Razumijemo koliko kvadrata u pakiranju laminata

Anonim

Ispravan izračun potrebne količine materijala za završnu obradu pod, na primjer, laminirane ploče je ključ za stvaranje besprijekornih podova. Osim toga, uredni izračun pomoći će uštedjeti kada se kupuje laminat, jer nepotrebne ploče neće biti kupljene, što će onda biti potpuno nepotrebno. Pa, da trčite u trgovinu drugom trenutku ne morate.

Da ne bi trebalo biti u zabludi, ne morate samo izračunati koliko četvornih metara odbora za određeni kat, ali i saznati koliko je odabrana laminirana ploča u jednom paketu. Znajući ukupnu površinu i količinu materijala u pakiranju, lako je izračunati potrebnu količinu paketa.

Ispravan izračun potrebne količine materijala, koji se provodi pomoću suposjedanja poda s parametrima parketa, značajno će se spasiti zbog pada u otpadu prilikom polaganja.

Računajući traženi materijal

Prvo trebate izračunati područje prostorije, pod kojim će biti odvojen. Za to je teško umnožiti duljinu i širinu površine, morate i dalje uzeti u obzir dizajnerske značajke budućeg podne obloge: alinenti iz vrata, radijatora i cijevi za grijanje, arhitektonski elementi poput stupaca i lukova i tako dalje , Da bi se jednostavno pročitao, možete napraviti sobu crtež sa svim tim dijelovima.

Na rezultirajući broj kvadrata potrebno je dodati određeni iznos na podrezivanje, čiji je mjerilo ovisi o dijagramu na kojem će se laminat položiti. Dakle, kada se instalirate pod pravim kutom ili paralelno, oko 7% materijala će biti izgubljeno, a s dijagonalnim polaganjem - najmanje 10%. Ako je planirana originalna shema uzorka, nemoguće je predvidjeti koliko će materijala biti suvišno.

Razumijemo koliko kvadrata u pakiranju laminata

Gubici u ovom slučaju trebaju se izračunati pojedinačno, ali svakako ispušta najmanje 30% otpada.

Članak o temi: Kupke za dvoje - jedinstvo osjećaja

Osim vrste instalacijske sheme, od područja treba oduzeti sljedeće gubitke:

  • na spojevima između parketa;
  • praznine između premaza i zidova;
  • Odbori za rezanje u redovima zidova - obrezani parketom i kroz i preko zbog premještanja zglobova;
  • Zaokruživanje ukupnog materijala.

Veličina pakiranja

Razumijemo koliko kvadrata u pakiranju laminata

Struktura, masa i dimenzije elemenata premaza određuju koliko će laminata biti u jednom pakiranju. Različiti proizvođači imaju linearne dimenzije pojedinih ploča, i, prema tome, razne panele u pakiranju su različite. Stoga, kako bi se odredila željena količina materijala, potrebno je znati ne samo podlogom, već i volumen panela u jednom pakiranju odabranog proizvođača.

Ova tablica prikazuje parametre ploča iz nekih zbirki popularnih proizvođača laminata:

Debljina

Uvjeti za buduće djelovanje premaza određuju koliko milimetara treba biti ploča u debljini. Ovaj laminatni parametar varira unutar 6-12 mm granica. Prema mnogim stručnjacima, najbolja opcija za većinu spolova je 8 mm. Takva debljina laminata može se naći među proizvodima bilo kojeg proizvođača podnih obloga.

Razumijemo koliko kvadrata u pakiranju laminata

Izbor takvih ploča je optimalan iz sljedećih razloga:

  • dimenzije su manje iskrivljene;
  • Proces slaganja je jednostavniji;
  • Najbolji pokazatelji toplinske izolacije;
  • Veća otpornost na čvrstoću i trošenje.

Dužina

Ovaj se parametar uglavnom nalazi unutar granica 122-139 cm, što je standard za laminat. U rijetkim slučajevima, ploča se može naći u pakiranju i do 180 cm, pa čak i više od 2 m. Rad s takvim pločama značajno je komplicirano, osobito s vlastitim rukama.

Osim toga, vrlo dugi parketi su osjetljiviji na nepravilnosti temelja, pa će se pod za njihovo polaganje morati pažljivije pripremiti.

Širina

Uske ploče, širina od oko 10 cm, izgled je vrlo sličan prirodnom parketu. 30 cm širokog laminata može biti vrlo uvjerljivo da imitira keramiku.

Članak na temu: Kabinet u vrtiću - što odabrati? 100 fotografija prekrasnih modela u unutrašnjosti vrtića.

No, najčešći je širina materijala od 18 do 20 cm, obično simulira čvrsto drvo. Takva će veličina učiniti izgled poda najprirodnije.

Težina

Koliko teži ukupni volumen laminata u jednom paketu? Ovaj pokazatelj također varira od različitih proizvođača. Standardna masa pakiranja je 15-17 kg u pakiranju, u kojoj se nalazi oko 2 kvadratna metra materijala, što je 8 ploča. Parketin dužina u ovom slučaju malo više od metra i širine - 16-19 cm.

Razumijemo koliko kvadrata u pakiranju laminata

Tu su i kvadratni laminat - na primjer, brzo-stepterni i brzo-stegquadra, čiji su dimenzije 624x624 mm i 394x394 mm. Sve veličine Svaki model se dovodi s zaokruživanjem na manju stranu. Obično ove nijanse ne zanemaruju, jer kupuju iste skupove ploča, ali ako morate kombinirati različite dijelove, vrijedi razmotriti ovaj trenutak.

Za praktičnost proizvođači često ukazuju na ambalažu ne samo linearne dimenzije i broj parketa, nego i ukupne površine materijala u paketu. Ako ova informacija nije, možete postaviti potvrdu u trgovini u kojoj treba naznačiti sve specifikacije i specifikacije.

Primjer izračuna

Razumijemo koliko kvadrata u pakiranju laminata

Poznavanje podne površine i parametara odabranog premaza, lako je izračunati koliko paketi trebaju. Pretpostavimo da je područje odvojenog poda jednako 100 m2. U pakiranju s odabranim laminatom nalazi se 8 ploča s ukupnom površinom od 2.005 četvornih metara.

Dijeljenje ovih brojeva jedni drugima, dobivamo 50 paketa ili 400 laminiranih ploča. Ovisno o shemi polaganja, dodajte određeni postotak, na primjer, u ovom primjeru, laminat će biti postavljen u izravnu metodu. U ovom slučaju, morate dodati oko 7% - to su 4 više pakiranja.

Važno je dodavati određeni iznos za mogući tvornički brak i zamjenjujući elemente pokrivenosti u budućnosti - također činimo nekoliko paketa.

Članak o temi: Zavjese iz Organske fotografije

Dakle, za premazivanje poda s površinom od 100 četvornih metara, treba pripraviti oko 56 pakiranja laminiranog parketa. Naravno, ovaj broj će biti različit ako je odabran drugi model oblaganja ili drugi način polaganja laminata.

Čitaj više