Instalacija plinth: Značajke i nijanse procesa

Anonim

Instalacija plinth: Značajke i nijanse procesa

Danas se ugradnja plint smatra konačnim korakom provedbe aktivnosti popravka. U pravilu se provodi nakon lijepljenja sobe s pozadinom, polaganje odgovarajućih podova i stražarskih platnih vrata. Pravilno pričvrstite postolje vlastitim rukama, možda čak i neiskusni radnik koji može uzeti u obzir niz korisnih preporuka iskusnih stručnjaka.

Odabir proizvoda

Prije ugradnje podnih postolja, trebali biste odabrati prikladan naziv proizvoda. Sada gotovo svi proizvodi koji se razmatraju podijeljeni su u dvije glavne kategorije, kao što su:

  • Drveni kolege;
  • Plastični postolje.

Uz polaganje postolja s drveta morat će biti zatamnjeno jer su masivni i teže od druge konkurentske robe. Montira za postolje ovog tipa također treba odabrati više izdržljiviji i izdržljiviji. Za obradu drvenih proizvoda, koristite poseban hack s malim zubima, dok se obrezani rubovi preporučuju da ga očistite vlastitim rukama, kao i pravilno presvučene. Nije lako i usmjereno od strane postolja, jer zahtijeva nakit u veličini.

Instalacija plinth: Značajke i nijanse procesa

Drvene i plastične ploče

Instalacija podnog postolja od plastike nije tako teška, budući da je navedeni materijal karakteriziran fleksibilnošću, niskom težinom i lakoćom obrade. Planka ovog proizvoda najčešće se sastoji od dva glavna dijela - donja baza i prednja strana. Pravilno pričvrstite bazu vlastitim rukama neće biti mnogo poteškoća, a PlatBand je naknadno umetnut u posebno namjerno produbljivanje.

Značajke ugradnje drvenih plinth

Prije polaganja postolja, morate se zaliha s određenim alatima, koji je popis uvijek uključen kao što su uređaji kao:

  • zatvarači (tiple, vijci, nokti);
  • hacka s malim zubima;
  • ladicu za izrezivanje ploča;
  • Perforator (bušilica).

Instalacija postolja s drveta vlastitim rukama podrazumijeva obradu materijala s abrazivnim sredstvima, urednu primjenu prajmera s naknadnom bojom. Odmah prije polaganja postolja, treba ih podesiti duž duljine, zatim popraviti u ladicu da režete ploče (stub) i opremite strogo pod kutom od 45 °. Preporučuje se da to učinite barem kako bi se naknadno lakše otrovilo proizvode oko perimetra prostorije.

Članak o temi: Termalni pretvarači za mjerenje temperature

Instalacija plinth: Značajke i nijanse procesa

Stuslo za rezanje postolja pod različitim kutovima

Styling drvenih postolja provodi se pomoću kostila, koji su sposobni čvrsto popraviti proizvod u bazi. Ponekad se koriste drugi pričvrsni uređaji umjesto tikla, kao što su dugi nokti. U ovom slučaju, prije nego što prikusite postolje, trebate podmazati sastav noktiju, što omogućuje isključivanje vjerojatnosti pucanja ili deformacije suhog drva.

Prije instaliranja podnih postolja potrebno je napraviti odgovarajuće tragove montaže na temelju i drvene daske. Elementi za pričvršćivanje trebaju biti približno jedna udaljenost jedan od drugoga (oko 10-15 cm). U sljedećoj fazi bušilica je izbušena u baru u rupu, čiji promjer ne smije prelaziti debljinu pričvršćenja za postolje. Bit će korisno staviti drvenu sigurnosnu kopiju ispod trake koja može zaštititi pod od oštećenja i postati pouzdana podrška za radni komad.

Instalacija plinth: Značajke i nijanse procesa

Bušilice rupa perforator u postolja

U završnoj fazi zida uz pomoć perforatora, morate napraviti rupe za tiple, koje su potaknute čekićem do određene dubine. Zatim primjenjujemo bar s izbušenim rupama, nakon čega smo vijak pričvršćivanja postolja, potpuno "češljanje" vijčanog vijka na stablu. Na kraju provjerite čvrstoću dobivenog dizajna, kao i prisutnost nedostataka na materijalu koji se lako eliminira s kit na stablu.

