Kako uštedjeti troškove vode kroz uobičajenu dizalicu?

Anonim

Da li svatko od nas misli o tome što zalihe svježe vode i dalje ostaju na svijetu? Da li nas ovaj problem brine kad uključite u kuhinju ili perilicu rublja? U stvari, ispada da je dnevna širokopojasna potrošnja vode vrlo velika. Ali možete se boriti s tim, s velikim naporima od nas to ne zahtijeva. Osim optimizacije osobne potrošnje, moguće je uspostaviti vrlo povoljnu posebnu opremu u obliku ekonomičnih mješalica, što će omogućiti mnogo puta da smanji količine ulijevanja u bilo koje vrijeme.

Kako uštedjeti troškove vode kroz uobičajenu dizalicu?

Shema vodene slavine.

Koliko se voda troši iz dizalice svaki dan?

Da biste optimizirali tok, prvo morate razumjeti gdje je voda odlazi u korištenje kućanstva:

Kako uštedjeti troškove vode kroz uobičajenu dizalicu?

Shema sklopa miksera.

  • Čišćenje zubi, brijanje, ispiranje zahtijevaju od nas da koristimo do 5 litara vode za svaki put;
  • S otvorene dizalice za svaku minutu, 15 litara se izlije, nešto manje potrebno za svaki WC.
  • Za pranje više ploča u kuhinji, kada je uključen jak mlaz, prosječno do 100 litara vode ide, slabim - malo manje;
  • Usvajanje kupke zahtijeva volumen tri puta više od tuša.

U postotnom omjeru, trošak dnevno izgleda:

  • Oprati WC - 30%;
  • Kupka - 21%;
  • Tuširanje - 12%;
  • Pranje - 13%;
  • Pranje - 8%;
  • Za piće, hrana - 5%;
  • Ostalo - 12% (kuhanje, odmrzavanje hrane itd.)

Kako uštedjeti potrošnju vode i smanjiti financijske gubitke?

Kako uštedjeti troškove vode kroz uobičajenu dizalicu?

Shema popravka dizalica.

Da biste optimizirali potrošnju kroz dizalicu, prvo morate saznati što se promatraju količine potrošnje. Jasno predstavljati koliko je potrebna voda, i koliko nesuđe u kanalizacijskom sustavu, potrebno je uspostaviti posebne vodeno računovodstvene senzore - brojače da, prilikom prolaska protoka, pokazuju ukupni volumen konzumirane tekućine.

Danas je prisutnost takvih vodomjera daleko od novosti, mnoge organizacije za servisiranje komunalnih usluga zahtijevaju njihovu obveznu instalaciju. Ako ih prije niste koristili prije, onda ćete u prvom mjesecu operacije biti ugodno iznenađeni koliko je postao manje plaćanja komunalnih usluga. I obraćajući pozornost na potrošnju, možete učinkovito kontrolirati potrošnju vode, smanjiti ga gdje god je to moguće.

Provjera i zamjena vodovoda

Drugi način za uštedu vode je provjeriti sanitarnu opremu, zadržavajući njegovu zamjenu do ekonomičnije. Veliki volumen vode gubimo sa svim vrstama curenja i kada koristi zastarjele dizajne mješalica. Da bi se brzina protoka kroz dizalicu optimalna, potrebno je u potpunosti isključiti propuštanje, to jest, provjerite vodovod i eliminirati greške.

Preporuča se kupiti i instalirati posebne troškovno učinkovite mješalice koji će pomoći mnogo puta kako bi se smanjila potrošnja koja će u prvom mjesecu biti vidljiva prilikom plaćanja računa za komunalne usluge.

Detaljnije, koje vrste ekonomičnih mješalica mogu se koristiti, treba se razmatrati odvojeno.

Članak o temi: plastični roleti u zahodu

Nije tako teško uštedjeti potrošnju vode tijekom osobne potrošnje, to se može učiniti apsolutno u bilo čemu bez ograničavanja, jednostavno optimizirate svoje postupke.

Ekonomska dizalica je nešto novo

Kako uštedjeti troškove vode kroz uobičajenu dizalicu?

Uređaj dizalice.

Uz kućnu uporabu, potrošnja kroz vodenu dizalicu može biti prilično velika, u mnogim slučajevima prekomjerno. Moguće je izbjeći ovo pomoću posebnih ekonomičnih slavina koje se u velikom broju nude danas na tržištu različitim proizvođačima. To posebno vrijedi za veliku obitelj, gdje je volumen vode koja se koristi dnevno može biti do 200 litara.

