Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Anonim

Nije tako teško napraviti udobnu kuću. Glavna stvar je odrediti želje, slikati projekt i biti strpljiv. Rasvjeta igra važnu ulogu u stvaranju udobnih uvjeta. Ovisno o tome je li svjetlo čiji spektar prevladava u sobi, formira se raspoloženje (a ponekad i dobro biće). Vrsta rasvjete je također važna: Općenito, točka, u kombinaciji. Nedavno je popularno LED pozadinsko osvjetljenje postaje popularan, koji ima nekoliko prednosti čak i u usporedbi s modernim halogenim i neonskim svjetiljkama.

Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Uz pomoć stropnog osvjetljenja, možete oživjeti i ukrasiti bilo koji interijer.

Pogotovo učinkovito izgleda kao pozadinsko osvjetljenje stropa. Let dizajnerske misli može pretvoriti ovaj bitan element sobe u doista jedinstvenom objektu: ako napravite pozadinsko osvjetljenje, više razine stropovi mogu uzeti oblik zvijezde, cvijet, puž. Čak i najjednostavniji suspendirani strop, opremljen s LED vrpcom skrivenom u niši, bit će skladan dodatak unutrašnjosti, pomoći će nesmetano nedostatke prostorije, ako postoji, ili dodijeliti pojedinačne akcente.

LED pozadinsko osvjetljenje: prednosti i značajke

Prednosti LED pozadinskog osvjetljenja, osim niske cijene, uključuju:

  • Svijetlo glatko svjetlo;
  • dugi vijek trajanja (do 13 godina);
  • energetska učinkovitost;
  • Jednostavan stil (traka je pričvršćena u prostoru niše do gipsane ploče s ljepljivom vrpcom);
  • Varijabilnost načina na boji, koja se može kontrolirati daljinski pomoću daljinskog upravljača;
  • sposobnost da se daju razne proizvode zbog fleksibilnosti proizvoda;
  • Izvrsna učinkovitost (gotovo sva energija odlazi u oslobađanje svjetla, a ne na grijanju zraka);
  • Nema treperenja i ultraljubičastog zračenja.

Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Usporedba LED žarulja s drugim osvjetljenjem elemenata.

Moderno tržište pruža širok izbor LED traka za pozadinsko osvjetljenje (ili LED trake). Razlikuju se prema karakteristikama:

  • Vrsta LED dioda, njihove veličine i količina od 1 m / N (gustoća);
  • boja (monokroma ili boja);
  • Temperatura boje (2700-10000 k);
  • napon (12/24 c);
  • Otpornost na vlagu (pojedinačni modeli imaju silikovnu izolaciju, koja se može koristiti u prostorijama s visokom vlagom).

Čak i ako ispustite takav proizvod s prilično visokom visinom, ne možete se bojati njegovog integriteta.

Uz ovu traku, možete izgraditi znak oglašavanja, postaviti krajolik, fasada kuće. Složeni dizajni stropa od gipsane ploče, istaknute diode, stvaraju nevjerojatne učinke. Elementi stropa osvjetljenja su smješteni u suhozida.

Potrebni materijali i alati

Kako napraviti pozadinsko osvjetljenje vlastitim rukama brzo i dostupno? Prvo morate razviti dizajn stropa i niše. Možete doći do vlastitog rješenja ili iskoristiti usluge profesionalnog dizajnera. Niša za pozadinsko osvjetljenje ima vrstu izbočine koja ide oko perimetra prostorije ili rub pojedinačnih dijelova stropa. Naravno, potrebno je razmotriti boju skalu na pozadinskom osvjetljenju, pogodnom za situaciju i ukupni interijer.

Članak o temi: Značajke odabira parničnih pozadina za spavaću sobu

Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Alati za montažu LED pozadinsko osvjetljenje: lemljenje željeza, škare, industrijske sušilo za kosu, ubijanja za kontakte, žice, skupljanje cijevi.

Ne zaboravite da će montirani strop i niša "jesti" dio visine sobe. Stoga, razmišljajući o dizajnu dizajna, potrebno je uzeti u obzir tu činjenicu i odabrati odgovarajući profil.

Tada trebate kupiti potrebne materijale:

  • Gipsana ploča (na temelju dostupnosti vlažnosti u sobi) - obične ili otporne na vlagu;
  • Profil - Starter i glavni;
  • Sisus ravno;
  • zatvarači (tiple, nesebičnost);
  • Traka s LED-om za pozadinsko osvjetljenje, napajanje, dirigent s poprečnim presjekom od 0,75 mm.

Iz alata trebate:

  • Razina vode, kabel za označavanje;
  • Perforator;
  • odvijač s posebnim uređajima za rad gipsane ploče;
  • Bugarski;
  • kliješta;
  • nož;
  • odvijač;
  • Alati za rad s kitom, brusnim papirom.

