Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Anonim

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Glazd balkon - Jamstveni jamstveni balkoni su postali moderni za još dvadeset godina. A sada, nitko ne odbija ovo. Zahvaljujući glaziranju balkona ili lože, možete značajno povećati korisno područje stana i zaštititi svoju kuću od nacrta i hladnoće. Što je podvodno kamenje staklo balkona i loggia?

Pluse od ostakljenja

U suvremenim novim zgradama, loggia su već glazirane. Ali u starim kućama, balkoni i loggia moraju biti otpušteni samostalno. Zašto to i zašto se ne možete samo diviti svijetu iz prozora? Ova tehnologija ima mnogo vrlo opipljivih prednosti.

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Toplo ostakljenje balkona omogućuje dogovoriti dodatnu sobu u apartmanu

Prednosti:

  • Moguće je povećati područje stana i napraviti na loggiju ili balkon ako dopušta svojim količinama studije, zimski vrt, prostor za sjedenje;
  • Zbog ostakljenja stvara se zračni sloj i gubitak topline kuće je značajno smanjen;
  • Kuća postaje toplija i udobnija.

Za velika područja lože iz njega možete napraviti punu sobu. A onda je slučaj već okus, što učiniti na njenom teritoriju. Možete postaviti mekani namještaj i stol i stvoriti rekreacijsko područje. Ovdje možete smjestiti garderobu i organizirati dodatnu lokaciju za pohranu, možete pretvoriti sobu u radionicu. U svakom slučaju, prvo je potrebno glasiti balkon.

Samo financijski troškovi uključuju mane. Ali ostakljenje balkona vrijedi ono što se uvjerite.

Glaziranje otvorenog balkona (video)

Dozvole

Najčešće, staklo balkona, ljudi samostalno proizvode na njihov zahtjev. I nema dozvola ne razmišljaju o bilo kakvim dozvolama. Međutim, ovdje postoje vaše zamke.

Svaki rad na promjeni fasada nose određeni rizik. Čista hipotetički, ako se staklo balkona i loggia će biti učinjeno nepravilno, može povećati opterećenje na dizajnu. Za stare kuće može biti relevantno. Ako je to stara kuća, a balkon je namijenjen niskim teretima (koje se često radi u starim kućama), onda je dodatni dizajn ostakljenja može biti pretežak za to. To može dovesti do pukotina, deformacije, pa čak i kolapsa balkona. U ovom slučaju, sva vina će biti dodijeljena vlasniku stana.

Drugi problem je pogrešno glaziranje logova i balkona može pogoršati vrstu zgrade i potpuno promijeniti njegovu estetiku.

Članak na temu: Koji je alat potreban za ugradnju masovnog seksa

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

U novim zgradama, u pravilu, apartmani su već pušteni u rad s glaziranim balkonima pomoću PVC dizajna.

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Za ostakljenje balkona vlastitim rukama potrebno je dobiti dopuštenje u stambenom inspekciji

Iz toga slijedi da glaziranje balkona nije tako bezopasna kao prozori sustava Windows i zahtijeva dozvole. Da biste to učinili, kontaktirajte Odjel za stambene inspekcije ili u stanovanje i dobiti pismeno dopuštenje.

Važno: U nekim slučajevima, bez ikakvih takvih dozvola, postaje teško prodati ili razmijeniti stan. Nakon toga, oni će morati slijediti operacije da legitimiraju promjene.

Preliminarni rad

Prije proizvodnje glaziranja balkona i lođa, potrebno je pažljivo ispitati za integritet i snagu. Posebna se pozornost posvećuje bazi - parapetu. Uostalom, to će biti sve opterećenje iz stakla dizajna - ne samo iz prozora, već i iz okvira, izolacije i drugih komponenti ostakljenja.

Ako je parapet napravljen od armiranog betona i nema tragova deformacije i uništenja, može se izvesti staklo balkona. Ako je parapet napravljen od šipki, kao u starim kućama, mora se ojačati. Za to se primjenjuju blokove pjene, lagane opeke.

