Proizvodnja stola ispod sudopera u kupaonici od keramičkih pločica

Anonim

Kako napraviti stol za umivaonik u kupaonici od pločica

Prednosti koje su countertops u kupaonici, obloženi pločicom, neosporne su. Nisu svatko može priuštiti stolni vrh za umivaonik iz umjetnog ili prirodnog mramora, pa je bolje razmotriti proizvodnju i okrenuti se s vrhom stola s vlastitim pločicama.

Proizvodnja stola ispod sudopera u kupaonici od keramičkih pločica

Crtanje stola za kupaonicu.

Objekt obložen s kazimom sudopera bit će divan gledati u kupaonicu.

Faze okrenutih tablica pločica pločica

Važno je s obzirom na to da je pločica, postavila vlastite ruke na stolu, treba biti usklađen s pločicama koja je objavljena na podu i na zidovima u kupaonici. Stoga je poželjno odmah odlučiti o izboru pločica. Za suočavanje s stolom ispod sudopera u kupaonici možete koristiti običnu pločicu za oblaganje, koja je postavljena na podu i zidove. , Odlučivanje s izborom pločica i približno skiciranjem plana, možete sigurno ići u kupovinu u potrazi za pločicama.

Izrada baze budućeg stola za kupaonicu s vlastitim rukama

3 dijela namještaja kabineta uzimaju se kao osnova:

  • Rezač ispod sudopera, veličina 500x560x820;
  • Rezač s policama za uvlačenje 500x560x820;
  • Kabinet s dva vrata, veličina 600x560x820.

Thumbs u budućnosti bit će izložen uz zid kupaonice u nizu. Odjeljak će biti duljina od 1600 mm, u širini od 560 mm.

Za posao će biti potrebno

Proizvodnja stola ispod sudopera u kupaonici od keramičkih pločica

Dijagram bugarskog uređaja.

Instrumenti:

  • USM (bugarski) i disk na Kafelu;
  • Raspil (za obradu rubova obrezivanja);
  • kit nož;
  • nazubljena lopatica;
  • krpa;
  • elektrolik;
  • nehrđajući vijci za samo-tapkanje (3,5-3,8 cm) 200-400 komada;
  • Flomaster;
  • olovka;
  • električna bušilica;
  • mikser;
  • Vježba stabla (5-6 mm);
  • Kanta za rješenje.

Materijali:

  • Ljepilo za pločice;
  • Kestres za pločice 2,5-3 mm;
  • silikonski brtvilo;
  • Zaštitni sastav za obradu drva;
  • prajmer;
  • ljepilo za drvo;
  • Pripravak hidroizolacije ili kvarcnog pijeska + tekuće staklo.

Proizvodnja stola ispod sudopera u kupaonici od keramičkih pločica

Shema ploča za oblaganje na radnoj površini.

Baza tablica vrhova treba biti izrađena od dvije ploče šperploča iz crnogoričnih stijena, veličina od 1500 x 1500 x 20 fb ili fsf brand.

FB je bakuleciran vodootporan Pheaneru (impregniran s baketičkim laka). Ova šperploča otporna na vlagu može se koristiti u morskoj vodi iu vrućoj vlažnoj klimi.

FSF je vodootporna šperploča, zalijepljena fenolnom smolom. Faneur otporan na vlagu može se koristiti izvan prostora.

Pričvršćivanje šperploča mora biti napravljena najmanje 2 sloja, bodljiviji. Prije početka rada, Phanneur se mora pravilno tretirati vlastitim rukama s bitumenskim mastičnim ili hidrauličnim sredstvom za zaštitu od drva i impregnacije.

Članak o toj temi: Kako zamijeniti ploče laminata, bez rastavljenog spola: postupak zamjene

Bojanje Phanneur treba uzeti u obzir da vlakna u svim slojevima moraju ići duž dijela. Od zidova podjele šperploče treba nastupati sa svih strana za 3-5 cm. Trešice šperploča ne bi trebali ići u rupu koju želite odrezati za sudoper. Phanneur bi trebao biti obložen električnom biciklom.

Dizajn će biti vrlo težak, tako da ne morate uštedjeti na nogama za slučaj.

Prvi sloj šperploča mora biti pouzdano fiksiran. Dizajn bi trebao biti fiksan. U bočnim vezama kućišta, prvi sloj šperploča treba pričvrstiti odozdo (na svakoj strani 3-4 samodostavljanja). Bočne stijenke moraju biti privučene samo samoizvlaštenjem (1,5-1,8 cm) do prvog sloja buduće tablice s metalnim uglovima.

