Usklađivanje kutova zidova prije lijepljenja pozadine

Anonim

Glavni problem

Gotovo svi koji su naišli na popravak u starom stanu, pogotovo ako govorimo o takozvanom "Hruščevom" i "Breznećka", svakako je suočen s problemom usklađivanja krivulja zidova. Međutim, kuće modernih zgrada također, nažalost, ne razlikuju se visoke kvalitete. Zbog toga je potrebno poduzeti neke mjere za ispravljanje situacije. Kako poravnati kutove zidova, pogotovo ako je potrebno učiniti kako bi se zalijepila pozadinu učinkovito? Što treba uzeti u obzir, jer kutovi, kao što znate, mogu biti vanjski i unutarnji.

Usklađivanje kutova zidova prije lijepljenja pozadine

Ako to nikada niste učinili, prilično je realno ispuniti svu rad s vlastitim rukama. Glavna stvar je jasno slijediti upute.

Da bismo imali detaljniji pogled na poravnanje, razmotrimo najčešće korištene metode i materijale koji se koriste. Ukupno je moguće razlikovati 2 osnovna materijala koja se koristi tijekom rada ove vrste: to je gipsboard i žbuka.

Uzroci pojave zakrivljenosti

Detaljnije razumijevanje kako uskladiti kut zida, morat ćemo se upoznati u priutaitau kako se pojavi zakrivljenost i što može biti razlog za tog razloga. Prije svega, treba napomenuti činjenicu da, unatoč korištenju zidarskih graditelja cijeli niz alata (u rasponu od jednostavnih vertikalnih plina, koji se mogu lako izraditi vlastitim rukama iz lijekova i završavaju složenim laserskim razinama i Ostali high-tech alati), cigla ili blok i dalje ne radi savršeno glatka. Ispostavilo se da se kao rezultat ručnog zida može pojaviti sve vrste konveksiteta, konkavni, nagib i odstupanja obje particije i ležaj zidova iz okomitog može doći do vertikalnih. Ne smijemo zaboraviti o nepravilnostima koje su u horizontalnoj ravnini.

Ispostavilo se da postaje teško ispravno i glatko puhao pozadinu, koja, kao posljedica zakrivljenosti na zidovima, kao iu mjestu njihovog kontakta, postaje potpuno neprivlačan. Oni se mogu raspršiti, ili naprotiv, oblikuju ružne nabore.

Bilješka! Budući da je bilo koji kut vrlo točka u kojem dva zida dolaze u kontakt, njihova je ravnost i odlučujući faktor. U slučajevima kada su zidovi glatki, kut će također biti jednostavan (90 stupnjeva, s rijetkim iznimkama). Međutim, ako su particije sami krivulje sami, a oni također nisu pod pravim kutom, to može dovesti do stvaranja prekomjerne zakrivljenosti i pojave nepravilnosti koje su primijetili golim okom.

Usklađivanje kutova zidova prije lijepljenja pozadine

Prije lijepljenja pozadine potrebno je izmjeriti jesu li kutovi glatki.

Članak na temu: Kako napraviti bar brojač u kuhinji s vlastitim rukama

Drugim riječima, ista linija, koja je vrsta "tranzicije" iz jednog zida na drugu, umjesto ravne linije pretvara se u zakrivljenu krivulju, koja je u vrlo lošim slučajevima neka vrsta sinusoida poput vala. Štoviše, može postojati takva opcija kada je linija primjetno odstupaju i horizontalno i okomito, od parametara koji su u početku navedeni. Usput, osim nemogućnosti, točno stick wallpaper, takve slučajeve također su ispunjeni činjenicom da možete doživjeti poteškoće u instalaciji podnih i stropnih postolja, pa čak i prilikom instaliranja određenih namještaja.

Dakle, malo je vjerojatno da postoji potreba za daljnjim dokazima o poteškoćama i problemima koji se mogu pojaviti u slučaju zakrivljenosti uglova u sobi. Naravno, za visokokvalitetni popravak trebat ćemo samo izravne kutove. Stoga, sada idemo na konkretnije opise onoga što točno treba uzeti u takvim slučajevima.

Kako biti u slučaju beznačajne zakrivljenosti

Prvo, pogledajmo kako uskladiti kut zida od 90 stupnjeva za ispravljanje male zakrivljenosti i nepravilnosti. U principu, u takvim slučajevima možete učiniti bez značajnih poteškoća u vašem radu. Budući da taj zadatak ne podrazumijeva neke radikalne izmjene i usvajanje posebnih mjera za uklanjanje zakrivljenosti.

Kako poravnati unutarnji kut zida?

U takvim slučajevima, nažalost, nećete moći koristiti ovaj način kao i takozvani perforirani kut. Korištenje ovog pristupa može dovesti do ne vrlo dobrih posljedica, što će naknadno morati biti eliminiran, a to, kao i vi razumijete, dodatno vrijeme i financijske resurse.

Što učiniti u takvim slučajevima? Optimalno rješenje u takvim teškim slučajevima je korištenje takvog alata kao pravila žbuke. Upute za slijed radnji:

  • Nanesite grubi kit na problematično područje uz mjesto zajedničkog zida na drugu.
  • Koristeći pravilo, oblikujte glatki unutarnji kut. To se radi alternativnim pokretima pravila najprije duž jednog zida, a zatim - duž drugog.
  • Također, tretirajte kut i susjedne dijelove zidova pomoću brusnog papira. Ako je potrebno, trebat će vam dodatna upotreba dovršavanja kit, koji se može koristiti za popunjavanje malih nepravilnosti koje ostaju nakon prve faze.

Članak na temu: Kako instalirati konjicu preko kreveta u spavaćoj sobi?

