Kako napraviti kauč harmonika s vlastitim rukama?

Anonim

Kauč ​​harmonika opada na načelu harmonika. Prikazan je u obliku 3 dijela. Ako podignete sjedalo prije nego što kliknete, mehanizam će se kretati naprijed, a kauč će se razgraditi. Za popravak mehanizma kauča harmonika vlastitim rukama, bit će potreban novi sustav. Ako su elementi zakrivljeni, konstrukcija ne podliježe popravak.

Kako napraviti kauč harmonika s vlastitim rukama?

Crtanje kauča harmonika.

Proizvodni proces

Da biste napravili kauč harmoniku s vlastitim rukama, odvijač, vijci za samo-tapkanje, trake, grede, šperploča, kartona će biti potrebna. Pred-napraviti skicu budućeg namještaja. Sljedeći korak osigurava proizvodnju okvira. To zahtijeva 4 nosača potrebne duljine. Slično tome, možete napraviti pravokutnu osnovu, noge, premrane i naslone za ruke. Parametri ovih dijelova ovisi o preferencijama svakog domaćina.

Kako napraviti kauč harmonika s vlastitim rukama?

Upute za sastavljanje harmoniku sofa.

Tijekom ovog rada posebna se pozornost posvećuje snazi ​​strukture. Spojevi moraju biti tretirani ljepilom. Da biste napravili kauč-harmonika da bude mekan, morat ćete se pobrinuti za njegovo pakiranje. Da biste to učinili, možete koristiti pjenu ili sintetiku. Materijal presvlake postavlja se uzimajući u obzir skica. Presvlaka je pričvršćena na okvir namještaja s oštricom i nosačima.

Proces zamjene presvlake se vrši odvijačima, kliještima, klameričarima, škarama, vijcima, tkaninama. Popravak kauča harmonika je napravljen s asistentima. Mjesta za instalaciju za određene elemente su fiksirane na fotoaparatu. Izvorno rastavljati naslone za ruke. Ako se kombiniraju s nogama, onda je postavljena baza namještaja. Bočne strane su fiksirane s 2 vijke. Da biste ih uklonili, morat ćete izvući uvlačenje dizajn. Sljedeći korak osigurava rastavljanje mehanizma transformacije. To će zahtijevati odvijač i odvijač. Zatim demontiranje ostatka namještaja.

Kako napraviti kauč harmonika s vlastitim rukama?

Mehanizam preklapanja i montažu kauča harmonika.

Nezavisna zamjena presvlaka provodi se pomoću odvijača. Metalni elementi rastavljaju. Popravak kauča nastavlja se nakon pregleda madraca. Ako je proizvod u dobrom stanju, tada se presvlake zamijeni. Da biste to učinili, možete zašiti slučaj naručiti ili ometati namještaj s ručno ručno. U prvom slučaju, slučaj je zategnut na kauču i fiksiran je s klamericom s 10 mm zagradama.

Članak o toj temi: Odaberite kuhinju stilu: klasični ili moderni

Da biste ručno povukli tkaninu, morat ćete mjeriti širinu i duljinu svakog dijela kauča harmonika. Materijal je rez s rezervom. Tkanina počinje biti pričvršćena na prednju stranu, sklopivši ga dvaput. Za ove zagrade. Sličan proces vrši se s druge strane. Materijal se mora povući što je više moguće oko perimetra cijelog dizajna.

Sljedeći korak uključuje presvlake tkaninom bočnih elemenata i središnji dio namještaja. Ako je tkivo položeno u kutove, onda je odrezana (omotana) i ušivena. Staples bi trebao ići na namještaj čvrsto. U suprotnom, mogu oštetiti novu presvlaku. Proces montaže izrađen je obrnutim redoslijedom.

Zamjena trupa

Kako napraviti kauč harmonika s vlastitim rukama?

Popravak pojedinosti o kauču.

Popravak kauča osigurava zamjenu pjene. Da biste to učinili, morat ćete ukloniti presvlake. Takav rad se provodi pomoću gume za pjenu namještaja, gustoća koja se kreće od 35-40 mm. Ako je proljetni blok probio kroz pjenu od pjene, onda se opruge zamijeni. Burlap je izrezan na određenoj veličini. Nalazi se u 2 sloja. Vrh stavite pjenu gumu. Pričvršćena je na okvir s nosačima, a do burlap - na ljepilo. Zatim je sloj sintetine složen. Tkanina je ispružena i fiksirana. Namještaj ide.

Popravak kauča harmonika osigurava ugradnju novog mehanizma okvira i transformacije. Izvorno pohranjuje drugi element. Čvorovi moraju biti podmazani strojnim uljem. Izvori pretjeranog istezanja.

Što se tiče popravka okvira, ovaj proces osigurava zamjenu napuknutih ili slomljenih strukturnih elemenata. Unaprijed odrediti njihove parametre. Kupite proizvod moguć u gotovom obliku u građevinskoj trgovini. Inače se elementi stavljaju na red u stolarnoj trgovini. Detalji su zamijenjeni, upleteni i obloženi. Prilikom izvođenja ovog procesa preporuča se posebna pozornost za plaćanje šperploča koja se nalazi ispod proljetnog bloka. Ako je slabo fiksiran, onda je šperploča pričvršćena na nokte i plug je bolestan. Prikupljeni su otopljeni elementi.

Članak o toj temi: Kako kvalitativno ažurirati kauč s vlastitim rukama?

Popravak kauča osigurava zamjenu proljetnog bloka. Springs su 2 vrste:

  • stari (s visinom od 20 cm, promjer od 15 cm i debljinu od 5 mm);
  • Moderna (s visinom od 12 cm, promjera 10 cm i debljina od 2,2 mm).

Posljednji sustav uključuje upotrebu spirala. Da bi ih zamijenili, trebat će od prvog kraja kako bi se otopila fiksacija spirale. Drugi kraj je uvrnut. Proljeće se oslobađa s 2 strane i zamijenjena je. Nova spiralna je montirana.

Ako je u proljetnom bloku otkriveno nekoliko oštećenih elemenata, tada će biti potreban novi sustav.

Inače, ostatak spirale će početi neuspjeh.

Čitaj više