Kako napraviti drvene cigle to učiniti sami?

Anonim

Brick je tradicionalni građevinski materijal koji je poznat više od jednog stoljeća. Tehnički napredak ne stoji još uvijek, nove stavke povremeno se pojavljuju na građevinskom tržištu. Ruski izumitelji predložili su cigle od ekološki prihvatljivog i sigurnog drva. Takva cigla iz stabla privlačna je glatka, lijepa površina i sve prednosti prirodnog dnevnika. Ali postoje brojni "ali" koji čine ovaj materijal kontroverznim.

Kako napraviti drvene cigle to učiniti sami?

Drvene cigle su prikladne za izgradnju malih struktura - veranda, Arbors itd.

Problem je u tome što je njegova snaga ispitana. Stručnjaci ne savjetuju gradnju drvenih kuća iz takvih blokova velikog trga i kata , Postoji još jedna velika minus - drvena cigla ne može se koristiti u uvjetima oštre klime, kuća ovog građevinskog materijala je iznimno nestabilan do hladnoće. Za malu kućicu u srednjoj traci, drvena cigla može postati pravi nalaz, jer je lagano, konstrukcija je vrlo jednostavna, iako je to potrebno za shemu koju je razvio specijalist. Ovaj materijal je izvrstan za izgradnju vezanosti, arbora, male verande. Na ovom području, njegova uporaba je vrlo opravdana.

Kako napraviti drvene cigle to učiniti sami?

Drvene cigle zahtijevaju brojne zahtjeve u proizvodnji, tako da se ne preporučuje da ih napravite vlastitim rukama.

Ova cigla je izrađena od stabla samo u tvorničkim uvjetima, jer je potrebno u skladu s brojnim zahtjevima. Oni se odnose na izbor drva za rad, njegovu obradu. Važno je da su blokovi maksimalno izdržljivi, jer je za vrijeme instalacije nemoguće koristiti tradicionalne zatvarače. Nema brtvila, žbuka, pojačanja, kao rezultat toga, cijena kuće je daleko manje. No, s druge strane, potrebno je jasno slijediti sve uvjete instalacije i tehnologije, bez milimetara da se povuče iz projekta sastavljenog od strane stručnjaka. Stoga još nije pronašla veliku širenje cigle s drveta danas. Iako, možda, u budućnosti, stječe dužnu popularnost.

Članak o toj temi: Kako napraviti prag između soba od betona ili stabla?

Koje su značajke drvenih opeka?

Drvena cigla je bar, koji izgleda kao keramička cigla. Jedinica ima gotovo iste dimenzije i razmjere, ali na četiri strane postoje zaključane veze, zbog njih i pričvršćivači se provode. Blokovi su dobro polirani, površina je glatka i sjajna. Sve to omogućuje da napuste fasadu. Zid se ispada neuobičajeno lijep, doslovno se prelijeva u svjetlo, kao lakirano. Boja drva može biti drugačija, sve ovisi o tome koji je materijal izabran za proizvodnju. Moguće je kombinirati blokove, ali je potrebno obratiti pozornost na čvrstoću takvog spoja.

Kako napraviti drvene cigle to učiniti sami?

Drvena cigla je otporna na deformaciju, ali ima visoku toplinsku vodljivost.

Za montažne opeke s drvetom nema potrebe koristiti posebna sredstva. Ovo je jedna od glavnih prednosti materijala.

Nedostatak brtvila i rješenje čini trošak strukture niže, ali i snaga nije od najboljih. Stoga stručnjaci ne savjetuju o korištenju blokova za izgradnju masivnih i velikih zgrada. Ali mala seoska kuća ili sjenica će se ispasti lijepa i pouzdana.

Prednosti i nedostaci drvenih cigli

Stablo samo po sebi je visokokvalitetan i izdržljiv materijal s izvrsnim karakteristikama, ali njegova uporaba za izradu cigle i dalje ostaje kontroverzna. Iz nezadovoljnih prednosti ovog materijala treba napomenuti:

  1. Brick je otporna na deformaciju, koja je postala moguća zbog stroge kontrole sušenja i daljnje obrade.
  2. Trošak cigle je niska, takva će kuća biti jeftin.
  3. Drvena cigla je napravljena samo od prirodnog drva. To je ekološki prihvatljiv, posjeduje brojna korisna svojstva, stvara optimalnu mikroklimu u kući.
  4. Tijekom rada apsolutno ne dodjeljuje štetne i otrovne tvari.
  5. Značajke toplinske izolacije kuće nisu loše, iako se ne smije primijeniti na oštra klimu, jednostavno ne izdržati takav rad.
  6. Skup se brzo izvodi, otopina, priključci, brtvi i drugi montiraju se ne koriste tijekom instalacije.
  7. Izbor veličina i oblika cigle je raznolik, možete kupiti elegantan običan materijal, ali postoje prekrasne cigle s dekorativnim rubovima.
  8. Moguće je izgraditi razne dizajne, što je jasna prednost u odnosu na kuće.

Članak na temu: Vodovod s vlastitim rukama: instalacijski koraci

Kako napraviti drvene cigle to učiniti sami?

Drvena cigla se odlikuje niskim troškovima i ekologijom.

Nije sve tako ružičasto, kao što se čini: cigla sa stablom ima nedostatke koji ne smiju primijeniti blokove tako široke danas. Među takvim minusima se mogu zabilježiti:

  1. Kuća iz takvog materijala pogodna je samo za toplu i umjerenu klimu, za hladne regije, uopće nije prikladna. To se posebno odnosi na oštroj klimi na sjeveru, gdje su se obične log kuće pokazale s najbolje strane.
  2. Za izgradnju potreban je pažljivo sastavni projekt - inače će se kuća jednostavno raspasti, a zidovi se neće podnijeti sva opterećenja. Čini svoj profesionalni dizajner, a to zahtijeva određene troškove.

Cons nisu tako brojni, ali čak i niske cijene strukture i nedostatak potrebe za fasadom završiti rijetko ih nadmašuje. Stručnjaci savjetuju za veliko imanje kako bi pretražili potpuno drugačiju opciju, na primjer, obični bar.

Kako su napravljene drvene cigle?

Drvena cigla je pravokutni bar, koji vanjski stvarno podsjeća na malu keramičku jedinicu, udio je gotovo isti, ali dimenzije mogu biti vrlo različite. Prema četiri strane bloka, posebni zaključani utori i šiljci su rezani na strojevima, s kojima je napravljen gori. Tipično, širina je oko 7 cm, ali duljina može biti drugačija, počevši od 31 cm i do nekoliko metara.

Je li moguće napraviti drvene cigle vlastitim rukama? Oni se proizvode samo u uvjetima radionice, budući da vlastitim rukama pružaju potrebnu kvalitetu.

Za to se uzimaju samo najkvalitetnije drvo, najčešće ove prethodno obrađene borove ploče, smreku, cedar, primijenjeni ariš. Prije početka rada, sve drvene praznine se stavljaju u posebne pakete, a zatim slaganje u velikim jedinicama sušenja.

Važno je kontrolirati razinu vlage materijala, koja bi trebala doseći vrijednost strogo 12%. Kod kuće, takva točnost je gotovo nemoguće postići.

Članak o toj temi: polici, stepladeri i stepenice kao element vrtnog dekora (41 fotografije)

Nakon toga, obrada, glodalice i šiljci provode se na posebnim strojevima. Ako je potrebno, dekorativni uzorci ili rubovi se odmah navode na prednju površinu. Zatim, cigle se brušeju. Ona pruža lijepu i glatku površinu koja je svojstvena samo prirodnom drvom.

Čitaj više