Usklađivanje kutova zidova prije lijepljenja pozadine

Alternativno, možete koristiti obični kit za unutarnji rad.

Usput, s obzirom na alate. Osim dugog pravila, možda ćete trebati široku lopaticu. Koristi se za konačno poravnanje uz pomoć završne žbuke. Usklađivanje se izvodi pomoću pokreta koji se moraju obaviti u smjeru kuta na isti način. Usput, preporučujemo da vidite upute o tome kako uskladiti unutarnje kutove zidova videozapisa):

Kako uskladiti vanjske kutove

Ako govorimo o obavljanju ovog zadatka, odmah želim rezervirati da se to može učiniti nešto lakše. Da biste to učinili, morat ćete kupiti perforirani kut, koji je spomenut malo ranije. Njegova instalacija ne predstavlja posebne poteškoće i može se obaviti bez ikakvih problema. Dakle, ovdje je kratka instrukcija s nizom djelovanja:

  • Pripremite sjaj za suhozidom. Također prilično fit i obična shtatlevka.
  • Dakle, prije svega, morat ćete primijeniti jedan od gore spomenutih ljepljivih materijala na zidove zidova koji se nalaze na obje strane ugla.
  • Nanesite kut, nježno ga pritisnite u kit ili ljepilo i poravnajte pomoću duge razine izgradnje.
  • Uklonite višak kit ili ljepilo koristeći običnu lopaticu. Ako je potrebno, bit će potrebno očistiti površinu s emery papirom.

Dakle, u ovom slučaju kutak igra ulogu svoje vrste svjetionika. Osim toga, postoji alternativno rješenje za isti problem. Poravnajte vanjski kut zida mogu se koristiti glatka drvena ili šperpločana željeznica ili metalni profil. Kotač jedan od ovih dizajna na takav način da rub tračnice ili profila može obaviti funkciju svoje vrste svjetioničara. Usklađivanje se izvodi pomoću kit.

Usklađivanje kutova zidova prije lijepljenja pozadine

Vanjski kutovi bi također trebali biti što je duže moguće.

Bilješka! Od dvije metode koje se razmatraju, prvi je poželjniji, jer ne dopušta ne samo poravnati kut zida, nego i ojačati ga metalnim kutom. S druge strane, druga tehnologija je jeftinija i povoljnija na konačnoj vrijednosti, budući da ne morate kupiti kutak, nadajući se s infrirtom materijalima, budući da se željeznica ili profil može naći gotovo bilo gdje, a Tham je više, za vrijeme popravak.

Kako biti u slučaju velikih curvaturatura

Kao što je navedeno, u nekim apartmanima, posebno u slučajevima u kojima je riječ o kućama stare zgrade, malo je vjerojatno da će riješiti problem opisan u prethodnom poglavlju. Kako poravnati kutove i zidove u takvim slučajevima? Morat ćemo se odnositi na ozbiljnije načine. To uključuje, prije svega, suhozida i kit.

Članak o toj temi: Najboljih 5 Sovjeta: Kako bjesniti Cat Wash namještaj i pozadinu

Kako poravnati gipsanu ploču

Ova metoda je najjednostavnija složena, ako ga možete izraziti. Prije poravnanja kuta u stanu s njim morate se pobrinuti za pripremu. Oslobodite se starog sloja tapeta i drugih smeća, koji se mogu ometati rad. Što se tiče instalacije suhozida, onda postoje dva glavna načina na koji se može instalirati:

  1. Ugradnja gipsane ploče za ljepilo. Ova tehnologija je namijenjena isključivo kako bi se osigurala poravnanje zidova, bez dodatnih opcija.
  2. Druga metoda uključuje uporabu dodatnog okvira koji se proizvodi od profila. Omogućuje dodatne opcije, kao što su izolacija ili izolacija buke, koje su napravljene pomoću MINVATIH i drugih materijala potrebnih za provođenje takvih djela.

Usklađivanje kutova zidova prije lijepljenja pozadine

Kada poravnanje kutova s ​​gipsanim ploče možete napraviti osnovu okvira napravljen od metalnog profila.

Svaka od ovih metoda ima svoje prednosti i mane. Prednosti prvog uključuju njegovu relativnu jednostavnost i nisku cijenu. U isto vrijeme, njegov glavni nedostatak je nedostatak stan izolacije ili izvođenje zvučnog izolacijskog rada. S druge strane, način okvira omogućuje to učiniti, ali uzima značajno mjesto korisnog područja sobe. Osim toga, izvođenje rada na ovoj tehnologiji uključuje prisutnost određenog iskustva i vještina koje nisu pronađene. Drugim riječima, morat ćete zaposliti građevinske brigade, a to, kao što znate savršeno dobro, znači dodatne troškove.

Koristimo gips

Ova metoda je nešto složenija, jer kada se koristi, najvjerojatnije ćete morati uskladiti ne samo kutove, nego i sami zidovi. Kratki upute za uporabu, naveli su glavni koraci, približno je kako slijedi:
  1. Priprema površine (čišćenje od starih pozadina, boja, prajmera.
  1. Zatim, montirajte gipsanu mrežu i popravite svjetione provjerom njihove ravnoteže uz pomoć razine izgradnje. U ekstremnim slučajevima, vertikalni tip je prikladan.
  2. Nakon toga pripremamo gips mješavinu i provodimo svu potrebnu rad.

Kao povlačenje

Dakle, kao što vidimo, poravnavanje uglova u sobi nije nešto nemoguće. U svakom slučaju, preporuča se izvršiti sav rad u skladu s uputama, kao i slušati recenzije, savjete i preporuke iskusnih majstora. Osim toga, neće biti suvišno za istraživanje drugih izvora informacija. Da biste to učinili, preporučujemo da naučite kako poravnati kut zida vlastitim rukama (video):

Čitaj više