Šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Anonim

Rimske zavjese izvrsno rješenje za dodavanje interijera izvedenog u bilo kojem stilu. Svojom jednostavnošću i elegancijom savršeno se uklapaju u prostorije bilo kojeg odredišta. Kuhinja, spavaće sobe, dječji, blagovaonički ili dnevni boravak izgledati moderno i skladno. Što se tiče kuhinje - ovdje je izbor rimskih zavjesa posebno optimalan, jer upravo u ovoj sobi mora biti izuzetno funkcionalno, kompaktno i prikladno. Šivanje vlastitim rukama, rimske zavjese neće samo dati razlog da bude ponosan na udobnost stvorenu u vašem domu i besprijekornom stilu interijera, ali će također uštedjeti značajan iznos novca.

Šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Rimske zavjese idealne su za kuhinju, kao funkcionalne, kompaktne i jednostavne za korištenje.

Nakon korak po korak upute, moguće je nositi se s krojenjem rimskih zavjesa, unatoč činjenici da se čini mnogo lakšim nego što je zapravo. Glavna stvar u šivanju je uzeti u obzir najznačajnije pojedinosti.

Koja tkanina vrijedi šivati ​​zavjese u rimskom stilu

Šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Tako da zavjese izgleda spektakularno u presavijenom i odvijanju države. Vrijedi odabrati gustu i ne znatiželjnu tkaninu za šivanje.

Za šivanje rimskih zavjesa prilično prikladna tkanina koja ima bilo koju teksturu. Da biste to učinili, možete odabrati i teški porter materijala i svjetlo prozirne tkanine (til). Ali vrijedi napomenuti da je činjenica da je tkanina koju odaberete je teže i gušće, što će se održati bolji oblik pričevih zavjesa. U prikupljenom položaju, takve zavjese bit će naglašeni prekrasnim naborima ako ih spustite, dobiti apsolutno ravan rez, ukras i teksturu koja ne skriva draperiju. Kao što ste razumjeli, sve navedene kvalitete zahtijevaju poseban pristup izboru tkanine za šivanje rimskih zavjesa, posebno za to je izvrsna prilika za dodavanje u unutrašnjost vašeg prostora svijetlih boja ili naglašavanja njegove glavne ideje. Uzimajući u obzir dovoljno male veličine rimskih zavjesa, što dovodi do minimalne potrošnje materijala, možete kupiti, provesti neka dodatna sredstva, dizajner materijala. Osim toga, odlučio je šivati ​​rimske zavjese vlastitim rukama, već ste spremili prilično opipljivu količinu.

Imajući preferirane tkanine za šivanje rimskih zavjesa, potrebno je razmotriti jedan važan detalj. Da bi sunčeva svjetlost u sobu bolje da odaberete prozirni materijal. Ako namjeravate blokirati zastor, zaustavite svoj izbor na laganoj čvrstom tkanini iz crne serije. Izvanredna strana takvog materijala je impregnirana s posebnim pripravkom, koji ga pouzdano štiti od izgaranja. Osim toga, na taj način ćete osigurati zaštitu unutarnje stavke vaše sobe i, naravno, pozadinu.

Članak na temu: slomio sam bravu vrata: što učiniti u ovom slučaju i kako se nositi s problemom?

Glavne karakteristike rimskih zavjesa od prozirnih tkanina

Šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Prozirno tkivo za zavjese u kuhinji trebala bi imati svojstva s okusom i otpornim na vlagu.

Prilikom odabira tkiva za šivanje rimskih zavjesa, koje će objesiti u vašoj kuhinji, trebali biste razmotriti činjenicu da čak i ako je kuhinja opremljena visokokvalitetnim i pouzdanim izvlači, naiGA, parovi i mirisi će se naseliti na tekstil. Zavjese dizajnirane za kuhinjske prozore moraju imati svojstva koja odbija prljavštinu. Materijal za njihovo krojenje je bolje odabrati neupični mirisi, koji ostaje atraktivne vanjske kvalitete, otporne na česte pranje i dobro otporne na dobro. U blizini svih tih karakteristika imaju sintetičke materijale. Ako ste još uvijek pristaša prirodnih tkanina, trebali biste pogledati moderne kombinirane i smjese materijale, koji, osim male količine sintetičkih materijala, sadrže lanac, pamuk ili svilu. Zbog premda niskog, ali još uvijek sadržaj sintetike, mješavina ne zahtijevaju posebnu skrb. Oni zadržavaju svoje boje i teksturu dovoljno dugo, dok posjeduju šarm prirodnog materijala.

U pravilu, šivanje rimskih zavjesa može se izvesti na dva načina: jedan ili dvostruko. Ako ste odabrali svjetlosnu tkaninu s bilo kojim tiskanim ili tankim prozirom, prva opcija je prikladnija. U slučaju obojenih gustih materijala, dvostruke zavjese su bolje šivanje, tako da ćete ih spremiti od brzog blijeđenja zbog djelovanja sunčeve svjetlosti.

Što se tiče odabira tkanina za šivanje rimskih zavjesa, treba ga dodati da crtež, tekstura i, naravno, boja mora biti u skladu s cjelokupnom idejom vašeg interijera. Jedno-fotonski materijali smatraju se najsvestranijim, oni će izvrsno gledati u sobu napravljenu u bilo kojem stilu.

Kako odrediti veličinu budućih zavjesa?

Šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Izgradnja rimskih zavjesa.

Ako odlučite šivati ​​zavjese vlastitim rukama, imati na umu da su savršeni na vašem prozoru, potrebni su točni i ispravni mjerenja. Osim toga, vrlo je važno razmotriti potrošnju tkanine, koja u većini slučajeva ovisi o pričvršćivanju zavjesa.

