi uma i le taimi o le tali, o mea uma o le a vaeluaina i itu eseese. I le pito o le faapogisaina, 2 vai o loʻo fausiaina - paʻepaʻe o le a manaʻomia le taugofie, ma tuʻu ai le mafiafia mo le aso mo le sili mafiafia. Sa tupu le Sea SIFATE e tupu ma se Seleve ma sela 3 * 3 pe5 * 5 mm. Oneone ma vai i totonu o le paluga o loʻo i ai o loʻo faʻaopopoina ma ua faʻamalosia lelei. O le iʻuga, matou te mauaina se paʻu paʻu, o loʻo masani ai gaʻo ma manaʻomia.

Mataupu i luga o le autu: o a le 'au i luga o le palasitika faamalama ma faʻapipiʻi metotia

Sima sima

Lime Mortar ma foliga o lona faaaogaina

Lio fofo ma ou lima lima

Masonry singment mortar e fiafia tele tele lauiloa mo kuka. Afai e te manaʻomia le faʻateʻaina o le vaega, e tatau ona e gauai atu i le igoa - O le fua lea o le oneone ma le sima. Seʻi o tatou vaʻai manino i mea uma i le faʻataʻitaʻiga o se tamai laulau:

Faailoga MalosiMea taua i le tufugaMPA TOTOGI LE MALO
SimaLinoOneone
M-50tasi0.54.5-4lima
M-75tasi0.32.favalu
M-100tasi0-0.253-3.510
M-150.tasi1.5-2.8.
M-200tasi1-1,1sefulu ma le lima

Sei o tatou ave teisi sili atu i nisi auiliiliga i brand brand:

  • M-50 - E aofia ai le mautonu ma le sima, faʻaaogaina mo fale maualalo, pei ona leai e maualuga atu meatotino o le malosi. Sauni Runory Morry Mortar e masani ona faʻaaogaina mo le faʻamamaina o le le mautonu.
  • M-75 - talafeagai mo le mason totonu, faʻapea foi ma le plater tulaga tulaga
  • O le fefiloi o le brand o le brand o le tasi o le sili ona lauiloa fefiloi, e mafai ona faʻaaogaina uma i galuega fafo ma gaioiga i totonu. Afai e faʻaopopo se pepa puipui i le faʻavae, o le a mafai ona faʻaaogaina le mea o loʻo faʻaaoga mo le faʻamama o puipui i fafo.
  • M-150 - Manaoga Masani ai Paʻua, lea e faʻaoga mo fausaga faʻaola, o lona uiga, mo fale teu-faleoloa. Brand 150 e faʻaaoga i fola o fola, faʻapea foʻi ma faʻavae. M-150 tetee i le maualalo vevela
  • M-200 - Masonry ma se fofo e mafai ona suia le maualuga o le vevela. Mea o le vevela-tetee ma le susu

A itiiti e uiga i pipili

Lime Mortar ma foliga o lona faaaogaina

Faia o se lite fofo oe lava

Mo i latou e le o mai i lanu pipili e vave manatua ai le mea ua faaaogaina. O le pepa puipui e manaʻomia mo se faʻaiuga fofo poʻo se sima ina ia faʻateleina ai o latou fua ma le palasitika. I le iuga, o le faʻaleleia o na faʻamatalaga e tau atu ai i se faʻaopopoga o le malosi o le faʻaolaina o le faʻaʻaisa aisa.

Afai e te filifili e faʻaopopo se pipili i lau tali, e tatau ona e iloa o loʻo mafai ona eseese le lafo o le gaosi oloa taʻitasi. O le averesi pasene faʻailoga o le 0.5-1%, pe a tatou faʻaliliu i kilokalama, ona e tatau ona faʻaopopo le 100 kg o le sisitema.

Mataupu i luga o le autu: Pulea le Prevers mai se masani (pe faʻapefea ona tuʻuina atu le totonu o le uluaʻi

Afai e te faʻaaluina le foloa o loʻo atagia mai ai le faʻasologa, o le talosaga o le plassizer e le o se gaioiga manaʻomia. Peitaʻi o lona faʻaogaina o le a le sili atu. E taua le manatua o le sitaili masani a Mortar e le mafai ona faʻaaogaina pe afai e te filifili e tuʻu le puaoa maʻai i luga o puipui poʻo le fola.

Auga

E pei ona mafai ona e vaʻai e fai se tali matala, e te le faia ni faʻafitauli. Ma lona tau ma o le a le lavea lau taga i mea uma, a o le siosiomaga faauo o le mea e lelei tele. A e sau e faʻaaoga lenei paluga i totonu o auala i fafo, ona faʻaaoga lea o se tali-sima fofo.

Faitau atili