Izračun materijala

Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Tablica sorti LED-a.

Prije stjecanja potrebnih potrošnih potreba morate izračunati potrebu za njima.

Da biste to učinili, potrebno je odrediti veličinu površine za vezivo s gipsanom pločom. Ako se granica planira učiniti na jednoj razini, potrebno je jednostavno umnožiti duljinu i širinu stropa, za višestruku strukturu - za izračun zbroja svih područja. Veličina i pogled na nišu također uzimaju u obzir.

Na temelju činjenice da jedan list suhozida ima površinu od 3 m² (1200x2500 mm), možete računati željeni broj listova. Broj dobiven u isto vrijeme zaokružen je prema gore. Možete koristiti formulu: n = (S1 / S2) * K, u kojem N - plahte, S1-područje ispod dekoracije (m²), S2 - list područje (m²), k-koeficijent amandman.

Postoje tri koeficijenta za različita područja:

  • manje od 10 m² - k = 1.3;
  • od 10 do 20 m² - k = 1.2;
  • Više od 20 m² - K = 1.1.

Izračunajte broj početnog profila (UD) je jednostavan: perimetar sobe podijeljen je u duljinu profila (3 ili 4 m).

Glavni profil (CD) se smatra na sljedeći način: jedan list je potrebno na 3 CD. Traženi broj listova podijeljen je na 3 i primala potrošnju.

Suspenzija "leptir" za pričvršćivanje CD profila na strop smatra se uzimajući u obzir korak (60-80 cm). Jedna suspenzija je potrebna dva tipla i prikladni vijci. Isti tipovi idu na početni profil: za jedan metar, potrošnja bijesa je tri komada.

Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Tablica konzumiranih LED vrpca.

Potrošnja vijaka za samo-tapkanje br. 1 na jednom listu Cipra je oko 40 kom. Suspenzije su pričvršćene s ovim self-prešanjem, i profili, priključci i spajanje nosača su fiksne.

Za montiranje jednog lista, trebat će 50 komada. Vijci samo-tapka s duljinom od 25 mm.

Naravno, finim pričvršćivači treba uzeti s dobrim zalihama.

Za prostorije s najmanje jednom linearnom veličinom od više od 3 m, potrebne su priključne zagrade. Smatraju se kako slijedi: n = (l / 0,4) -1) * K, gdje n-nosači, L-veliki duljina, k - koeficijent.

Gdje sakriti pozadinsko osvjetljenje?

Niša za polaganje pozadinskog osvjetljenja može se odmah pričvrstiti na preklapanje i na stropu od žbuke na jednoj razini. Moguće je crtati pozadinsko osvjetljenje koristeći kalupljenje dovoljne širine i debljine.

Članak na temu: Kako napraviti kuću šperploča s vlastitim rukama

U svakom slučaju, prije početka rada na instalaciji, morate razmisliti o tome gdje staviti LED pozadinsko napajanje, jer ima mnogo velikih veličina od same trake, bessmjerno se zagrijava pri radu. Stoga je potrebno montirati na lako dostupno mjesto, ali u isto vrijeme, tako da to nije vidljivo i bilo je moguće lako zamijeniti. I naravno, potrebno je osigurati barem malo rasipanje topline. Unaprijed, prije postavljanja niša, morate donijeti žicu na napajanje za povezivanje pozadinskog osvjetljenja.

Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Pričvrstite aluminijski kutak za LED traku.

Dakle, alternativna verzija niša - postolja. Ako se odluči proći kroz najmanji troškovi i sakriti pozadinsko osvjetljenje za kalupljenje, prvo morate voditi brigu o eliminaciji stropa defekata: nakon instaliranja LED vrpce, postat će eksplicitniji. Stoga se površina mora pažljivo natopiti, a zatim obojiti. Plint je zalijepljen na takav način da ostavi jaz između njega, a strop nije manji od 10 cm. Traka je zalijepljena na vrh do oblikovanja bliže rubu.

Ali još mnogo učinkovitije izgleda kao pozadinsko osvjetljenje niša. Ovdje morate malo zuriti.

Izgradite niša okvir i montažu pozadinsko osvjetljenje

Ploče za podizanje gipsanih ploča za postavljanje sigurnosnog osvjetljenja stropa pričvršćene su na okvir, sastavljene iz istog metalnog profila koji se koristi za stropni dizajn.