Zatim, na gornjem sloju šperploča, potrebno je primijeniti ljepilo za drvo (ljepilo stolar, PVA otporan na vlagu). Ljepilo mora biti otporna na vlagu. Treba se primijeniti na površinu cik-cak, a zatim drugi sloj šperploča pritisak i zategnuti sa samosklađenim. Da ne biste držali kape, morate unaprijed pregovoriti mjesta na kojima će se pričvrstiti vijci. Potrebno je imati vijke s korakom od 15 cm i oko perimetra i unutarnjim listovima.

Na vrh drugog sloja šperploča s klamericom, potrebno je pričvrstiti strojnu mrežu s ćelijom od 0,5-2 cm. Mora se početi na bočnim rubovima šperploče lista i osigurati širinu.

Liječenje šperpločanih listova

Proizvodnja stola ispod sudopera u kupaonici od keramičkih pločica

Shema pranje pričvršćivanja na dnu tablice.

Kontrattop je u osnovi spreman za suočavanje. U sljedećoj fazi potrebno je pažljivo tretirati vlastitim rukama s hidroizolacijom sastav. Možete odabrati gotovu verziju ili sastav "tekuće staklo + voda + mali pijesak + lateks", sušiti, a zatim obloge.

Suočavanje se može napraviti na dva načina:

  1. Polaganje pločice na listu otpornom na vlaknu od gipsa (GVL B) ili na listu CSP-a (najpouzdanija opcija).
  2. Položite pločicu na cementni sloj, koji će osigurati trajnost i pouzdanost strukture.

Kako napraviti kontaktni sloj za pločice

Ravni list Plywood CSP-a ili GVL u s pištoljem ispod sudopera mora se tretirati s prajmerom iznutra. Zatim, na gornjem sloju lista od šperploča koristeći zupčanicu, morate primijeniti sloj popločanog ljepila (koji je kupljen za pločice). Nadalje, na ovom sloju potrebno je položiti list CSP ili GVL B i popraviti na gornji sloj šperploča koristeći samo-tapkanje. Mjesta između kontaktnog sloja i zida treba liječiti silikonskim brtvilom. Zatim uz pomoć samo-uzoraka na bočni vanjski rubovi, potrebno je pričvrstiti traku CSP ili GVL. Spojevi između bočnog ruba i trake moraju biti ispunjeni silikonskim brtvilom ili razmazanim s ljepilom za pločica i zatim umotan s tekućim staklom.

Članak o toj temi: Kako napraviti svjetiljke od šperploča s vlastitim rukama?

Zatim, na površini, koji će biti obloženi, morate pričvrstiti lakuće mreže, a zatim ga obrisati s vodonepropusnim sastavom. Ovdje biste trebali obraditi sve bočne rubove i sve slojeve tablice. Nakon sušenja, površina se može obrezati.

Polaganje pločica okretanja

Proizvodnja stola ispod sudopera u kupaonici od keramičkih pločica

Montaža dijagram pločica na radnoj površini.

Vrijedi razmotriti jednostavnu opciju furnira (ravan zid, šav u šav). Osnova se uzima pločica s veličinom 10x10 cm. Ovo je jedna od najjednostavnijih opcija.

Prvo će biti potrebno staviti countertops ispod obloge. Da biste to učinili, slijedite dva ruba za mjerenje širine tablice. Ako je sve učinjeno ispravno, to bi trebalo ispasti 61 cm. Treba napomenuti na rubovima 2 prosječne točke (30,5 cm), a zatim kombinirati njihovu liniju. Središte countertop bit će linija. Na isti način, centar treba postaviti u širinu, na sličan način bilježi 2 boda i spojite njihovu liniju. Kao rezultat toga, dobivene su dvije okomice, koje se drže u središtu stolice. Oni će poslužiti kao orijentir u daljnjem radu.

Na dno stola potrebno je pričvrstiti tračnice koje su korištene kao svjetionici. Podaci o grablje poslužit će kao podrška za okretanje sljedećih vrhova stola. Na kraju countertop potrebno je popraviti kutni vanjski profil na vijku za samostažur. Cementni sloj treba pažljivo primati, pričekajte sušenje prajmera. Onda trebate, prema uputama, napravite ljepilo.

