O le sima fola i luga o le eleele: liligi ma le sima (vitio)

Anonim

I totonu o le atunuʻu fale, o Dachas e masani lava ona faʻatulagaina le sima sima i luga o le eleele. E faia i luga o le uluaʻi fola o fale ma se tulaga faʻavae. O le mea e tele fua faatatau: e taugofie tele lo latou faʻatinoina, ua faigofie lava le gaosia, faʻatuatuaina faʻatuatuaina.

O le sima fola i luga o le eleele: liligi ma le sima (vitio)

E le manaʻomia le feusuaʻiga faʻataʻitaʻi i luga ole eleele ma e mafai ona faia tutoʻatasi, ma vaʻavaʻai i le filifilia tekonolosi filifilia, o le a faʻaititia ai le paketi.

Peitai, a o le i faʻatulagaina ai ni fola, e tatau ona e mautinoa o le eleele i luga o le nofoaga tuʻufua, mago, eleele o le vai o loʻo tupu mo le atoaga o fale ma potu i lalo o fale.

O fola o Lafuʻia o loʻo i luga o le eleele e mafai ona faʻataʻitaʻia tutoatasi e aunoa ma le mauaina o le faʻailoga faʻapitoa o le pisinisi fau fale. Peitaʻi, e manaʻomia le usitaʻi i vai tekinolosi.

Sauniuniga mo le fola sima

O le sima fola i luga o le eleele: liligi ma le sima (vitio)

Ata foloa mai le sima i luga o le eleele.

Mea ma Meafaigaluega

  • , oneone, oneone, maa le saito;
  • suavai ma le vevela o le tino;
  • Mea uma;
  • O scotch;
  • moli mama;
  • sioa ma palu;
  • Vibinatilis;
  • Tulafono;
  • maualuga;
  • Shovels;
  • Jackhammer.

O le faagasologa atoa o le sima o loʻo aofia ai ni sitepu:

  • faatinoina o le fola o le uila;
  • Sauniuniga o le eleele;
  • Lata oneone-iliili alavai;
  • Fola le vai vai ma le vevela vevela;
  • faamalosia;
  • Faʻapipiʻiina o taʻiala;
  • Faia o galuega;
  • faatumu;
  • Fola eli.

O loʻo faʻatinoina i le faʻatinoina le faʻatonutonuina o loʻo faʻaogaina ai le sima. Ina ia fuafua le tele o mea, e te manaʻomia e faʻateleina le vaega o le potu i le mafiafia o vaega taʻitasi o le fausaga. Ua saunia le fofo, ma maitauina nei vaega o loo taʻua i lalo: 1 - Here, 2-salu, 3 - rubble.

Afai e te faʻaaogaina se papupupupupupupuu, sosoo ai ma le 1 vaega o le sima e manaʻomia e ave ai le 6 vaega o le 20-millimeter rumble ma oneone. O le fao e faia ma le faʻaaloalo i le fua faatatau: 3 vaega o oneone ma 1 - sima.

Ia saunia se lapoʻa tele o sima o le sima e sili atu le faigofie ona faʻaaoga se sifi sima. Muamua, faʻatumu le paluvai mo le lua vaetolu i mea, e aunoa ma le faʻaopopoina o vai, ma vaʻaia manaʻoga talafeagai. O mea e ono fefiloi o loʻo fefiloi, o loʻo faʻaopopo le vai i luma o le faʻavaeina o se faʻapitoa o se tagata faʻatau. I le lumanaʻi, o le 'aiiga e tatau ona tapena ai i le sasaaina o le vai. A maeʻa le sima, e tatau ona toe tapena le iunite.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faia se tusi i luga o le loggia ma le faapaologa

Faatumu fola: O le vaega autu

Fola matagaluega i luga o eleele ma le feololo.

Ae le i amataina galuega, mautotogi se potu i luga o vaega o le lautele o le 1 m. O le fola e manaʻomia e amata ma se vaega na mamao mai le faitotoʻa. Ma le saʻo lelei, e le manaʻomia le tausiga. Afai o le tuai o le laʻei pe manaʻomia e tamoʻe ai le faʻataʻoto o se fou i luga o le pito i luga o le toeaina, galugalu le laualuga ua solia ma le jackhammer.

O le sitepu muamua i le gaosiga o le sima o le faʻatinoga o le faʻailoga, o le faʻamoemoe o le zero tulaga i le pito i lalo o le faitotoʻa, o loʻo taʻu mai i le alatele o le potu. E muamua i luma o lenei laina o le a manaʻomia ona sasaa sima. E faʻaoʻo fua, sikoa fao i tulimanu ma toso le maea. Le isi, e tatau ona e sauni ma table le eleele. Aveese uma otaota, aveese le vaega pito i luga o le lalolagi.

Talu ai o le mamanu o le fola e pei o le pulupulu pastry ma se mafiafia o le 30-35 cm, ua aveese le eleele i le atoaga o le zero. Faia se limamatua ma le gaogao palasitika. Afai e le, ave le ogalaau, fai se au i luga, ma i le pito i lalo - le laupapa. E manaʻomia le mauaina lelei atoatoa ma le malosi faʻavae.

