Ugradnja PVC vrata: Dimenzije, izračun i ugradnja

Anonim

Instalacija PVC vrata može se izvoditi samostalno. Da biste to učinili, potrebno je jasno slijediti tehnologije njihove instalacije.

Ugradnja PVC vrata: Dimenzije, izračun i ugradnja

Plastična shema uređaja za vrata: 1 - glavni okvir, 2 - slijep vrata, 3 - šarke, 4 - prozirno punjenje, 5 - jednokratno punjenje.

Ugradnja kutije za vrata

Potreban:

  • razina;
  • rulet;
  • sječivo;
  • električna bušilica.

Ugradnja PVC vrata: Dimenzije, izračun i ugradnja

Skupština i ugradnja okvira vrata: - montaža kutije; B - odgovara kutijama na zid; B - Učvršćivanje loid Jamb (1 - petlje; 2 - brtvljenje).

Prvo se provjerava vertikalnost zida i određuju se dimenzije vrata - i širine i visine. Tada se izračuna. Na primjer, PVC vrata ima širinu od 90 cm i visinu od 200 cm, to znači da je širina kutija: 900 + 25 + 25 + 5 = 955 mm. U isto vrijeme, 25 mm je debljina okvira vrata, a 5 mm je praznina vrata. Visina je: 2000 + 25 + 3 + 10 = 2038 mm, gdje je 3 mm jaz odozgo, i 10 mm ispod.

Kutija vrata se montira na horizontalnoj površini poda. Gornji krajevi njegovih regala moraju biti ošišani pod kutom od 450. Na jednom od bočnih regala nalazi se priključno mjesto s donjim i vrhunskim petljima. U kutiji uz pomoć dlijeta, utore je izrezana potrebna dubina. Zatim su rupe napravljene za vijke za vijke.

Preliminarni rad

Potreban:

  • čekić i nokte;
  • električna bušilica;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • montažna pjena;
  • Maligarni viski.

Ugradnja PVC vrata: Dimenzije, izračun i ugradnja

Dijagram ugradnja vrata bliže.

Instalacija metalnog plastičnih vrata provodi se nakon završetka radova podne obloge. Instalacija PVC vrata počinje blokiranjem nekoliko noktiju za dodatno uklapanje. Mora se prikupiti u horizontalnom položaju.

Da biste to učinili, u mjestima je dockanje napravljen pomoću rupe bušilice, koji mora imati promjer od 1 mm manje, ispod vijka za samozadokruženje. U isto vrijeme, stup iz petlje je prvi postavljen. A stalak s bočne strane montira dolazak nakon ugradnje platna. Lopatice vrata su pričvršćene nakon postavljanja kutije.

Članak o temi: Kako napraviti mjeru stropa s vlastitim rukama?

Da biste poravnali cijeli blok prilikom instaliranja plastičnih vrata, drveni klinovi se odvode u jaz između otvora otvora i okvira bloka. Morate ih pažljivo voziti kako biste izbjegli oštećenje okvira.

Za zaštitu vidljivog dijela okvira vrata i platno koristi montažnu pjenu. Mora se ravnomjerno primijeniti tijekom perimetra kutije. Srodna područja vrata su požurana s slikarskom trakom kako bi isključili pjenu na njih.

Instalacija vrata

Potreban:

  • Perforator;
  • tiple;
  • vijci ili vijci;
  • montažna pjena;
  • Plastične platformete;
  • pila za metal;
  • Stuslo;
  • ljepilo.

Instalacija PVC vrata počinje na strani petlje.

Ako su vrata za podršku kamena, u njemu se ispuhuju rupe i kolica je vožnja. Tada su vijci uredno iskrivljeni i provjerava se ravnost. Nakon toga je pričvršćen ader. Fiksira se nekoliko pričvršćivača. Prvo, rupe su napravljene, dowel je umetnut, a zatim vijci pričvršćeni. Zatim se provjerava, upravo su vrata u okviru. Ako je sve u redu, zatim na svakoj strani su napravljene dodatne privitke.

Tada su vrata instalirana na svom mjestu. Ako je s pragom, kroz njega se napravi 2 pričvrščivači. U isto vrijeme, gornja traka nije potrebna. Također, prag se može provesti samostalno ako nije uključen. Ako prag nije potrebno, vrata su fiksirana pomoću posebnog gornjeg nosača.

Koristeći drvene klinove, trebali biste odrezati njihove izbočene krajeve. Nakon toga, prostor koji se pokazao između okvira vrata i zid je ispunjen montažnom pjenom. Treba pamtiti da se pjena povećava nekoliko puta u iznosu. Nakon što se osuši, njegov višak je izrezan.

Izvršenje završnih radova skrovnih vrata provodi se u dan nakon primijenjene montažne pjene. Da biste zatvorili sve nedostatke i utore između zida i kutije, instalirane su plastične platfords. Da se njihove dozilete koriste 2 metode.

Članak o temi: Kako napraviti korake za trijem vlastitim rukama?

Prvo, mogu se oblikovati pod pravim kutom, bojanje ili toniranje spila s lakom. U isto vrijeme, mogu se računati, kako u horizontalnom smjeru i okomito. Drugo, PlatBorks s zaobljenom površinom peče se pod kutom od 450. Plastične platfords se montiraju na površini s blagim nepravilnostima pomoću ljepila.

Čitaj više