Upute kako ispuniti kat s vlastitim rukama

Anonim

Upute kako ispuniti kat s vlastitim rukama

Među svim izdržljivim premazima, tekući pod zaslužuje posebnu pozornost. Ima mnogo drugih, ne manje važnih karakteristika, tako da se ove podove često koristi tijekom završne prostorije s povišenim mehaničkim opterećenjima. Ali ta se snaga ne može postići ako je sve u redu. Stoga, prije početka rada, morate znati kako ispuniti pod. Fotografija pokazuje koje se rezultati mogu postići s takvim materijalom.

Faza pripreme trga

Upute kako ispuniti kat s vlastitim rukama

Tradicionalno, prvo pripremite bazu. Prije svega, potrebno je ukloniti stari premaz ako jest. Ako nema pukotina, nepravilnosti ili tuberkula u starom estrihu, onda se može koristiti kao baza za tekući pod. Ali ako cementni estrih nema boljeg oblika, mora se rastaviti, a zatim sipati novu. Estrih je također potreban, ako je baza drveni kat ili površina nije ravna.

Prije izlijevanja novog estriha, morate položiti sloj hidroizolacije. Najčešće se koristi jednostavan trkač kao hidroizolacijski materijal, ali se na podu tekućine smatra prilično izdržljiv, stoga je bolje koristiti hidroizolaciju s dugom servisnim životom.

Da biste ojačali estrih, morate pojačati. Čineći svemu sebe, bolje je koristiti mrežu od pocinčanog čelika, jer se može jednostavno staviti na pod i sipati s otopinom. Betonski estrih mora imati debljinu od najmanje 10 centimetara, samo tada će biti dovoljno jaka.

Kako je proces ispuna?

Upute kako ispuniti kat s vlastitim rukama

Kako ispuniti pod? Čim se betonski isjecni, prekriven je temeljem. Mora se učiniti prije ulijevanja poda, čak i ako koristite stari estrih. Primaranje jača strukturu gornjeg sloja estriha i sprječava mogućnost klastera za razne mikroorganizme. Osim toga, uz pomoć prajmera, možete pružiti visoko kvalitetno prianjanje formulacije rasutih i baza.

Članak o toj temi: Upute za ugradnju dimnjaka za plinske kotlove

Primer je izrađen u skladu s preporukama proizvođača, sve potrebne informacije navedene su na ambalaži rješenja. Budite sigurni da promatrajte razinu relativne vlažnosti zraka, koji bi trebao biti u zatvorenom prostoru. Da bi tekući po kat dobro držao, morate pokriti cijelu površinu, a ne samo neke njegove dijelove.

Nakon prajmera oko perimetra cijele sobe potrebno je staviti specijaliziranu kampera traku (može se naći u svim trgovinama građevinskog materijala). Traka se mora zalijepiti tamo gdje će se kat tekućine biti približno. To se radi kako bi se stvorio sloj amortizacije koji sprječava uništenje premaz, što se događa kao rezultat njegovog širenja pod utjecajem visoke temperature. Upotreba trake je obavezna, inače pukotine ili drugi nedostaci javljaju na površini.

Nakon toga su instalirani svjetionici. Ako je soba mala, onda možete koristiti kao svjetionici:

  • Profili metala;
  • cijevi;
  • Vodiči.

Tijekom postavljanja svjetiljki, mora se promatrati udaljenost koju određuju proizvođači na paketu.

Vrlo je važno pravilno staviti sve odvojene pruge tako da se vrhovi nalaze u istoj ravnini i strše kao mjerila tijekom izbora debljine samog poda.

Upute kako ispuniti kat s vlastitim rukama

Da biste promatrali ovu ravninu, nije potrebno koristiti lasersku razinu koja nije sve. Jednostavna razina konstrukcije također je prikladna, iako neće pomoći između ekstremnih točaka razlike visine. Da biste to učinili, morat ćete ga malo produljiti prianjanjem na razinu viskija, drvene tračnice odgovarajuće veličine.

Prije ulijevanja pod, morate pripremiti smjesu. To se radi u skladu s preporukama određenog proizvođača. Promiješajte smjesu je najbolje za proširenje, onda će brzo dobiti homogenu konzistenciju. Glavna stvar nije preurediti i koristiti bušilicu na minimalnim revs, inače možete postići suprotan učinak, zamagljujući sve okolo.

Pripravak je bolji za pripremu malih dijelova da se postupno sipaju po podu, u malim dijelovima. Dok je rješenje zarobljeno, sljedeći dio se miješa. Svaki proizvođač na paketu označava određeno vrijeme na koje je potrebno napustiti sastav.

Članak o temi: Tulle za dnevni boravak - 90 fotografija opcija za moderno tuli dizajn

Radna fi niša

Nakon punjenja, tekući pod mora biti zaštićen od opterećenja najmanje tjedan dana. Točnije razdoblje je navedeno na paketu, jer svaka brand može biti drugačiji. Ako je pod spremljenim u vrućini ili na visokim temperaturama, preporučljivo je povremeno napraviti vodu, kao i pokriti površinu s polietilenskim filmom. Tek tada će podovi ostati holistički i neće biti pucanja zbog prebrzi ili neravnomjerne isparavanja tekućine.

Bulk spol se smatra univerzalnom premazom, a svatko ga može instalirati. Glavna stvar je učiniti sve u fazama, voditi spomenute upute.

Čitaj više