Ukrasna žbuka - vrste, prednosti

Anonim

Koristeći dekorativnu žbuku, svaka će osoba moći stvoriti jedinstvenu i luksuznu kuću. Najčešće se popravak izvodi u ljeto, međutim, uvijek želi ne samo stvoriti prekrasan interijer, već i da provodi manju količinu novca. U tu svrhu, dekorativna žbuka je savršena, koja se primjenjuje na zidove, koje su glavno mjesto koje se može vidjeti u bilo kojoj sobi. Korištenje dekorativne žbuke iz trgovine građevinskog materijala HTTPS://EVTEK.com.UA/dekorativnaya-shtukaturka.html, čak možete pretvoriti najviše neprivlačne ili svakodnevne kućice u dvorac aristokrata. Može se koristiti u bilo kojoj sobi i primijeniti na bilo kojoj površini.

Ukrasna žbuka - vrste, prednosti

Prednosti dekorativne žbuke

Postoji dosta prednosti ove vrste premaza. Ima mnogo sjajnih i izvanrednih boja i struktura, tako da se lako skriva s manjim površinskim defektima. Zahvaljujući procesibilnosti dekorativne žbuke, moguće je završiti na bilo kojoj bazi: beton ili opeka, drvena ili suhozida, kao i metalik ili drugo. Premaz je vrlo jednostavan, pa se popravci smanjuju nekoliko puta.

Ukrasna žbuka ima svojstva visokih performansi, tako da je stalak za razne izloženost mehaničkoj ili klimatskoj prirodi. Pigmenti u boji se dodaju u dekorativnu žbuku. To vam omogućuje da dobijete različite nijanse.

Vrste dekorativne žbuke

Industrija proizvodi različite vrste dekorativne žbuke. Materijal se može prodati u obliku gotove smjese slične paste ili suhog praha. Ne morate miješati gotovu pastu prije nanošenja.

Prilikom primjene valjka za uporabu žbuke, plastične gratere, lopatice, čelične prsa. Da biste dobili složen uzorak, možete primijeniti kovrčasti valjak. Uz to, na zidu se formira lijep reljefni uzorak. Potrebno je primijeniti otopinu na zid na ubrzanom tempu, dok se žbuka brzo osuši.

Tekstura žbuke se dobiva volumetrijska, a male nepravilnosti na zidu postaju nevidljivi. Stoga nije potrebno temeljito poravnati površinu prije nanošenja smjese.

Članak o temi: Flagpole Učinite to sami za zastave: ulica i zid

Ukrasna žbuka - vrste, prednosti

Silikatna mješavina. Silikatna žbuka se prodaje u gotovom obliku. Ima trajnost i trajnost. Uključuje staklo potasko. Ako su velike granule prisutne u žbuku, zatim se dobiju uzorak, pripravak primijenjen na zid je poravnat s glatkom ili lopaticom. Ponekad se koriste posebne četke za dobivanje reljefnih izbočina.

Mineralna mješavina , Mineralna žbuka uključuje žbuku i cement. Takva žbuka se koristi za primjenu na betonskim površinama, za dekoraciju gipsanih ploča i zidova od opeke. Prije početka rada fini prah se miješa s vodom. U isto vrijeme, potrebno je pažljivo pratiti udio komponenti. Površina je prekrivena temeljem, koja sadrži mali kvarcni pijesak. Materijal izdržati mehanička opterećenja, ne propušta vlagu. Kako bi se poboljšala dekorativna svojstva mineralne žbuke, možete dodati male mramorne čestice i šljokice. Gipsa pokriva fasade zgrada. Također se koristi za završetak modernih interijera unutar kuće. Mineralne smjese imaju nisku elastičnost, tako da mikro trenkti mogu se formirati na zidu.

Ukrasna žbuka - vrste, prednosti

Akrilna smjesa , Da biste napravili akrilnu žbuku, trebat će vam sintetski polimer. Takva smjesa može se kupiti spreman, obično se pakira u kante čvrste plastike. Akrilna žbuka je sposobna za stolicu na zidu, ima visoku elastičnost. Materijal ne apsorbira vodu, i stoga se takva žbuka preporučuje da se koristi u različitim prostorijama, gdje postoji povećana vlažnost. Smjesa se nanosi na površinu zida s metalnom lopaticom. Prije toga pripremite temelj, dobro zaštitite zidove i pokrijte ih uzmer.

Silikonska mješavina , Završna smjesa, koja uključuje silikonske smole, ima trajnost, elastičnost i povećanu otpornost na vlagu. Ako se žbuka nanosi na vanjske zidove, kiša može ukloniti različite kontaminante s njegove površine (topiv u vodi). Silikonska žbuka se čvrsto uklapa na površinu zida, ne formira pukotine.

Članak na temu: okvir za novac na vjenčanju radi sami sa stabla

Ukrasna žbuka - vrste, prednosti

Čitaj više