Osnovna pravila za ispis zidova prije slikanja

Anonim

Važan element tijekom popravka je dovršiti zidove. Neki preferiraju ljepilo pozadine ili instalirati panele, ali mnogi biraju boju. Slikani zidovi doprinose stvaranju atmosfere udobnosti u apartmanu, ali je važno zapamtiti potrebu za temeljnim zidovima neposredno prije slikanja. U članku ćemo vam reći kako ispisati zidove prije slikanja.

Za što primitivno

Zidovi brušenja prije slikanja - nužno stanje, inače ne izbjegava ponovno popravak rad. To je prajmer koji će osigurati prisutnost izvrsne osnove, koja će se naknadno primjenjivati, izravno, sama slika. Postupak pomaže ojačati površinu i oblikovati sloj zaštitnog filma koji pridonosi optimalnom zamrljavanju zidova: apsorpcija vode osigurat će boju ujednačenu distribuciju preko površine, a možete zaboraviti na nedostatke i ne-progrative područja.

Tu su i razne vrste prajmera s izvrsnim antibakterijskim svojstvima. Odabir njih - osigurat ćete pouzdanu zaštitu od raznih gljivičnih formacija na zidove. Kao što znate, gljivica ima sirove površine, osobito često nastaje na raspršivanju. Stoga se često koristi mješavina premaz, boreći se s plijesni i drugim gljivama.

Osnovna pravila za ispis zidova prije slikanja

Nemojte biti lijeni da biste predvidjeli zidove. Postoji značajan porast potrošnje boje na površinama koje nisu bile pripremljene prije postupka. Nedostatak prajmera na površini značajno će komplicirati vaš zadatak kada je potreba za ponovnim bojanjem zidova (pri ažuriranju interijera). Boja se drži na sličnoj površini iznimno loše - cijeli komadi zaostaju.

Loše ogrebana područja moraju ponovno izazvati, a proces traje mnogo vremena i truda. Osim toga, sama boja postavlja i drži se ponekad bolje ako se koristi Primer: nakon svega, čak i skupa dobra boja bez predobrada površine ima neugodno svojstvo za pucanje i raspadanje.

Stoga se Kohl okupio kako bi obojio zidove - primijeni primera prije početka slikarskih radova. Vanjske značajke i kvaliteta bit će na visini.

Članak o toj temi: Ako balkon teče odozgo - što učiniti i koga kontaktirati

Vrste prajmera

Odaberite materijal - vrlo je teško, jer puno ovisi o površini i vrsti boje, njegov sastav, glavna svojstva. Optimalna opcija je kupnja mješavine boje i prajmera od jednog proizvođača. Prije kupnje smjese, trebalo bi biti vrlo oprezno proučiti sastav boje i saznati vrstu mješavine prajmera, najuspješniji s njom. Uz um odabranog premaza za zidove pod slikanjem pružit će vaš apartman udoban i prekrasan pogled već dugi niz godina.

Osnovna pravila za ispis zidova prije slikanja

Postoje sljedeće vrste prajmera za slikanje zidova i drugih površina:

  1. Akrilne impregnacije. Ovaj tip je gotovo univerzalan, kompatibilan s bilo kojom površinom i materijalima, tvori zaštitni film i pruža izvrsnu spojku površine bojom.
  2. Akrilni lakovi za prajmere. Idealno u vanjskoj uporabi, imaju prekrasan vodootporan, zaštitna funkcija se izvodi na "ura".
  3. Boje akrilne prajmere. Koristi se kao osnova s ​​naknadnom primjenom akrilnih i vodenih emulzija.
  4. Na temelju otapala. Izvrsni policajci s zaštitom površina od vlage, duboko apsorbiraju. Kompatibilan s cementnim i drvenim površinama.
  5. Silikat. Značajno je prikladno za vanjsku uporabu, pore i male pukotine su sigurno učvršćene.
  6. Olife Univerzalni sastav koji se koristi na drvenim površinama savršeno će se nositi s zadatkom slikanja unutarnjih i vanjskih dijelova.
  7. Alkid. Upotreba također uključuje naknadno bojenje drvenih površina. Koristeći alkidne smjese - zaboravite na koroziju, oni će ga zaštititi drugačije.
  8. Glifthaled. Koristite ih prije bojenje bilo koje suhe baze.
  9. Polistiren. Koristi se kod bojanje fasada. Minus polistirenski objekti - prisutnost otrovnih elemenata koji nose prijetnju ljudskom zdravlju. Kao rezultat toga, rad se provodi isključivo na otvorenom.
  10. Mineral. Sastav ima žbuku i vapno, tako da se kompozicija iznimno brzo suši - nakon nekoliko sati. Radovi su moguće odmah nakon pripreme.

Članak o toj temi: Kako izolirati pod ispod pločice: tehnologija rada

Osnovna pravila za ispis zidova prije slikanja

Tehnologija programera

Prvo, potrebno je pripremiti površinu u kojoj će se primer naknadno primjenjivati. Zidovi su potpuno očišćeni od ostataka onečišćenja - najbolji učinak se postiže ispiranjem s toplom vodom kapanjem deterdženta. Suhe zidove stavljaju pijesak u prisutnost malih pukotina - tako da će prajmer pasti glatko. Provjerite da li žbuka ne zaostaje - kucati na drvenu stavku, nakon što je čuo gluhi zvuk - uklonite elemente za piling i pokrijte parcelu. Nakon sušenja napravite mljevenje - je prikladan uobičajeni brusni papir. Posljednji korak će biti konačno uklanjanje prljavštine i prašnjavih čestica. Dakle, temelj je u potpunosti pripremljena, nastavite do prajmera.

Priprema rješenja - jasno slijedite ove upute, dodajući samo potrebne komponente u željenim omjerima. U suprotnom, učinak smjese će se smanjiti na nulu, a to će postati beskorisno.

Osnovna pravila za ispis zidova prije slikanja

Glavni rad je izravno primijeniti mješavinu prajmera na temelju. Trebalo bi to učiniti s velikom pažnjom i zapamtiti da sobna temperatura ne bi trebala pasti ispod 5 stupnjeva ili porasti iznad 25 stupnjeva. Alati za primjenu valjka ili četke. Pogodnije je raditi s valjkom, međutim, četkica je dopušteno obraditi teško dostupna područja, na koje valjak ne dosegne (na primjer, područja na zidu zida i stropa). Uvjerite se da je apsolutno svaki centimetar baze prekriven prajnim sastava - učinkovitost svojstava materijala izravno ovisi o tome. Pokušajte dobro okrenuti mješavinu, izbjegavajući "lokva" - baza ne bi trebala nestati previše, postoji opasnost od oštećenja kitskog sloja. Primijenite sredstvo za jedno jednostavno kretanje, odmah razmazivanje na jednom mjestu.

Ako je premazana površina karakterizirana visokom apsorpcijom - hrabro nanesite nekoliko slojeva smjese, ali ne ranije od prethodnog se osuše. Pričekajte kompletnu ispašu tla, proizvođač obično ukazuje na to, ali u prosjeku proces traje 4-6 sati. Tek nakon sušenja primijenite boju.

Članak o temi: Instalacija brava vrata vlastitim rukama: Upute korak-po-korak (video)

Zapamtite zaštitno odijelo: rad se provodi u zaštitnim naočalama i posebnim rukavicama, a soba treba dobro prozračiti.

Video "Pravila zidova prajmera ispred žbuke"

Čitaj više