Vrata za gašenje požara to čine sami

Anonim

Vrata za gašenje požara to čine sami

Vatrogasci danas su optimalni izbor za vlasnike apartmana ili privatne kuće. Takva ulazna vrata imaju mnogo prednosti koje korisnici dugo cijenjeni.

Instaliranje ulaznih vrata s funkcijom borbe protiv požara neće biti preskupo, ali ovaj dizajn, osim pouzdane zaštite od hakiranja, pružit će vam priliku da budete mirniji za sigurnost imovine u slučaju paljenja u ulazu.

Zahvaljujući svojim nekretninama, metalna protupožarna vrata postaju sve popularnije iz godine u godinu. Oni zaslužuju povjerenje u obične korisnike i vlasnike organizacija i skladišta.

Možete kupiti metalna vrata, istina će ga prilično mnogo koštati. Također možete pokušati napraviti vrata vatre vlastitim rukama, što je također prilično raspoloživ postupak.

Vrata za gašenje požara to čine sami

Unatoč činjenici da moderno tržište pruža veliki izbor metalnih vrata, mnogi ljudi žele ih stvoriti vlastitim rukama. Takvu potrebu nastaje ako postoji potreba za dobivanjem ne-standardnog proizvoda koji je karakterističan za posebne karakteristike.

Osim toga, stvaranje vrata vlastitim rukama, možete uštedjeti na kupnju koja, u uvjetima ovog života, važno je.

Priprema za rad

Prije proizvodnog procesa, vrata je potrebna za proizvodnju mjerenja. Nakon toga, trebali biste pripremiti sve alate i materijale. Za ulazne čelične vrata, uzmite samo visokokvalitetne materijale kako bi im pružili dugu uslugu i pouzdanost.

Da biste napravili vrata požara, trebat će vam:

  • Metalni uglovi
  • petlja
  • čelični lim (1,5 mm),
  • građevinska pjena,
  • Pribor,
  • sidreni vijci,
  • Bugarski s reznim metalnim diskovima,
  • bušilica,
  • Stroj za zavarivanje,
  • Vatrena boja.

Možete ga kupiti sve u građevinskoj trgovini ili gdje se prodaju zaštitne spojnice za vrata i druge robe povezane s instalacijom i proizvodnim vratima.

Proces stvaranja metalnih vrata

Naravno, proces stvaranja vatrogasnih vrata počinje s radom mjerenja.

Članak na temu: Instalirajte padine za ulazna vrata

Tijekom mjerenja, nekoliko centimetara jaza trebala bi se predstaviti na svakoj strani, što će biti potrebno za brtvljenje montažnom pjenom. Ako je potrebno, takav razmak će vam pomoći prilagoditi položaj vrata.

Prema navedenim parametrima, metalni kutak je izrezan i složen na stolu. Da bi kutija savršeno glatka, treba provjeriti za svoje kutove - udaljenost između njih bi trebala biti ista. Sada možete nastaviti s procesom zavarivanja, stvarajući kutiju.

Gotovni dizajn mora se mjeriti iznutra, s obzirom na praznine oko perimetra - od 0,5 do 1 cm. Sljedeći korak je izrezati kut za vrata vrata (40x25 cm). Na razini profila, gdje će biti postavljeno vrat brave, potrebno je napraviti utor.

Instalacija zaključavanja vrata je posljednja faza proizvodnje vatrogasnih vrata, koja se provodi nakon što su vrata obješena na petlju.

Kako bi se olakšala naknadna sluznica vrata, u metalnom profilu možete postići drvene tračnice odgovarajuće veličine. Profil se može odmah zavariti na krovu, zatim u kutiju - ovdje je važno dobiti točna mjerenja tako da se petlje potpuno podudaraju.

Vrata za gašenje požara to čine sami

Treba potvrditi da su kutija i profil leaf vrata paralelni, a tek nakon toga čelični profili mogu umetnuti u platnu kutiju i dobrodošli.

Rad s strojem za zavarivanje, sjetite se o sigurnosnim pravilima rada koji se moraju strogo promatrati kako bi se zaštitili njihovi životi i zdravlje.

Sljedeći korak je zavarivanje metalnog lima - prije toga, platno se mora mjeriti tako da dovratnik pada na svaku stranu - 1 cm, i 1,5 cm - od dvorca. Nakon toga, list je odrezao i stavio na dizajn.

Da biste bili prikladniji, najprije biste trebali dobrodošli iz stražnjeg dijela lista petlje, a zatim napraviti zavarivanje kroz perimetar.

Članak o temi: Skladištenje hrane zimi na balkonu

Isti preliminarni bend pridružuje se zavarivanjem u unutrašnjost, cijeli dizajn za pouzdanost može se ojačati ribbies.

Sada se čiste šavovi za zavarivanje. Nakon toga se proizvod može oslikati, a zatim instalirati zaključavanje vrata i vrata paprika. Slikanje površine treba koristiti pomoću vatre. Normalno ovdje ne odgovara zbog njihove karakteristične zapaljivosti.

Ako razmišljate o visokoj razini sigurnosti, možete koristiti posebnu zaštitu od požara u izgradnji kuće i izgradnju metalnih konstrukcija.

Kako napraviti vaš dom zaštićen od vatre, pročitajte na našem građevinskom forumu. Naši stručnjaci će odgovoriti na sva pitanja koja se odnose na izgradnju i popravak.

Ovdje se prikazuje informacije o popularnim i učinkovitim vrstama vatrootpornih premaza za metalne strukture.

Čitaj više