Kako gipsanu drvenu površinu: Značajke rada

Anonim

Ako planirate popraviti rad u vašem apartmanu na najlakši način s niskim troškovima novca, bolje je zaustaviti svoj izbor na drvu. Završna obrada takve površine može se izvesti žbukanjem. Prije ulaska u primjenu otopine na drvenu površinu potrebno je proći određene pripremne faze.

Kako gipsanu drvenu površinu: Značajke rada

Žbukanje drvene kuće zid

Žbukanje stablo može biti proračun i malo skupo. Komponente takve otopine su samo 3 sastojka: glina, slama i vode.

Suočavanje s radom

Kako gipsanu drvenu površinu: Značajke rada

Žbukanje zida

Prije nego što počne mijesiti smjesu, morate uzeti potrebnu količinu gline i razgraditi ga na prethodno pročišćenu površinu. Nakon toga, mora se navlažiti vodom i mijesiti čistiju tijesto. Zatim se u takvoj smjesi doda malo slomljena slamka, voda se izlije i razmazuje masu u homogenu konzistenciju. Na kraju takvog gnječenja, otopina mora biti ostavljena za 2,5-3 sata "opuštanje".

Nakon što je otopina gipsa ispravno pripravljena, možete početi šokirati površinu. Ako su unutarnji dizajn vašeg stanovanja već prekriveni pištoljem, dovoljni su da pospite vodom i već se možete primijeniti i razbijati rješenje.

Ako imate puno implicirane neiskorištene smjese na kraju posla, nemojte se obeshrabriti, može se koristiti sljedeći dan. Da biste to učinili, bit će potrebno jednostavno uliti vodu u preostalo rješenje i ponovno ga miješati.

Kada su završene radove zidova, trebat će se sušiti. Nemojte se bojati ako, u tom vremenskom razdoblju, zidovi će se pokriti s malim pukotinama, nakon potpunog sušenja, oni će jednostavno biti samo ohraljeni mješavinom pijeska i gline. Ali, ako u budućnosti namjeravate lijepiti pozadinu, bolje je dalje postaviti površine.

Kada se otopina gipsa potpuno suha i stvrdnjava, mora se popraviti s otopinom tekuće alabastera.

Žbukanje drvene zid

Obratite posebnu pozornost na činjenicu da količina slame ovisi o sadržaju masti iz gline (mi ćemo jesti masnoću od gline, što ćete više slame biti korisne).

Članak na temu: Kako je jednostavno i prazno oprati izbjeljivanje od zidova

Sada, u suvremenoj konstrukciji, dodavanje slame se kreće u pozadinu, a njezina je preferencija posvećena novodnevnoj armaturnoj tvari koja poboljšava obloge i sprječava pojavu pukotina - polipropilenski filtar. Pogotovo dobro njegova svojstva se manifestiraju u slučaju da vlasnik stana planira slikati zidove.

Također, ovaj moderni analog slame može se pripremiti osobno. Da biste to učinili, trebat će vam bilo kakva torba (možete koristiti torbe iz cementa, Alabastra, kao i brašno ili šećer), koje treba izrezati u traku u širini od 15 mm. Zatim, ove trake ćete morati rastaviti žice, koje na kraju neće imati značajne razlike u usporedbi s industrijskim vlaknima.

Pripremni rad za žbukanje drva je vrlo važna faza svakog popravka, koja se sastoji u pokrivanju zidova s ​​dvočnicama. Ako se planiraju da se dizajni prekriju kantinom, tada treba upotrijebiti umjesto duncasa, tkanja žice ili armaturne metalne mreže.

Dranco tehnologija pakiranja

Kako gipsanu drvenu površinu: Značajke rada

Žbukanje drvene zid

Dranca je trake drva ili šperploča, čija se debljina mijenja u području od 3-5 mm, a širina je 15-20 mm. Oni su punjeni u 2 reda:

  • "Premvableable";
  • "izlaz".

Kako bi se osigurala ove drvene daske kako bi se popravili posebne žbukane nokte na površini, a dužina može biti od 25 do 40 mm.

Kada se obratite zidovima probalnog dvočlane, koristi se debljina tračnica od 3-4 mm. Usporedi se paralelno međusobno, u rasponu od stropa i kretati se u smjeru poda u koraku od 30-40 mm pod kutom od 450 do horizontale.

Kada koristite izlazni duncar, podupirači su debljine 4-5 mm, a korak je 40-50 mm okomito na sondu. Kao rezultat toga, na zidu se formira "mreža", koja nije previše čvrsto u blizini površine, ali je prilično pouzdan na njemu fiksiran. Tijekom žbukanja, ove praznine su ispunjene gipsanom otopinom, što omogućuje da se žbuka čvrsto spoji s stablom.

Potrošnja smjese na 1 m2 ovisi o tome kako su površine početno glatke. Sloj debljine ne smije biti manji od 200 mm, jer ako je vrlo suptilan, dvother će se shunding kroz debljinu smjese gipsa, a sama premaza može početi s vremenom.

