Faʻamalolo o le Caloped: uiga o ituaiga autu

Anonim

Na faʻamalolo le taualuga i le fale o le fale o le fale o le atunuʻu i le amataga o le 90 foi. Talu mai lena taimi, ua tele ona latou matua lauiloa. Faia o le tele o penefiti: manaia foliga, faigofie o le faʻapipiʻiina, le mautinoa ma le aoga. Faʻaaogaina ia i latou e mafai ona e lalafi i luga o le sikasitiga o loʻo feagai i luga o le totonugalemu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pusa pusa poʻo uaea. O le faʻamaloloina o le faʻamalologa o loʻo faʻaaogaina i le faʻauma o potu ma isi faʻamoemoe.

Faʻamalolo o le Caloped: uiga o ituaiga autu

O ata o le faʻamaloloina o ofu faamalosi ua mafai ai ona iloa ni manatu ma aitia o le au o manufatai ma fale.

O le aso, o le faʻamalologa (poʻo le faʻaofuina) o le taualuga o se vaega tuʻufaʻatasia o totonu o le fale fefaatauaiga, ofisa, fale talimalo, e faaopoopo atu i le fausiaina o le lelei o le acomolication.

Le taimi nei, e faʻamoemoe i mea o loʻo faʻaogaina i le gaosiga, faʻapea foi ma fausaga masani, o ituaiga nei o faʻafilemu o faʻamasinoga e iloga:

  • Gypsum ma plasterboard;
  • kaseti;
  • faaleagaina;
  • Ipu.

O le isi o le a avea ma auiliili auiliili foliga o le sili ona lauiloa ituaiga aso i lea taimi e mafai ai ona faʻatusatusaina.

Fausiaina, Talosaga ma le lelei o le gypsum ma susu mago le mafanafana

Faʻamalolo o le Caloped: uiga o ituaiga autu

O le palakalafa e matua pupula lava, lea e mafai ai ona e faia ni mea talafeagai geometric foliga.

Latou te maua ai se avanoa e tuʻuina lelei ai isi nofoaga. O latou faʻaaogaina e fautuaina uma i fale nofomau ma i totonu o aʻoga lautele: Falemai, Matagofie Satons, Faʻaaliga faʻaaliga, etc. E mafai ona faʻaaoga le militeri o le cyptum e fausia ai se totonu i soʻo se sitaili ona o le tele o faʻamafanafanaga. O foliga salē o loʻo latou vaʻaia i nofoaga o se nofoaga tele. O ituaiga eseese o pae e mafai ai ona e pikiina i latou mo fale uma i le sitaili o le sitaili anamua ma aso nei. O loʻo faʻaaogaina e papatusi laupepa e faia ai le faʻapopoleina o le faʻalu i totonu o le potu i onapo nei ituaiga.

E fai faʻafaoga, o ia, o milimine o loʻo aofia ai papatusi (ua taʻu mai foi ia Ponels) o loʻo faʻamauina i luga o le faʻamalologa faiga. O ia o loʻo faʻapipiʻi i luga o le sili atu. O le ulutala ua uma ona ia faapea o le faʻapipiʻi o mea autu lea o loʻo faʻaogaina i le faia o ia papatusi. Ia tuʻuina atu sili le malosi tino, latou te faʻatauaina faʻaopoopo ma le fiberglass grid. I luga o papatusi sima, o se faʻamau o le cellulose ua faʻaaogaina e tuʻu ai le malosi.

Fuafua i luga o le mamafa, latou te masani ai ma mama. E maua le mapusaga a le fale faigaluega ona o le faʻapitoa o le faʻaogaina o tekonolosi, lea e faʻamago ai le meafaitino. O le foliga mai o le afu e mafai ona lamolemole, e oso ai pe faigata. I le faʻagasologa o le fausia o se ofu faʻafefeteina, e mafai ona tuʻufaʻatasia ituaiga eseese o panels. O le iʻuga, e mafai ona e faia se teuteuga o loʻo iai le tele o ituaiga ata.

Mataupu i luga o le autu: E mafai ona maua le GLeepaper Wallpaper mo Plasterboard: Tulafono o le Sauniuniga ma Stickking

Tulaga lelei o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o mitete

Faʻamalolo o le Caloped: uiga o ituaiga autu

Plasterboaboard o se siosiomaga faauo mea, ae le o le malamalama, e le aofia ai i totonu ma le mafai ona mafua ai le afaina.

