Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Anonim

Saray - zgrada potrebna na privatnom gospodarstvu u gradu iu selu. Bez nje nećete proći kroz Dacha. Postupno akumulira sve više i više alata, tehnika, građevinskih materijala koji treba negdje pohraniti. Pouzdano sklonište za sve te stvari - metalna šupa. Ako znate kako kuhati metal - nećete biti teško to učiniti sami. Ispada da je približno jednaka drvenim i mnogo jeftinije cigle.

Tehnologija izgradnje željeza Sarea

Postoje metalne šupe kapitala, a postoje montažni. Kapital od željeza može imati betonski pod, koji se izlije na pripremljenu bazu, a možda i drvena. Ako je pod planiran od ploča, gornji traka na kojem će se oslanjati, izrađena je od debelog zida cijevi profila s poprečnim presjekom od 60 x 60 mm ili 60 x 40 mm ili kutom s debljinom zida od 4 -5 mm i više. Lunke na podu su pričvršćeni na legnuće. Oni također mogu biti metalni i mogu - drveni.

U maloj šupi od metala, možete napraviti pod bez kašnjenja. Za to se traka može izraditi od debljine debljine oko 4-6 mm i jedna strana od najmanje 10 cm. Kutna polica kao potpora za ploče. Samo odbor mora biti debljine najmanje 40 mm. Uz veliki raspon, može biti potrebna dodatna podrška. Može se obaviti iz cijevi profila odgovarajućeg poprečnog presjeka.

Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Metalna štala s drvenim podom

Propušćava / sažetka metalna šupa sastoji se od odvojeno zavarenih okvira okvira koji su povezani vijcima. Obloga - najčešće profesionalista koji je brzo montiran i uklonjen. Krov je izrađen od istog materijala. Instalirajte takvu konstrukciju u zemlji može biti za nekoliko sati, kao i demontiran. Oni su stavljeni u vrijeme sezone na nečuvenim dachas, a zatim ili skrivaju se ispod dvorca ili skinu zimske apartmane.

Postoji još jedna mogućnost montažnog štala (oni se također nazivaju "hozblock") - za one koji ne žele biti korišteni s proizvodnjom. Industrija proizvodi gotove komplete koji se prikupljaju kao dizajner. Postoje opcije kineske proizvodnje, postoje - domaći. Razlika u cijeni nije katastrofalna 20-30%. I ono što vjerujete više, a zatim odaberite. Skupština jednog od ruskih željeza sklopivih šupa prikazana je u videu.

Članak o temi: Kako obojiti drvenu kuću vani vlastitim rukama: prikupiti boju

Kako napraviti ogradu iz valovitog poda, pročitajte ovdje i postavljanje ograde iz mreže lanca opisan je u ovom članku.

Metal Barn iz profesionalnog lista učiniti sami: fotografija

Izgrađeni su od cijevi različitih dijelova i valovitog poda, s krovom s jednim stolom. Veličina staje je 6,5 * 4 metra, visina prednjeg zida je 2,5 m, straga - 2,15 m. Pod je izrađen beton: zimi, uz alat, ništa neće biti i topli kat.

Materijali

Stalci okruglih cijevi s promjerom od 61 mm. Bili su izabrani jer su bili na farmi. Vezanja i međuproizvoda iz pravokutnog cijevi - profil (60-40 mm i 40 x 20 mm). Debljina zida svugdje - 2 mm.

Potrošnja cijevi: Round 32 m, profil veći dio - 21 m, manji - 156 m. Krovni profesionalni podnice MP-20 prošlih 4 listova s ​​duljinom od 3,5 m, i 4 - 4 m, povišen pocinčani C8 - na zidovima - 4 listova 2,15 m, 16 listova od 2,5 metara. Ovo je popis materijala za okvir. I zatvarači i potrošni materijal za betoniranje:

  • 16 vrećica cementa;
  • 7 tona šljunka;
  • hidroizolacija (1 roll);
  • vijci za samo-tapkanje, zakovice, elektrode za zavarivanje;
  • Drvene tračnice na sanduku: 50 * 25 mm - 3 računala. 6 metara.

Impresivan popis građevinskih materijala. Ali po cijeni takve staje je još uvijek jeftinija od cigle.

Konstrukcija korak po korak

Početak rada je označavanje stranice. Kensa klinova u kutovima, dijagonalno provjerava. Ako su glatki, twin je rastegnut, stavlja se na mjesta za ugradnju regala. U označenim mjestima, mine se izrađuju na dubini od 60 cm. Prikazuju se cijevi i izliveni betonom (M200).

Isprva, stavite i izlili su police u kutove. Kada je beton malo zgrabio, vezali su ribolovnu liniju - na vrhu i dnu. Bili su squirting ostatak.

Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Cijevi su izloženi i betonirani

Sljedeća faza je okvir za zavarivanje. Glavne cijevi su zavareni cijev 60 * 40 mm s debljinom zida od 2 mm. Zatim, na jednoj od cijevi u kutovima, označavamo razinu poda. Uz pomoć hidroev, nosimo ga u preostale kutne police. Na ovim oznakama, vežite cvinu i nosite ih na svim regalima. Margupom zavarivamo na cijevi od perimetra 40 * 20 mm. Na isti način, načelo je zavareno ispred sredine: što je točno potrebno. Slobodno na vratima, motoblok ili automobil, oni su izrađeni široki i visoki - 1,2 * 2 metra. Baza šupe metala s vlastitim rukama već je sakupljena.

