Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Anonim

Moderni asortiman svih vrsta, za svaki okus, oblik i boje, zavjese, porter i zavjese ne mogu, ali zadovoljavaju osobnu osobu koja stvara ugodno i atraktivno stanište. Brojni proizvođači provode pravu "bitku" za kupca srca, stvarajući sve nove i nove originalne modele zavjese tkanine, koji dolaze s novim nevjerojatnim draperion linije, razvijajući jedinstvene spojnice i pribor.

Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Jedna od prednosti izazova je ujednačena nabori duž cijele dužine zavjesa.

Bez pretjerivanja, sve u dizajnu prozora i vrata, čak i najsitnijih detalja, igra važnu ulogu za stvaranje cijeli idealne interijere, ugodne oči i jamči odgovarajuće raspoloženje osobe.

Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Izazov izazov izazova.

To je razlog zašto stručnjaci plaćaju značajnu pozornost ne samo na ono što i točno crno platno je napravljeno, već i kako se može priključiti na strehe. Tu je i širok raspon mogućnosti, zahvaljujući kojem kupac ima priliku izabrati točno onaj koji je najprikladniji za njegov dom.

Jedna od tih opcija je montaža zavjesa od strane održivača - dekorativnih, posebno opremljenih rupa u tkanini, s kojima se stavlja na šipku strehe. Unatoč vanjskoj jednostavnosti ove opcije, pitanje kako objesiti zavjese na chalivers, ima vlastite karakteristike koje trebate znati kako biste spriječili uvredljive pogreške, ispunjene potrebom da u potpunosti zamijeni zavjese.

Zavjese o izazovima i njihovoj ulozi u stvaranju atraktivnog interijera

Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Dimenzije krede.

U želji da se stvori nove izvorne metode estetske ekspresivnosti, dizajneri na jednom lijepom trenutku odmaknuli su se od uobičajenih uređaja poput isječaka ili petlje. Kao rezultat toga, pokazalo je prilično spektakularan način pričvršćivanja zavjesa na izazovima, koji kombinira relativnu lakoću i nisku cijenu u proizvodnji.

Primijećeno je da su zavjese dovoljno velike, naglašene s urednim, izražajnim naborima koji daju tkaninu glatku siluetu, uzrokuju promatrač povoljne senzacije čvrstoće i stilova ovog elementa u unutrašnjosti prostorije. Takav učinak u zavjese i luka se dobiva upravo zahvaljujući određenoj metodi njihovog krošnja na strehe. Jednostavno, bez opipljivih poteškoća i kuka, koji su "poznati", moralno zastarjeli sustavi, zavjese opremljene grbom, slajd duž trake.

U isto vrijeme, biti u presavijeni položaj, dekorativni prozor ili zavjese vrata s rupama s oštrim rupama, zahvaljujući kojoj se formira povećana draperija, vizualno čine sobu iznad. Veličina i oblik prstenova za mazivo, njihova boja, tekstura, konačno, također su od velike važnosti za emocionalnu percepciju, materijal iz kojeg se taj dodatak napravi.

Članak o toj temi: Prije ljepila Wallpaper: Primjena stakla Cholestera

Sorte kreda, njihove prednosti i nedostatke

Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Color Gama Champs.

Reverzija, ovisno o materijalu iz kojeg su napravljeni, su plastične, metalne i drvene (posljednja opcija se sada koristi sasvim rijetko). Najmodavniji dizajneri koriste plastičnu opciju. Chammete iz ovog materijala mnogo su lakše u usporedbi s metalnim i jeftinijim. Osim toga, lakše ih je ručno instalirati.

Naprotiv, metalni šampioni (najčešće izrađeni od mjedi) su teže, proizvode povećanu buku prilikom klizanja duž traka vijenca, povremeno ga grebanju. U isto vrijeme, metalni uređaji se pokazuju mnogo boljim u kombinaciji s vlačnim zavjesama (zavjese). I još mnogo kupaca jednostavno zbog svojih estetskih okusa i preferencija više kao metalni prstenovi, koji privlače pozornost na svoj izvorni stil.

