Ako odlučite napraviti vanjsku vazu ...

Anonim

Ako odlučite napraviti vanjsku vazu ...

U dizajnu interijera, pod vazom, s vlastitim rukama od različitih materijala, uvijek će se koristiti kao neobičan naglasak ili dodatak zajedničkom stilu.

Domaći element će se savršeno uklopiti u rustikalni ili zemaljski stil, bit će lijepo izgledati kao dekorativni detalj etničkog ili minimalističkog okruženja. Vaza na otvorenom, s vlastitim rukama od lijevanog materijala, možete staviti i na selo veranda ili balkon, za korištenje kao vrtni dekor.

Što mogu napraviti vanjsku vazu?

Materijali za samostalno stvaranje neobičnih detalja unutarnjih poslova mogu biti razni i neočekivani: od drvene kore i štapića prije kit ili papier-mache. Njihov izbor se uglavnom smanjuje na jednostavnost obrade i korespondenciju gotovog proizvoda ukupne teme prostorije.

Ako odlučite napraviti vanjsku vazu ...

Slika 1. Proizvodnja vaze iz novina.

Da biste napravili vanjsku vazu, morate se pripremiti:

  • Osnova - najčešće za to korištenje slane otopine plastične cijevi velikog promjera, cilindar iz filma, tapeta, linoleuma, velikih kapaciteta različitih oblika;
  • Materijal za formiranje dekorativnih plovila - novina, kartona, kore, žbuke ili papier-mache;
  • Dekor - Ovisno o stilu može biti prirodni materijali, cvalni, hladni porculan, crteži za decoupage, žitarice, kuglice, brtvilo, itd.;
  • laka i boje, najbolji akril;
  • ljepilo, vrući pištolj;
  • Nož, škare, pile.

Prije početka rada na stvaranju dekorativne vaze morate nacrtati skicu na listu papira. To će pomoći unaprijed odrediti je li željeni oblik i veličina proizvoda soba koju želite ukrasiti.

Nakon davanja vaze složenih kontura, skica može potaknuti i neočekivano rješenje u obliku korištenja nekih objekata kao pojedinosti o obliku. Dajte svoju ideju vizualnu izvedbu, možete se preseliti na rad s materijalima.

Članak o temi: pletenje za djecu: shema za početne haljine za bebe

Kako napraviti jednostavnu vazu?

Lijepi i neobični proizvodi dobivaju se iz novina. Sl. 1. Od starih novina i časopisa, obrtnici stvaraju prave remek-djela, nalikuju i tkani od loze ili slame, a prikupljeni od rafia vlakana (palme) ili bambusa štapića egzotične posude. To će pomoći u stvaranju vaza na otvorenom s vlastitim rukama majstorsku klasu na proizvodnji dekorativnog otpada papira.

Za proizvodnju novih cijevi trebate stari tisak, ljepilo i tanke igle. Novine moraju biti izrezane na trake na 5-10 cm širine.

Ako odlučite napraviti vanjsku vazu ...

Slika 2. Kartovnica pod vazom.

Stavljanje igle pod kutom od 35-40 ° do trake, uvijte papir, namotati na alat (1). Kraj popravljanja kapi linije tako da se cijev ne okrene.

Billeti se mogu odmah oslikati u željenoj boji ili to učiniti nakon sastavljanja vaze.

Kao osnova, kartonski cilindar je pogodan od papirnatih ručnika, filmova ili drugih valjanih materijala. Da biste dobili plovilo ne-standardnog obrasca, plastična boca može biti korisna, kutija ili drugi spremnik.

U najjednostavnijoj izvedbi, proizvodnja vaze je držati okomito smještene novine epruvete u bazu. U isto vrijeme, plovilo izgleda kao okupljeno od bambusa ili glatkih štapića povezanih u snop (2). Za cjelovitost sličnosti i jačanja strukture možete napraviti "pojaseve" od horizontalno lijepljenih cijevi.

Također sam vrlo jednostavan za oponašanje rafija ili dvadeset: od 2-3 cijevi koje je potrebno da napravite oklop, rekupirajući ih jedni s drugima.

Nije vrijedno uvijati da bi se okrenuo tako da ne razbije strukturu same cijevi, iako u nekim slučajevima može dati više naturalistika.

Dovršen pojas, potrebno je završiti osnovu, šiljci su uredno, blizu jedni drugima u horizontalnom smjeru (3).

Palm vlakno je bolje opisati uz pomoć ne vrlo uredan žetala, namećući ih na proizvoljnom kutu do vertikalne osi baze. Na vrhu prvog sloja "rafia vlakana", nekoliko površinskih okreta može se napraviti na visokoj udaljenosti jedan od drugoga. U slikanju gotovog proizvoda i pokrivajući je lakom, zalijepite dekor na okus.

Članak o temi: Kako oprati i brinuti za posteljinu

Vaze od kartona i papier-mache

Ako odlučite napraviti vanjsku vazu ...

Slika 3. Faze proizvodnje kartonske vaze.

Čak se i uobičajeni karton može pretvoriti u izvornu posudu. Potrebno je "lagati malo" iznad dijela kutije iz valovitog kartona, u mješavini njegove površine s spužvom.

Kao rezultat toga, gornji glatki sloj se lako uklanja, izlažući valoviti unutarnji dio. Odrezivanje ruba kartonskog lista dijagonalno preko "valova", možete dobiti dekorativni rub.

Pištolja se pretvara u cijev stjecat će vrstu trenda asimetrične posude (sl. 2). Takva kartonska vaza može se nadopuniti dekorom iz istog materijala.

Ako uzmete kartonsku cijev ili dijelove plastičnih boca kao osnova, onda pod vaze, s vlastitim rukama od kartona i papira, lako će se zbuniti s keramikom. Sl. 3.

Nakon što je priključen cilindar na raspoređeni okvir, morate prikazati krivulju koja će odgovarati željenom obliku budućeg proizvoda. Izrežite prazno i ​​koristite ga kao predložak za proizvodnju 20-25 identičnih elemenata (1).

S vrućim pištoljem nanesite ljepilo na bazu i učvršćuje sve izrade, formirajući okvir proizvoda (2 i 3). Zalijepite krug dna do dna. Novinski papir izrezan na pruge, podmažite PVA papir i plaću okvir u nekoliko slojeva, poravnavajući konture (4). Možete primijeniti papier-mašusnu masu ili gipsa kit, na kraju zagladiti površinu proizvoda (5).

Visoka vanjska vaza od kartona i papier-mache može biti obojana u bojama keramike i ukrašena lakom kosaš, što će joj dati sličnost drevnim amforama (6). Ako je majstor posjeduje vještine modeliranja, tada dekor u obliku cvijeća, lišće itd. Može se izrezati iz soli ili hladnog porculana. Ovi elementi su lako zalijepiti površinu posude.

Dizajn dekora može biti uzorak užeta ili izbočen preko površine trake brtve. Od kit koji se primjenjuje na površinu, možete izvesti olakšanje u obliku glatkih valova.

Članak o temi: Mesh Mesh Crochet za početnike s shemama i opisima

Ako podmazamo površinu ljepilom ili lakom i sipajte ga proso ili grupa kaša, graška, onda možete simulirati završnu obradu metalne vaze, slikati sve površine i rezati elemente koji nalikuju kovanim ili žičanim uzorcima.

Čitaj više