Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Anonim

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Stručnjaci tvrde da su mole sposobni živjeti samo u visokokvalitetnom i plodnom tlu. Osim toga, ove slatke životinje jedu puževe i puževe, i mogu zaštititi vašu zavjeru od njih. Ali kad krtica postane previše, već je problem. Ispuštajući sljedeći potez u svoju podzemnu kuću, krtica može oštetiti korijenski sustav biljaka koje raste na mjestu, i negativno će utjecati na krajolik zemlje. Stoga je potrebno znati kako se riješiti mola u vrtnoj zemljištu po narodnim lijekovima.

Kako se riješiti mola u vrtu

Mole se ne može nazvati opasnim predstavnicima faune za naš vrt. Činjenica je da se te životinje radije borave samo u visokokvalitetnom i čistom tlu, pa ako se pojavilo mink na vašoj web-lokaciji, možete samo radovati da je vaša zemlja tako dobra. No, kada je mink postaje sve više i više, a biljke počinju umrijeti zbog činjenice da su oštećeni korijeni, onda je potrebno nešto učiniti i započeti aktivnu fazu borbenih mrvica.

Najveći problem je da se Krota rijetko odvija. Mnogo češće se naseli u malim kolonijama, tako da će u najkraćem mogućem roku na sličnosti minsko polje s velikim brojem molova. Ako ne želite da vaš usjev i izgled vašeg vrtnog zemljišta bude potpuno uništen, potrebno je početi uzimati radnje usmjerene na dovođenje krtice iz vaše zemlje.

Postoji mnogo metoda za borbu protiv mrvica. U poslovnim trgovinama možete pronaći kemikalije koje će vam pomoći da se riješite tih životinja. Osim toga, postoje različiti elektronički uređaji. Među najpopularnijim metodama suzbijanja mrvica mogu se dodijeliti:

  • zamke za mole;
  • uplašiti efektima buke;
  • kemikalije;
  • Capps i elektroničke pražnjenja;
  • Deratacizacija i krotki;
  • Biljke s jakim okusima koje krtice ne prenose.

O svakom od ovih metoda vrijedi reći više detalja.

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Kako se riješiti mola na okućništu s efektima buke

Od prirode krtice slijepe, ali zamjenjuju loš vid za zamjenu odličnih mirisa i glasina. Posebnu pozornost treba posvetiti slušanju tih životinja. Molezi ne toleriraju oštra i glasnu buku, tako da se jedna od najučinkovitijih metoda borbe smanjuje raznim zamkama buke.

Kod kuće je moguće organizirati buku za prepone bez mnogo poteškoća. Najpouzdaniji vlasnici tokacket ponekad prolaze kroz radnju i glasno su se uzdizali s lošom i drugim metalnim predmetima. Ali potrebno je puno vremena, a sama metoda se jedva može tako nazvati tako učinkovitom.

Iskusni vrtlari preporučuju se reed ili prazna metalna cijev i umetnite u nouru. Čak i najmanji povjetarac dovest će do činjenice da će cijev ili štap početi objavljivati ​​lijekove za prestimnost da se mole ne vole. Također prikladne prazne boce šampanjce.

Članak o temi: ožičenje kanalizacijskih cijevi u kupaonici

Osim toga, računalo ili snimač kaseta mogu se spojiti na ljetno mjesto i organizirati mali disco. Najvažnije je da se zvuk dobro prodrži u row stan. Od oštrih i neugodnih zvučnih efekata, krtica će početi postupno distancirati, a prilično brzo će napustiti vašu zemlju.

Važno! Pokušajte tako da su zvučni efekti različiti. Isti zvuk životinje može se naviknuti na isti zvuk, a onda će borba s njom postati složenija.

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Kako koristiti otrove za uništavanje krtice

Ako humane i ekološke metode suzbijanja mrvica ne donose odgovarajuće rezultate, a populacija tih "podzemnih stanovnika" na vašoj web-lokaciji samo se povećalo, onda se morate preseliti na radikalnije sredstvo. To uključuje različite kemikalije i druge trovanja tvari.

Vrijedno je odmah spomenuti da se mole hrani u kukcima, posebice šmiffera i puževa, tako da ih je vrlo teško hraniti otrovom. Je da je vlasnik vikendice uhvatio životinju i hrani ga ručno. Ipak, vođeni nekim načelima i pravilima, životinje hrane otrov.

Najvažnija stvar pri radu s otrovom je znati glavne rute vrane. Kako bismo saznali ove informacije, morat ćemo neko vrijeme gledati podzemne stanovnike vaše kolibe.

Nakon što je odredio glavni put pokreta, uzmite metalnu cijev s prazninom unutar, nježno probijajte tlo u području krtice krtice i kroz prazninu u cijevi smo stavili otrov tamo. Postoji nekoliko takvih zidanja. Tada će se učinkovitost otrova primjetno povećati.