U početku montirati početni profil:

  1. Na zidu uz pomoć razine primjenjuje se na liniju, povlačeći se iz stropa od 7-10 cm.
  2. Profil je fiksiran tijekom perimetra.
  3. Za formiranje unutarnjeg perimetra, udubljenje iz zida je 15-20 cm, a UD profil je fiksiran na strop.
  4. Nakon svakih 40-50 cm, glavni profilni segmenti su pričvršćeni na početak, duljina od njih treba biti jednaka stropu na primijenjenu liniju.
  5. Polazni profil, fiksiran na zid, spojen je na suspenzije iz CD profila po segmentima od 30 cm. Propust od 15 cm će biti osnova za nišu.
  6. Ojačajte okvir značajnih veličina moguće je pomoću glavnog profila, pričvršćen je s dna.

Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Izgled LED trake na stropu.

Kada je osnova spremna, kabel se nalazi za povezivanje pozadinskog osvjetljenja. Izvodi se u plastičnoj valomici, koja je, zauzvrat, pričvršćena na stezaljke na stropne police.

Nakon sastavljanja glavnog okvira, već možete napraviti ploče za obloge od gipsane ploče, za koje je potrebno:

  1. Odrežite neintelliginsku traku gipsane ploče i šivati ​​okomitu dio kako biste sakrili ožičenje.
  2. Ako trebate promijeniti oblik reza (kada nosite zaobljene i zakrivljene površine), suhozid se mora valjati s valjkom s površinom igle, navlažiti i samo savijati.
  3. Zatim oblikovajte bazu niša, nazalnih listova na dnu.

Članak o temi: štednjak-kamin dugog gori za vikendicu - činimo pravi izbor

Niša se može obaviti otvoreno ili zatvoreno. Korištenje otvorenog tipa možete odmah montirati pozadinsko osvjetljenje i sa zatvorenim - još uvijek raditi.

Zatvorena niša trebala bi biti opremljena odborom koja će preusmjeriti sjaj u strop. Da biste ga stvorili, početni profil je fiksiran na rubu izbočine, a bendovi od gipsane ploče pričvršćeni su visinom do 5 cm. Vanjski kut treba biti zaštićen od deformacija tako što ćete zadržati preklapanje (od plastike ili metala).

Nakon završetka glavnog rada na instalaciji, gotova niša za pozadinsko osvjetljenje je razmak, dodatne završne obrade - po volji (boja, žbuke, pozadine itd.).

Konačno, ugradnja same vodene trake. Prije instaliranja LED dioda u niši, morate pripremiti traku: pričvrstiti pojedinačne segmente na kabel debla, koji se, zauzvrat povezuje s napajanjem. Proces je sljedeći:

Kako je niša za LED pozadinsko osvjetljenje stropa?

Slijed spojne trake s LED-om.

  1. Rezao je vrpcu potrebne duljine, što ga čini samo na mjestima, koje su označene posebnim oznakama.
  2. Ako je potrebno, nekoliko vrpca može se spojiti pomoću priključka ili lemljenja s konvencionalnim lemljenjem. U isto vrijeme, ako su segmenti vrpce dulji od 5 m, bolje je napraviti paralelno povezivanje, tako da je osigurana ujednačenost sjaja.
  3. Pozadinsko osvjetljenje je spojeno na jedinicu za napajanje u skladu s polaritetom. Prilikom odabira bloka, bolje je dati prednost modelima koji imaju nešto višu od ukupne snage spojenih LED dioda (približno 30%).
  4. Ako se koristi višebojna traka, potreban je dodatni RGB kontroler (ili LED).

Prije montaže, cijeli sustav mora biti označen za izvedbu. Nakon postavljanja trake u niša popravite nešto će biti teško. Ako je sve u redu, traka prolazi na vijenac. Prilikom postavljanja pozadinskog osvjetljenja u niši izvan sebe, potrebno je pratiti žice i žarulje da dodirne metalne elemente strukture.

Prije naljepnice trake za pozadinsko osvjetljenje, također trebate promatrati nekoliko ne-tvrdih pravila:

  1. Niša za istaknutost mora biti unaprijed određena od kontaminacije i sedimenata prašine.
  2. Prilikom montaže vrpce na gipsanu ploču, visokokvalitetni temelj je važan za vrpcu koja nije iskrivljena.
  3. Ako je traka još uvijek stvaranje profila (koji se preporučuje izbjegavati), to je nužno potrebno za izolaciju, barem uobičajena traka prenosi na profil.

Na površine, LED traka je pričvršćena pomoću ljepljivog sloja nanošenja na poleđini. Zaštitna obloga se uklanja neposredno prije ugradnje. Potrebno je ispravno osigurati pozadinsko osvjetljenje u niši, za to je potrebno osigurati da se vrpca ne okreće i ne savija, ne može se iscrpiti.

Promatrajući prilično jednostavna pravila i glupo strpljenje, možete doslovno za 1-2 dana s vlastitim pozadinskim osvjetljenjem u niši, pretvoriti sobu i uživati ​​u postignutom učinci dugo vremena.

Čitaj više