Kako instalirati dvostrana vrata?

Anonim

Dvostrani model unutarnjih vrata najčešće se koristi u sljedećim slučajevima:

  • Vrata vrata imaju velike veličine;
  • Mala soba.

Kako instalirati dvostrana vrata?

Dvostruka vrata se često koriste u malim sobama i sobama sa širokim vratima.

U usporedbi s čvrstim webom, sličan dizajn u otvorenom obliku traje mnogo manji prostor. Ovaj proizvod je također popularan zbog izgleda. Vrata platna mogu biti otečene ili klizne. Ponekad možete pronaći swinging modele, ali nisu popularni. Instalacija takvog dizajna nije osobito teška.

Alati i materijali koji će biti potrebni za ugradnju vrata:

Kako instalirati dvostrana vrata?

Alati za montažu snimljivih vrata.

  • građevinska pjena;
  • Perforator, motorna pila ili bugarska;
  • barovi;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • mlin;
  • Rigel;
  • stalci;
  • Drvo drveta;
  • metalni profil;
  • električna bušilica;
  • razina izgradnje;
  • kutne nosače;
  • visak;
  • nož;
  • celofan;
  • Maligarni viski.

Kako pripremiti otvor za ugradnju dvodimenzionalnih vrata s vlastitim rukama?

Prije montaže takvog dizajna morat ćete se pripremiti za to. Ako trebate demontirati kutiju prethodno instaliranih vrata, onda se to može učiniti pomoću čekića i nekoliko odvijača različitih veličina. Nakon toga, otvaranje se treba očistiti od viška žbuke i građevinske pjene. Da biste proširili vrata, potrebno je koristiti brusilicu ili perforator. U ovom slučaju, sve će ovisiti o zidnom materijalu. Smanjite otvor na željene dimenzije mogu se koristiti žbuka.

Zidovi moraju biti pripremljeni za završnu obradu i maksimum je poravnati - kutija za vrata ne bi se trebala prilagoditi nepravilnostima i napustiti ravninu.

Kako instalirati dvostrana vrata?

Crtež vratašca.

Nakon toga se izračunava vrata. Možete pronaći interrubarske vrata koja nisu pogodna za dimenzije standardnog otvaranja. Izračun njegove širine može se izvršiti prema sljedećoj shemi: širina platna, jaz između njega i šipke, a debljina kutije su sažeta. Dobiveni rezultat mora se umnožiti s 2 i dodati nekoliko milimetara na njega za hipoteke. Kao primjer, standardna širina vrata od 60 cm i debljina kutije od 2,5 cm: (600 + 3 + 25) * 2 + 4 = 1260 (mm). Na isti način, moguće je izračunati visinu otvora. Međutim, u ovom slučaju, morat ćete uzeti u obzir utor između dizajnerske i podne baze, što je približno 1-2 cm: 2000 + 10 + 25 + 15 = 2050 (mm). U procesu izrade praga, morat ćete sažeti visinu vrata, dvije debljine kutije i jaz između njega i weba, koji se pomnoženo s 2.

Članak o temi: elementi vodenih cijevi

Kako sastaviti kutiju za vrata?

Instalacija i izgraditi gotov okvir

Neka se vrata prodaju zajedno s elementima pričvršćivača i kutija koji su spremni za skupštinu. U tom slučaju, postupak instalacije ne uzima mnogo vremena. Potrebno će se odrediti strana dizajna strukture, izmjeriti duljinu regala, uzimajući u obzir nepravilnosti vanjske baze. U skladu s visinom, potrebno je prosuti donji dio regala. Zatim su kanali instalirani u rupama koje se nalaze u odjeljcima na bočnim dijelovima kutija. Nakon toga, svi elementi su zategnuti do maksimuma i fiksirati kutne nosače. Da biste to učinili, na stražnjem dijelu kutije nalaze se produbljivanje.

Blokovi vrata mogu se isporučiti u obliku pripremljenom za ugradnju, namijenjeni su predviđeni za prizemlje. Međutim, u nekim slučajevima nema takvih žljebova. Onda morate izvršiti neke od akcija njihovog isječaka.

Kako je instalacija kutije?

U procesu sastavljanja kutije, prvo će biti potrebno da se uklopi u bar za veličinu platna.

Kako instalirati dvostrana vrata?

Shema za izradu vrata.

Njegove dimenzije su dvije širine platna i 6 mm na mogućim prazninama. Tijekom izračuna visine kutije do dimenzija cijelog dizajna potrebno je dodati 10 mm za lumen na dnu i 3 mm za lumen na vrhu. Top bar i krajevi regala koji su uz njega, potrebno je izrezati pod kutom od 45 °.

Zatim morate sastaviti kutiju vrata. Njegovi kutovi su povezani s nekoliko samozakolica, čiji duljina treba doseći središnji dio drugog traka. Dva elementa pričvršćivanja su pričvršćena pod kutom sa strane stalka, treći se nalazi između njih, ali se vije na vrhu.

Nakon toga je instaliran šarka. Na vratima je potrebno zabilježiti postavljanje mehanizma za pričvršćivanje. Da biste to učinili, na kraju dijela weba morate mjeriti 20 cm i pričvrstiti petlju. Njegov krug bit će potrebno da kruži s jednostavnom olovkom ili oštrim nožem. Na ovom mjestu morate odabrati žlijeb na željenoj dubini. Može se pripraviti korištenjem dlijeta, ali kako bi se udubljenje pažljivo stvorilo, morat ćete koristiti mlin. Uz ovaj alat možete izvršiti posao brzo i bez pogrešaka.

