Kako instalirati vertikalne rolete u sobu. Savjeti za instalaciju.

Anonim

Umjesto tradicionalnih zavjesa, možete koristiti razne rolete za sobe. Odlikuju se stilom, prekrasnim izgledom, praktičnošću. Posebno lijepe vertikalne rolete, omogućuju vam da kontrolirate razinu osvjetljenja u zatvorenom prostoru, dajte interijeru potrebne stilske značajke. Instaliranje okomitog rolesa vlastitim rukama nije tako teško. Možete koristiti različite metode, pričvrstiti zavjese na zid ili unutar na padinama. Vertikalne lamele su fiksirane odozgo, na dnu za zavjese, lanac se obično koristi, koji ne dopušta da se lamele ne raspršuju tijekom nacrta.

Kako instalirati vertikalne rolete u sobu. Savjeti za instalaciju.

Vertikalne rolete su izvrsno rješenje koje može zamijeniti zavjese i služi dobrom krema za sunčanje.

Montaža na zid ili nagib

Kako instalirati rolete sebe? Mogu se pričvrstiti na površinu zidova izvana ili na otkriće otvora. U prvom slučaju potrebno je tijekom izračuna na širinu otvora za dodavanje 150-200 mm, te na visinu - 100 mm. Takva zaliha je potrebno za instalaciju mehanizma i potpuno preklapanje prozora. Tako da zavjese ne dodiruju prozor (ako se ne koristi kratki, ne dugi dizajn), potrebno je oduzeti oko 1,5 cm od ukupne duljine. Ukupna širina izračunava se za potpuno raspoređenu zavjesu, dok je dizajn mora biti presavijen, bez plamena prozora.

Kako instalirati vertikalne rolete u sobu. Savjeti za instalaciju.

Vertikalne rolete.

Ako želite instalirati okomite rolete u otvor, nakon mjerenja širine otvora prozora potrebno je od dobivene vrijednosti od 10 mm, iste znamenke od visine. Važno je razmišljati o tome hoće li biti zavjesa za ometanje otvaranja prozora na prozor, ako je mogućnost otkrivanja samo jedan način. Visina streha, u pravilu, je 35 mm, tj. Potrebno je odmah odrediti da li se strehe neće ometati rad prozora.

Članak o temi: Kako ažurirati stare skroriorne vrata: restauracija to učiniti sami

Da biste instalirali vertikalne rolete, možete primijeniti bilo koji od ovih kontrolnih mehanizama:

  • T-1 - lamele su sastavljeni na mehanizam;
  • T-2 - Lamela se prikupljaju samo iz mehanizma;
  • T-3 - sve lamele idu na 2 strane sredine strehe.

Montaža lamela na prozore

Ugradnja vertikalnih žaluzina se radi na ovaj način:

Shema montaže vertikalnih sjenila.

  1. Prvo morate staviti oznaku na površinu, pokazat će se lokaciji vijenca.
  2. Zatim u zagradama nalazi se rupa, potrebno ga je izvesti na unutarnjoj strani okvira. Na svakoj strani nalazi se rupa od 7,5 cm od ruba. Nosač je postavljen tako da je gornji dio blizu okomitog dijela nosača.
  3. Vijenac ide, pričvršćen na površinu. Potrebno je odmah provjeriti horizontalnu instalaciju pomoću razine izgradnje.
  4. Zatim se izvodi ugradnja lamela, kutovi konstrukcija umetnute u posebne pričvrsne elemente na prednjoj strani. Janjadi su uronjeni u isječke dok ne zaustavi.
  5. Na dnu instalacije leži u pričvršćivanju plastičnog lanca i pravokutnih težina kako bi se spasio oblik zavjesa.

Za ugradnju će biti potrebni jednostavni alati:

  • razina izgradnje;
  • odvijač;
  • bušilica;
  • Jednostavna olovka, metalna linija;
  • rulet.

Vertikalne rolete se kupuju u cijelosti. Obično proizvođači pružaju i zatvarači za zid, ali je najbolje da ga provjerite kako bi ga unaprijed kupili.

Pravila o radu

Iza vertikalnih sjenila potrebno je osigurati ispravnu skrb. To je obično kemijsko čišćenje, vrlo zamagljena mjesta može se potpuno obrisati mokrom krpom ili spužvom, za to se koristi jednostavna otopina sapuna. Mokro čišćenje se koristi za rolete tkanine. Zavjesa je natopljena u sapunastom vodom, nemoguće je trljati površinu lamela, oni jednostavno trebaju ispirati nakon određenog vremena (ovisi o vrsti deterdženta).