Članak o toj temi: Blinds za sjenilo: razne materijale i metode montaže

Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Metalni okvir

Sljedeće slijedi skup vodiča za krov. Trebala nam je tri farme od 6,5 metara. Bili su zavareni na zemlji, a zatim zavareni na suprotne grede. Nakon poprečnih segmenata cijevi 40 * 20 mm (10 komada) su zavareni. Metalni šupljica u potpunosti je spreman. Sljedeća faza je prajmer - tako da ne hrđa.

Zatim je počeo stvarati betonski pod. Prva instalirana oplata. Bila je ugašena izvan okvira, povlačeći 10 cm. Prolazili su začinjene ploče, odmorine cigle - tako da se beton nije širio. Zatim su proveli pripremu temelja. Drobljeni kamen i slomljena cigla je pokucala u zemlju. Kljusnuli su doslovno gumu u Kini. Komad cigle se stavlja na tlo, kucajući dok gotovo ne pogodi. To čini osnovu teže, a još jedna neravna površina je bolje povezana s tlom.

Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Instaliran opal

Nakon guste rješenje, svjetionici su postavljeni - čak i tračnice (25 * 50 mm ploča), bili su daleko od ribolovne linije: točke su zabilježene na suprotnim krajevima donjeg ventara, a ribarska linija je izvučena između njih , Nakon provjere njezine horizontalnosti, svjetionici su bili izloženi.

Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Na malo cigle, pao čekić u tlu, stavio svjetionika

Nakon što se otopina na svjetionici zgrabi, izlivena betonom M-250 (čitaju o brand betona i njihovom sastavu ovdje). Manje su vladali na pokazivanim svjetionicima i donje cijevi za spavanje, koje su stavljene na istu razinu.

Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Ovo izgleda kao betonski pod u štali nakon što je otopina zgrabila

Sljedeća je počela instalacija trim - profila. Počeo s krova. Kondenzat, koji će biti formiran na metalu, a ne kaplje na glavi, najprije na okviru širi film hidroizolaciju. Smješten je s usvajanjem jednog panela na drugi od približno centimetara za 10, lijepljeći ih jedni s drugima s posebnim bilateralnim viskima (koji je tamo, gdje i hidroizolacija). Obični polietilenski film je bolji ne koristiti: ne služi više od nekoliko godina - maksimalno -3-5.

Članak o temi: Tarldeile WC

Oslobodite hidroizolaciju početi odozdo, krećući se, lijepljenja. Ispostavilo se da je kap pao odozgo, teče do niza. Trake su odsječene dulje nego što je potrebno i objesiti na rubove malo (30 cm) - tako da voda teče od njih i nije upala u male praznine snijega tijekom lateralnog vjetra.

Zatim je počeo instalacija profesionalnog lista. Prilikom polaganja bilo kojeg lima na krovu, važno je ispravno postaviti prvi list. Onda će sve biti lako. Stoga, pažljivo izmjerite sve izbočine s kaputima, pravilima itd. Kada je list izložen, pričvršćena je samo-ladicama. Stavili su ih u val - u izbočini. Tako manje šanse da će voda pasti u rupu.

S kožom sa strane, sve je također i oko, samo vi ćete morati izrezati gornje plahte iz skate. Prvi izložba točno, onda je sve poput ulja. Novi list se ispire u valu i pričvršćuje. Oko 20 vijaka lijevo za pričvršćivanje jednog stručnog lista.

Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Ready Shid radi sami iz metala (profesionalni podovi)

Okvir vrata bio je zavaren od iste cijevi profila 40 x 20 mm, petlja. Kada su vrata obrezana, uklonjena je i zapisana na ravnoj površini, već u gotovom obliku.

Ovdje možete čitati o uređaju hardverskih vrata.

Metalni štali u kutovima je obrubljen metalnim kutom. Zasađeno je na zakovice. On služi za dekorativnost, a također zatvara male praznine, koje su formirane prilikom pristajanja na uglovima.

Ispalo je više od prostrane gradnje - 26 kvadrata. Može se koristiti za pohranu inventara, građevinskih materijala, dodjeljivanje dijela pod radionicom. Ovo je ako stoji na parceli u blizini kuće.

Za vikendicu bez zaštite šupe od metala - slučaj je rizičan, osim da ga skine s vrha stabla. Tada morate popraviti drveno omot na okvir (na fotografiji ispod).

Od metala (profesionalni podovi): proizvodni proces s fotografijama

Šed s drvenim oblogom na metalnom okviru je izgrađen tako

Ovdje možete čitati o izgradnji drvene šupe.

Gradimo željeznu razmjenu bez zavarivanja: video

Nisu svi znali kako koristiti zavarivanje, ali bušiti rupe i izvući dva elementa s vijcima mnogo lakšim. Video prikazuje cijeli proces sastavljanja šupe pristojnih veličina iz cijevi profila na vijčenim spojevima. Zavarivanje koje se koristi jednom: widget petlje. Neće biti vijaka.

Čitaj više