Što se tiče vrsta oblika navedene funkcionalne ornamentalne obloge, ostali su isključivo okrugli, ostali su relativno dugo. Brz razvoj tehnologije i dizajner mašte predstavio je sferu kućne udobnosti mnogo različitih i ponekad potpuno neočekivanih opcija. Osim okruglih kreda, u obliku različitih geometrijskih oblika pojavio se elegantna fitnes, sve vrste kvadrata, poligona i drugih oblika. Njihov izbor od strane kupca i način za objesiti zavjese ovisi o cjelokupnom estetskom dizajnu i teksturu i kombinaciji boja tkanina i šampima.

Kako izračunati broj Champs na zavjesama?

Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Skica zavjesa na krede.

Budući da je često u dizajnu zatvorenih prostora, koriste se skupo tkiva za zavjese, nemoguće je oštetiti materijal zbog elementarne pogreške ili kvarkulacije. Stoga, prije izravne instalacije, obloge treba pažljivo izračunati njihov broj i mjesto na mreži zavjese. U budućnosti to neće samo pružiti dugoročno i praktično djelovanje zavjesa na glavi. Pravilno instalirani prstenovi su također lijepi.

U međuvremenu, proces izračuna je općenito nije previše kompliciran čak i za početnike u ovom pitanju. Ipak, znanje o posebnoj formuli definirano, čak i ako će minimalno, vještine i strpljenje umjetnika jednostavno biti potrebno.

Prije svega, potrebno je razumjeti niz nepromjenjivih pravila i uvjeta koji su prikazani s ovim sustavom. Najprije je vrlo stroga: čak i broj krede treba biti smješten na jednoj zavjesi. Inače, rubovi platna će biti multidirekcionalni: jedan u sobu, drugi do prozora, koji će izgledati ružno. U ovom slučaju, potrebno je objesiti zavjese tako da su oba ruba platna kada visenja na strehe poslane prema prozoru.

Minimalna udaljenost između ruba zavjesa i središta ekstremnih lumena je dopuštena na razini od 5-7 cm. Ako je ta vrijednost manja od one određenog minimalnog, tada kada ugradnja ove obloge postoji rizik od ulaska budan rub bljeska. S ovom verzijom, Luber jednostavno neće ići.

Članak o toj temi: Ljepilo za porculansku knjigu: Što je bolje, popločani topli kat, otporan na smrzavanje na ulici, što odabrati za pločice

Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Standardne zavjese na glavi.

U isto vrijeme, minimalna udaljenost između centara kreda ne može biti manja od 15 cm, a maksimum bi trebao biti 22 cm. S manje od minimalnog, udaljenost se može pojaviti s kretanjem zavjesa duž daska vijenca, i izvana izgledat će pretjerano napeti. Mnogi stručnjaci smatraju se optimalnom udaljenosti između 18 cm ljubavnika centara, ali ovo pravilo nije strogo, a ako veličine zavjesa ne dopuštaju navedeni interval, možete zaustaviti na drugoj verziji.

Za formiranje atraktivnih nabora koji se primjenjuju zavjese na snimkama, takozvani koeficijent draperiji, koji je 2-2.5. U praksi, to znači da izračunavanje širine zavjesa (na strehe) da dobije prekrasnu draperiju kao rezultat, morate pomnožiti određeni koeficijent. To jest, ako, na primjer, vijenac ima širinu od 3 m, onda kada visi na njoj dvije zavjese, polovica ove duljine (1,5 m) se pomnoženo s 2. Kao rezultat toga, trebat će 1,5 x 2 = 3 m za proizvodnju jedne od dvije zavjese.,

Sada pokušajmo izračunati broj krede na platnu zavjese. Da biste ga utvrdili, saznajte broj praznina između šefa. Budući da se udaljenost od 18 cm smatra optimalnim, tada na tom broju i podijelite širinu weba: 300: 18 = 16.6 (zaobljeno 17) praznina. Budući da bi trebao postojati paran broj, birajte između dva najbliža indikatora, 16 ili 18. na primjer, uzimamo 16 intervala.

Sljedeći korak trebao bi biti odrediti udaljenost između rubova zavjese i centara ekstremnog lanca. Da biste to učinili, uzmite dvije opcije za izračune:

  1. Opcija A: 300: 16 = 18,7 cm, zaokruženo 19 cm. Rezultirajući rezultat je podijeljen s 2: 19: 2 = 9,5 cm.
  2. Opcija B: 300: 18 = 16,66 cm. Udaljenost između ruba platna i Centra Luberess će na taj način raditi kako slijedi: 16.66: 2 = 8,33 cm.

