Venecijanske zidne maske

Anonim

Venecijanske zidne maske

Prilikom stvaranja klasičnih interijera, venecijanske maske na zidu bit će konačni moždani udar. Tradicija korištenja maski kao zidni dekor došao je iz prošlog stoljeća iz Italije.

Danas, mletačka maska ​​na zidu, ako se ne sretnete u svakom domu, vjerojatno se možete vidjeti u stanu onih vlasnika koji cijene ljepotu i eleganciju okoliša.

  • U početku, venecijanske maske su naširoko korištene u Veneciji na godišnjem karnevalu. Nije poznato kada je ova tradicija nastala, ali svi stanovnici Venecije sudjelovale su u ulici Gulyans: i jednostavne siromašne i ljude visoke klase.
  • Maske su pomogle potonji da ostanu inkognito na ulicama i spajaju se s gomilom, zabavljajući se i hodaju po par s pučanim, preostali neprepoznati. Dakle, bilo je mnogo sudbinskih, mnogo brakova stvoren je među Mlečanima tog vremena.
  • U Italiji, 15. stoljeće bilo je čak i posebna profesija - majstorstvo. Usput, same maske nisu imale podjele na pripadnosti i cijena: svi su izgledali i koštali gotovo isto.

Mletačke maske mogu se podijeliti u dvije glavne kategorije: Klasična i komedija. Ova prirodna divizija omogućuje nam da izaberemo prikladne modele maski za ukrašavanje kuće.

Najpoznatije venecijanske maske bile su lica heroja ulice Comedy del Arte: Kolumbin, Harlequin, Pierrot. I najprepoznatljivije - Dzani - pol maska, lišena skupa nakita s dugom zakrivljenom zdjelu, nalik na kljun debelog crijeva ptice.

Klasične venecijanske maske: mačka, volo, venecijanska dama. Najviše massalja je Volto, koji je najutratralniji, jednostavno kopiranjem glavnih obilježja ljudskog lica i ostaje istovremeno bezlična.

Popularnost venecijanskog karnevalskog nakita rasla je i počeli su se primjenjivati ​​ne samo u karnevalskoj noći, već i ukrasiti kod kuće. Tako se maske "zakleli" na zidu i primili distribuciju širom svijeta kao rafinirani dekor.

Članak o toj temi: Kako samostalno rastavljati ručicu vrata unutarnjih vrata

Mletačke zidne maske su trenutno proizvedene od raznih materijala: metala, plastike, prešanog kartona, kositra i legura, bronce, pa čak i porculan. Odabir ovdje ovisi, od financijskih sposobnosti kupca.

Mletačke maske to čine sami

Različiti materijali koriste se kao dekor: svila, krzna, veo, obojeni perje, dragocjeni kamenci, biseri, staklo, kristalno i zlato.

Ovisno o slavi proizvođača, korištenih materijala i uređenje tehnologija, cijene za te proizvode također će biti različite. Ali maska ​​se može obaviti ručno, ako ste sigurni da riješite takav posao.

Venecijanske zidne maske smatraju se popularno, proizvedeno od papier-masha tehnologije. Možda, svatko od nas nije naišao na takve tehnologije rada s rukama, počevši gotovo od vrtića.

Načelo proizvodnje je kako slijedi: temelj budućih slojeva maske se nadovezuje s otpadni papir i zavoj impregniran ljepilom. Osnova, zauzvrat, činimo, kažemo, od gline za kreativnost, Alabasru i slično od održivih materijala.

Prilično zanimljive obrt za kućni ukras možete dobiti korištenje ove tehnike.

  • Slojevi mogu biti nekoliko desetaka, ovisno o složenosti konfiguracije budućeg proizvoda i željene debljine. Nakon što se formira maska, odvoji se od baze i suši na prirodan način.
  • Potrebno je dati masku dovoljno vremena za uspjeh, inače, kao rezultat daljnjih završetaka, može deformirati i izgubiti obrazac, a to nije jako lijepo.
  • Tada je rezultirajući "poluproizvodni proizvod" prekriven bojama ili emajlom i ukrašenim s uređajem za aparat. Prvo, bolje je brand masku s laganom bojom. Na svijetloj osnovi, daljnje dekoracije su bolje vidljive, a sam dekor nije izgubljen.

Završna faza završne obrade je prevlaka spremne maske. Možete koristiti šljokice za dodavanje proizvoda svjetline. Ako ste prvi put uključeni u proizvodnju maske u tehnologiji papira - masha, bolje je odbiti koristiti previše složene obrasce za dekoraciju.

Članak na temu: Boljeviši Napomena: Kako povezati zavjese u kuhinju s vlastitim rukama

Maska je spremna. Trošak potrošnog materijala je mali, u usporedbi s sličnom kupnjom, ali njegova vrijednost je neusporedivo veća.

Prvo, maska ​​dobro napravljena autorska maska ​​neće biti samo neobičan i prestižni element zidnog dekor, ali i naglašava sofisticiranost vlasnika stila.

Ako nema želje da napravite mletačku masku vlastitim rukama, može se kupiti u trgovinama suvenirskih proizvoda ili specijaliziranih dekorskih salona.

Prema materijalima stranice http://elite-brong.ru

Čitaj više