Izgradnja ženske jakne uzorak besplatno

Anonim

A ne jedan crafter razmišljao je o tome kako šivati ​​jaknu vlastitim rukama, ali svaka se zaustavlja prije poteškoća ispravno izvođenje uzorka. Zapravo, na svjetskom internetu, pronađite uzorke ženskih jakni besplatno je jednostavan, međutim, oni su najzastupljeniji za tipične figure. Stoga vam želimo ponuditi majstorsku klasu, koja će detaljno reći kako izgraditi uzorak ženske jakne, fokusirajući se na vašu sliku.

Zapravo, jakna mora biti obvezna atributa u bilo kojem garderobu. Zahvaljujući toj stvari možete kombinirati potpuno različite i neobične slike, okrećući se od poslovne žene u sekularnu lavicu.

Izgradnja ženske jakne uzorak besplatno

Međutim, tako da je jakna dobra za vas, potrebno je pravilno uzeti u obzir naše vlastite razmjere i značajke lik. Treba napomenuti da ako imate visoki struk, možete sigurno nositi kratku suknju u kombinaciji s dugom jaknom. Za vlasnike male dojke trebate odabrati modele jakne koji imaju reveri i džepove, a također imaju bliže rez.

Izgradnja ženske jakne uzorak besplatno

Dakle, da bi uzorak jakne trebao imati određena mjerenja: linija noževa (ll), linija dojke (LH), dužina struka na poleđini (DTS), širina leđa (SC), nagib od ramena s stražnje strane (NPS), visina prsa (sunce), širina oklopa (SPR), duljina struka na prednjem dijelu jakne (nesreće), nagib ramena s prednje strane proizvoda (NPP), duljina strana (DB), širinu iste dojke (SHG1), širina druge dojke (SHGE2), razina kalupna otopina (URV), udaljenost između bradavica (RC ), polumjestost vrata (ss), polukrug prve dojke (cg1), polukrug druge dojke (cg2), dionica struka (ST), kabelski svežanj kukova (SAT) i konačno duljina ramena (DPL).

Glavna veličina za uzorak ovog proizvoda je linija koja prolazi duž prsa. Ne zaboravite uzeti u obzir da je na obrascu potrebno osigurati slobodu fite, što ovisi o odabranom modelu jakne.

Izgradnja ženske jakne uzorak besplatno

U tom slučaju odlučeno je da koristi slobodu sadnje na liniji prsa - 6,5 cm, na struku - 7 cm i na liniji bedra - 3,5 cm.

Također bi trebala odrediti slobodu plantaže za dojku, koja će biti jednaka 6,5 ​​cm.

Još jedan centimetar treba dodati duljini duljine, jer će jakna imati dio obloge i čistače.

Članak o temi: origami leptir: jednostavna shema računa i modula s fotografijama i videozapisima

Izgradnja ženske jakne uzorak besplatno

Zgrada za pokretanje naslona.

U gornjem desnom kutu, odgodili smo točku P i izgradili ravan kut od njega, tako da: liniju rl = ll + so - liniju noževa, rg = lh + co - dojke, RT = DTS + Co - Co - Co - duljina struka.

Da biste nacrtali segment TB, trebali biste sklopiti mjerenja DTS-a i CO, a zatim ih podijeliti na pola.

Što će biti duljina jakne ovisi o odabranom stilu i vašem obliku. Ako razmotrimo klasične oblike jakne, njegova duljina obično dostiže kukove ili deset centimetara ispod njih (BN = 10 cm).

Od tako dobivenih točaka na vertikalnoj liniji, horizontalne linije treba odgoditi na lijevoj strani. Tada bi linija trebala biti izgrađena na kojoj će se bočna šava ići. Potonji ovisi uglavnom o vrsti vaše figure. Ako razmislite o klasičnim oblicima, ova brojka zahtijeva udubljenje na prosječnom šavu na struku oko dva centimetra, to jest, TT2 = 2 cm. Slično BB1 = NN1 = 1,5 cm.

Segment PR1 je jednak trećem dijelu SS + CO, i RR2 = 3 cm. Imajte na umu da je P2 nacrtano pod kutom od 90 stupnjeva.

U ovoj fazi spojite liniju točaka P2, L, T1, B1 i H1.

Za segment LL1 slijedi SC + CO, a okomita od točke L1 će se spustiti u točki G2.

Izreži G2G3 je širina oklopa, koji se izračunava formulom SPR + CO.

Točka o se dobiva nakon podjele dobivenog segmenta na pola.

Od tog trenutka, da biste izostavili okomitu liniju na sjecište donjih horizontala i dobiju točku T2 i B2.

Da biste dobili radni komad proizvoda slijedi DB-3 cm.

Dobivenu vrijednost treba zabilježiti vertikalom prema gore od točke T2, čime se dobije segment oz.

Gradimo segment ramena za jaknu.

Od P1 morate premjestiti oznaku na luk jednaku PDL + 0,5 cm + 2 cm + 1cm.

Također iz T1 tumačimo oznaku na luku jednaku NPS + CO.

Point p se dobiva iz sjecišta ovih luka. Od toga, trebali biste potrošiti vertikalnu liniju koja prelazi horizontal na P1 točki. Dijeljenje PP1 u pola i povezivanje rezultirajuće točke s P1.