Osim toga, možete uhvatiti puževe i druge insekte, koje Krotni jedu i stavi otrov u njih. Tada proučavamo sat satova i postavljamo popustljivost na mjesto njihove rezervacije.

Važno! Pokušajte koristiti male koncentracije trovanja tvari. Oni svibanj dobro ići na biljke koje rastu na mjestu.

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Kako napraviti zamku za sat

Kod kuće, učinkovita metoda suzbijanja mrvica bit će korištenje zamki kuhanih vlastitim rukama. Nije tako teško napraviti ih, dovoljno je pokazati malo fantazije i pažljivosti.

Jedna od najjednostavnijih zamki smatraju hvatanjem kuka. Da biste to učinili, potrebno je iskopati kuku i staviti metalnu kuku u nju. Iskusni vrtlari preporučuju korištenje triju kuka. U idealnom slučaju, morate povezati nekoliko kuka i vezati ih na čvrstu žicu. Kada životinja posjeti potez, on se drži u kuku, a može se izvući iz podzemne lazi.

Također možete organizirati zamke za molete koristeći metalne lopate. Međutim, potrebno je pokazati posebnu pažnju i brzinu reakcije. Naoružani metalnom lopatom treba pažljivo ispitati svoje mjesto. Čim se tlo počne kretati, pažljivo doći do ovog mjesta i držati se tla na takav način da blokiramo podzemni udar. Životinja će pokušati izaći što je brže moguće, i stoga će biti pušten na površini gdje se može uhvatiti golim rukama.

Još jedan zanimljiv način zamke uređaja smatraju takozvanom "metodom pot". Potrebno je uzeti metalnu posudu i nositi ga oko sredine svježeg oblikovanja. Pokrijte ulaz u tavu s malim slojem travnjaka i čekajte. Čim se krtica vrati na njegov red, on će pasti u tavu, koji neće moći izabrati sebe. Kao zamka, možete koristiti i staklene staklenke sa širokim vratom.

Članak o toj temi: Mi odlučujemo kako napraviti ogradu od stabla

Još jedna zamka, koja treba spomenuti, voda može postati. Potrebno je uliti veliku količinu vode u krticu laz. Čim voda dođe na životinju, odmah će napustiti područje vaše zemlje. Međutim, vrijedi spomenuti da s obzirom na dubinu i razgrananje podzemnih poteza, trebat će vam ogromna količina vode.

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Kako se riješiti nepotrebnih gostiju: Curts i Cappos

Govoreći o tome kako povući madeže u području zemlje, ne zaboravite na takva učinkovita sredstva kao meme i cappos. Naravno, s humanim, ta sredstva se ne mogu pozvati ni na koji način, ali ako je došlo do velikog broja nemoćnih gostiju na vašoj web-lokaciji, ništa drugo ne ostaje.

CAPPS se smatraju prilično učinkovitim sredstvima od mola, ali ovi uređaji imaju svoje nijanse. Na primjer, zamka jednostavno ne radi ili reagira na tuš zemlje. I sami mole nisu tako glupi da ide ravno u Cappon, pokušavaju zaobići ovaj uređaj koliko je to moguće. Ipak, uspostavljen trut u svježem potezu može vam pomoći da se riješite nenaseljenog gosta, ali ako ih ima mnogo na mjestu, onda morate tražiti druge metode borbe.

Kao alternativa kabini savršeno prikladan krotki. Postoji dosta njihovih sorti, međutim, masivne pozitivne povratne informacije ostaju o elektroničkim uređajima koji ubijaju molete unutar njihovog uspona kada se prođe zona uništenja.

Važno! Nakon korištenja karuga ili pladnjeva, pokušajte primijeniti bilo koji način da se suprotstavi pojavu mola u budućnosti. Inače, nakon nekog vremena, vaša web-lokacija može ponovno ući u napad nezaboravnih gostiju.

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Koje će biljke štititi zavjeru od invazije molova

Jedan od najučinkovitijih načina za borbu protiv mrvica naziva se korištenje biljaka. Kao što znate, mole imaju osjetljiv nos, a neugodni i oštri mirisi mogu ih voziti. Stoga je potrebno pokupiti biljke s jakom i stabilnom aromom. Kao takve biljke, češnjak, luk, grah, carski rihykchik mogu djelovati kao takve biljke.

Naravno, slijetanje na mjestu ovih biljaka pomoći će da se izbjegne pojavu mola. Ako su životinje već uspjele zauzeti vašu zemlju, potrebno je pokazati snalažljivost i domišljatost, jer će pokušati izbjeći izvore neugodnih mirisa.