Kako instalirati vertikalne rolete u sobu. Savjeti za instalaciju.

Shema pokreta vertikalnih žaluzina.

Što je potrebno za čišćenje sjenila? Postupak:

  1. Donji lanac se čisti oslobađanjem lamela. Gruzijci koji drže pruge u određenom položaju uredno su uklonjeni.
  2. Lamders se spuštaju u sapunu toplu vodu. Mokra spužva uredno briše mehanizam, lance.
  3. S lamelama, sva prljavština treba proći, nakon što im je potrebno pjevati, ukloniti za sušenje.
  4. Zatim će zavjese iznova.

Članak na temu: Pravilno postavljanje utičnicu s timerom

Prilikom čišćenja sjenila, izbjeljivač se ne može koristiti s vlastitim rukama.

Zabranjeno je stajati, primjenjivati ​​teške četke.

Važno je da bendovi ne budu angažirani, nakon ispiranja, oni se uklanjaju iz vode, u mokar stanju su visjeli na mjestu. Ako je tkanina mokra, trake moraju biti pažljivo u željezu kroz sloj tkanine. Fiberglass Lamella se čiste deterdžent ili obični usisivač. Metal, plastične zavjese treba očistiti vlažnom ili suhom spužvom, redovito ih obrišite. Drvene rolete brišu se nekoliko puta tjedno.

Koje su rolete za stjecanje?

Danas možete postaviti rolete vlastitim rukama najrazličitijih vrsta. Vertikalne zavjese razlikuju se u proizvodnom materijalu, rješenjima boja, izgled, površinski tekstura. Danas možete instalirati takve vertikalne rolete vlastitim rukama kao:

Kako instalirati vertikalne rolete u sobu. Savjeti za instalaciju.

Shema vertikalnih roleta s nagnutim sustavom.

  1. Tkanina. Pogodan za bilo koji stanovanje ili ured. Oni su atraktivni, praktični, udobni. Napravljeni su na temelju poliestera, koji je karakteriziran visokom čvrstoćom, ne blijedi u suncu u potpunosti, ne gubi svoju svijetlu boju, lako je čistiti. Ugradnja vertikalnog tkiva roleta se provodi brzo, to je jedan od najjednostavnijih.
  2. Pamuk. Cijena nije najniža, ali vrijedi to. Materijal je atraktivan, izdržljiv, ekološki prihvatljiv. Lako se očisti, iako je pamuk zagađen mnogo brže od običnih modela. Dobrodošli takvi blindovi nisu tako dobri, pa ih se preporučuje da ih koriste za spavaće sobe, dnevne sobe, dječje sobe. Instalacija s vlastitim rukama jednostavno.
  3. Drveni. Ovo je skupa opcija, ali on se opravdava. Oni su izrađeni od raznih vrsta drva, što utječe na cijenu. Optimalna opcija je lagano i trajno drvo koje ne apsorbira vlagu i mirise. Čišćenje zavjesa je da koristite usisivač, možete koristiti uređaj za deterdžent. Izgled je elegantan, lameli se obično impregniraju posebnim uljima. Sjena je odabrana ovisno o ukupnom uređenju.
  4. Bambus lamele. Oni se smatraju laganim i originalnim, pogodni su za moderni hrabar dizajn ili za zemlju stilu. Obično se izvode u horizontalnom obliku, ali i okomitim zavjesama čija je instalacija vrlo jednostavna, izgleda elegantno. Boja može biti različita, osobito moderna ove godine su bambus lamele crvene zasićene boje ili potpuno svijetle.
  5. Rolete iz stakloplastike. Oni se koriste za kuhinje i lođe, oni savršeno nose negativan utjecaj vlage, imaju povećanje performanse sigurnosti požara.
  6. Plastične okomite rolete. Rijetko je, izgled nije dovoljan za stambene prostore. Najčešće se takve zavjese koriste za uredski prostor, orijentacija lamela je obično horizontalna, vertikalna su rijetka.
  7. Aluminij. Sloj emajla boja je pokriven, obično se koriste za kuhinje i balkone. Za stambene sobe, takve zavjese nisu sasvim prikladne.

Članak o toj temi: Što su reljefni vinilni pozadini na fliesline osnovi

Za montažu vertikalne rolete, uopće nije potrebno imati posebno iskustvo ili skupe alate. Rad se provodi u najkraćem mogućem roku, samo trebate odabrati opciju zatvarača. Rezultat je elegantna i lijepa zavjesa, koja je sjajna za dnevni boravak, lođu, spavaće sobe, kuhinje.

Čitaj više