Sorte šarki za vrata ormarića i njihovu instalaciju

Anonim

Pribor su važan element bilo kojeg namještaja. Ona definira kvalitetu i životni vijek, pogotovo ako govorimo o ormarićima. Iz koliko se koristi visoka kvaliteta, njegova sposobnost da se obavi niz radnji ovisi: otvaranje, zatvaranje i tako dalje.

Sorte šarki za vrata ormarića i njihovu instalaciju

Petlje za vrata: što je tamo?

Najvažniji element pribora za kabinet je petlja. Oni ne samo da pomažu priložiti fasadu u slučaju, ali i odgovorni za otvaranje vrata. Štoviše, potonji postupak može se provesti na različitim kutovima, što je vrlo prikladno tijekom rada ove vrste namještaja.

Izbor petlji, koji se koriste pri sastavljanju namještaja, dovoljno velik. Oni se razlikuju u svojim konstruktivnim značajkama i drugim pokazateljima. To uvelike komplicira proces njihovog izbora. Da biste to učinili ispravnim, morate znati kakvu vrstu namještaja dolaze, njihovu svrhu i kako popraviti te elemente na vratima kabineta. Ove informacije pomoći će ispuniti svu rad s vlastitim rukama i pružiti dugoročnu uslugu.

Sorte šarki za vrata ormarića i njihovu instalaciju

Nakon što je okvir vrata sastavljen, morate objesiti vrata. Da biste to učinili, nemojte činiti bez posebnog mehanizma koji će im pružiti otvaranje i zatvaranje. Petlje strše kao. Prilikom instaliranja vrata kabineta uglavnom se nanose šarkama ili četverotaktnim zatvaračima. Odlikuju se svojim izgledom i funkcionalnim sposobnostima. Dakle, prvi su predstavljeni u obliku dva dijela, koji su povezani s osi.

Ova vrsta petlji je poznata već dugo vremena. Koristi se pri sastavljanju namještaja dulje od dvadeset godina. Lako je instalirati i praktično za korištenje. Tijekom vremena, ova vrsta petlji poboljšala se. Dakle, oni postaju univerzalni, mogu se koristiti pri sastavljanju različitih vrsta ormara i dobili su ime - četiri udada.

Članak o toj temi: Završna obrada kupaonica s plastičnim pločama: Fotografija Instrukcije

Ali za staklene i zrcalne vrata, takve petlje neće stati. Kada se okupljaju, potrebni su pribor, opremljen dekorativnom oblogom i posebnim prstenom, koji pridonosi konstrukcijskoj brtvi. Ove petlje su instalirane izravno na staklenu površinu.

Sorte šarki za vrata ormarića i njihovu instalaciju

Petlje za vrata: metoda preklapanja i opsega

Osim konstruktivnih značajki, petlje se mogu ugraditi drugačije. Dakle, razlikovati fakturu i polu-prazan pribor, koji se uglavnom koristi pri sastavljanju namještaja s vanjskim vratima. Druga opcija petlje je depozita. Oni su prikladni za particije smještene unutar proizvoda. Ako je kabinet kutan, onda kada se sastavlja, potrebni su kutni zatvarači. U isto vrijeme, oni su različitih konfiguracija.

Kao što znate, vrata šarke pružaju njihovu sposobnost otvaranja i zatvaranja. Uglavnom 90 stupnjeva. Ali u nekim slučajevima mora se povećati. Tradicionalne petlje neće dopustiti da to učini. Stoga, da biste otvorili vrata namještaja do 180 stupnjeva, potrebno je instalirati poseban dodatak. Petlje, pružajući tu sposobnost da naprave vrata namještaja, nazivaju se inverznim.

Sorte šarki za vrata ormarića i njihovu instalaciju

Kako instalirati petlju na vrata kabineta?

Instalacija petlja na vrata kabineta je jednostavan postupak. Ako sastavite namještaj vlastitim rukama, onda će ovaj postupak biti za vas. Glavna stvar je znati njegove značajke i pravilno pripremiti. Svi ostali radovi će se izvršiti brzo i jednostavno.

Prije početka instalacije petlje potrebno je pripremiti alate bez kojih ne rješava ovaj zadatak. Njihov je popis mali i jesti u gotovo svakom domu. Dakle, trošak njihovog stjecanja neće biti potrebno. Dakle, potrebni su takve alati kao što su olovka, razina, odvijač ili odvijač, vijak za samozačaranje, rulet, vježba. Pa, i, naravno, sam pričvršćivač.

Sorte šarki za vrata ormarića i njihovu instalaciju

Ugradnja petlja na vrata kabineta: Faze rada

Nakon pripreme potrebnih alata, možete se preseliti na glavni rad. Prva faza leži u oznaku. Provodi se prilikom registracije intervala, što je 80-130 mm, između rupa. Potrebno je zabilježiti njihov centar na fasadi proizvoda. Što se tiče broja petlji, ovaj indikator mijenja ono što je visina vrata sami. Dakle, može se koristiti i dvije i više petlja.

Važna točka u provođenju ovih radova je ekstrakt udaljenosti do ruba fasade i police. Inače, vrata se ne drže i loše će to učiniti. Uobičajeno je biti prava udaljenost od ruba pročelja do središta otvaranja od 20 mm.

Kako bi se napravio otvaranje, potrebna je vježba od 34 mm. To će izbušiti rupu potrebne dubine. Obično je ovaj pokazatelj 13 mm. Da biste to učinili, vježba je umetnuta u vježbu. Kada obavljate rad, držite alat pod kutom devedeset stupnjeva. Ako promijenite ovaj položaj, neizbježno je izgled mjesta, čipova i drugih stvari koje mogu pokvariti izgled namještaja.

Članak na temu: Automatsko lansiranje generatora s vlastitim rukama

Sorte šarki za vrata ormarića i njihovu instalaciju

Nakon fiksne petlje, možete početi instalirati vrata. Ali vrijedi obratiti pozornost na to kako se nalaze pričvrsni pričvrsni. Trebaju biti na istoj osi. To će osigurati čak i plasman vrata i jedinstvenu raspodjelu opterećenja. Ako ne promatrati, uređaj će brzo propasti, a to će biti potrebno popraviti.

Podešavanje petlje

Podešavanje petlje je završni postupak u ovom procesu. U isto vrijeme, ne zahtijeva manje odgovoran pristup, jer utječe na kvalitetu rada mehanizma.

Podešavanje se provodi na različite načine, ovisno o tome kako se radi namještaj. Ako se vrata moraju pritisnuti do vrata ili, naprotiv, ukloniti iz njega, pričvrsni su pričvršćeni ili oslabljeni. Proces prilagodbe provodi se u dubini i fiksiranju priključaka. Da biste izvršili ovaj rad, možete koristiti odvijač. Ova metoda prilagodbe uglavnom je potrebna u sobama s neravnim podovima. Osigurat će otvaranje i zatvaranje vrata namještaja.

Sorte šarki za vrata ormarića i njihovu instalaciju

Kao praksa pokazuje, vrata na namještaju tijekom vremena zavode. Vertikalno podešavanje pomoći će ispraviti situaciju. Ona je odgovorna za postavljanje vrata na visinu fasade. Moguće je podesiti, učiniti je višim ili nižim.

U slučaju pojave proreza između vrata i kućište pomoći će horizontalno podešavanje. To će ih eliminirati i pružiti gustu u susjedstvu svim elementima namještaja. Koristi se uglavnom za namještaj, koji se nalazi na neravnim podovima.

Čitaj više