Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

Anonim

Framuga omogućuje rješavanje problema ispunjavanja otvaranja nestandardnih veličina. Pojam "framugao" se koristi ne samo za opisivanje struktura vrata, horizontalni prozor sash se također naziva iznad glavnog okvira. Prozor Framuga može biti otvaranje i gluhi. Za vrata ovaj izraz opisuje dizajn koji se nalazi iznad weba i ispunjava dio otvora koji nije zatvoren na webu.

Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

Što je Framuga?

Usput, ne samo horizontalne framugs se ne koriste za otvore, a vertikalna ne-otvaranje krila, koja se može nalaziti s lijeve strane, desno ili na obje strane, također se naziva Fraumuga. Takav dizajn možete vidjeti na fotografiji. Izvršite instalaciju vrata s Framugom je sasvim sposoban učiniti sami. Kako bismo ostvarili ovu operaciju, predlažemo upoznati s glavnom klasom "Framugom iznad vrata: instalaciju vlastitim rukama na video".

Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

Vrata s Framugom su odabrana jer povećanje veličine ili širine dovodi do neusklađenosti s proporcijama u odnosu na skalu prostorije. Naravno, možete postaviti uobičajena vrata, a prostor otvora je šivati ​​gluhi particiju, ali korištenje Fraumuga povećat će dekoracionalnost dizajna otvaranja.

Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

Osim toga, ako se primijeni glazirani fraumug, poboljšava osvjetljenje prostorije. Vrlo često, dizajni s Framugom staviti u otvor koji vodi do hodnika s ugrađenim mezaninom. Tada se Fraumuga izvodi kao otvarna vrata mezanina.

Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

Mogućnosti za registraciju Framug

Framuga, prije svega, nosi dekorativnu funkciju. Izvodi se u istom stilu kao i dizajn vrata. Staklo - prozirno, mat, reljefni mogu se odabrati kao punjenje. Za Fraamuga možete koristiti vitraž. Ova opcija nije samo funkcionalna, već ima i veliki dekorativan, okrećući uobičajena vrata unutarnje uređenje interijera. Fotografija prikazuje model s obojenim umetcima.

Članak o toj temi: Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

Možete odabrati i gluhe Fraamuga, a zatim ispuniti prostor iznad vrata, iste ploče se koriste kao na vratima. Pa, kao što je gore spomenuto, Framuga može biti vrata mezanina. Ali onda se njegov dizajn izvodi iu općem stilu. Vrata Framuga mogu biti različitih oblika: pravokutni, lučni, trokutasti ili poligonalni. Zvučni oblik je sposoban za malo vizualno povećati visinu stropa. Korištenje nekih složenih struktura u malom i bliskom prostoru hodnika teško je opravdano. Kakav je najprikladniji poglavar iznad vrata, potrebno je odlučiti o dizajnu cijelog interijera.

Montaža

Najlakša je opcija kada se vrata s Framugom kupuju montažu. Zatim ugradnja vrata s fraumugom se ne razlikuje od uobičajene instalacije.

Ako su se vrata pojavila ranije, a ideja da je Framuha došla s kašnjenjem, glavni problem će biti izvedba točnih mjerenja.

Možete ići usput kako biste sami stvorili Fraamugu. To je slučaj i potrebno je detaljnije opisati.

Da biste ugradili vrata s Framugom, trebat će vam isti skup materijala i alata kao i za instaliranje samog vrata.

Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

  • Zapravo, vrata;
  • kutija;
  • montažna pjena;
  • klinovi;

Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

  • silikon brtvilo ako je framuga ostakljena;
  • ljepilo;
  • Staklo, čije dimenzije odgovaraju veličini ispunjenog prostora;
  • platbands;
  • dobro;
  • pričvršćivači

Faze montaže

Ako odabrani model nema opciju s fraumugom, onda to nije razlog za napuštanje FRAMUGA uređaja.

  1. Provodimo mjerenja. Pažljivo izmjerite otvaranje. Izgled gotovog proizvoda ovisi o izvršenju oznake.
  2. Izrađujemo kutiju.
    • Koristeći rezultirajuće dimenzije, izvršite oznaku kutije. Da bi se mogli uskladiti dizajn u otvaranju, visina kutije treba biti s jazom ispod stropa.
    • Izrežite detalje željene duljine iz trake i položite kutiju na glatki pod.
    • Umetnite platno s takvim izračunom, tako da prilikom instaliranja između poda i dna ostaje praznina. Obično je njegova vrijednost 10-20 mm. U komadu kutije, dizajniran za stvaranje horizontalne kutije za skakač, morate napraviti izreze tako da ustane u dodijeljenom mjestu. Na okomitim policama kutija postavljaju položaj horizontalnog dijela kutije.
    • Kada je označavanje, potrebno je ostaviti jaz između proloča (horizontalni dio kutije) i oštrice. Taj bi trebao biti mali. Radi praktičnosti, kada označite, možete koristiti predložak, a ne izumiti svaki put. Kao predložak, možete uzeti komade valovitog kartona, koji su prepuni vrata.
    • Zatim poravnanje pojedinosti kutije, okrenite ih samoizvlačenjem. Ne vrijedi to raditi "na mrtvima" - jer kada je instaliranje će se i dalje morati uskladiti. Stoga, zatvarači trebaju jednostavno popraviti dizajn. Sada možete točno izmjeriti veličinu stakla i naručiti ga rezanjem. Nije baš zgodan za to - možete jednostavno pogriješiti s veličinama i morate odrezati staklo.

Članak na temu: Cijev za topli kat: Što bolje, stručne savjete

Kako odabrati i instalirati Fraamugu iznad vrata

Dok vrata s sklopom kutije ne zaboravite označiti šarke na platnu i kutiji.

  1. Ugradnja kutije.
    • Kutija vrata, nakon izvođenja pune oznake i ugradite petlje, pokazuju u otvor, poravnajte i popravite. Koristimo klinove za poravnanje. Nakon što je okvir fiksiran u otvor, ispunite utore između zida i montažne pjene.
    • Da bi se montažna pjena kada se sušila, potrebno je guliti kutiju pri montaži platno, zatvoriti vrata i staviti iste predloške iz kartona oko perimetra. Nakon potpunog sušenja montažne pjene, instalirat ćemo Fraumuga.
    • Staklo, tako da kada otvaranje i zatvaranje dizajna ne zvoni, morate se držati. Silikonski brtvilans je idealan za tu svrhu: ima dovoljno ljepilo i elastičnost.
    • S druge strane, pričvrstite staklo potaplje. Ako se model odabere iz niza, mogu se koristiti drvene posude koje se prodaju u građevinarnicama. Ako su vrata laminirana, tada se potezi mogu napraviti od dobrog ili platforma.

Instaliranjem stakla, montirajte prljavštinu i platfords koji će blokirati šavove.

Čitaj više