Betonski podovi na tlu: izlijevanje i betoniranje (video)

Anonim

U seoskim kućama, Dachas često organiziraju betonske podove na tlu. Napravljeni su na prvim katovima zgrada s temeljnim trakama. Takvi katovi imaju mnoge prednosti: njihova implementacija je jeftin, oni imaju jednostavan dizajn, dakle, lako je proizvesti, izdržljiv, pouzdan.

Betonski podovi na tlu: izlijevanje i betoniranje (video)

Polaganje betona spol na tlu ne zahtijeva posebne kvalifikacije i može se obaviti neovisno, promatranje odabrane tehnologije, što će značajno smanjiti proračun.

Međutim, prije organiziranja takvih katova morate osigurati da tlo na stacionarnim, suhim, tlo vodama javlja najmanje 4-5 m. Betonski podovi su prikladni za grijane zgrade s podrumom ili podrumom.

Betonski podovi na tlu mogu se napraviti neovisno bez posebnog znanja o građevinskom poslovanju. Međutim, potrebno je uskladiti s strogom tehnologijom.

Priprema za podne betoniranje

Betonski podovi na tlu: izlijevanje i betoniranje (video)

Dijagram poda od betona na tlu.

Materijali i alati

  • cement, pijesak, šljunak ili zdrobljeni kamen;
  • hidroizolacija i toplinski izolacijski materijal;
  • Armatura;
  • Scotch;
  • svjetionici;
  • miješalica za beton;
  • vibracitis;
  • Pravilo;
  • razina;
  • lopate;
  • Jackhammer.

Cijeli proces betoniranja uključuje nekoliko koraka:

  • izvođenje oznaka podova;
  • Priprema tla;
  • Polaganje pijeska-šljunčanih jastuka;
  • Polaganje vodonepropusnog i toplinskog izolacijskog sloja;
  • pojačanje;
  • Ugradnja vodilica;
  • stvaranje oplate;
  • popuniti;
  • Estrih.

Konkretna se provodi pomoću cementa, pijeska i ruševina. Da biste izračunali potrebnu količinu materijala, morate umnožiti područje prostorije na debljini svakog sloja strukture. Otopina se pripravlja, promatrajući sljedeće omjere: 1 - cement, 2-pomak, 3 - ruševina.

Ako koristite kupljenu smjesu, zatim s 1 dijelom cementa potrebno je uzeti 6 dijelova ruševine od 20 milimetara s pijeskom. Estrih se izvodi s obzirom na omjer: 3 dijela pijeska i 1 - cementa.

Pripremiti veliki volumen betona, prikladnije je koristiti betonsku mješalicu. Prvo, napunite mikser za dvije trećine u sastojcima, bez dodavanja vode, promatranje potrebnih odnosa. Sastojci se temeljito miješaju, zatim se doda voda prije stvaranja homogene konzistencije. U budućnosti se smjesa mora pripraviti tako da slijeva voda. Nakon betoniranja, uređaj se mora temeljito ispirati.

Članak o toj temi: Kako napraviti sanduk na loggiji i balkon

Punjenje pod: glavne faze

Krug pod tlo s izolacijom.

Prije početka rada, iznajmite sobu na sektorima širine od 1 m. Pod je poželjan početi s udaljenim dijelom od vrata. Uz pravilan beton, briga nije potrebna. Ako je stari estrih pucketao ili trebalo pokrenuti polaganje novog na vrhu starog, napuknuo je površinu slomljena s Jackhammerom.

Prvi korak u proizvodnji betonskog poda je izvedba oznake, određivanje nulte razine na dnu vrata, što je tada označeno perimerom prostorije. To je prije nego ova linija mora morati sipati beton. Da biste slobodno krenuli, bodite nokte u kutovima i povucite kabel. Zatim morate pripremiti i razviti tlo. Uklanjanje svih legla, uklonite gornji sloj zemlje.

Budući da dizajn poda izgleda kao lisnato tijesto s debljinom 30-35 cm, tlo se uklanja sve dok ukupna visina nulte razine nije jednaka debljini kolača. Izvedite thumbtail s vibrirajućim plastikom. Ako nije, uzmite dnevnik, napravite ručku na vrhu, a na dnu - ploču. Potrebno je postići savršeno čak i snažan temelj.