Odabrali smo opciju B. Ona definira takve glavne pokazatelje:

  • broj kreda - 16;
  • Udaljenost između centara terapije - 16,66 cm (zaobljenih 16,7 cm);
  • Udaljenost između ruba platna zavjese i središte ekstremnog purve je 8,3 cm.

Važno je napomenuti da su izračuni primjenjivi s bilo kojom širinom CurtIskog weba.

Alati, uređaji i materijali s kojima su zavjese pripremljene na evidenciji

Za učinkovito obavljanje radova na vještim zavjesa na povelje, treba pripremiti sljedeće alate i materijale:
  • Posebna traka za podmazivanje (gusti dublerin, flizelin);
  • vladar (mjerna traka);
  • Pritisnite perforator;
  • kliješta;
  • čekić;
  • gumene brtve (za ublažavanje čekića udaraca kada su Champs robusni);
  • škare;
  • Igle (za oznake).

Članak o toj temi: Kako obojiti zidove na balkonu: Ideje i metode

Kako opremiti i objesiti zavjese na terapiji: slijed rada

U početnoj fazi uređaja šampila na zavjesama potrebno je napraviti pečat (jačanje) gornjeg ruba platna. Inače, šampini, i metalni i plastični, zapravo neće se držati tkanine i neće moći obavljati svoju osnovnu funkciju pouzdanog zadržavanja zavjesa na vijesti.

Za ovu operaciju razvijena je posebna traka za podmazivanje. Kada instalirate, treba imati na umu da ova traka treba biti šira od vanjskog promjera korištenih reflektora. Ako je nemoguće koristiti lumenu traku iz nekog razloga, preporuča se koristiti dublerin. Ovaj materijal je prilično gusta, iako je u svojoj kvaliteti i za neke osobine donekle lošije od nazvane trake.

Potpuno pripremljeni i zašiljeni trajektom ili toplom vodom kako bi se izbjeglo skupljanje materijala tijekom njihove naknadne obrade. Potrebno je zaustaviti (dvaput) na širinu ljubavnika vrpce gornji rez platna, pažljivo probati mjesto zavoja s vrućim željezom. U nastavku umetnite traku za ljubitelje. Od oba ruba cvjetničke tkanine ostavite neodoljive vrpce na širini lateralnog savijanja.

Zalijepite traku na tkivo za cijelu dužinu upotrebom prethodno zagrijanog željeza. U isto vrijeme, potrebno je osigurati da se rukavice primijenjene na vrpcu rastaljenu na taj način nisu uspjeli na vanjskoj strani mreže. To bi trebalo biti učinjeno primjenom željeza na tkanine, unutar koje je traka za mazivu. Nakon toga preporuča se osigurati (sunčati) stroj za šivanje.

Zatim dolazi označavanje rupa na tkivu ispod ljubavnika. Za to, platno postavljeno na stolu. Zatim, u skladu s proizvedenim izračunima, središnje točke zabilježene su na mjestima budućih kreda, markeri su umetnuti u ove točke (na primjer, igle). Potrebno je osigurati da su centri vanjskih rupa na istoj udaljenosti od gornjeg ruba zavjesa.

Nakon toga, na ovaj ili onaj način (na primjer, cirkulacija ili impozantnim izazovima), zakazane su obrise rupe ispod navedenog dodatka. Pohranjena područja s škarama uredno su rezana. U isto vrijeme, približno 2 mm treba otići iz primijenjene oznake. To je potrebno da se rubovi dobivenih rupa mogu lako skrivati ​​u izazovima.

U završnoj fazi se montiraju sami šampini. Njihove polovice se primjenjuju s lica i nevažeći strane rezane rupe. Nakon kombiniranja oba poluvremena, moraju se pritisnuti na jasan klik. U nekim slučajevima, za njihovo zlostavljanje koriste se posebni tisak perforatori. Međutim, možete koristiti čekić ili kliješta, unaprijed zaštititi površinu šampilaca iz rezanja gumene brtve.

Dakle, ako se ovdje pridržavate nekompliciranih pravila, možete pripremiti zavjese na krede s vlastitim rukama, s njima uređenje prozora ili vrata.

Čitaj više