Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Anonim

Kupaonica je čisto intimno mjesto. Stoga, svaki detalj dekoracije, svaki element unutrašnjosti treba promatrati, odabran i izračunati. To nije iznimka i vijenac za kupaonicu.

Nema više skrovitih i neophodnih u kući. Ovo nije samo teritorij koji vam omogućuje da izvršite higijenske procedure, je mjesto gdje se opuštate, "isprati" negativne emocije koje su akumulirane za radni dan oslobođene su problema i neuspjeha.

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Izgled i značajke

Vijenac u kupaonici je funkcionalan dio, praktični element dekor, željeni i obvezni dodatak, namijenjen prostoriji u kojoj se nalazi otvor prozora, ili prostor prostor je podijeljen na zone, ili jednostavno planira reorganizirati sobu posebnu kupku za kadu.

Specifičnosti primjene vijenca u kupaonici posljedica je prisutnosti jedne od dvije situacije.

  1. Postoji hitna potreba za ukrašavanjem prozora u kupaonici s zavjesom. Takva se potreba pojavljuje rjeđe, budući da modni trendovi u unutrašnjosti isključuju prisutnost prozora u prostoriji takvih specifičnosti.
  2. Postoji želja da se ograniči i podijelite prostor u zasebne zone - kontakt s vodom, a ne u kontaktu s njom. Mnogi žele spriječiti prskanje vode u kupaonici koristeći vijenac. Ovaj model je montiran isključivo iznad samog kupaonice.

Vodovodne trgovine i povezani dekori nude kolosalni izbor uređenja područja kupaonice. Danas postoje mnoge takve opcije - za svaki okus i boju, bilo koji oblik i iz bilo kojeg materijala. Glavna stvar je znati što tražite i što želite dobiti u konačnoj verziji.

Ovaj aspekt je vrlo važan pri odabiru, budući da je sadržaj kupaonice obično izabran za godinu i dva, ali duže vrijeme. Stoga se izbor treba približiti s visokim udjelom odgovornosti i određenom prtljagom znanja. Što nam danas nude trgovine? Koje vrste proizvoda provode proizvođači? Pokušajmo shvatiti detaljno.

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Obična nadstrešnica - izravna

Sposobnost

Članak na temu: Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Savršen sa standardnom pravokutnom kupkom. Učvrstio je vijenac za kupaonicu na suprotne zidove.

Materijal

Osnova izravnog vijenca je nehrđajući čelik.

Pogled

To je metalna cijev, šuplja unutra i prirubnice koje ga drže na zidu u kupaonici.

Pričvršćivanje

Zavjese su priložene uz pomoć posebnih prstena ili petlji. Zahvaljujući ovim detaljima, oni su vrlo slobodno premješteni duž cijele dužine metalne cijevi.

Prednosti

Jednostavan dizajn, optimalna cijena cijena, funkcionalnost, trajnost, estetika. Vrlo čest izgled, lako se proizvodi kod kuće

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Kutak kornjača

Sposobnost

Takav vijenac za kupaonicu savršeno je u kombinaciji s unutrašnjosti sobe opremljenom kutnom kupaonicom ili tušem. Ako je vodovod smješten pod kutom ili soba ima nestandardni raspored, to znači da je kutni vijenac pravi izbor.

Materijal

U kutu se izrađuju u kupaonici uglavnom iz različitih vrsta čelika: od kromirane do dopirane.

Pogled

Šuplje metalne cijevi. Može imati drugačiji kut savijanja, koji je odabran za pojedinačne parametre.

Pričvršćivanje

Načini instalacije takav vijenac u kupaonicu dva:

  1. na zidu;
  2. Jedan dio vijenca je pričvršćen na zid u kupaonici, drugi na stropu.

Prednosti

Ima razne oblike izvršenja. Vijenac može biti:

  • G- ili P-oblika;
  • polukružni;
  • art;
  • ovalan.

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Strehe asimetrično - nestandardno

Sposobnost

U slučajevima kada kupaonica ima najsloženije oblike. Najčešće se odnosi na akrilne kupke. Oni su oni koji imaju nestandardne oblike i veličine, dakle, modrice za kupaonicu i takve kupke također su nestabilni.

Materijal

Plastične, metalne legure (samo nehrđajući).

Pogled

Rod koji je sposoban promijeniti svoj oblik, "podešavanje" pod konturama same kupelji. To se provodi na štetu posebnih spojki koje sviraju ulogu spojnih elemenata. Pojedinačne komponente asimetričnog vijenca postavljene su u različitim kutovima nagiba.

Pričvršćivanje

Instalacija asimetričnih modela javlja se isključivo na obliku kupelji, pričvršćivanja - na zidovima sobe.

Prednosti

Sposobnost ukrašavanja nestandardnih kupki, individualni pristup, nestandardnih rješenja.

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Niz kornjača

Sposobnost

Pouzdano drži zavjese, ne izgleda gore od prethodnih opcija. Savršeno za kupaonice u Grunge ili podzemlju.

Materijal

Trajni metalni niz, tanak i pouzdan.

Prednosti

Jednostavnost izgradnje, dostupnost, demokratska cijena, funkcionalnost, originalnost slike.

Članak o temi: Što se može izraditi od starih vrata (39 fotografija)

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Vijenac fleksibilan

Sposobnost

Koristi se za kupke koje imaju posebne značajke dizajna i nestandardne oblike. Idealno za okrugle i polukružne sobe.