Gypsum, pei o oloa mai ai, e iai le aoga i mea nei:

  1. Maualuga Ecology. O nei mea e masani ai, ma o lea ia saogalemu lea. O lenei meatotino faʻatagaina le faʻaaogaina o Gypsium ma Plasterboamboards papatusi i faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga.
  2. Maualuga tikeri o manatunatu loloto. E mafai ona oʻo i le 80%, e le mafai ona faʻaaogaina faʻaopopo moli i le ao.
  3. Faaleleia. O le tele o faʻataʻitaʻiga ma o latou foliga matagofie e mafai ai ona e faia ni totonu i le toetoe lava o soʻo se sitaili.
  4. Maualuga le mafaufau. O ona ituaiga o loʻo fuafuaina e le ituaiga o panels: o le faʻaʻaisa e faʻaoʻo ai, ma lamolemole - atagia.
  5. Afi afi maualuga. O lenei mea o le le mautu, lea e mafai ai ona fua le faʻaaogaina o ia papatusi i potu vevela i potu vevela.
  6. Faʻagaioia faʻapipiʻi. Ua maeʻa ona mafua mai i le mea moni e le o le muamua toleniga o soʻotaga e manaʻomia. Faapipiiina ave na o ni nai itula.

Ona o le moni o le masani ai o le taumamao ma le le gaoia o tali mai o faitotoʻa, e mafai ona tuuina atu i le taualuga o potu ma vai mafanafana o potu.

O le faʻaaogaina o kaseti o kaseti, o latou mamanu ma lelei

Faʻamalolo o le Caloped: uiga o ituaiga autu

O le lelei tele o le kaseti faʻamaloloina fausaga o le avanoa o le faʻapipiʻiina o soʻo se ituaiga o moli ma fesootaiga o le tau o le tau.

O le fausaga lea, o le ituaiga o le malulu o le kapeteni e aofia ai se kaseti, i le gaosiga o mea nei e mafai ona faʻaaogaina: o le omea ma metallic tapoleni. O le tekonolosi o latou gaosiga e ese lava. Alumini Cassettes e teuteu i le faʻaaogaina o vailaʻau, e mafai ai ona ausia se faʻata se faʻata, ma faʻaputuputu e le totogi o le toto. I le pito i luma o le viʻiga o le faʻamalologa faiga.

E aofia ai le faʻavae ma transververse taiala, o le tulimanu tulimanu ma fetuʻutuʻunaʻi solo. I le gaosiga o ana elemene uma, uamea po o le alumini ua faaaogaina. A oe iloa, o nei mea e tele atu le teteʻe atu i le leaga o le mamafa o le susu ma mafai ona tatalia le leagaʻuga o eseese vailaʻau. Ona o lenei, o le teuteuga atoa o Cassette na faʻamaloloinaina o faʻailoga o loʻo i lalo o le puipuiga o le puipuiga.

E masani lava ona feiloaʻi i latou i fale, faleoloa, faleoloa, faleʻaiga, fale suesue ma vaitaʻele. I le mataupu mulimuli, o latou faʻaaogaina e faʻaaogaina ona o le maualuga o le teteʻe i le susu. E mafai ona faʻaaoga e teuteu ai fale nofomau, tele le fale taʻele. O le vaega o le faʻaaogaina o le kovalia o lenei ituaiga e lautele lautele, o loʻo mafua mai i lona faʻapitoa ma faʻagaioiga.

Lelei le faʻaaogaina o lenei mamanu

Faʻamalolo o le Caloped: uiga o ituaiga autu

O le kanitia o kaseti kaseti

E taua tele mo tagata mamanuina e le i ai se tulaga o totoe o le totoe o le faʻamalologa o le mafai ona faʻatulaga le moliina o soʻo se ituaiga ma fesoʻotaʻiga o le tau o le tau. Ina ia faia lenei, ua lava lea i le le mautonu na o le tasi le laulaufaiva. Ma le isi, o tau faitiga e i ai tulaga lelei i lalo:

  1. Faigofie o le faapipiiina. O le ata atoa o loo agai vave vave ma vave ona faʻaʻoleʻole pe a manaʻomia le le fiafia. Afai e te manaʻomia le sui o le tasi elemene, e le manaʻomia le faʻateʻaina o le taʻua atoa.
  2. O le taimi umi o le olaga. Mea na faʻaaogaina i le gaosi oloa e mafai ona faʻatumauina o latou faʻailoga mo se taimi umi nai lo lenei lelei.
  3. Maualuga tikeri o le tumama. O sea taualuga ua lava e soloi ma se mama po o se ie susu. Ona o le mea moni o mea o iai le mea o loʻo iai se vailaʻau, teteʻe i foliga o fungi ma suia, o le faʻaaogaina o latou e faʻatino i faʻalapotopotoga faʻafomaʻi.
  4. Tetee i le susu. O le faʻailogaina e aofia ai nisi vaega o loʻo i le faʻatuatuaina e puipuia mea mai le faʻaleagaina o aʻafiaga o le susu.
  5. O le afi maualuga e mafua ona o se matua maualalo maualalo.

Tusitusiga i luga o le autu: Puipuiga mai le tisu resdies e matagofie

Faatusatusaga o manatu o le ua molia

Faʻamalolo o le Caloped: uiga o ituaiga autu

O tioata ma le taualuga o le pu e maua ai le maualuga o le potu o le potu, ona o le mafaufau loloto.

Luga o uiga o le tioata ma faʻataʻoto fausaga sa leʻi faia. E fuafua lava e le mea moni e tutusa a latou mamanu e pei o kaseti taofiofi taua. Na o le pau le eseesega o mea na faaaogaina. Nai lo le uamea, o le tioata ma faʻata o loʻo faʻaogaina e tusa ai. O faʻailoga faʻapitoa ma le faatinoga o loʻo latalata mai i le Alumini ma Calvansid Sound.

E ala i le faʻatusatusaina o le tele o faʻamanuiaga o vaʻaiga, e mafai ona e iloa o ni mea tutusa. O le mea lea, o le tagata tafafao o le faʻaaogaina o se tasi poʻo le isi ituaiga o le faʻauluulugalii e iai lona aafiaga i mea na faʻaaogaina, o lona uiga i fafo ma tau. Gypsum ma digwall colilings e sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina i fale nofomau. E fuafua lava i le mea moni o lenei mea o mea masani, ona o le mea e maua ai se siosiomaga sili ona leaga. I se faʻaopopoga, e mafai ona 'e faʻatupu ai se tamaʻi eletise moni i luga o le totonugalemu. O totoe o ituaiga o mala ua faʻamaloloina e le mafai ona maua ai sea avanoa.

Ile taimi lea, kaseti, faʻata ma tioata faʻatulagaina mo le sili ona lelei gaioiga ma aoga meatotino. O le mea lea na latou maua ai le lautele o le faʻaaogaina pe a faia le avanoa avanoa, faleʻaiga, nofoaga faʻatau, ma isi. Afai tatou te mafaufau i le manatu o le faigofie o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina, ona fai ai lea o le cormmin charmboan le tutusa lelei se lelei, ona A iai ni au tomai e te galulue ai ma mea faigaluega, e mafai ona faʻatinoina na o oe. Cassette Coicees e o le Mauga o le le-polofesa e sili atu faigata. E mafua mai i le mea moni e manaʻomia e suia ai lava le moni fuafuaina, tuʻuina atu le tele numera o le i lalo ifo o tagata.

Tekinolosi Tuufaʻatasiga tuufaatasiga o le ipu ata

Muamua lava, e tatau ona e faʻaogaina se vaega lelei o le itu faʻa-pilani i luga o puipui. E faia lenei mea, faʻaaoga le maualuga o le 1.5-2 m poʻo se hydroec pipili. O se mea e sili ona manaʻomia o le taunuʻuga o le laina e tatau ona tapunia. O le i ai o faʻaaliga faʻaalia o loʻo taʻu mai ai i nisi taimi e le o faia le laina o le laina. A maeʻa lena mea, e mafai ona e alu i le faʻailoga o le faʻapipiʻi nofoaga o le tuʻusaʻo. Afai e faia mea uma, o se mea taua o le a faʻaaoga i le taualuga, o le tele o sela o le sela o le 60x60 cm o le tele o le taualuga. I lea ma lea tulaga, e tatau ona fetuʻunaʻi le grid ged gofie ina ia vaʻaia e tagata maualuluga o loʻo tuʻu faʻapitoa.

