Kako napraviti japanske svjetiljke to učiniti sami?

Anonim

Neka japanske svjetiljke nisu tako teške kao što se čini na prvi pogled. Obična lanac mreža, ako se želi, može se pretvoriti u izvrstan japanskog stila luster, a stolna svjetiljka od bambus riže i riže papira stvorit će nezaboravnu atmosferu rastućeg sunca u unutrašnjosti.

Kako napraviti japanske svjetiljke to učiniti sami?

Japanske svjetiljke mogu se progutati na strop ili stavljati u kutove.

Japanska svjetiljka iz Rabita Mesh

Trebat će:

  • RABITA Griz s malim stanicama;
  • Škare za metal;
  • kliješta;
  • tanka žica;
  • uložak;
  • Bijela boja u aerosolu;
  • 2 metalni krugovi.

Lako je napraviti takvu svjetiljku vlastitim rukama, jer je dizajn svjetiljke vrlo jednostavan. Lampica se sastoji od kvadratnog dna s konkavnim u sredini rubova i okvira. Prije svega, potrebno je saviti metalne krugove na takav način da se isti kvadrati postaju konkavjesnirani u središte. Da biste to učinili, nacrtajte uzorak na debeli papir, najprije trg, a zatim uzmite tanjurić ili ploču s glatkim rubom i napravite lukove na svakoj strani. Prema ovom predavanju, savijte metalne krugove. Ako uspijete dobiti slične krugove, možete napraviti dijelove od guste žice, u ovom slučaju rubovi su pričvršćeni tankom žicom tako da veza nije previše vidljiva.

Kako napraviti japanske svjetiljke to učiniti sami?

Shema japanske svjetiljke iz šperploče.

Kako bi se napravilo dno, potrebno je izrezati mreže na predavanju, bez zaborava da ostavite naknade na šavovima. Zatim, uz pomoć kliješta, morate povući lanac lanac mesh po kvadratnom okviru, savijanjem rubova na pogrešnoj strani. Vrlo je važno da je mreža čvrsto omotala metalne šipke i stvorila željenu napetost, materijal koji je u ovom slučaju neprihvatljiv. Spremnik je pričvršćen za središte dna tanke žice.

Za proizvodnju svjetiljke potrebno je izrezati pravokutnik s mreže, čija visina će biti 30-35 cm (ovisno o željenoj visini gotove svjetiljke). Da biste odredili širinu svjetiljke, mjerene su sve strane kvadrata, dodajte 1-2 cm na bočnom šavu. Dalje, oni uzimaju drugi kvadrat, čvrsto se zateže na takav način da se dobije određeni privid cilindra, lateralni šav je morska tanka žica. Nakon toga, luster je spojen na dno.

Članak o temi: Odvojena kupaonica ili kombinirana: što je bolje

Svjetiljka Boja bijela aerosolna boja. Važno je primijeniti boju s tankim slojevima s obveznim srednjim sušenjem, inače kapi će postići rešetke. Nakon što je sve suho, nastavite s proizvodnjom hijeroglifa. Rabita je izrezana u tanke pruge u 2 cm, a zatim se savija na pola. Trebao bi imati neku vrstu čipke. Hijeroglifi su formirani od takvih traka, zalijepljeni ih na proizvod s pištoljem za ljepilo. Divan luster u japanskom stilu je spreman!

Bambus stolna svjetiljka

Trebat će:

  • bambus barovi;
  • papir riže;
  • Uložak s kabelom;
  • pila za metal;
  • matrica sa sakura grana;
  • akrilna boja;
  • Uže olovke;
  • Adhezivni pištolj.

Kako napraviti japanske svjetiljke to učiniti sami?

Shema sklopa radne površine.

Moguće je napraviti svjetiljku vlastitim rukama u japanskom stilu od bambusa i riže papira (prodaje se u odjelima za papire i drva). Stolna svjetiljka će se sastojati od pravokutnog okvira, spremnika s kabelom i zidovima najfinijeg papira za rižu. Prije svega, potrebno je izrezati bambus na segmente: 8 komada od 20 cm (za donji i gornji okvir okvira), 4 komada od 30 cm (vertikalni ustati). Dimenzije se mogu mijenjati po vlastitom nahođenju, sve će ovisiti o visini i širini koju želite napraviti svjetiljku.

Zatim, početi napraviti okvirni okvir, morate napraviti 2 dijela, svaki bi se trebao sastojati od 4 bambusove daske.

Potrebno je napraviti kvadrat na načelu izgradnje rezanja, tj. Svaka je daska povezana s susjednog križanja pod kutom od 90º.

Vrlo je važno izdržati kut, inače se svjetiljka može pomaknuti.

Da biste spojili elemente, prvo se koristi ljepljivi pištolj, zatim svaki kut dodatno je fiksiran užetom konoplje (cross-crosse), koji također izvodi dekorativnu funkciju. Krajevi konopa su uredno obloženi.

Nakon što je vrh i baza spremna, potrebno je instalirati vertikalne ustanove, oni su zalijepljeni u svakom kutu (iz unutrašnjosti svjetiljke) tako da krajevi ne strše izvan okvira. Zatim uzmite papir za rižu, izrežite ga na kvadrate jednake duljini i širini nastalih prozora. Uz pomoć tvrtke Sakura, ako ne uspijete dobiti matricu s željenim uzorkom, pokušajte izvući iz ruke hijeroglifa.

Članak na temu: Izvorne ideje za cvjetne krevete

Nakon sušenja boje, postavite svaki papirnati list riže u prozorima svjetiljka (iznutra). Izrežite s list šperploče, čije dimenzije će odgovarati unutarnjoj strani svjetiljke. Pričvrstite spremnik, napravite šuplje ispod žice, završava ljepilom, stavite na vrh svjetiljke, ostavite do potpunog opterećenja. Desktop svjetiljka u japanskom stilu spreman!

Čitaj više