Kako samostalno napraviti pod od ploča u garaži

Anonim

Garaža kao predmet nekretnina je važna zgrada koja zaslužuje povećanu pozornost tijekom građevinskih radova. Prilikom provedbe procesa izgradnje, često se pojavljuju na podne obloge. Postoje razne opcije za završetak ovog dijela izgradnje. Koji dati prednost i kako napraviti pod od ploča u garaži? Ovo pitanje zahtijeva pažljivo razmatranje.

Kako samostalno napraviti pod od ploča u garaži

Shema podne uređaja u garaži.

Podovi za garažu mogu biti predstavljene betonskom ili drvenom bazom. Prva opcija obećava da će biti pouzdana i jaka, čak i neprofesionalna će se nositi s njegovom proizvodnjom. Trošak takvog premaza razlikuje se niskim pokazateljima. Drveni pod je predstavljen najudobniji, poznatiji i jednostavniji mehanizam. Drvo se zagrijava koje ga razlikuje od betona. Promatranje potrebnih tehničkih parametara, možete izgraditi pouzdan i snažan temelj koji će uživati ​​za mnogo godina.

Značajke premaza

Kako samostalno napraviti pod od ploča u garaži

Pod šume u garažnoj zgradi je rijedak, jer se drvo boji temperature kapi i zapaljive.

Pod šume u garažnoj zgradi je vrlo rijedak. Ona se veže na složenost instalacijskog rada, a svojstva stabla podliježu značajnim promjenama. Osim toga, ovaj prirodni materijal je lako zapaljiv, što je vrlo opasno u uvjetima skladištenja u ovoj sobi s zapaljivim materijalima. Ali unatoč takvim nedostacima, napravite pod od ploča u garaži želi veliki broj potrošača.

Prije početka građevinskog rada potrebno je odrediti izbor drva. Posebnu pozornost treba posvetiti njegovoj kvaliteti. Umjerene ploče moraju se provoditi u umjerenim količinama. Sirovi uzorci će dovesti do brzog deformacije baze. Ne bi trebali biti pukotine. Uostalom, novi premaz će biti izložen visokim opterećenjima - automobil se obično pohranjuje u garaži. Vrijedi boraviti na vrhunskim uvjetima, bez kojih će takve zgrade imati značajne nedostatke:

  1. Drvene komponente zgrade svakako moraju biti natopljene posebnim pripravcima, antisepticima. Takva rješenja će zaštititi površinu od požara i razvoja na temelju gljivica i plijesni.
  2. Najbolji premaz će pružiti materijale za brušenje.
  3. Kupnja rezanog drveta treba osigurati na zalihi.

Članak o temi: Kako ukrasiti lonac cvijeća vlastitim rukama (39 fotografija)

Kako samostalno napraviti pod od ploča u garaži

Podna šipka u garaži mora imati istu dimenziju.

Nakon što je poželjna ploča poda, treba odabrati veličinu drva, s obzirom na sljedeće značajke. Dakle, postavljanje sličnog plana je dizajniran za pohranu automobila, a ima mnogo težine. Iz tog razloga, debljina ploča treba izjednačiti na 50 mm i više. Baza drva će biti dizajnirana od strane LAG-ova. Najbolja opcija za takve dijelove će biti 100 × 100 mm.

Kako će biti potrebni potrebni alati za instaliranje:

  • čekić;
  • pila za metal;
  • razina;
  • Pravilo;
  • avion;
  • odvijač;
  • Emery papir i drugi uređaji.

Izgradnja konstrukcije LAG

Da bi se pod odbori u garaži, potrebno je izgraditi temelj, neku vrstu zaostajanja. U isto vrijeme, treba uzeti u obzir veličinu temelja, visina podruma. Postoje 2 načina za instalaciju zaostajanja.

Kako samostalno napraviti pod od ploča u garaži

LAGS se postavljaju u križnom položaju u odnosu na zidove sobe.

Prisutnost visoke visine osnovnog dijela temelja daje bazu da ga pronađe s lag. U tom slučaju, osnovica obavlja dodjelu podrške. LAGS se postavljaju u križnom položaju u odnosu na zidove sobe. Preduvjet će biti formulacija dodatnih nosača koji imaju konfiguraciju malih stupca ili krevetnih stolova.

Koji su materijali prikladni za objavljivanje takvih nosača? Postoji nekoliko varijacija ovdje. Nisu loši rezultati daju opeke i kamenje, zgradu oplate, u kojoj je postavljena jezgra. Štoviše, duljina LAG-ova daje osnovu za izgradnju određenog broja potpornih struktura. Takvi stupci su ugrađeni unaprijed i fiksirani na rubu temelja, u horizontalnom položaju. Potrebno je poravnati laggers.

Prisutnost osnovnog dijela manje visine daje razlog za ugradnju zaostajanja na tlo. Naravno, ne smiju ih staviti na golo tlo. Da biste to učinili, potrebno je izvršiti obradu. Elementarna opcija će biti poravnanje površine s pijeskom i ruševinama. Analog zgužvačkog kompozita je glina. Odozgo je poplavljen cementnom otopinom. Dobiveni premaz postaje nevjerojatno jak, glatka. Takva će baza doprinijeti brzom okruženju zaostajanja na mjestu.

