Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Anonim

Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Popravak u stambenim ili uredskim prostorijama ne zahtijeva uvijek uklanjanje starih podova, au ovom slučaju moguće je unijeti svoju površinu raznih materijala, uključujući ljepilo, lak ili boju.

Razmišljajući o tome što kišne boje od linoleuma, mnogi se sjećaju najmodernijih otapala i čistača, iako postoje i drugi načini. Oni se temelje na upotrebi tvari i kompozicija koje ne mogu oštetiti površinu podne obloge i ukloniti mrlje bez najmanjih tragova.

Čistači i otapala

Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Nitroemali mrlje pristupit će se samo posebnim potrebama

Najvažnije stanje za visoko kvalitetno uklanjanje mrlja s površine poda je pažljiv stav prema premaz.

Ako je izrađen od linoleuma, zahtijeva posebnu točnost i oprez pri korištenju kemikalija na temelju kemikalija. Sve ovisi prvenstveno na kvaliteti samome boje:

  1. Ulje se može ukloniti industrijskim pripravcima i sredstvima koji se koriste u svakodnevnom životu.
  2. Boja za izradu vode se ispere s otopinom na bazi topline uz dodatak određenih komponenti.
  3. Nitroemal zahtijeva uporabu posebnih otapala.

Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Odabir od boje od linoleuma do vrha, tako da ne uzrokuje štetu prema dolje, važno je uzeti u obzir mogućnost korištenja najtežih formulacija.

Nema manje važnog statusa mrlja. Obriši površinu od boje je mnogo lakše ako se ne osuši, to jest, mrlja je potpuno svježa. U tom slučaju, ukloniti boju montirane na vodu, samo spužva navlažena u toploj vodi.

Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Enamel Nitro bubre brzo, ako koristite moderno sredstvo, među kojima aerosol uživa visoku popularnost.

Lako se raspršuje, leži u glatkom, tankom sloju, bolje upijajući boju sušenja i dopuštajući visokokvalitetne i brzo uklanjanje tragova bezbrižnog rada.

Među sredstvima namijenjenim da se uklonite s poda poda, boju mrlja, pažnja ljudi zaslužuju poznate svima:

  • aceton;
  • kerozin;
  • rafinirano biljno ulje;
  • Smjesa kalciniranih soda i tekućih ekonomskih sapuna otopljenih u maloj količini vode.

Članak o toj temi: Koji mehanizam odabrati za klizna vrata

Čišćenje linoleum od boje je bolje odmah, ali čak i ako je prošlo neko vrijeme, i presuši se, ne biste trebali očajavati. Zagađenje boje iz podova treba ukloniti nakon primjene otapala ili čistača.

Prije čišćenja linoleuma iz osušene boje potrebno je razjasniti ne samo značajke sastava bojenja, već stupanj stabilnosti samog linoleuma do učinaka kemikalija.

Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Većina vrsta ovog materijala ima sposobnost da izdrži obradu s visokim sadržajem kiseline.

Ali sigurno se to može naći okretanjem pozornosti na oznaku koja će pomoći saznati sve detalje od interesa i dobiti točne karakteristike materijala.

Postupak za obavljanje posla

Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Osušena boja može se uplašiti nožem

Prije svega, vrijedno je govoriti o potrebi razborito zaštititi površinu poda prije slikanja zidova ili stropa, ali samo uski film može jamčiti punu zaštitu.

Ali ako još uvijek morate uzeti u obzir mrlje od linoleuma, čak možete učiniti čak i redovitim nožem (rasutim) nožom. Glavna stvar za obavljanje svih manipulacija je vrlo oprezno ne oštetiti premaz.

Svježa boja se lako protrlja s vlažnom spužvom i sobom 2% otopinom. Trebat će:

  • 10 l topla voda;
  • 200 g Kućanstva 72% sapuna;
  • 200 g sode kalcinirano.

Što ispustiti boju od linoleuma bez tragova i razvoda

Dva barovi sapuna protrljaju se na malom grateru i donose, miješaju, kuhaju u 2 litre vode. Nakon potpunog otapanja dobiva se debeli pripravak, u kojem se kalcinirana soda postupno primjenjuje.

Pažljivo se miješa i dodaju vodu, donoseći broj na 10 litara. Takvo rješenje se može očistiti bilo kakvim površinama iz svih vrsta onečišćenja, ali glavna stvar je da se mogu očistiti s linoleumom, uzimajući osloboditi od starih i svježih mrlja.

Razmišljajući o tome kako možete ukloniti uljanu boju, ne biste se trebali odmah pribjeći upotrebi otapala. Dovoljno je staviti mali komad materije navlaženog biljnim uljem na takvoj mrlji.

Nakon nekoliko sati, sve mrlje se lako uklanjaju bez mnogo truda, a tragovi ulja se isperu s otopinom sapuna-sode. Pročitajte više o tome kako spasiti pod od mrlja, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o toj temi: Pisana vrata Doodles: izrada i instaliranje

Naravno, utrljajte osušenu boju je lakše od univerzalnog otapala 646, što je izvid na gotovo sve vrste linoleuma. Obrišite podove kao što su ostaci otapala ukloni se s otopinom ekonomskog sapuna i sode kalciniranog.

Čitaj više