Na rezultirajućoj liniji, trećina DPL-a treba odgoditi, primajući točku koja je označena kao "u" na crtežu., Od njega, treba odgoditi jedan i pol centimetra. "BB1" = 1,5 cm, "B1V2" = 10 cm. Ostaje samo povezati takve točke kao B1 i n svaki segment.

Članak o toj temi: Tkanje Chaskets iz Willow za početnike: Kako tkati s glavnom klasom i video tutoriali

Izgraditi policu za žensku jaknu.

Nastavljamo graditi policu našeg proizvoda, širinu duž linije prsnog koša treba izračunati formulom G3G4 = SHG1 + CO. Iz rezultirajuće točke G4 treba provesti vertikalnu liniju.

G4R3 = VG + Co - dobivamo visinu prsa. R3t4 = nesreća + ko - duljina struka.

Za naknadu za izbacivanje jakne, trebate uzeti oko jedan i pol centimetra.

P3R4 = jedan treći dio SS + 2 cm - veličine širine vrata.

P3R5 = jedan treći dio SS + 3 cm - veličina dubine vrata.

Sada spojimo dobivene bodove i podijelite segment na pola. Od središta ove linije, postavite okomito nekoliko centimetara. Glatka linija kombiniramo sve točke vrata.

Fiksna veličina P4R6 = pet cm, kao i p6P7 = jedan cm.

Duljina ramena do pumpe - p4R7 = 5 cm.

Ako govorimo o udaljenosti do zaustavljanja sjenčanja na prsima, onda se izračunava RC + 0,5CO.

Kako je izgrađena prsa.

Da biste ga izgradili, trebali biste spojiti dvije točke P7 i C. Za izračunavanje razine dolaznog rješenja, koja se nalazi na prsima, potrebno je za veličine + co, dobivamo veličinu CSU-a.

Tada je potrebno radijusom jednako 10,5 cm od točke C, čitati luk koji prolazi kroz W.

Slijede razliku između takvih vrijednosti kao SG1 i SG2 i smanjenje rezultata po centimetru, dobivamo rješenje dohotka dojke. Sada, iz točke, trebate odgoditi tri centimetra na luku, rezultat je točka U1.

Spojite ravnu liniju C i U1, koja bi se trebala proširiti na vrh. Kao rezultat toga, izjednačite udaljenost CR7 i CR8.

Nakon prelaska luka, ispostavilo se da je p2, koji je rame. I ARC crta radijus = DPL + 1 cm, i II - NNP + CO.

Mjesta kontrolnih točaka premije.

Nalazimo na raskrižju horizontalne i vertikalne linije. Horizontalna linija izlazi iz točke P2 do lijeve strane, a okomita ide od točke G3 gore.

Rezultirajući segment G3A treba podijeliti u tri dijela, od kojih će biti željena točka. Trebalo bi označiti o4 - kontrolnom točkom prijenosa.

Članak o temi: slatkiši i drugi slatkiši: Glavni razred s fotografijama i videozapisima

Cut G3O4 plus par centimetara je kontrolna točka naslona sjedala.

Da bi oklop izgledao lijepo, nije lako produljiti liniju ramena, nego da je malo promijenila. Da biste to učinili, proširite uzorak leđa na mjestu gdje se nalazi kontrolna točka. Vrijednost proširenja je oko jednog centimetra. To jest, O5O6 je jedan centimetar.

Spojite točke P2, O4, O, O6 i P glatka liniju Stvaramo izravno napredak proizvoda.

Dubina okove, koja se nalazi na liniji struka.

Da biste to učinili, to bi trebala biti razlika između takvih vrijednosti kao SG1 i umjetnosti, a ne zaboravljaju uzeti u obzir slobodu Fret.

Koristimo formulu (SG1 + CO) - (ST + CO).

Jednakost se također treba uzeti u obzir jednakost takvih vrijednosti kao T2T5 i T2T6, koji su jednaki jedan i pol centimetra.

Sada treba uzeti sljedeće vrijednosti iz rezultata:

Dva centimetra - veličina iskopa u srednjem šavu na dijelovima leđa i jedan i pol centimetra je veličina uklanjanja na bočnom dijelu proizvoda, kao i jedan i pol centimetar je usjek, koji se nalazi na strani rezanja skloništa.

Sada ćemo nastaviti izračunati širinu obrazaca našeg proizvoda u području kukova, trebate iskoristiti sljedeće formule:

(SAT + CO) - (SG1 + CO) - dobivamo veličinu na koju je veličina skice treba proširiti i sklonište.

Podijelite rezultirajuću vrijednost na pola, dobivamo širenje šavova na bočnim stranama na svakoj lokaciji. U ovom slučaju govorimo o šav se nalazi s bokom na leđima i bočnom šavu na polici. Stoga će segmenti B2B6 i B2B5 biti isti u svojim vrijednostima i svaki će biti jednak pola acetemetra.

Od tih točaka koje smo upravo primili (B5 i B6) trebaju biti spaljeni na vertikalne linije do tog dijela uzorka, što je ispod.

Zatim oblikovajte stranu bočnih šavova na uzorku proizvoda. Da biste to učinili, spojite točke O3, T5, B6 i H5, uzimajući liniju bočne šava za policu. A sada spojimo O3, T6, B5 i H4, dobivamo liniju spojeva za leđa.

Kao rezultat toga, ispali smo osnovu oblačenja jakne, koja se već može promijeniti ovisno o modelu i stilu određene jakne.

Čitaj više