Kako ukloniti sjaj s hlačama iz dugih čarapa

Anonim

Mnogi moraju primijetiti da u procesu čarapa, hlače počinju slaviti, "briljantni" dijelovi se pojavljuju na tkanini. Takva stvar izgleda neuredno, a vi više ne želite nositi. Zašto se sjaji na tkanini? To se događa iz dva razloga: netočno glačanje proizvoda i previše aktivno iskorištavanje stvari. Kako ukloniti sjaj s hlačama? Da biste riješili problem, možete koristiti jednu od predloženih metoda.

Kako ukloniti sjaj s hlačama iz čarapa

Kako ukloniti sjaj s hlačama iz dugih čarapa

Kada je razlog za izgled nepoželjnog sjaja na tkanini čest korištenje stvari, to se može odrediti mjestom vodovodnih mjesta. U pravilu se pojavljuju na području koljena, kukova i stražnjice. Što se može učiniti u ovom slučaju i što znači koristiti da biste dobili osloboditi od sjaja? Zadatak nije tako kompliciran, kao što se čini. Nanesite jedan od ovih načina, a stvar će opet izgledati besprijekorno.

Uši

Ova metoda će dati željeni rezultat samo ako stvar nije jako nošena. Kada se sjaji na tkanini već dugo pojavio i "nesigurno" izgleda kao veliki dijelovi materijala, nestaju beskoristan.

Dakle, da biste uklonili sjaj na hlačama i dobili osloboditi od traga trošenja, morat ćete učiniti sljedeće:

Ako su hlače apsorbiraju mnogo vlage, možete ih osušiti željezom.

Kako ukloniti sjaj s hlačama iz dugih čarapa

Sapun za pranje rublja

Pripremite otopinu sapuna i topline vode (ne koristite trake s aromatskim aditivima i bojama, potrebna vam je normalna alkalna opcija). Meka četkica za odjeću nježno obrišite problematična područja. Nakon prerade ispratimo stvar i poslati na sušenje.

Članak na temu: Što učiniti s ogrebotinama na TV zaslonu

Amonijak

Otopite 4 žličice amonijaka u litri vode i obilno vlažni tkaninski ubrus u nastali način. Obrišite las, a zatim omotajte hlače umjereno vruće željezo pomoću gaze. Ako, nakon završetka posla, Shine je izašao u potpunosti, ponoviti postupak dodavanjem žlice soli na ammmonska otopina.

Crni čaj

Žica snažan čaj i hladi tekućinu. Zatim navlažite komad tkanine, spužva ili pamučni obrisak i liječite odjeću zamrzavanja. Nakon toga, pošaljite hlače da se osuše, a kada se suše, izdržati kroz gazu.

Borna kiselina

Pripremite sredstva od 200 ml vode i 1 žlica dosadnog alkohola. Tretirajte područja plug-u spužvom ili tkivom ubrusom, radujući ga u otopini. Zatim ostavite stvar 20-30 minuta tako da je alat dovoljno apsorbiran. Nakon pažljivo isprati odjeću i poslati na suhi zrak.

Kako ukloniti sjaj s hlačama iz dugih čarapa

Hlače najam: Što učiniti?

Ružni sjaj na tkanini može se pojaviti kao posljedica pogrešnog glačanja, na primjer, kada je željezo previše toplo ili ne koristi marj. Moguće je ukloniti tragove parom preko vruće vode, kao i uz pomoć djevojke.

Kako se riješiti gljivice u cipelama

Pročišćeni benzin i alkohol amonijaka

Benzin pomaže ne samo u borbi protiv masnih mrlja, već i kada se obnovljeni dijelovi za oporavak tkanine. Kako bi se poboljšao učinak čišćenja, potreban je amonijak alkohol. Da biste donijeli hlače, morat ćete učiniti sljedeće:

  • Ismijavati komad tkanine u benzinu u izobilju (po mogućnosti vuneno).
  • Obrišite sredstva problema prostora tako da se otopina dobro apsorbira.
  • Zatim tretirajte LAS s tkivnim ubrusom, impregniranom otopinom amonijaka (1 dio ammonskog alkohola na 5 dijelova vode).
  • Isperite hlače u toploj vodi i pošaljite suhi.
  • Suha odjeća očistite meku četku.

Članak o toj temi: pleteni pufci za unutrašnjost vlastitim rukama

Prilikom obrade vodovodne tkanine, djelujte uredno, ne trljajte benzin i otopinu amonijaka s naporom - to će dovesti do stvaranja šipki na površini.

Kako ukloniti sjaj s hlačama iz dugih čarapa

Luk

Ovaj alat je savršen za uklanjanje sjaja od odjeće od obojenih tkanina. Očistite žarulju i zamrvite ga u stanje Cashitz, koristeći mlin za meso. U dobivenoj masi ravnomjerno se primjenjuju na problematična područja tkanine i ostavite 1,5-2 sata. Nakon toga, objavite stvar i zrak u zrak kako biste uklonili određeni miris. Ako ne želite koristiti luk, možete primijeniti kabanicu limuna, razmazati potrebna mjesta s njom.

Sirovi krumpir

Koristeći prirodne proizvode, ne možete se bojati da pokvarite stvar. Izrežite sirovi gomolja na pola i tretirajte problematične površine na krišku. Ako postoji "glupo" na mjestu rezanja, i još niste završili rad, napravite svježu rez, uklanjajući izbrisano područje gomolja. Nakon obrade, pričekajte dok se tkanina ne osuši i očistite hlače s mekom hrpom. Ako je potrebno, probudite odjeću pomoću dijela gaze.

Novine ili pekme.

Ova metoda je nesigurna i prikladna samo za proizvode iz gustih materijala. Primijenite Pembobol ili Emery papir u slučajevima kada je stvar snažno istrošena i nijedna od gore navedenih metoda nije pomogla. Primjena tih sredstava za uklanjanje LAS-a, nemojte previše trotati tkaninu, inače riskirate dobivanje brzog stvari.

Kako glačati tako da hlače ne sjaji

Bilo koji problem je lakše spriječiti kako tražiti načine rješavanja. Da ne bi pokvarili stvar kada glačanje i naknadno ne borite s sjajem tkanine, slijedite ove preporuke:

Primjenjujući ove trikove u praksi, možete izbjeći izgled briljantnih tragova od željeza na omiljenim hlačama.

Čitaj više