U staroj kući, najbolje je uputiti se na stručnjake koji točno izračunavaju maksimalnu dopuštenu težinu ostakljenja za ovaj balkon.

Ako pričvršćivanje parapeta uzrokuju sumnje, moraju se ojačati, što se radi uz pomoć istog zidanog rada.

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Prije ostakljenog balkona treba u potpunosti osloboditi i provjeriti snagu strukture

Što odabrati Windows

Izbor sustava Windows važan je dio pripremnog rada. Naravno, prozori u velikoj mjeri ovisi o tome koliko će se glaziranje balkona i loggias nositi s zadatkom sprečavanja gubitka topline. U svakom slučaju, morate odabrati one dizajnerske dizajne, koji će vam omogućiti da se balkon bude što više zagrije na balkon.

Windows može biti:

  • drveni;
  • s aluminijskim profilima;
  • iz PVC profila.

Svi oni imaju svoje prednosti i njezine polja.

Drveni okviri su ekološki prihvatljivi i stvaraju osjećaj udobnosti i udobnosti. Iako je za neku vrstu drvenih prozora, naprotiv, povezan sa staromodnim. Prednosti stabla je da omogućuje glaziranje za disanje i ima visoke kvalitete uštede topline - naravno, s pravom instalacijom i odsustvom pukotina. Osim toga, stablo nije tako teška kao PVC. Međutim, danas su drveni dizajni skuplji od PVC-a i nisu dostupni za svakoga.

Profili aluminijskih prozora također imaju dobre svojstva uštede topline, podložno upotrebi poliamidnih toplinskih slojeva. Velika prednost aluminijskih struktura je lakoća. Za stare balkone, aluminijske strukture mogu biti jedini mogući izlaz.

Članak o temi: Drveni krevet na kat Uredite sami: stvaranje

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Metalni plastični prozori mogu se instalirati ako balkon ima čvrstu osnovu

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Aluminijski profil ima malu težinu, tako da se češće koristi za glaziranje balkona u kućama stare zgrade

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Drveni prozori mogu pokazati sve njihove prednosti samo uz pravilnu instalaciju, odsustvo pukotina i pravilnu njegu.

PVC Windows Design danas je jedna od najčešćih opcija, osobito u novim domovima. PVC dizajn može imati dvokomorne i trobrodne dvostruke prozore i sigurno zaštititi sobu od propuštanja topline. Postoje takve dizajne prozora jeftino i značajka funkcionalnost i praktičnost.

Ali takvi prozori imaju vlastite minuse. Da bi ih koristili, balkon ili loggia moraju imati čvrstu bazu. Stoga je izuzetno važno uzeti u obzir dob kuće. Ako je kuća stara, i nosite balkonsku ploču je prilično loven, zatim iz instalacije PVC prozora morat će odbiti aluminijske strukture.

Osim toga, vrijedno je pamćenje svojstava samog profila PVC-a. Ako ne obavljate rad na instalaciji pare i hidroizolacije, tada će se vodena para kondenzirati na balkonu zbog nedostatka ventilacije, koja na kraju može dovesti do pojave kalupa.

Stoga je izbor sustava Windows nije najvažnija stvar kada je ostakljenje balkona. Jednako je važno razmotriti i održavati rad na izolaciji balkona i instalacije hidroizolacije.

Kako odabrati Balkon s ostakljenjem (video)

Što drugo učiniti

Područje kako je napravljen izbor i instalirani su, potrebno je mehanički ukloniti praznine između zidova i okvira. Zatvoreni držač balkoni - najvažnija stvar koju treba učiniti kako bi se osigurala ugodna temperatura na balkonu.

Sve pukotine zatvaraju koristeći različite materijale.

Može se koristiti:

  • Stiropor;
  • Polietilen pjenasti;
  • montažna pjena;
  • Brtvila.

Nakon toga se koristi poliuretansko brtvljenje. Tada će staklo balkona biti stvarno hermetično i iz prozora neće puhati.