Članak na temu: LED svjetiljka radi sami

Koje se metode mogu koristiti prilikom pričvršćivanja rimskih zavjesa:

  1. Pričvršćivanje u otvoru prozora, kada je zavjesa gotovo blizu stakla. Ova metoda je najprikladnija u prisutnosti velikog prozora, jer čak i spuštena zavjesa neće zatvoriti pristup njemu. U tom slučaju, kao što razumijete, veličine zavjese ne bi trebalo odgovarati veličini otvora prozora.
  2. Metoda pričvršćivanja zavjese ovog tipa iznad prozora savršeno će se uklopiti ako vaš prozor ima Fortiethu ili otvaranje krila. Imajte na umu da će u isto vrijeme zavjese trebale biti šire i dulje od 5-10 cm od samog prozora.

Krojenje rimskih zavjesa to učiniti sami: detaljan opis procesa

Rimske zavjese su prikladne ili se sastoje od nekoliko segmenata tkiva. U slučaju nekoliko platna, svaka zavjesa mora biti pričvršćena na zasebnu strehe. Ako prvo šivate rimske zavjese s vlastitim rukama, vrijedno je zaustaviti vaš izbor na čvrstoj plemići, jer je lakše šivati ​​na takav način.

Materijali i alati koji će biti potrebni za šivanje rimskih zavjesa:

  • Šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

    Uzorak rimskih zavjesa.

    Dobre kvalitete tkanine (obloge, ako je potrebno);

  • Posebna traka s čičak;
  • šipke čiji promjer ne bi trebao biti više od 5 mm, duljina je kraća od 3 cm od širine budućih zavjesa;
  • Plastični prstenovi, čiji je promjer 10 mm;
  • najlonski kabel;
  • ponderirajuća daska;
  • Plancka drva;
  • Kuke koje viju noge, nokte, vijci;
  • niti;
  • mašina za šivanje;
  • škare.

Uputa korak po korak.

Gdje početi? Prije svega, potrebno je izmjeriti veličinu otvora prozora. Mora se dodati oko 5-7 cm (za lateralne šavove) i oko 10-15 cm (za gornje i donje točke). Da bi vaša tkanina "sjela" prije nego što nastavi na rezanje, potopiti je neko vrijeme u vodi prosječne temperature. Stavljanje i sušenje, temeljito letjeti. Veličina i broj prikupljenih nabora u rimskim zavjesama ovise o parametrima prozora. Da se ne bi zamijenio s najuptimalnom udaljenosti od jednog puta na drugu, koristite sljedeću tablicu: broj nabora i njihove veličine za rimske zavjese (sl. 3).

Iznutra, uzmite liniju na kojoj će se pretpostaviti buduće nabore. Zatim stavite oznake za prstenje, koji će naknadno umetnuti kabel.

Da bi zarobljavanje gotovih zavjesa estetski pogledao, udaljenosti između nabora trebaju biti jednake.

Šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Tablica izračuna za zavjese.

U rubovima filtera dvaput presavije, zatim obrađuju. Uz pomoć namještaj klamerica do drvene daske s donje strane, dovedite ljepljivi dio trake. Tretirajte vrh budućih zavjesa, a zatim unesite drugi element trake na njega. Bar, koji će zamijeniti vaš vijenac, preporučljivo je slikati, pokupiti prikladnu nijansu boje. Dok razumijete, potrebno je to učiniti prije nego što počnete šivati ​​rimske zavjese.

Donji dio budućih zavjesa treba podnijeti stvaranje širine širine koja prosvjetljuje traku za ponderiranje. Od unutarnjih zavjesa morate postaviti rez za završnu obradu, au dobivenim umetnutim džepovima. Rupe bi trebale biti ugrađene. Rub scena održava samo s jedne strane. Dakle, prije svakog pranja možete slobodno ukloniti šipke. Imajte na umu da se rubovi šipki ne drže tkanine.

Važni detalji rimskih zavjesa

Šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Tehnologija pričvršćivanja prstena i umeće u rimsko kurce.

Nakon što ste se nosili s postavljanjem prstenova, morate ih šivati, pokušati djelovati uredno, u pravilu, oni su ušiveni rukom. Za njihovu montažu na drveni bar, trebat će vam nokte. Prstenovi u kojem je umetnut kabel, trebali biste postaviti tako da su simetrični do sredine rimskih zavjesa. Prstenovi na rubovima moraju biti smješteni 10 cm od ruba materijala.

Korištenje čičak, pričvrstite utor na ubirenoj traci. Čipni zatvarač mora biti fiksiran na vrh okvira prozora. Učvršćivanje na taj način brzinu, omotajte čipku oko njega.

Kabel počinje raditi iz donjeg prstena. Na istom mjestu, vezati čvor koji daje snagu vašim zavjesama. Za pouzdanost, možete ga oploditi ljepilom. Uzmite kabel kroz svaki od prstenova u svakom retku u svakom redu, provjerite je li na vrhu zavjesa povučena s jedne strane. Uglavnom stegnite sve vezice, čime se distribuiraju sve nabore i poravnavaju u širini rimskih zavjesa. Popravite nabore možete koristiti vrpcu.

Konačno, osigurajte drvenu šipku na način koji će odgovarati vašem prozoru na prozor. Uklonite vrpce držeći nabore. Nakon što je spustio brzinu, poravnajte sve kabele. Prikupite ih zajedno, vezati u jednom čvoru iza posljednjeg prstena. Zatim, navoj kabela kroz ručicu kako bi se povećala brzina i napravi drugi čvor na udaljenosti od oko 50 cm. Dodatni kabeli režu. To je sve, rimske zavjese su spremne.

Članak o toj temi: Pritiskom na sustav za opskrbu grijanjem i vodom

Čitaj više