Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Anonim

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Water topli kat je nova i moderna vrsta grijanja. Ovaj sustav grijanja instaliran je u različitim prostorijama stambenih i domaćih odredišta.

Voda toplim podovima su prilično složeni sustav grijanja, koji se sastoji ne samo grijaćih elemenata cijevi.

Uključuje najvažnije distribucijsko tijelo - kolekcionar, koji je, zauzvrat, također opremljen s brojnim bitnim uređajima, od kojih je jedan toplo samo servo.

Servo i njezine sorte

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Servo pogon regulira unos vode

Kao što je gore spomenuto, servo je dodatna oprema koja je instalirana na bregastoj ploči za katove tople vode.

Uređaj se koristi za reguliranje protoka vode koji ulazi u grijaće elemente. Ovaj postupak se provodi pomoću otvaranja i zatvaranja regulacijskih ventila, koji se nalaze na obrnutim priključcima.

Mehanički servo

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Ovaj uređaj je najlakši opcija.

Mehanički tip servo je najlakša opcija ovog uređaja.

To nije kompliciran dizajn i prihvatljiv trošak.

Kontrola temperature se izvodi izravno na uređaju s rotacijom posebnog kotača koji smanjuje ili povećava indikatore temperature.

Kontrola samog uređaja nije potrebna, glavna stvar je postaviti potrebnu vrijednost, a servo pogon ovog tipa će kontrolirati temperaturu.

Mehanički uređaji se ne kombiniraju s toplinskim senzorom

Takav uređaj ne koordinira s toplinskim senzorom i ne može automatski raditi (uključiti i isključiti) s povećanjem i smanjenjem temperature toplog kata iz navedene instalacije.

Uređaj zahtijeva stalnu kontrolu vrijednosti temperature prilikom napuštanja kuće, pa čak i prije spavanja, ali njegov servisni život je vrlo dug i uređaj ne zahtijeva preventivne postavke i dodatno održavanje.

Članak o toj temi: Krubovi zavjese: Uzorci lambrekina i konstrukcije

Elektronski proizvođač servo

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Elektronički uređaj dobiva informacije iz toplinskog senzora

Elektronska verzija tople vode servo je također dovoljno jednostavan uređaj, koji može automatski podesiti protok rashladnog sredstva do kruga grijanja sustava.

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Shema kolektora sa servo

Uređaj ima trajnu elektroničku koordinaciju s termostatom, što je mozak centar. Termostat ili termostat je u skladu s temperaturnim senzorom, koji se ugrađuje u blizini grijaćih elemenata u kravatu toplog poda.

Prema tome, termostat se prikazuje vrijednosti granične temperature u kojima će servo pogon otvoriti i zatvoriti podesivi ventil za dovod vruće vode u krugu grijanja. Jedna od opcija za povezivanje termostata na servo pogone može se vidjeti iz sheme tablice.

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Uređaj za elektroničku vrstu je u stanju potpuno neovisno proizvoditi i kontrolirati protok rashladnog sredstva u sustav grijanja, ali da ga kupi, svaki će vlasnik morati izdati znatnu količinu novca.

Treba pamtiti da pri odabiru elektroničkog servo, potrebno je uzeti u obzir značajke same sobe, odnosno područje napajanja. Također treba obratiti pozornost na koliko često postoje prekidi s napajanjem.

Ako se često događaju, potrebno je dodatno instalirati UPS (pojedinačnu jedinicu za napajanje) ili izbor koji će se instalirati na mehaničkom uređaju za podešavanje rashladnog sredstva. Dodatne informacije o servo pogonima pogledajte ovaj videozapis:

Udaljeni servo

Sustav za kontrolu daljinskog vodovoda je prilično kompliciran elektronički mehanizam, koji se često koristi u sobama gdje se grijani pod - i baza sustava grijanja, koji je instaliran u svim sobama apartmana.

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Udaljeni servo podešava protok rashladnog sredstva na svaki krug sustava. Koordinira se s termostatom, instaliran u raznim sobama koje se mogu automatski ukloniti na temperaturi okoline i zagrijava svaku sobu u vlastitim (neprikladnim) parametrima.

Organiziranjem takvog sustava grijanja, mnogi stručnjaci savjetuju da steknu pouzdane i funkcionalno ispunjene termostatore koji će poslužiti pravovremene momčadi na servo, na temelju kojih će uređaj moći stvoriti vlastitu jedinstvenu mikroklimu (na zahtjev vlasnika) u svakoj sobi. Dodatne informacije o udaljenim uređajima pogledajte ovaj videozapis:

Članak na temu: Boje pozadine

Trebalo bi biti poznato da servo pogoni mogu klasificirati čak iu sljedećim parametrima:

  • normalno zatvoren;
  • Otvorena.

Normalno zatvoreni uređaji pri prekidu opskrbi električnom energijom postaju početni (zatvoreni) položaj.

U takvom stanju, voda ne može teći kroz servo pogon. Otvoreno mjesto je suprotno od gore opisanog, a naprotiv, preskače rashladno sredstvo u sustav, koji ne koristi uvijek.

Uređaj i princip rada servo za vodu

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Svaki servo, instaliran na toploj podne ploče, ima konstruktivnu identičnu strukturu:

  • Proljetni specijalni mehanizam;
  • Kapacitet s posebnom tekućinom - toluenom.

Toluen na temperaturnim učincima (vruća voda) na zidovima spremnika se širi, time stavlja pritisak na podesivu šipku termoklapa. Kada se ohladi tekućina, ventil se vraća na svoje nekadašnje mjesto, ali treba pamtiti da toluen hladi mnogo sporije nego zagrijavanje, a tijekom tog razdoblja voda može ravnomjerno raspodijeliti konturu.

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Kada se izloži temperaturnoj toluenu proširuje

Postoje servo diskovi i bez toluena. U tom slučaju, grijaći element je proljeće ili ploča, što mijenja položaj na temperaturnoj izloženosti i otvara ventil.

Gotovo svaki servo opremljen je sustavom automatskog pregrijavanja. U slučaju uređaja uređaja određene temperature, servo je isključen, čime se zatvara prigušivač. Ulazak u posao moguće je samo kada normalizira temperaturu.

Možete znati da se servo može instalirati na zaseban toplinski ventil i izlaz kolektora. To ovisi o broju krugova sustava hrpe i o tome koliko se soba širi.

Ako je grijanje organizirano u istoj prostoriji, a konture grijanja imaju približno iste duljine, tada je jedan servo dovoljan.

Vozilo grijanje Garm: Postupak povezivanja

Ako sustav grijanja vode zagrijava cijeli apartman, uređaj treba instalirati na svakom ventilu.

Članak na temu: Stanite za cvijeće vlastitim rukama

Na temelju gore navedenog članka, može se reći da je servo pogon za kolektor grijanja vode nezamjenjiv uređaj pri organiziranju grijanja u kući ili stanu. To je "na svojim ramenima" vodi kontrolu nad sustavom grijanja. Odabir uređaja iz gore navedenih opcija potrebno je uzeti u obzir značajke sobe i jasno uspostaviti zadatke za servo.

Čitaj više