Članak o temi: zavjese do smeđe pozadine: Glavne kombinacije i originalna rješenja

Kako bi se poboljšala zvučna i toplinska izolacija, dizajn može biti prekriven osjetljivim materijalom ili pergaminom, pre-primjenom antiseptičkih smjesa i pustite ih da se dobro osuši. U ovom slučaju, prije suočavanja s zidom, bit će potrebno navlažiti vodom, već jednostavno malo hidratizirati.

Ako planirate slikati ili poderavati zidove u budućnosti, svi zglobovi različitih materijala moraju biti zatvoreni s metalnom mesh za armiranje, koji bi trebao uhvatiti materijal najmanje 50 mm na svakoj strani.

Moderne metode radova žbukanja

Kako gipsanu drvenu površinu: Značajke rada

Proces zidnog žbukanja

Kako bi se žbukala drvena površina, ne može se koristiti samo posebne industrijske smjese. Za to, univerzalna rješenja gipsa su također savršeno prikladna, koja se karakterizira viša razina adhezije.

Takve smjese žbuke su izrađene na temelju izgradnje gipsa, na koje se dodaju svjetlosni agregati i polimeri modifikatora. Najpopularniji predstavnik ove kategorije je njemačka građevinska mješavina "Rotband". Zahvaljujući svojoj svestranosti, često ne koristi ne samo za rad drva. Također se ponaša dobro na opekom, betonskim i lisnatim materijalima. Detaljniji opis osnovnih značajki prikazan je u donjoj tablici.

Tehničke karakteristike materijalaJediniceVrijednost
Optimalni pokazatelji temperature za rad0s
Debljina primijenjenog slojaMinimalno mogućecm0,5
Maksimalno mogućepet
Preporučenjedan
Suha masa potrošnja (debljina sloja 1 cm)kg / m2.8-9
Izlaz otopine od 30 kg suhe tvari (1 paket.)L.≈ 40.
VrijemeNa dozrijevanju smjese1 minuta.10
"Život" smjese20-25
Da se osuši premaz (debljine 1 cm)40-60
Sušenje do apsolutne tvrdoće24 sata7.
Gustoćasuho rješenjekg / m3.700.
suha žbuka900.
Snaga suhog premazana savijuMpa> 1.
na kompresiju> 2.
Žitaricacm≤12
Boja mješavine colurBijela, siva, ružičasta

Prije početka rada na žbukunju, zidovi moraju biti pokriveni prajmerima i instalirajte rešetku za pojačanje. PRIMER će pružiti više trajnije adhezije sa sljedećim materijalima. Sada na građevinskom tržištu možete kupiti mnoge prajmere, koji su dizajnirani posebno za premazivanje drva.

Članak na temu: Master Class: Napravite vrt Kašpo "nevjerojatan panj" od cementa i boca

Osnovna načela žbukanja drvenih površina

Kako gipsanu drvenu površinu: Značajke rada

Žbukanje zida na dvočlu

Stuktovanje drvenih površina provodi se u određenoj sesiji:

  1. Primjena osnovnog sloja - sprej

Treba ga nanijeti na zidove bez razmaka tako da je rješenje bolje biti vezana s bazom, ispunila sve njezine pukotine, nepravilnosti i razmake. Nakon što je sprej ne treba poravnati, ali će biti potrebno ukloniti dodatni priljev.

  1. Primjena sljedećeg premaza - Primer

Ovaj proces je potreban za osnovno poravnanje zidova pomoću žbuke i impresionirati traženu debljinu. Veličina ovog sloja treba biti manja od 5-7 mm. Ako je potrebno, temelj se može primijeniti u dva sloja.

  1. Primjena 3 složenog sloja debljine 12-20 mm.

Postoje sljedeće tehnike za primjenu gipsane mješavine:

  • Hodanje (način za iskusnije graditelje, koji je u univerzalnosti, omogućujući rad s različitim mješavinama dosljednosti, baciti masu s oštrim pokretima);
  • prskanje (možete koristiti kao lijek u obliku četki i metla, kao i posebnih prskalica);
  • Uvećanje (najlakše opcija za radove s gustim rješenjima).
  1. Najvažniji korak žbuka je površinski niveliranje.
  2. Završna obrada - Flat i ispuštanje.

Kako gipsanu drvenu površinu: Značajke rada

Plasteliranje duž Duranke

Gotova površina mora biti pijučena s posebnim graterom s kružnim pokretima kako bi se uklonile manje nepravilnosti okrenute i učinili je više izdržljivijim i glatkijim.

Svi obavljeni rade trebali dovesti do uglova zglobova površina bili su oštri i bez nepravilnosti. Da biste im dali idealan obrazac, bolje je koristiti trokutaste lopatice ili najviše.

Kao što možete vidjeti, žbukanje drvene površine u nekim trenucima značajno se razlikuje od istog rada na drugim površinama. Glavna razlika već je vidljiva u pripremnoj fazi, koja se sastoji u pokrivanju zidova s ​​dvočnicama. Nadalje, svi se rade provode na isti način kao i površinski premaz od drugih materijala.

Sada ste bili sigurni da je to najviše proračuna i prilično jednostavna verzija opcije koja se može izvesti sami?

Čitaj više