Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

Anonim

Uni zavjese za kotrljanje - modifikacija kaseta klasičnih zavjesa. Za razliku od standardnih varijanti, Uni zavjese opremljene su kutijom i krutim vodičima, što dodaje dizajne ozbiljnih operativnih prednosti, ali ograničava moguća mjesta njegove instalacije - takav je proizvod pričvršćen samo na prozorskom krilu (dok je slobodno Valjane zavjese mogu se montirati unutar i preko otvora prozora).

Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

Valjane zavjese uni.

U ovom članku, mi ćemo pogledati koje su prednosti i nedostaci su zavjese kaseta Uni, od kojih se sastoje od dizajna i iz kojeg se materijali napravi zavjesa. Također proučavamo preporuke dizajnera prema značajkama uporabe kasetnih sustava u unutrašnjosti.

Značajke zavjese uni

Postoje dvije vrste kasetnih sustava uni-br. 1 i br. 2, koji se razlikuju u metodi pričvršćivanja i nekih dijelova strukture. Trošak ovih proizvoda je gotovo isti, br. 2 je skuplji od 10%.

Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

Razmotrite razlike između valjanih zavjesa UNI 1 i 2:

  • Strukturne značajke;

Tipični dizajn Uni kazete rolesa sastoji se od sljedećih stavki:

  1. Osovina i kutija. Osovina služi kao osnova na kojoj je fiksiran tekstilni platno, tkivo je namotano na njemu kada je koagulacija. Osovina je skrivena unutar kutije, pričvršćivanjem u gornjem dijelu prozorskog krila pomoću nesebičnosti ili samoljepljivog sloja. Kutija je izrađena od plastike ili aluminija, može biti prekrivena vinilnim filmom u boji stabla ili metala, što vam omogućuje da odaberete dizajn koji se vizualno ne razlikuje od okvira prozora;

    Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

  2. Canvas zavjese je pravokutna tkanina, čija je standardna duljina od 180 centimetara, a širina doseže 160 cm. Zbog činjenice da se stroži tekstil skriva unutar kutije, platno dobiva dodatnu zaštitu od trošenja i kontaminacije. Na donjem rubu tkanine je ušiveno, ponderivna daska, koja doprinosi jedinstvenom raspoređivanju zavjese;
  3. Bočni vodiči - izvođenje uloge okvira, koji pomiče tkaninu pri otvaranju.

Članak o toj temi: Kako ne vidjeti pod da biste eliminirali škripanje drvenog poda u apartmanu

Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

Bočni vodiči

Nalazi se u dizajnu bočnih vodiča, zaključene su glavne razlike između sjenila jedinica 1 i 2. Sustav br. 1 je opremljen ravnim plastičnim vodičima, dok je # 2 - p-u obliku slova.

Također, razlike su da UNI 2 zavjese imaju skupnu podlogu ispod baze, što vam omogućuje da ih montirate na krilu s sklonom rezom na vrhu.

  • Metoda instalacije;

Zavjese za kotrljanje UNI 1 mogu se instalirati isključivo na pravokutne kazme: kutija je fiksirana na vrhu, na bočnoj vodilice.

Ova metoda instalacije ima nedostatak - smanjuje korisnog prostora otvaranja svjetla: na 4,5 centimetra u gornjem dijelu i 2 cm. Na bočnim stranama.

Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

Uni 2 zavjese za kotrljanje nisu vezane za oblik i veličine klapride, P-u obliku vodilica omogućuju im da ih instaliraju na krilcu preko ostakljenja je praktičnija i racionalnija opcija.

  • Operativne značajke.

Zbog činjenice da je sustav br. 1 montiran na glavu, njezino platno se nalazi u neposrednoj blizini ostakljenja. Ovo je prepučeno prianjanjem tkanine na staklo, u slučaju stvaranja kondenzata na njegovoj površini, koja ugrožava oštećenje zavjesa i kvar mehanizma za namatanje. Budući da su Uni-2 rolete smještene na vrhu ravnine otvaranja svjetla, ovaj nedostatak nije neobičan.

Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

Varijante materijala na webu

Uni valjane rolete su nešto skuplje od takvog jednostavnog dizajna cijena. To je uzrokovano činjenicom da se u proizvodnji platna zavjesa koriste moderni tekstilni materijali, koji nemaju samo vizualnu privlačnost, već i funkcionalnost.

Canvas zavjese nastaje iz tkanina sljedećih vrsta:

  • "Dim-out" - troslojni tekstil napravljen prema metodi dvostrukog satena tkati. Dva vanjska sloja - dekorativna, unutarnja - funkcionalna, od vlakana koja apsorbiraju svjetlo. Stopa zamnožavanja prostorije u dimetu tkiva varira u rasponu od 70-90%. Ovaj tekstil se odlikuje sposobnošću da u potpunosti odgađa termalne zrake, tako da uvijek postoji ugodna hlada u sobi.

    Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

  • "Black-out" - Ovo tkivo je tekstilni dimen za apsorpciju svjetla, površina je prekrivena akrilnom pjenom. Taktilna takva tkanina podsjeća na gumu, ona se sastoji od 3-slojne reciklirane, domaće i vanjske tkanine, od dekorativnih tekstila. Valjana zavjesa Blokiranje svjetla izrađena od crno-out tkanine potamni 100% soba.
  • "Dan-noć" - takve plemese se sastoje od poprečnih traka od dvije vrste tekstila - prozirne i crno-out tkanine. Položaj traka može se mijenjati, što vam omogućuje da formirate i potpuno prozirno platno i svjetlosne zavjese.

Članak o temi: Izgradnja skrovnih vrata, uređaja

Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

Materijal

Prednosti zavjese Uni

Instaliranjem UNI zasjenjenja na plastične prozore, dobivate jednodijelnu strukturu, u kojoj su rubovi platna skriveni unutar plastičnih vodiča, a donji dio je odsječen s pondering ploča. Kao rezultat toga, čini se da je sama tkanina jedna od komponenti dijelova prozora. Takve zavjese zamijenite prozore s roletima unutar staklenog paketa, oni koštaju, dok 2-3 puta jeftinije.

Valjane zavjese od Uni Lakonic i gluposti, na odgovarajući način gledaju u bilo koju sobu, od kuhinje i lože do radnog ureda. Širok raspon nagovještaja platna i kutije omogućuje odabir proizvoda skladno u kombinaciji s interijerima različitih smjerova.

Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

Zavjese UNI, zbog prisutnosti okvira, nemojte pljeskati iz nacrta i nemojte se spuštati pri otvaranju prozora za ventilaciju. Dostojanstvo može uključivati ​​i otpornost na trošenje takvih struktura - površina weba je prekrivena posebnim impregnacijama koje štite tkivo od onečišćenja, a kada je implementacija kvarova vratila, moguće je to popraviti vlastitim problemima.

Pogledajte video dizajn

Zavjese uni u unutrašnjosti

Zavjese Uni na plastičnim prozorima - alternativa klasičnim pojasevima i nosačima, čija je masivnost u nekim sobama može biti višak.

Zahvaljujući dizajnu takve zavjese s jednim vrećicama, možete eksperimentirati s dizajnom u boji otvora prozora, ugrađujući na različite prozore na jednom prozoru drugačije ili uzorak zavjesa. Također ima smisla eksperimentirati s ispisom za fotografije, koji je sposoban postati čak i mala zavjesa u ovom uređenju soba.

Valjane zavjese Uni: Glavne prednosti i nedostaci

U spavaćim sobama i radnim uredima preporučujemo instaliranje UNI monotonih sjenila iz Blacut tkanine, oni stvaraju mir i udobnost i štite sobu od solarne boje. U kuhinjama i dječjim sobama, svijetle, zasićene zavjese tople nijanse su povoljne - od narančaste do tamno plave, odabrane su u kontrastu s osnovnom bojom unutrašnjosti.

Članak o toj temi: Potrošnja stezanja za 1m2 estrih: Kalkulator

Čitaj više