Članak o temi: Zavjese automobila: vrste, značajke pričvršćivanja

Kroz tanjur petlje, koja je popločana u udubljenjima, vidovnjak mora biti istaknut prostor za elemente za pričvršćivanje, a zatim za njih izbušite rupe. Njihov promjer treba biti 1,2-1,4 mm manje od promjera pričvršćivača. Identična metoda za bilo koju od krila bi trebala staviti udubljenje za Riglel.

Kako instalirati dvostrana vrata?

Ugradnja okvira vrata u kontekstu.

Zatim je potrebno nametnuti vrata na kutiji, na barovima kako bi zakazali mjesto za petlje, nakon čega na njima napravite udubljenje na isti način kao i na platnim platnama. Možete pronaći mehanizme za pričvršćivanje koji ne trebaju pripremni rad. Međutim, oni se koriste vrlo rijetki, jer iskusni majstori imaju takve uređaje uzrokuju neke sumnje.

Morate instalirati šarke na sash i dizajn. Tada je Rhegel instaliran na bilo kojoj plaći.

Kako je ugradnja kutije u otvor?

U procesu instaliranja kutije u otvor, uz pomoć razine izgradnje, morat ćete provjeriti točnost njegovog položaja.

Na zid je dizajn fiksiran s vijkom velikog dužina (približno 8-10 cm). Prvo će biti potrebno za popravak bočnih regala. Između njih i zida treba montirati na razmaknice drva.

Rezultirajući prostor oko kutije mora biti ispunjen građevinskom pjenom. Potrebno je uzeti u obzir njegovu razinu ekspanzije (1: 5). Elementi bloka vrata morat će biti zaštićeni od građevinske pjene. Nakon stvrdnjavanja, nož mora biti pažljivo uklonjen, a zatim zatvoriti klirens pomoću platforma. Platno od vrata to čine vlastitim rukama kako bi se objesili na odgovarajuće mjesto, nakon čega je potrebno izbušiti rupu za uklanjanje ploče od beelela na malom kutu.

Kako montirati dvodimenzionalne internetske kuće?

Ugradnja elemenata vodiča

Kako instalirati dvostrana vrata?

Instaliranje kliznih vrata.

Klizna vrata su dobra zamjena natečenim opcijama. Uz njihovu pomoć, možete osloboditi dio prostora, koji je važan ako se popravljaju u malom stanu.

Prilikom odabira dvodimenzionalnih vrata, morat ćete obratiti pozornost na materijal iz kojeg su proizvedeni. Ako je jedan element vodiča dovoljan za dizajn s drveta, onda će teški dizajn stakla morati instalirati višestruke uređaje. Potrebno je planirati donji vodič element, tako da možete produbiti dizajn na pod. Mora biti priključen na završnu obradu vanjske baze. Horizontalnost ovog elementa mora provjeriti razinu zgrade.

Da biste odredili položaj gornjeg elementa vodiča, koji je prije svega fiksiran, vrata moraju biti dovedena do rotora i na vrhu kako bi držali horizontalnu liniju. U isto vrijeme bit će potrebno uzeti u obzir da bi trebao postojati jaz od 12-14 mm između podne baze i weba. Moguće je odmah staviti polaganje tražene debljine ispod dizajna.

Članak o toj temi: Ugradnja ručnika u kupaonici: zamjena i spajanje novih

Bar na kojoj će se instalirati vodič element, treba postaviti vodoravno. Inače, vrata neće biti u stanju otvoriti ili neće otići. Drvo je fiksirano s tiple ili vijcima. Sve će ovisiti o zidnom materijalu. Osim toga, možete pronaći modele s elementima vodiča koji su fiksirani na nosačima ili izravno na stropni dizajn.

Potrebno je povući nekoliko milimetara iz zida, nakon čega je potrebno instalirati vodič na donji dio trake s vijcima. Potrebno je izlagati strogo po razini.

Nakon gornjeg dijela weba morate se izmjeriti na obje strane od 30-40 mm, nakon čega su zagrade pričvršćene. Ako je donji element vodiča montiran, zatim na dnu dizajna vrata potrebno je produbiti dubinu od 20 mm. Njegova širina mora biti nekoliko milimetara više od širine donje daske, koje se izvode kao nož ili zastava. Ovaj proces je vrlo težak za izvođenje u domaćim uvjetima, stoga se preporučuje odabrati niži element vodiča koji se sastoji od profila ili nekoliko letvica.

Kako sakriti platno?

Kako instalirati dvostrana vrata?

Shema sklopa klizna vrata.

Valjci s vijcima za podršku instalirani su u gornjem elementu vodiča. Na svojim ciljevima montiraju se ograničitelji. Platno treba instalirati na zaklopku donje daske i objesiti na vijke s nosačima. Matice za popravak morate se malo okretati. Vrata se trebaju podešavati okomito, s obzirom na jaz preko podne baze. Istu metodu morate objesiti drugu vrata. Zatim, koristeći ključ, morate potpuno zategnuti maticu i blokirati tkaninu na valjcima.

Nakon toga, morat ćete stati instalirani dizajn. Prije početka ove faze instalacije potrebno je pripremiti razloge tako da nema poteškoća koje su povezane s uklanjanjem građevinske pjene. Vrata se moraju pažljivo zatvoriti s celofom, a kutija je plaća s bojom viskija. Nakon toga se može izvesti spaces između zida i vrata.

Građevinska pjena će se isušiti nekoliko sati. Ovaj materijal trebao bi imati niski koeficijent ekspanzije, inače će se okvir vrata brzo podići.

Na kraju su instalirani dekorativne trake i priključci.

Instalirajte dvodimenzionalna unutarnja vrata je dovoljno jednostavna, ali je važno u skladu s nizom djelovanja.

Čitaj više