Mehanizmi otvaranja vrata: vrste struktura i značajke ugradnje

Anonim

Ovisno o načinu na koji se otvor vrata klasificira u nekoliko vrsta. Mehanizmi za otvaranje sortnih vrata su cijela kaskada mogućnosti za, to bi izgledalo čest. Danas se razlikuju različiti mehanizmi za otvaranje vrata bez olovaka. Sve zato što pojednostavljuju zadatak i mogu izgledati više estetski, pa čak i kreativno, što zahtijeva modernu sobu.

Mehanizmi otvaranja vrata: vrste struktura i značajke ugradnje

Shema

Pogleda

Prvo razmislite o mehanizmu automatskog otvora vrata, podijelimo sustav na neke vrste, a zatim razmotrite strukture vrata. Dakle, među mehanizmima se dodjeljuju:
  • valjak, kotači;
  • rotor;
  • suspenzija;
  • sklopiv;
  • ljuljačka.

Ovisno o instaliranim sustavima, vrata su podijeljena. Stoga ih pogledajte detaljnije.

Ljuljati

Klasični žanr - ljuljačka vrata. Njihova značajka je jednostavnost instalacije i niske cijene, ovisno o platnim platnama. Swing vrata su najstariji način za otvaranje. To je da su pribor priključen na poseban okvir, koji umeće dio montaže lista vrata. Dakle, petlje drže vrata, a njihov mehanizam za trčanje omogućuje vam da slobodno otvorite i zatvorite dizajn.

Mehanizmi otvaranja vrata: vrste struktura i značajke ugradnje

Swing vrata mogu biti dvostruki i samac, imaju dodatne zaklopke i razne dekorativne obloge. U ovom trenutku to je jedina sigurna i pouzdana vrsta otvaranja vrata za ulazni sustav.

Vrata mogu biti desna i lijevo. Sve ovisi o zahtjevima prostorija. No, obično platno dopušta, u slučaju, instalirajte petlje po jednoj ili drugoj strani. Isto vrijedi i za kutiju.

Klizav

To je odmah nekoliko opcija koje su moderno rješenje u pitanju spašavanja prostora. Doista, ljuljačka vrata imaju određeni kut. Radijus njihovog otvaranja trebao bi biti slobodan od bilo kakvih predmeta ili stvari. Činjenica je da je za prostrane prostore sasvim normalno. Ali ako govorimo o sobama malih formata, to je klizna vrata koja će postati ušteda prostora.

Članak na temu: Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Klizni sustavi imaju prosječnu strukturu konstrukcije. U utore mehanizma za otvaranje vrata umetnute tračnice za koje nakon "vožnje" valjci otvaraju tkaninu. Takva vrata mogu imati nekoliko dizajna. Razlikuju se:

  • Vrata na otvorenom. Ovo je sustav koji je instaliran unutar otvora. Vrata se mogu sastojati od nekoliko krila. Može se popraviti, a drugi izvoditi sve funkcije, ili se mogu koristiti i zash. Sve ovisi o preferencijama vlasnika i tehničkih mogućnosti sobe.

Mehanizmi otvaranja vrata: vrste struktura i značajke ugradnje

  • Kutiju olovke. Ovo su vrata iz jednog krila. Sustav je ugrađen unutar otvora. Štoviše, ako su vrata "pronađena" jedan drugome u kupe, onda u tipu "kazne", platno ulazi u zid na ručku. Kao rezultat toga, takva vrata nisu ni vidljive ako su otvorene. Dobro rješenje gdje je važno da je tkanina skrivena. Često se često postavljaju takva vrata u lažnom zidu suhozida.

Slična vrata skrovnih soba dobro su rješenje u spavaćoj sobi, dnevne sobe. Na primjer, sa širokim otvorom, možete instalirati krila na obje strane, kao rezultat, vrata će biti zatvorena u sredini otvora. U načelu, takvi dizajni daju znatan bijeg fantazije pri organiziranju sobe i popravka. Savršeno se uklapaju u bilo koji dizajn, zahvaljujući svojoj nenametljivosti. Možda to određuje njihovu popularnost.

Preklapanje

Ova vrsta vrata također može imati nekoliko sorti. Mehanizam preklapanja je isti, ali se dizajn može značajno razlikovati. Postoje dvije glavne opcije dizajna:

  • Knjiga. U ovom slučaju, cijela se vrata sastoji od dva široka platna, koja su sklopljena kao knjiga zbog posebnog mehanizma.
  • Harmonik. Ime ove vrste također karakterizira dizajn. U harmonici vrata, mnoge uske daske, koji su presavijeni, poput zavjese. Takva vrata su često napravljena od plastike, dovoljno laganih i jednostavnih za rukovanje. Držite krilu zbog magneta.

Sklopiva vrata su dobro rješenje za prostrane velike prostorije i, prema tome, veliki otvori. Jedini nije vrlo visok pokazatelj je izolacija buke. Budući da vrata imaju privitak samo na jednoj strani, a pri zatvaranju imaju male, ali lumen, zvučna izolacija neće biti niska.

Mehanizmi otvaranja vrata: vrste struktura i značajke ugradnje

Rotor

To su moderni dizajni u kojima se vrata nalaze na uvjetnoj osi i rotiraju oko njega. Oni su prikladni za korištenje, ne zahtijevaju olovke i jednako su otvoreni na obje strane. To je rotalna vrata koja mogu biti automatska i otvorena pomoću upravljačke jedinice koja je specifično montirana na zidu ili pomoću daljinskog upravljača. Rotalna vrata mogu se razlikovati po platnu i stranu okreta.

Članak na temu: Ulyanovsk vrata Rada: Vrata, evaluacija i recenzije

Instaliranje rotacijskih vrata, poput njihovog kompleta, mnogo će koštati. Stvar je u tome što je sa svom jednostavnošću mehanizam prilično kompliciran, zahtijevajući profesionalni pristup u instalaciji. Zapravo, cijeli dizajn uključuje dvije glavne vrste mehanizma: klizna i ljuljačka. Prvo, platno se vozi na instaliranim letvicama, a zatim se okreće oko osi. Treba odmah napomenuti da to nije najbolja opcija za uštedu prostora. Ali za veliku sobu, takva vrata izgledat će vrlo impresivno.

Njihalo

Drugi način za otvaranje vrata, koji mogu biti automatski i mehanički. Pendulum vrata su pričvršćena na posebne suspenzije koje otvaraju tkaninu, okrećući ga u stranu. Obično, takva vrata imaju snažan mehanizam za zadržavanje koji omogućuje daljcima da brzo ljuljačka, ali se polako vraćaju u svoj izvorni položaj. Takvi dizajni također zahtijevaju dovoljno prostora.

U zaključku, sažeti. Najviše jeftinije opcije će biti ljuljanje vrata, ovisno o trošku platna, naravno. Ali ako trebate uštedjeti prostor, bolja vrata i kupe ili "harmonika" nije pronađen.

Čitaj više