A maeʻa lena mea, e mafai ona e alu i le tuʻufaʻatasia o le taiala o le taiala, o le umi o le umi o le 3 m. Faʻalelei i le puipui e manaʻomia ai le itiiti ifo 4 nofoaga. O pulou e faʻaaogaina o le fale e tatau ona i ai ni fao, o loʻo i ai se maso foliga, ona o le mea e faʻaleleia ai le fesoʻotaʻiga ma le puipui. Lea e mafai ai ona e fausia se fusi sili ona talitonuina. O le taiala o le taiala e tatau ona togi e aunoa ma taimi.

Mataupu i luga o le autu: Niu Ioka sitaili i totonu

A maeʻa le taʻiala o le faʻatonuga, e mafai ona e alu i le faʻapipiʻiina o le p-foliga faʻamalo, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le tusitusiga muamua. Talu ai o le mamafa o le Plasterboard pepa e mafai ona i ai se fua faatatau o le mea moni i luga o le talaaga o mea, mo sili atu tupe maua, o le p-foliga taofia o lo o faapipii i itu uma o le soofaatasi.

Faʻamalolo o le Caloped: uiga o ituaiga autu

Schepenwork mo le nofoaga lelei.

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o le talaaga o le talaaga, o loʻo faia mai le tasi puipui i le isi. I lea tulaga, e faʻaofi i totonu o le taʻiala faʻamatalaga. Talu ai o le ituaiga o le amoina o le mamanu e le o se mea lelei, o le faʻaupu o le faʻamatalaga o loʻo faʻapipiʻiina i le p-foliga faʻamalologa, ae o le faʻaupuga o loʻo siakiina. I taimi o loʻo faʻatulagaina i le puʻupuʻu puʻupuʻu vaega. O le fuʻa o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai se afaina. Afai o le umi o mea faʻapolofesa e le lava, e mafai ona fesoʻotaʻi i le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga faʻapitoa.

Ina ua maeʻa le faʻamatalaga atoa i luga o le taualuga, e mafai ona e agaʻi atu i le mauga o le digwall i le iʻuga faʻavae. I lea tulaga, o le tasi-fasi fasi pepa o loʻo faʻaalu i le faʻavasegaina o le taʻiala umi. I le taimi lea e tatau ona faʻatautaia le fesoasoani e faʻatino ai le galuega o le sili ona agavaʻa. O lenei faiga o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai oe lava.

Le tipiina o le laupepa pito i luga

O mea sa faʻaaoga e sili atu le valea, o lea e manaʻomia le usitaʻia atu o puipuiga pe a ofi atu ma ia, ina ia aua neʻi faʻaleagaina le laupepa. Muamua e tatau ona e uuina le redup, mo le taimi e masani ai pe pule ai se umi Ina ua maeʻa lena mea, i luga o le laina faʻailoga, e tipiina se faʻailoga mamafa o le mea e 4 mm. O le iʻuga o le laina e le tatau ona iai ni malologa ma faʻalelei. Le isi, e manaʻomia le gagauina o se fasi mūlū mo le malosi. E faia i le manaia, ae mautinoa gaioiga i le pito o se laulau po o se isi lamolemole luga. Afai e saʻo mea uma, o le malologa o le a lamolemole.

Talosaga puʻupuʻu

O le faʻaaogaina o aiga faʻamalologa, faʻapea foi ma le vevesi, i le manā atunuʻu na amata lata mai nei. A o le mea moni o le mea moni e faʻatatau i la latou gaosiga, maualuga ma faigofie-taga mea faʻaaogaina, na latou mauaina manino. I le taimi nei, i le fale, i le taimi o le toe faaleleia, o le taualuga o loʻo faʻaaogaina o le Gyptum ma Papatusi Papatusi. Peitaʻi, i totonu o nisi potu, pei o le faletaele, ua faʻamumu le faʻaaogaina o le kapeti ma le taualuga.

O fale o loʻo faʻapipiʻi e tufatufa ona o avanoa lautele e fai ai se teuteu teuteu lelei ma le faigofie o le faʻapipiʻiina. O le faigata autu i le faʻatinoina o lenei faiga o le faia pea o le masani ai le tulaga o le lautele.

O lea, e mafai ona mafai ona faʻaaogaina o lenei teki ua talafeagai lava. E mafua ona o le lelei o loʻo tuʻuina atu i le aufaifai, o loʻo avea ma sili teuteu teuteu teuteu, faʻatuatuaina mea ma uiga.

Faitau atili