Suočavanje se preporučuje s prednje strane countertopa. Koristeći zupčanu lopaticu, potrebno je nanijeti sloj ljepila na cementni sloj. Onda na kutu pultop morate položiti prvu pločicu. Dalje, promatranjem kuta od 90 °, potrebno je objaviti prve retke, provjeriti vanjsku liniju pomoću razine. Također ne zaboravite koristiti razinu za provjeru ravnine na horizontalnosti u svim redovima. Također je potrebno osigurati da je unutarnja strana pločice na istoj razini s pred-linijama.

Tehnologija polaganja pločica

Možete napraviti vanjski kut pomoću vanjskog kutnog profila pločica. U ovom slučaju preporučuje se pokretanje ispod gornje pločice.

Daljnji proces polaganja ne bi trebao uzrokovati posebne poteškoće. Trebalo bi se staviti na redove, bolje je provesti "duge" redove. Ne zaboravite umetnuti premlaže u šavovima i ukloniti višak otopine. Za kontrolu ravnine, trebate koristiti razinu, kada se primjenjuje između pločica i razine ne bi trebala biti lumena.

Tijekom pločica ispod sudopera, došlo je do pogreške oko 0,5 cm. Glavna stvar je da se sudoper može osloniti na cijeli avion na površini obložene. Važno je napomenuti da je porculanski kamen može biti vrlo lako odrezati pločice poluge i prilično tvrdi ESM (brusilica) s dijamantnim diskom.

Članak o temi: Tehnologija polusušivanja pod vlastitim rukama (video)

Stajao je šavova između pločica

Sljedeća faza rada će ispuniti šavove na koje je potrebno vrlo pažljivo pristupiti. Obično brtvljenje za pločice ovdje jednostavno nije dobro. Najprikladniji materijal za te svrhe su flauts na bazi epoksida, budući da su otporni na učinke ulja, klorirane vode i visoke temperature.

Materijali ove skupine su prilično široko predstavljeni domaćim i zapadnim proizvođačima. U osnovi, to su dvokomponentni spojevi koji sadrže modificiranu epoksidnu smolu (komponentu 1) i agregati, pigmenti i učvršćivač (komponenta 2).

Materijal možete pripremiti pomoću miksera male brzine, miješajući ove 2 komponente. Prilikom odabira kompozicije nereda, trebate obratiti pažnju na preporučenu širinu šavova. U osnovi, epoksidna sredstva su dizajnirana za široke šavove (od 8 mm). U ovom slučaju prikladne su pripravci za šav od 2-12 mm širine. Proces rada s epoksidnim fugama je prilično kompliciran, jer se pokaže debelu masu, koja nije vrlo prikladna za primjenu uobičajene metode, trljajući plastičnom ili gumenom lopaticom u interkutalne šavove.

Osim toga, treba ga ukloniti iz pločice s pločica ostataka epoksidnog fluta, inače će to biti nemoguće učiniti.

Kako bi se olakšalo punjenje šavova, preporučuje se zaštitu pločica korištenjem obojene trake i nanesite štrcaljku kako bi se ispunila interkutna šavova. Cilindar mora biti napunjen sastavom oblaka, a na štrcaljku nositi potrebnu mlaznicu. Nakon toga, žbuka se može stisnuti u šav. Uz pomoć gumene lopatice formira se šava površina. Nakon toga, neznatna pločica, zaštita pločica, treba izbrisati. Prema uputama nakon 30-60 minuta, voda je natopljena vodom ostataka do stanja emulzije, a zatim se ispere s vlažnom spužvom. Spužva se često ispire u čistoj vodi. Nakon 2-3 sata, površina pločice je potpuno zatvorena.

Šav između tablice pločica i zid mora proći silikonskim brtvilom. Također, ne smijete zaboraviti kada instalirate sudoper na mjesto za pranje silikonski brtvilo spoja.

Prikazujući taljenje, možete pretvoriti staru kupku u remek-djelu. Fasade se također mogu popločavati. Da biste to učinili, bit će potrebno popraviti list suhozida ili ostataka GWL-a do njegove fasade. To neće biti teško. Po istom principu možete napraviti stol u kuhinji, oblaganje stola u sobi. Nakon trošenja čak i najslabiji izračun, moguće je osigurati da uštede, u usporedbi s kupnjom i ugradnjom stolnih vrhova iz prirodnog ili umjetnog kamena, bit će najmanje 2 puta.

Čitaj više