Dakle, da se sve događa uredno i estetski, potrebno je staviti profile ekspanzije na okvir.

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Montažna pjena na štetu svojih svojstava je izvrstan alat za sprječavanje pojave hladnih mostova.

Radi na izolaciji

Ostaknje uključuje simultane strukture. Inače će balkon i dalje biti hladan zimi, a gubitak topline će biti neizbježan.

Toplinska izolacija može biti dvije vrste - unutarnji i vanjski. Prednosti unutarnje toplinske izolacije su olakšavaju i jeftinije. S tim radovima moguće je čak i samostalno nositi, a ne privlače stručnjake. Ali ona ima i mane. Izrada unutarnje izolacije i računajući samo na njemu, teško je izbjeći pojavu plijesni. To je zato što prolazi kroz izolaciju, hladni zrak kontakti zid i vodu iz njega kondenziraju na njemu.

Članak o temi: Zavjese za ured - Kako odabrati odgovarajuću opciju?

Ako radite otvorenu izolaciju, neće biti kondenzata. Ali da bi ga napravili, bez pribjegavanja pomoći stručnjaka, to je nemoguće. I to košta vanjsku izolaciju skuplje mnogo skuplje.

Grijači za balkone trebaju biti otporni na vlagu, lako, imaju nisku toplinsku vodljivost i visoku propusnost zraka.

Mora se reći da ne postoji takva izolacija koja bi bila posve idealna i bila je jaka u svim tim konjima. Stoga se u konačnici proizvodi izbor izolacije, fokusirajući se na koje su kvalitete poželjnije. I, naravno, o njihovim financijskim mogućnostima.

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Različiti termalni izolacijski materijali koriste se kao izolacija

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Polistirenska pjena ima malu težinu, međutim, ima mnogo mana

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Upotreba MINVATI podrazumijeva uporabu dodatne hidroizolacije

Polistirenska pjena

Polistirenska pjena ima visoku toplinsku izolaciju i vrlo je lako. Ali propusnost pare je niska. Ne smije se koristiti za unutarnju izolaciju. Pogotovo on je zapaljiv materijal, zbog čega ne pruža sigurnost požara.

Mineralna vuna

Ali mineralna vuna je potpuno isključena i ima dobre svojstva toplinske izolacije. Međutim, vodonepropusna svojstva ostavljaju se bolji. Kada se koristi, potrebno je koristiti i hidroizolacijski materijal, inače mineralna vuna će izgubiti sve izvrsne svojstva izolacijske topline.

Penophol

Penofol se lako može montirati i ima prilično dobre vrijednosti topline i hidroizolacije. Osim toga, on nije gorivo. Međutim, u smislu troškova, ona premašuje sve ostale materijale.

Izvodimo ostakljenje balkona vlastitim rukama: Vodič za posao od A do Z

Za izolaciju balkona i logova iznutra, pjena se optimalno uklapa

Izolacija fasada

Sada je počelo vrlo često koristiti ovu tehnologiju, omogućujući da ostakljenje balkona gotovo savršeno zapečaćena i lišena gubitka topline. Posebno je važno ako postoji stakla stana prozora i balkona od strane aluminijskog profila. Izgleda lijepo, ali gubitak topline u isto vrijeme iz prozora i zidova je prilično velik. I postoji izolacija fasada.

U tom slučaju primjenjuje se zamjena krila, ugradnja poliamidnih brtvila u profilima, dodatno ostakljenje.

Glaziranje logova i balkona omogućuje vam da život učinite ugodnijim, a stan se poveća za nekoliko metara. I dopustite da to povećanje u području nije u osnovi, ali živjeti u takvoj kući postaje mnogo prikladnije i ugodnije. Nije bolje provesti ostakljenje balkona, jer ta djela zahtijevaju profesionalni pristup, znanje i alate. U idealnom slučaju, potrebno je kontaktirati specijaliziranu tvrtku koja će istovremeno izvršiti pregled države balkona, odabire optimalni materijal i radi na ostakljenju.

Vrste držač balkona (video)

Čitaj više