Članak o temi: Valjane zavjese iz udobnosti - sve od izbora do instalacije

Kako samostalno napraviti pod od ploča u garaži

Moguće crteže u garaži.

Pod osnovom takvog dizajna, tkanina koja doprinosi dobru hidroizolaciju baze je najbolja. U tom se svojstvu rastaljeni bitumen primijenio na estrih ili vrećicu.

Štoviše, prva se opcija rijetko primjenjuje. Naravno, ova metoda je jeftinija, ali tlo pod LAG-ovima neće dati snažan temelj, a on neće moći preuzeti značajnu težinu dizajna. Čak i složeni estrih iz betona neće se nositi s zadatkom. Sličan uređaj može poslužiti oko 2 godine u garaži. Brzo trošenje ovog dizajna je neizbježno. Stoga, prije polaganja takve temelje, vrijedi razmišljati o svojoj potrebi.

Polaganje drvenih ploča

Nakon što se LAG-ovi isporučuju i sigurno fiksne, može se pokrenuti ugradnja podnog obloga. Nitko neće raspravljati s činjenicom da se ova soba ne nalazi za smještaj. Ipak, kvaliteta premaza treba dati maksimalnoj pozornosti.

Napravite pod ugrađenoj strukturi koju trebate, promatrajući istu tehnologiju koja se provodi u konvencionalnoj kući. Proces polaganja ploča treba provesti uzimajući u obzir činjenicu da bi trebali pokriti površinu uzdužnog položaja garažne sobe.

Montaža rada: Preporuke

Proces uređenja drvenog poda obično počinje s kutom sobe koji se nalazi u dugoj točki.

Kako samostalno napraviti pod od ploča u garaži

Odbori na LAG-ovima moraju biti zabilježeni sa samostalnim.

Na prethodno pripremljenim zaostajanjima stavite prvu ploču. Ne zaboravite na njihovu paralelnu lokaciju. Premaz je fiksiran samo-crtanjem. Nakon toga je odabrana drvena daska ekvivalentne duljine i fiksirana na kašnjenje na udaljenosti od malo više od širine izvorne ploče. Tada je drugi složen u prostoru između ploča, a klinovi iz istog materijala su umetnuti između njih.

Kao što mogu koristiti ostatke neispravnih ploča. Ovi klinovi su začepljeni čekićem ili kraljicom duž cijele duljine ploče, od kojih se jedan treba pritisnuti na prvi. Druga podna ploča je fiksirana samo-crtanjem. Rail se čisti, pomiče se na željenoj udaljenosti, čvrsto pričvršćena. Daljnja ugradnja poda provodi se sličnom shemom.

Članak na temu: Spavaće dizajn Vintage: Karakteristike

Budući da je jasno, proces postrojenja podova s ​​stabla nije uopće kompliciran. Promatrajući ova pravila, moguće je napraviti trajnu osnovu bez poteškoća. Važnije pozornosti treba uputiti na pitanje koje se odnosi na brzo brisanje površine preskakanja zbog povećanog opterećenja i periodičnog rada premaza. Kako bi se izbjegli uobičajeni problemi, vanjski dio ploča treba liječiti uljem ili emajlom. Ne vrijedi uštedjeti na njemu. Što je više debela, površina će biti gotova, duže će premazivanje poslužiti. Na taj način ne samo da možete poboljšati vanjske pokazatelje, već i proširiti vrijeme podova.

Počelo je postaviti pod od ploča, trebali biste biti uredni i pažljivi, važno je imati jasan plan za vođenje osnovnog rada. Takav se rad može provesti samostalno, bez sudjelovanja rada. Da biste osigurali pokrivenost, morate odabrati odgovarajuću vrstu materijala.

Nakon što su poželjni kao što su ploče, trebali biste obratiti pozornost na debljinu i čvrstoću drva. Snažan i skupni odbor će trajati dugo. Važna vrijednost je dodijeljena i pričvršćivanje odabranog materijala. Jasno prianjanje tehnologije polaganja i fiksacije na LAG-ovima bit će ključ za stabilnost dizajna. Važan dio poda bit će položen vodonepropusni sloj. Često se proizvodi od plastičnog filma. Uostalom, višak vlage je destruktivan učinak na drvo, koji počinje zagrijavati tijekom vremena.

Zaključak i zbrajanje

Tako smo smatrali glavna pitanja vezana uz podne podnice u garaži od prirodnog drva. Takvo premazivanje može služiti oko 6 godina. Potreba za takvom instalacijom svaka osoba samostalno određuje.

Takva baza treba periodičnu skrb. Mora biti obojana, popravak, čišćenje od onečišćenja. Međutim, takav premaz daje toplinu. U uvjetima potpunog zagrijavanja garaže, ova opcija će biti savršena.

Čitaj više