Ina ia mafai ona faʻaleleia le vai mafanafana meatotino, tuu omea, ona oneone lea. Safu le clay i le vai ma le puʻupuʻu ma le puʻupuʻu, o le a le tuʻuina atu i le eleele vai eleele. A maeʻa ona faʻatautaia nei galuega, e manaʻomia le taʻoto ai ma le mafiafia o le 5-10 cm. Faʻamoe i le taimi. Ona tuu lea o le oneone ma le mafiafia o le 10 cm. Tuu le maa nutimomoia o le vaega o le 40-50 mm. Faamaufaʻailoga o le faʻaiuga, tuu se tamaʻi oneone ma faataapeapeina. O mea uma o loʻo fuafuaina e faʻaaoga e le au mamanu. O le mea lea, i tulaga eseese, o loʻo faʻaogaina le maualuga.

Suavai ma le vevela vevela

Mo le susu, Polythylene o loʻo faʻaogaina ma le mafiafia o le 200 MD. A tuʻu le pito, itput sking i luga aʻe o le zero tulaga. O laupepa o le ata o loʻo faaputuputu, o soʻoga o soʻotaga kelu le scotch.

Mataupu i luga o le autu: ituaiga o ato fola

O le sima fola i luga o le eleele: liligi ma le sima (vitio)

Sima foloa ata mo le eleele i le cracmite stralations.

A o le ofe faʻamaʻi o loʻo pei o le sili ona onoga a le Plysyrey, Critir, Baselt ma Minera WoL ma isi e mafai ona faʻaaogaina.

A maeʻa, agaʻi i le faʻamalosia. E faʻatino e faʻaaoga ai se palasitika poʻo le uʻamea mesh, faʻamalosia. O le faʻavaʻa e tatau ona avea ma se tulaga maualuga o le 2-3 cm i le luma o mea faigaluega ma tomai e mafai ai ona e faia faʻataʻoto.

E fautuaina tagata atamamai i le faia o taiala e masani ona faia mai le laupapa po o pa. O le potu e tatau ona vaevaeina i ni toega vaega, o latou lautele e mafai ona i ai le maualuga o le 2 m. Faʻamolemole ia matau o le maualuga o taiala e tatau ona ofi ma le zero tulaga. O vaega muamua e tumau ma le oneone o oneone o le fefiloi ma le faaopoopoina o le omea. I le va o le taiala e faia galuega. O se ituaiga o "pepa" ua fausiaina, ona fufulu ai lea o le sima, e atili ai ona faʻafaigofie ai ona faʻatumuina le foloa. O le mamanu e masani ona masani ai mai le sunproof plywood. I le fale gaosi o galuega ma faapipiiina o taiala, aua neʻi galo le siakiina o le siʻomaga faʻaaogaina le tulaga e ausia ai le maualuga o le fola. E mafai ona faigofie ona e tosoina le taʻiala ma le faʻatulagaina mai i le sima pe a e faia i le suauʻu.

Faatumu le pole

O le faʻatumuina o le fola e faia mo le 1 poʻo le 2 auala. O lea e avea ai ma se mamanu faatuatuaina monolithic.

Ina ia saunia le paluga, faʻafefiloi vaega i mea nei o loʻo i ai, 1 vaega o le singment m 400-500, 2 - oneone, 4 - otaota ma 0.5 vaega o le vai. Sima lologa aisa. E tatau ona e amata mai le tulimanu mamao mai le faitotoʻa. Bay o se nai "kata", Shove tufatufaina le paluga. E maua ai le mafiafia mafiafia, faaaoga le vibrator. O le a fesoasoani foi ia aveese ai le alualu i luma o le ea.

A faʻatino se ata faʻapitoa, o le 2-meter tulafono tuʻu i luga o taʻiala ma faʻamalosia i latou lava. O lea e aveʻesea le sima ese ma gaogao "pepa" ua faʻatumuina. I itu i le mea na ave ai le taʻavale, ma o loʻo aveesea ai ni taʻiala ma taʻitaʻi. Ua leai se sipai le avanoa. A tutusa, o loʻo e faʻatusatusaina le vaega atoa o le potu, ufiufi le fola ma se ata palasitika ma tuʻua mo le 3-4 vaiaso. O le mamanu e tatau ona puipui. I le taimi lea, e tatau ona susu susu le fola.

Tusiga i luga o le autu: o le tagata lava ia ma le pepa puipui: nonoa mo puipui ma meaafale, ata tifaga e mafai ona tusia, vitio, i lalo o le piliki, ata, i lalo o le piliki,

O le faʻasologa o le faʻaiuga o le laʻasaga o se tosoina o se faʻaseʻeseʻe o le tagata lava ia. Lenei e fesoasoani e aveese ai ni mea laiti, fausia se maualuga lamolemole luga. E tatau foi ona e faia galuega mai se pito mamao mai le faitotoa o le potu. O le paluga e faʻaaoga e le tulafono ma faʻaloaloa i luga o le atoa. Tuu mo le 3 aso.

O le vaega mulimuli o le faʻapipiʻiina o se ufiufi i fafo. Ma le gaosiga tatau, o le palafa fola o le a le iloa muamua tausaga, o le faʻavae autu o le tausia lea o le faʻagasologa o le faʻatumuina o sima.

Faitau atili