Danas se koriste najrazličitiji dizajni ekonomičnih mješalica, među kojima se takvi modeli posebno razlikuju:

  • Crane Swing;
  • senzorne miksere;
  • Mješalice s pozadinskim osvjetljenjem.

Crane Swing omogućuje izbjegavanje nadvladavanja vode pri pravu ruku ili posuđa. Većina ljudi tijekom sramote ruke se ne preklapa, to jest, nastavlja teći, ne koristeći. 30 sekundi. Takav apsolutno beskoristan tok gubi oko 6 l, a ako pomnožite taj broj za ukupno vrijeme?

Stručnjaci su razvili dizalicu koja izbjegava takvu situaciju. Miješalica je primila ime obrte. Izgled njezina elegantnog, velik je za unutrašnjost bilo koje kupaonice ili kuhinje, kao i za javne zahode. Načelo rada ovog uređaja podsjeća na dječje ljuljačke: kada je dizalica pritisnuta s jedne strane, voda počinje teći, kada se pritisne u drugu, protok vode preklapa, tekući sapun počinje kaptati. Potpuno razbiti slavinu je jednostavno, samo trebate uravnotežiti rubove poluge u jednakoj poziciji.

Kako uštedjeti troškove vode kroz uobičajenu dizalicu?

Shema zamjene brtvila u dizalicu.

Danas se distribuiraju senzorne mješalice, potrošnja kroz dizalicu je prilično ekonomično, a uporaba je udobna. Ova opcija je izvrsna za kućnu uporabu, jer vam omogućuje minimiziranje volumena vode koja se koristi i zadržati čistoću površine dizalice od prljavih i sapuna tragova s ​​prstiju. Važno je napomenuti da čišćenje površine miksera zahtijeva i potrošnju vode, tj. Takav uređaj osigurava dvostruke koristi.

Načelo operacije je jednostavno: uključiti vodu, dovoljno je dotaknuti bilo koji dio miješalice. Takav mikser se često naziva i pametno, ne reagira na slučajne pokrete, uključuje i isključuje vodu strogo na naredbu. Prije su korišteni jednostavniji modeli koji često ne mogu jamčiti ekonomičnu potrošnju vode. Infracrvene senzorne dizalice mogu im se pripisati, koje nisu na vrijeme pripisale vodu ili napustile otvorenu dizalicu u vrijeme kada nije bilo potrebno. Touch mikser radi na načelu sposobnosti otpora. To jest, struja niskog napona se opskrbljuje kroz izljev uređaja, kada se ovaj lanac prekine pri dodirivanju rukom, out-off armature radi i voda se uključuje. Potrošnja kroz dizalicu takvog dizajna je minimalna, jer čak i ako zaboravite dotaknuti drugi put da se isključi, postoji senzor automatskog prekida.

Članak na temu: Moderna pozadina s noćom tiskanjem fotografija u sobi

Mješalice s pozadinskim osvjetljenjem na tržištu pojavili su se ne tako davno. Imaju poseban LED pozadinsko osvjetljenje, signalizirajući o tome što se isporučuje temperaturna voda. Takva dizalica reagira na dodir ruku ako dodirnete jednom - hladna voda ide, s dvostrukim dodirima se poslužuje topla voda, s trostrukim - vruće. Ova vrsta senzornog miksera olakšava optimizaciju potrošnje kroz ventil samo kontroliranje dodira na površinu tijela.

Kako optimizirati potrošnju vode kod kuće?

Kako uštedjeti troškove vode kroz uobičajenu dizalicu?

Zamjena jastučića u dizalicama.

Jasna voda nije beskonačna, prije ili kasnije njegove rezerve postaju minimalne. Da biste to izbjegli, morate početi spasiti sebe. Nije tako teško to učiniti, nema potrebe za potpuno prestati koristiti vodu, možete nastaviti pripremati normalno, oprati, oprati posuđe, ali to je potrebno učiniti s umom, promatranjem nekih jednostavnih pravila. Postoji nekoliko tajni ekonomične potrošnje vode u kući, koja neće upasti u udobnost.