Igranje Plastic Plinth Instalacija

Prije pričvršćivanja plastike s vlastitim položajem, morate dobiti sličan skup alata kao prilikom polaganja drvenih postolja. Različiti nedostaci ovdje će pomoći sakriti originalne čepove, uglove i druge spojne elemente, vizualno izravnavanje dekorativnih proizvoda. U procesu polaganja postolja iz fleksibilnog sintetičkog materijala, preporuča se obratiti pozornost na sljedeće nijanse:

  • Baza mora biti savršeno glatka;
  • Montaža za postolje može se odabrati kao isječak;
  • Metalni isječci su pričvršćeni na zid samo uz pomoć titaka.

Članak na toj temi: Instaliranje dvostrukog glaziranih prozora s vlastitim rukama (upute)

Instalacija plinth: Značajke i nijanse procesa

Metalni isječci (pričvršćivanje za postolje)

U početnoj fazi instaliranja podnih postolja potrebno je uzeti isječke, pritisnuti ih do zida i pod, nakon čega treba napomenuti olovkom da će kasnije biti potrebno napraviti rupu za pričvršćivanje elemenata. Zatim, perforator ili bušilice nježno okreću rupe za pričvršćivanje za postolje. Da se ne bi zamijenio s dubinom, na bušilici možete razborito napraviti oznaku jednaku duljini kostila. Prilozi plastičnih postolja preporučuju se na udaljenosti od oko 20-30 cm jedan od drugoga.

Instalacija plinth: Značajke i nijanse procesa

Udaljenost između kopči (zatvarači)

Nakon održavanja svih nekretnina, koristeći poseban haker s malim zubima i ladicom za ploče (stub), izrežite postolje. Zatim morate pažljivo instalirati privitke postolja na zid, za koje vijci su pričvršćeni na bazu za vijke. Nije potrebno primijeniti prekomjerne napore u procesu vijaka pričvršćivanja postolja, inače možete kopirati glavu ili vijku. Prilikom instaliranja isječaka u suhozidu, preporučuje se korištenje posebnih kolica, uvijanje koji bi trebao biti jednostavan slomljeni odvijač.

Tehnologija pričvršćivanja za isječke nije tako komplicirana: u početku je potrebno početi sastavljanje iz kuta prostorije, mali prst sila pritiskom na dekorativni element. U tom slučaju potrebno je izbjeći korištenje čekića i drugih teških alata, jer oni mogu oštetiti crtež na plastici. Da bi pridodjele takve elemente također treba ručno, dok na tržištu sada postoji veliki broj jedinstvenih skupljanja, omogućujući postizanje estetike u priključivanju postolja. Na kraju posla neće biti suvišno za provjeru nastale strukture za snagu.

Stvarni savjet

Prije nego što privedite postolje, trebali biste razmotriti brojne korisne savjete od iskusnih popravaka. Na primjer, odaberite opisani element se preporučuje ne na ton pozadine ili namještaja, već ispod boje podne obloge. Kategorično ne kombinirajte plastične dekorativne proizvode s parketom ili drvenom pločom.

Članak na temu: Švedski zid radi sami

Nedavno su se na tržištu pojavili novi modeli koji ne moraju biti dopušteni. Dobili su ime "curvilinear clinths", sposobni za čvrsto omotane složene arhitektonske oblike s radijusom savijanja na 20 cm. Prikazani proizvodi izgledaju vrlo originalni, a kao pričvršćivači za postolje, moguće je koristiti tekuće nokte bez ikakvih problema.

Instalacija plinth: Značajke i nijanse procesa

Instalacija postolja na tekuće nokte

Dakle, tema kako instalirati otvoreni postolja neće uzrokovati poteškoće kod ljudi koji se žele nositi s ovim radom. S obzirom na gore-mentorski savjeti, možete jednostavno montirati, pristati, poravnati drvene ili plastične dekorativne proizvode.

Čitaj više