Stroj za pranje rublja

Anonim

Stroj za pranje rublja

Stjecanje strojnog stroja za pranje rublja omogućuje vam rješavanje nekoliko globalnih problema u kućanstvu odjednom: ne samo da polazi hostessove ramena za pranje, ispiranje i otkucavanje, ali i ostavlja više slobodnog vremena za druge, ugodne stvari.

Međutim, ponekad pranje Sama postaje uzrok problema. Jedan od najčešćih (ali, na sreću, ne najopasniji) je pojava jakih vibracija tijekom rada jedinice. To se događa da u procesu pritiskanje perilice nije samo buka i trese, ali i dalje počinje "voziti" u apartmanu. Posljedice to mogu biti prilično neugodno - od oštećenog podne obloge do raspada kućanstva i susjeda.

Stroj za pranje rublja

O tome kako brzo riješiti ovaj problem, pročitati u našem trenutnom članku.

Zašto ste potrebni?

Najlakši način pomoći eliminirati vanjsku buku i vibracije je ugradnja posebnih potpora. , Anti-vibrirajuća stajališta su male kape koje nose na svakom od nose noge perilice rublja. Obično se proizvode u obliku kruga ili kvadrata. Veličine stalka je mala, pa ostaju gotovo nevidljive; Standardne dimenzije su promjera 4-5 cm ili dijagonalno.

Stroj za pranje rublja

Stroj za pranje rublja

Stoji za noge perilice rublja služe kao vrsta "jastuka", koji apsorbira vibracije i buku, a također sprječava klizanje zbog reljefne donje površine.

Od čega se pojavljuju vibracije?

Vibracije u procesu pranja i okretanja, rijetko se javlja tako, ona ima uzroke, a najčešće su pogreške prilikom instaliranja uređaja.

Tako da stroj ne vibrira, morate ga instalirati na ravnu, čvrstu površinu i podesiti vodoravno, podešavanje nogu.

Stroj za pranje rublja

Stroj za pranje rublja

Ako se uoče sve te zahtjeve, ali vibracije se i dalje odvijaju, što je najvjerojatnije, činjenica je da kada instalirate stroj za pranje rublja, zaboravili su ukloniti prometne vijke. Govorimo o privremenim pričvršćivačima koji popravljaju bubanj perača tijekom prijevoza, sprečavajući je od oštećenja. Oni se vrlo lako uklanjaju, naučit ćete više o tome čitanjem članka "Transport vijci na perilici rublja".

Članak na temu: Kako položiti nabore na zavjese: korak po korak upute

Pogleda

Anti-vibracijske potpore za noge perilice se prodaju sa skupom od 4 komada. Proizvođači proizvode branded štand za različite stirakle modele, ali preplaćeni za brand nema potrebe: većina štandova je univerzalna, samo trebate odabrati odgovarajuću veličinu.

Široko stajalište razlikuju se u nekoliko osnovnih parametara:

  • veličina;
  • boja (najčešće crna ili bijela);
  • oblik (okrugli, kvadratni ili kovrčava);
  • Materijal (govorit ćemo o ovoj stavci u sljedećem odjeljku).

Sve potpore protiv vibracija su dizajnirani za masu od najmanje 100 kg, tako da je savršeno izdržati ozbiljnost perilice rublja.

Materijali

Za proizvodnju anti-vibracijskih nosača za perilice strojeva, koriste se dvije vrste materijala - Gume i silikon , Razmotrite svaku od sorti nosača odvojeno.

Guma

Štandovi od obične gume - najpristupačnija opcija , Vrlo su izdržljivi i otporni na habanje. Gumena savršeno upija vibracije i, štoviše, proizvodi anti-slip učinak, ne dopuštajući perilicu rublja da "putuje" na kupaonicu. Gumeni štandovi su elastični, tako da je lako nositi na nogama, čak i ako malo nije prikladno.

Stroj za pranje rublja

Silikon

Anti-vibracijske potpore izrađene od silikonskih troškova više od gumenog partnera, ali razlika u cijeni između njih bit će beznačajna. Prema njegovim karakteristikama, gume i silikonske nosače za noge perilice stroju se gotovo ne razlikuju. Silikon ima sve potrebne kvalitete: dovoljno je mekana, elastična i ne klizne materijale. Silikonski štandovi mogu biti raznovrsniji u obliku: Dakle, nosači su vrlo popularni kod kupaca u obliku smiješnih stotina na životinjama.

Stroj za pranje rublja

Trebate li posebnu oblogu?

Nisu svi proizvodi za popravak kućanskih aparata odobravaju uporabu zrakoplovnih obloga od mekih, elastičnih materijala. Vrlo je uobičajeno mišljenje da se noge perilice moraju temeljiti na čvrstoj površini, bez nepravilnosti. Da biste spriječili vibracije i vanjsku buku, proizvođači pružaju apsorberi opruge.

Članak o temi: Povezivanje odvoda umivaonika i kupanja za kanalizaciju

To je doista, ali neki modeli perilice rublja rade glasnije od drugih i proizvode više vibracija.

Ako su ispunjene sva pravila o instalaciji, ali problem ostaje, najbolje rješenje će koristiti anti-vibracijske stalke.

Stroj za pranje rublja

Protiv vibracija tepih

Još jedno moguće rješenje otopine je poseban anti-vibracijski tepih za perilicu rublja. Ovaj proizvod djeluje na istom principu kao i štandovi za noge. To je mala gumena ili silikonska tkanina (za pranje različitih dimenzija, lako je odabrati tepih pogodan u veličini). Za to nije potrebno instalirati, dovoljno je samo podići ga ispod jedinice. Dodatna prednost takvog tepiha je da je neznatno poboljšana čvrstošću dna perilice rublja. To će koštati takav dodatak će biti malo skuplji od štandova za noge.

Stroj za pranje rublja

Kako instalirati?

Instaliranje antivibracijskih štandova za noge perilice je napravljen u minutama. Potrebno je samo preliminarno pripremiti, naime, podesiti noge tako da je perilica zauzela strogo horizontalni položaj. Zatim, na već podešenim nogama, stojeći stoji. Neka bude lako, jer su štandovi elastični i dobro ispruženi. Instalacija je dovršena - ostaje samo staviti jedinicu na mjesto.

Stroj za pranje rublja

Kako podesiti noge za perilicu rublja s vlastitim rukama?

O čemu smo u više navrata govorili Lavarski uvjet za odsustvo buke i vibracija pri pranje je dobro poravnate noge perilice rublja , Da biste podesili visinu, nije potrebno obratiti se Master Repairbamanu, možete se lako nositi s ovim zadatkom.

Stroj za pranje rublja

Prilagodba nogu provodi se njihova rotacija na jednoj ili drugoj strani. Ako okrenete nogu u smjeru u smjeru kazaljke na satu, postaje duže i kada rotirate u suprotnom smjeru - ukratko. Alternativno podešavanje svake noge, moramo osigurati da perilica rublja uzima održiv položaj i ne ljuljanje. Kako bismo brzo postigli željeni rezultat, preporučujemo da koristite razinu izgradnje.

Članak na temu: dnevni boravak s dva prozora - 85 fotografija modernih opcija dizajna

Čitaj više