Što je fasada kit: značajke i primjena

Anonim

Fasada Kritet je osmišljen kako bi uskladio površinu zidova od pukotina, hrapavost. To je pouzdana osnova za zaštitu zgrade i važnu fazu prije obavljanja fasadnih radova. Koje vrste kita možete odabrati kako napraviti rješenje i obaviti kit posao, naš članak će reći.

Vrste kit na temelju

Na imenovanje kita postoji završetak i početak. Početak se koriste za izravnavanje površine. Ona se vrlo brzo suši. Završetak se koristi za konačnu površinu za izravnavanje. Završi Kutt ima visok pokazatelj plastičnosti. Potrošnja materijala ovisi o njegovom vrsti i na temelju koji se primjenjuje. Postoje kit, koji se mogu koristiti i počevši i završiti, kao što je VGT (VGT). Usput, VGT je pogodan za vanjski i unutarnji radovi.

Što je fasada kit: značajke i primjena

Prije odabira materijala, vrijedi obratiti pozornost na sljedeće čimbenike i specifikacije: brand, kompresijsku čvrstoću, razinu adhezije, mjesto uporabe (za unutarnji ili vanjski rad).

Propur fasade na temelju dvije vrste.

Dobra snaga, visoki otpor je cementski kit. Ne boji se posljedica vlage, drugih atmosferskih oborina i pada temperature. Vrijedi razmotriti takav kit na primjer VGT marke. Kombinira sve prednosti kvalitetnog materijala. Budući da je ovaj materijal prilično izdržljiv, to se ne razbija kada se osuši. Može imati bež, žutu ili sivu nijansu.

Tu je i bijeli kit, a temelj je izbjeljivača, tako da je skuplje. Jedan primjer materijala u kojem se koristi bijela baza (cement) je pročelji put prosperitet, koji je vrlo popularan i kvalitetan. Bijeli kit praktički se ne proizvodi, ali ako želi, može se naći iz poznatih proizvođača, kao što je VGT.

Članak o temi: Kako brzo pobijediti stari papir pozadine od zidova

Polimer-based kit pak je podijeljen u akril i lateks. Akrilna kita napravljena na temelju akrilatnih siloksanskih smjesa. Oni mogu biti i početak i završiti, proizvode se i za unutarnje i vanjske aplikacije. Ova vrsta materijala nije razvedena vodom, jer već ima željenu dosljednost. Otopina se ponovno pojavljuje sloj od oko dva milimetra, stoga je brzina protoka minimalna. Lateks kit ne vrijedi za rad na otvorenom.

Što je fasada kit: značajke i primjena

Fasada krila na temelju polimera ima nekoliko prednosti. Među njima:

  • visok stupanj snage;
  • izdržljivost;
  • nedostatak mirisa;
  • Nema skupljanja nakon nanošenja.

To se također događa gips kit, koji se koristi u suhim prostorijama. Njegova potrošnja je 0,9 kilograma po metru. Baza cementa i gipsa je komponenta materijala gipsanog cementa koji kombinira najbolje kvalitete i kit.

Posebno za početnike u gotovom obliku na policama trgovinama, prikazani su kit za disperziju vode. Oni su praktični i imaju izvrsnu glatkoću. Čak i uz nemogućnost rada s lopaticom s ovim materijalom, moguće je dobiti idealnu površinu za tri primjene.

Kako pripremiti rješenje

Prema načinu pripreme kita, oni su podijeljeni u dvije vrste: suhi prah i spremna mješavina koja je spremna za uporabu za njegovu namjenu (koja se uglavnom prodaje u zatvorenim plastičnim kantama kao VGT).

Prosječna potrošnja materijala je jedan i pol kilogram po kvadratnom metru baze.

Što je fasada kit: značajke i primjena

Suhi prah, koji se prodaje uglavnom u papirnatim vrećicama, morate otopiti vodu u skladu s uputama na pakiranju s posebnom vježbom do konzistencije debelog kiselog vrhnja. Nakon toga, rješenje mora biti dopušteno da se uzgaja nekoliko minuta.

Trebalo bi biti na umu da je potrebno posaditi toliko kit, koliko možete koristiti za nekoliko sati, jer Gubi svoja svojstva s dugim boravkom u zraku. Da biste to učinili, preporuča se početi s malom količinom materijala, učenje onog protoka po kvadratnom metru površine, koji se obrađuje. Cement počevši odstupa, koji se temelji na kvarcnom pijesku, ima brzinu protoka u blizini kilograma po metru. Za pripremu završetka kit, mogu se koristiti sljedeće komponente: vapnenac brašno, tlo kvarcni pijesak (marhalitis), mramorna prašina (mikrokalcit).

Članak o temi: Tablica kartona do-it-yourself: countertop, noge, završna

Prije pripreme rješenja potrebno je istražiti tehničke karakteristike materijala.

Upute za shtlovansku

Nakon što je temelj dao skupljanje (oko godinu dana kasnije), kit rad. Tehnologija izvršenja je jednostavna, dostupna svakom, posebni alati za vanjski rad nije potreban. Primjena materijala je neočekivano zanimanje. Često je potrebno nanositi dva sloja otopine.

Što je fasada kit: značajke i primjena

Putt se preporučuje na temperaturama od plus pet do plus dvadeset stupnjeva i relativnu vlažnost do osamdeset posto. Poželjno je da ravne sunčeve zrake, vode i prašina padaju na primijenjeni materijal. Za to, površina za dovršetak sušenja može biti prekrivena filmom.

Potrošnja razmaka je od 0,9 do 1,5 kg po metru baze.

Prije svega, površina se mora očistiti od prašine, prljavštine, stare završne obrade. Zatim rukovati premazom i dajte ga suhim. Polazni kit tretira se pukotinama, defektima i također ga dati potpuno suhi. Zatim se primjenjuje i razmažu paket fasade u čistom obliku, koji se ne može pomiješati s bojama ili drugim materijalima. Materijali koriste lopaticu i gratere. Nakon sušenja prvog sloja, primer se primjenjuje za bolji kuku s drugim slojem, koji također daje suhom. Maksimalna debljina svakog sloja ne smije prelaziti četiri milimetra. Potrošnja materijala mora se izračunati u skladu s uputama.

U svakom slučaju, savjetujemo vam da odaberete visokokvalitetni materijal koji oblikuje čvrstu površinu fasade, na primjer, VGT. Putty Brand VGT nije izbjeći, to je dobro, jednostavno za korištenje. Rezultat će vas zadovoljiti.

Video "primjena armirajućeg fasada kit"

Odlučio je staviti fasadu kuće vlastitim rukama? Pogledajte glavnu klasu o radu s burtom za pojačanje fasada, spremni za uporabu. Ova lekcija će vam biti korisna.

Čitaj više