  1. Popravak svih dizalica u kući. Potrošnja vode u velikoj mjeri ovisi o tome koliko je oprema dobra za hranom. Čak i nekoliko kapi po minuti na kraju pretvara se u veliku količinu tekućine koja se provodi uzalud, jedan dan može izgubiti stotine vodenih litara. I to ne znači samo vlagu, što se doslovno spaja u kanalizaciju, nego i novac koji plaćate za gubitke vode. Izbjegavajte to jednostavno - provjerite dizalice u kući, zamijenite teče, nije tako teško napraviti vlastite ruke. Neki od mješalica mogu se zamijeniti s posebnim ekonomskim, koji neće potrošiti vodu u vrijeme kada nije potrebno.
  2. Jeste li razmišljali o tome koliko je vode potrebno ispuniti jedan spremnik u zahodu? Čak i najmanji spremnik zahtijeva volumen 4 litre, a obično ide oko 15. Pomnožite taj broj na broju posjeta WC-a po danu - ispada o prilično impresivnom iznosu. To se također ne samo potrošnja vode, već i gubitak financijskih sredstava koje su doslovno spojene u WC. Situacija je također ispravljena, danas proizvođači nude veliki broj tenkovih modela koji vam omogućuju da napravite flushing ekonomičan, tj. Voda će se provesti barem dvostruko manje.
  3. Tijekom prijema najviše obične duše, veliki iznos se konzumira iznimno iracionalan. Jedna minuta pod tušem je približno 6 litara vode i koliko vremena provodite u tuš? Danas, tržište možete kupiti ne samo ekonomične mješalice, već i ekonomske kanu naočale, to su mali troškovi u usporedbi s količinom vode koju možete uštedjeti kada se koristi. Postoje još nekoliko savjeta koji će pomoći smanjiti potrošene količine. Pokušajte instalirati zalijevanje tuša što je niže moguće, to će omogućiti vodu da dobije više na vas nego na zidovima i slijepim tuširanjem. Pokušajte koristiti limenku zalijevanja takvog plana, koji je više prskanje, to jest, s uskim rupama, a ne široko. Takve jednostavne tajne uštedjet će do 30% konzumirane tijekom vodenog tuša.
  4. Pokušajte ne oprati posuđe na jednoj ploči, potopiti njezin veliki volumen, a zatim operite sve odjednom. Idealna opcija je korištenje dvostrukog umivaonika, u jednom dijelu koji možete sakupiti prljave posude. Ako financijske mogućnosti omogućuju vam da napravite perilicu posuđa, koja se odlikuje izuzetno ekonomičnom potrošnjom vode s izvrsnom kvalitetom vode. Potrošnja će se smanjiti za pet do šest puta.
  5. Nemojte potjerati praznu perilicu rublja, pokušajte ga potpuno prenijeti. Na taj način moguće je uštedjeti ne samo potrošnju vode, već i električnu energiju, što će imati pozitivan učinak na obiteljski proračun.

Članak o temi: Popravak miksera za kupaonicu: Uzroci lomljenja i metoda popravka

Preporuke za mješavine

Kako uštedjeti troškove vode kroz uobičajenu dizalicu?

Shema popravak jedno-umjetni mješalica.

Prilikom instaliranja mješalica danas se preporuča stručnjaci za korištenje posebnih osjetljivih osjetljivih na dodir. Što je? Sve je vrlo jednostavno: to je uređaj koji, kada se pritisne, okreće se na vodoopskrbu. Na prvi pogled, njegova je uporaba mala, ali instalacija takve opreme na dizalicu omogućuje svaki put da uštede do 5 litara vode pri pravu ruku ili čišćenja zuba. To jest, voda iz dizalice počinje dolazi samo kad je potrebno, a temperatura se može unaprijed postaviti.

Prilikom odabira, što mikser za instalaciju kod kuće kako bi uštedio potrošnju vode, preferencija se mora dati poluge, koje su brže od protoka, to jest, odabrati temperaturu lakše i brže nego za dvosloge.

Danas se potrošnja vode u dizalici pod kućanstvom postaje sve važnija. Često ne obraća pažnju na to koliko se voda izlije s jednostavnim pranjem rukom ili pranjem toalete posude, ali čak i za jedan dan volumen može biti vrlo značajan. Kako izbjeći vodene vode?

Danas na tržištu možete pronaći razne mješalice, tuševe, toaletne spremnike. Postoji veliki izbor posebne opreme spojene na dizalice, što vam omogućuje da takva potrošnja minimalno, ali uz uštedu udobnosti za korisnika.

Čitaj više