Također učinkovita sredstva iz mola smatraju se crnim grahom i konopljom. Međutim, životinje će pokušati izbjeći mjesta grozda neugodnih mirisa, za koje će početi druge poteze. Stoga je učinkovitost tih sredstava u nedoumici. Naravno, proizvodnja usjeva može pomoći kao prevenciji protiv mola, ali ako ste već smjestili životinje, onda je potrebno odabrati učinkovitiji način, dok ne dobiju vremena da potpuno uništi vaše usjeve.

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Derivatizacija

Ako i dalje nisu uspjeli narodni lijekovi i kemikalije iz mola, morate kontaktirati stručnjake. Takve usluge pružaju specijalizirane tvrtke koje će održati kompleks profesionalnih akcija protiv širenja mola na vašoj web-lokaciji.

Najvažnija prednost poziva stručnjaka je da će malezi nestati iz vašeg vrta u minimalnom vremenskom razdoblju. Osim toga, na vašoj web-lokaciji bit će posebni alati koji će vam pomoći u zaštiti od moguće invazije nepovratnih gostiju u budućnosti.

Međutim, vrijedi napomenuti da su usluge stručnjaka za uništenje Kroot-a prilično skupe, te stoga ne svaka osoba može priuštiti da nazove stručnjaka. Ipak, ako nema drugih načina ne pomaže, onda je to jedina prilika da se riješite podzemnih životinja svake stalne prilike.

Članak na temu: Upute za ugradnju plastične postolje

Kako dovesti životinje u područje zemlje s elektroničkim reporterima

Želite li se riješiti krtice s humanom metodom, bez izazivanja njihove smrti, možete koristiti elektroničke ponavljače kao alternativu. Ova moderna tehnička prilagodba kombinira niske cijene, učinkovitost i humanizam. Relativno su se pojavili dispatori, ali su već uspjeli dobro uspostaviti.

Ovi uređaji su dizajnirani na temelju specifičnosti mola. S obzirom na njihovu osjetljivost na autsajdere, uređaj zrači ultrazvučnim valovima, koji prodiru duboko u tlo i uzrokuju vibracije.

Važno je napomenuti da ovaj uređaj plaši krtica na znatnoj udaljenosti, tako da će instalacija repelera pomoći da se riješite krtice puta i zauvijek brzo.

Važno! Mole baklji su sposobni raditi pod svim vremenskim uvjetima. Uređaj radi na autonomnoj moći, tako da neće biti potrebna posebna usluga.

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Nekoliko savjeta, kako spriječiti izgled mola na parceli

Pojava mola u zemlji području sličan je invaziji gomile štetočina. Ove slatke životinje mogu u potpunosti uništiti vaš dizajn krajobraza i pridonijeti činjenici da će se žetva vašeg usjeva značajno smanjiti. Možete se riješiti krtice, ali to će potrajati neko vrijeme. Stoga je mnogo lakše obaviti neke radnje koje će spriječiti pojavu mola, pogotovo ako se često susreću na mjestu vašeg vrtnog zemljišta.
  1. Dakle, da madezi ne mogu prodrijeti u vašu web-lokaciju, morate okrenuti cijeli obod vrtne galvanizirane ili plastične mreže. Treba pamtiti da je mreža potrebna duboko, stručnjaci preporučuju minimalnu dubinu unutar 1,2 m.
  2. Kao sigurnosni lijek iz pojave mola na mjestu, moguće je zaštititi ga nepropusnim zidom biljaka iz biljaka, što naglašavaju arome neugodne za molete. To je kanabis, češnjak, grah i crni grah.
  3. Također, kalcijev karbid se može koristiti kao sredstvo zaštite od mola, koji se koristi u plinovom zavarivanju. Dovoljno je raspršiti oko perimetra parcele i navlažiti stvoriti barijeru za molete. Karbid u kombinaciji s vodom naglašava acetilen, koji duboko prodire u tlo i uplašit će krticu oštrim mirisom.
  4. Kako se riješiti mola u okućninu? Kao alternativa kalcijevom karbidu, koji može negativno utjecati na stanje tla i vitalne aktivnosti biljaka, može se koristiti redoviti corvalol. Dovoljno je miješati 2 mjehurića kapljica iz srca s tri litre vode i pospite vaš vrt oko perimetra. Dugo će se zaboraviti na invazije krtice.
  5. Jedno od najčešćih sredstava za plašenje krtice iz vaše vrtne parcele može se smjestiti na granici vrta buke instrumenata. Različite i druge mehanizme, objavljivanje zvukova, pomoći će u odbacivanju životinje i neće mu dopustiti da se na vaš vrt.
  6. Također rano proljeće na vrtnu parcelu može se dovesti do vaše voljene mačke. Mačke u lovcima prirode, a ako krtica pokuša prodrijeti u vašu web-lokaciju, očekuje se očekivati ​​da će vaš domaći omiljeni, što lako može voziti Crotter iz vaše zemlje.

Kako se riješiti crotteena u vrtnoj parceli

Kako povući madeže u zemlji: video

Čitaj više