Kako bi se poboljšala vodonepropusna svojstva, stavite glinu, a zatim pijesak. Sweep Clay s vodom i dobro kompaktno, to neće dati okolne vode tla. Nakon izvršavanja ovih radova potrebno je polagati šljunak debljinom od 5-10 cm. Ubijte ga i kompaktni. Zatim stavite pijesak debljinom od 10 cm. Stavite drobljeni kamen frakcije od 40-50 mm. Brtvljenje rezultirajućeg sloja, stavite mali pijesak i raspršivanje. Svi slojevi dizajna moraju povući horizont. Stoga se u svakoj fazi koristi razina.

Hidroizolacija i toplinska izolacija

Za hidroizolaciju, polietilen se koristi s debljinom od 200 md. Kada pošaljete rub, izlaz neznatno iznad nulte razine. Plahte filma su složene, zglobovi zglobova zalijepili su viski.

Članak o temi: Vrste gumenih podova

Betonski podovi na tlu: izlijevanje i betoniranje (video)

Dijagram betona za tlo s maramističnom izolacijom.

Kao toplinska izolacija, mogu se koristiti materijali kao što su polistiren pjena, bravari, bazalt i mineralna vuna i drugi.

Nakon toga nastavite s pojačanjem. Izvodi se pomoću plastične ili metalne mreže, armatura. Okvir mora biti visina od 2-3 cm u prisutnosti alata i vještina koje možete izvršiti okvir za zavarivanje.

Stručnjaci se preporučuju za izvođenje vodiča za styling koji se obično izrađuju od ploče ili trake. Soba treba podijeliti na glatke segmente, njihova širina može biti maksimalno 2 m. Imajte na umu da se visina vodilica podudara s nultom razinom. Prvi dijelovi su fiksirani pješčanom smjesom cementa s dodatkom gline. Između vodiča čine oplatu. Obračunaju se vrsta "kartica", koji se zatim izlive s betonom, čini mi mnogo lakše ispuniti pod. Dizajn najčešće čini od vodootpornog šperploča. U proizvodnji oplate i instaliranja vodiča ne zaboravite provjeriti horizontalnost pomoću razine kako bi se postigla glatka ispuna poda. Možete jednostavno povući vodilice i oblikovati od betona ako ih tretirate uljem.

Punjenje stupa

Punjenje poda se izvodi za 1 ili 2 pristupa. Tako da ispada pouzdan monolitni dizajn.

Za pripravu smjese, miješajte komponente u sljedećim proporcijama: 1 dio cementa m 400-500, 2 - pijesak, 4 - ruševina i 0,5 dijelova vode. Betonski poplavljeni pod. Morate početi od kutne udaljenosti s vrata. Uvala par "kartica", lopata distribuira smjesu. Da biste dobili gusto skupljanje, koristite vibrator. Također će pomoći u uklanjanju rezultirajućih mjehurića zraka.

Prilikom obavljanja nacrta poravnanja, 2-metarsko pravilo staviti na vodiče i privući na sebe. Dakle, dodatni beton se uklanja i prazna "kartice" su ispunjene. U područjima gdje se snimljen estrih, oplate i vodiči se uklanjaju. Prazan prostor se izlije betonski. Kada je na isti način poravnati cijelo područje sobe, pokriti pod plastičnim filmom i ostaviti 3-4 tjedna. Dizajn se mora otvrdnuti. U ovom trenutku, pod mora biti povremeno navlažen.

Članak o temi: Samoljepljiva pozadina: Ljepilo za zidove i namještaj, Film ljepilo za kuhinju, fotografiju, kako to ljepilo, je li moguće snimati na pozadinu, video, ispod opeke, kako ukloniti iz zida

Konačni korak betoniranja je estrih samonivelirajuće smjese. To će pomoći u uklanjanju malih nepravilnosti, formiranje apsolutno glatke površine. Također biste trebali izvoditi rad iz udaljenog ugla od vrata sobe. Smjesa se primjenjuje u pravilu i protežu se preko cijele površine. Ostavite ga 3 dana.

Konačna faza će biti ugradnja vanjskog premaza. Uz pravu proizvodnju, betonski pod će služiti ne jednom desetljeću, temeljni uvjet je poštivanje procesa punjenja betona.

Čitaj više