Materijal

Iznimno aluminijski profil, koji se lako podvrgava zavojima i prihvaća bilo koji određeni oblik.

Pričvršćivanje

Fleksibilan fleksibilan vijenac za kupaonicu i na strop i na zid.

Prednosti

Fleksibilno i teško u isto vrijeme. Matice u bilo kojem smjeru kupnjom bilo kojeg oblika. Jednostavno montiran samostalno.

Ne pruža posebne uređaje za stvaranje zavoja određenog oblika. Izgleda sjajno u bilo kojem dizajnu interijera.

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Kabilja "cijev u cijevi"

Sposobnost

Duljina teleskopskih vijenca za kupaonicu može varirati. Početna vrijednost je 130 cm, postiže se duljina od oko 2 metra.

Pogled

Šipka je uređena na načelu teleskopa - kada se dvije neovisne cijevi kombiniraju s elementom za pričvršćivanje.

Pričvršćivanje

Montaža se provodi u dvije faze: Prvi - vijenac za kupaonicu se podešava pod određenom duljinom, druga - distribucija između suprotnih strana je posljedica navojne prirubnice. Instalacija je kruta, postiže se na načelu podupirača zbog neku vrstu uvijanja.

Prednosti

Pouzdanost izgradnje, mogućnosti velike veličine.

Teleskopski teleskopski pogodni za kupaonice s bilo kakvim dimenzijama.

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Materijal za proizvodnju vijenca

Kvaliteta vijenca za zavjese u kupaonici izravno ovisi o materijalu iz kojeg je napravljen. Raspon asortimana materijala je mali i ograničen na par-trople spojeve i tvari.

  1. Ne hrđajući Čelik. Snaga i trajnost su glavne karakteristike, one su prednosti ovog materijala. Nježno operativno razdoblje nije ograničeno. Čelik ne gubi svoje početne mogućnosti s stalnim kontaktom s vlagom i vodom, s fizičkim kretanjem prstenova. Ali to bi trebalo imati na umu da je polirani nehrđajući čelik najskuplji materijal koji se koristi za proizvodnju proizvoda ovog tipa.
  2. Čelik razrijeđen s primijenjenim šarenim premazom. Prikazan materijal pogledajte opciju proračuna. Ime govori samo za sebe - nepouzdan zaštitni premaz ne može biti najuspješniji izbor.
  3. Aluminij. Njegovo dostojanstvo je otporno na vlagu. Trošak proizvoda, na temelju aluminija, je red veličine manji od proizvoda od nehrđajućeg čelika, ali kvaliteta toga ne pati. Nedostaci Tu su i - krhkost aluminij. Stoga ne vrijedi isključiti deformaciju dizajna kada se koristi.
  4. Polimerne tvari ili plastika. To je najčešći materijal koji se koristi za proizvodnju vijenca u kupaonici. Njegove su snage dostupnost i mala masa, ali su nedostaci. Niska težina ne dopušta da nastave znojne zavjese, a jeftina je pogodila kvalitetu materijala.

Članak o temi: Kako popraviti gipsanu ploču na zid: 3 načina

Kupaonica Corneri: Kako odabrati i instalirati?

Zlatna pravila izbora

Odlazak u trgovinu, svatko od nas se zapita sami i ista pitanja: "Što trebate znati kako biste ispravno odabrali vijenac za kupaonicu?", "Kakav je glavni vijenac savršen za pojedinačne parametre kupaonice? Ovalni ili teleskopski. " Postoji odgovor. Za kupnju nije samo korisna, već i ugodna, morate posjedovati pune informacije o vrstama streha u kupaonici, o načinima njihovog privrženosti. Iskoristite jednostavne, ali korisne savjete.

Prvo vijeće

Prije nego što odete na kupnju, provodite sva potrebna mjerenja. Takve takve radnje neće.

Drugi

Kupnjom proizvoda drže zavjese u kupaonici, razmotrite sve: ne samo veličinu prostorije, već i kvalitetu zidova i strop. Pričvršćivanje vijenca u kupaonicu izravno ovisi o snazi ​​upravljane površine.

Treće vijeće

Izračunajte ne samo veličine, mogućnost materijala, već i uvjeti rada proizvoda. Hoćete li koristiti vijenac u kupaonici kao držač ili ručnici za sušenje? Pričvršćivanje može biti zid. Ali sigurno zaštititi sebe i rezultate mukotrpnog popravka rada iz kontakta s vode, koristite stropni nosač.

Četvrto vijeće

Ne zaboravite na pojedinosti koje drže zavjese na traci. Izvrsna se manifestira u korištenju prstena i kuka s otključanom konturom. Ovaj izbor neće ograničiti pri odabiru modela zavjesa.

Kupnjom vijence za zavjese u kupaonici, ne samo da postajete vlasnik funkcionalnog dijela unutarnjih poslova, već i savršeno nadopunit ćete vaš estetski estetski dekor. Kupaonica vijenac ovalni, kutni, teleskopski - to nisu sve vrste koje postoje, tako da se kupaonica bilo kojeg oblika može ukrasiti zavjese. Uz njihovu pomoć, zavjese su sigurno objele, zaštićene su od vlage, a vi ste od stranaca.

Čitaj više