Kako rajati rajčice na balkonu

Anonim

Urbani stanovnici koji nemaju vikend kuću ili zemlju su pokušavali uzgajati balkon rajčice u svom stanu. Uspjela je mnoge, a onda se čini da prilika ne rado da bude uspješna, ali i koristiti plodove njihovog rada i prikupiti bogatu žetvu, bez napuštanja stana.

Stvoren od uzgajivača, određene vrste rajčica savršeno napuštaju obične cvjetne posude i obilno voće. Oni su nepretenciozni u skrbi, ne zahtijevaju parenje i daju divnu žetvu kada poštuju neka pravila uzgoja.

Raznovrsnost sorti za rast na balkonu

Kako rajati rajčice na balkonu

Uzgoj rajčica na balkonu počinje odabirom raznolikosti ove biljke. Među velikim sortom koje nude prodavači, morate pronaći one koji dobro jedu i ne zahtijevaju umjetno oprašivanje. Sve sorte - hibride, tako da odaberu najprikladnije za raste kod kuće, vrijedno je native:

  • na visinu koju grm dobiva;
  • broj plodova;
  • potrebu za parom;
  • Mogućnost raste bez vrhova.

Posljednje stanje važno je promatrati jer je veličina sjedala prilično mala, a količina tla je ograničena. Zato je bolje stjecanje sjemena najnižih sorti. Činjenica je da nakon štipanja vrhova, proces rasta i cvat se znatno usporava ne manje od 14 dana.

Različite balkona čudo

Idealno za rast na balkonu i ugodnoj potražnji su takve vrste kao "Pinocchio" i "balkon čudo". Iako će potonje vjerojatno morati štipati, ili im pružiti visokokvalitetni podvezi. Ne manje popularan:

  • Mikron;
  • Bonsai;
  • Kaskada;
  • Biser crveno;
  • Žuti biser.

Proučavajući opis, vrijedi obratiti pozornost na razdoblje dozrijevanja voća i kupiti sjemenke ranih sorti. Krajem rujna ili početkom listopada, oni će dati obiluju žetvu samo na novu godinu.

Uobičajeni datum slijetanja do zbirke voća je od sto i sto i deset dana.

Kako staviti balkon rajčice

Kako rajati rajčice na balkonu

Prije nego što kupite sjeme i početi ukrcati ih, morate naučiti kako rasti rajčice na balkonu i dobiti bogatu žetvu. Odabrani sjemenki prvi rad treba biti natopljen slabom rješenjem mangartara, a nakon 15-20 minuta isperite toplom tekućom vodom i stavite ga na vlažnu pamučnu tkaninu.

Članak o temi: Zidni zid cvijeće u unutrašnjosti: 100 fotografija cvjetnih otisaka na zidu

Možete koristiti konvencionalne papirne salvete ili pamučne kotače, ali morate uzeti u obzir činjenicu da su samo korijeni koji su se pojavili mogu klijati kroz njih i kada će presaditi u zemlju, jednostavno će se slomiti.

Sjemenke nisu potrebne za klijanje na tkanini, možete koristiti 100 gram šalica. Ova metoda je slijetanje s branje. Spremnik je napunjen plodnim tlom, ne doseže rub 2 cm., Vlaži i postavite na površini nekoliko sjemena. Pop s slojem tla centimetra i pokazuju na prozorsku dasku ili na drugom sjajnom i toplom mjestu.

Kako rajati rajčice na balkonu

Kada se ukrcava bez branja, sjeme se odmah spuštaju u lonce ili odabrani veliki kapacitet, ispunjeni zemljom bez doseženja 4-5 cm do gornjeg ruba posude. Izvođenje rajčica na balkonu korak po korak, potrebno je točno u skladu s postupkom za obavljanje posla i uzeti u obzir sve nijanse. Na primjer, tlo u loncima ne spava jer će naknadni dodatak Zemlje zamijeniti preuzimanje.

Sjemenke su postavljene na vlažnom tlu i ne pokrivaju površinu staklom ili filmom. Tlo mora "disati". U suprotnom, umjesto učinka staklenika, truljenje će početi, a sjeme će umrijeti.

U nastojanju da se postigne učinak staklenika i zatvaranje spremnika sa zasađenim sjemenkama filma, morat ćete ga podići dnevno, pružajući pristup zraka i ventilaciju.

Prvo klice i sijanje

Sjemenke će klijati za nekoliko dana. Prvo će se pojaviti dva tanka lišća, a nakon još 3-4 dana možete vidjeti izgled trećih i četvrtih listova. Sada će imati kovrčav rub i pojavit će se jedva intimni miris vrhova rajčice.

Sada trebate pratiti jedinstvenu distribuciju svjetla i umjereni protok vlage. To znači da je potrebno rotirati lonce s klice na 180 ° svaki dan oko svoje osi i pridržavati se pravilo "Bolje je hraniti nego sipati." Višak vlage rezultirat će trulom korijena. Kako bi se osigurao potpuni pristup kisiku korijenima sadnica, zemljište u loncima redovito labavo.

Članak o temi: Popravak vrata: Uzroci biranja vrata i metoda popravka

Kako rajati rajčice na balkonu

Voda namijenjena za zalijevanje brani se u roku od nekoliko dana. Trebala bi biti sobna temperatura, a prvi ulagač se provodi ne ranije od 60 dana nakon prvih pretraživanja. Najbolje gnojivo prepoznaje humus, koji pospite površinu tla. U procesu pukotina, miješa se s tlom, a korijeni dobivaju dovoljnu količinu hranjivih tvari.

Branje i stvaranje grma

Kako bi rasti balkona pune rajčice, potrebno je izabrati i ostaviti najjače od nekoliko iskrica koje su se uzdizale u čaši ili loncu. Ostalo će morati izbrisati. Izvođenje preuzimanja, šalica s odabranim klipinjem okrenete naopako i pažljivo oslobodite tlo. Priprema spremnika u koje će se sadnice transplantirati, obrazac za odvodnju na dan, koristeći Clayjit i neku pjenu. Prvi će osigurati pristup zraka, a drugi će zadržati željenu količinu vlage.

Pogledajte videozapis o uzgoju rajčica na balkonu:

Plodna zemlja spava u spremniku, tako da nakon postavljanja rasta na gornji rub, lonac je ostao najmanje 3 centimetra, a udaljenost do bočnih zidova bila je 1,5-2 centimetra. Pravi rast i distribucija korijena ovisi o obliku lonca. Stoga, izbjegavajte ogradu ili deformaciju korijena omogućit će korištenje kruga okruglog ili ovalnog oblika. Glavna stvar je da dno nije imalo uglove.

Dugi debla grmlja od rajčice neugodno osjećaju ako uzgajaju rajčice na balkonu ili na prozorskoj dasci. Naravno, morate opremiti zadržavajući strukturu i vezati svaku biljku, ali formirati pravilan bujnog grma ili štipanje na vrhu ili odabrati određeni oblik podrške. Bolje je da se brinete o svemu unaprijed i kada kupujete odabrati sorte niske, čije grmlje ne rastu ne više od 50 centimetara visoke.

Kako rajati rajčice na balkonu

Niske grmlje vrijedi rasti, ostavljajući samo dva bijega, uklanjajući sve ostale dodatne klice (stupnjeve). Long Liana je narasla, ostavljajući jedan bijeg i riješi se svih koraka. To će značajno ubrzati cvjetanje, a za bolju oprašivanje, cvatnje gramobolasko grmlje jednom svaka dva dana nježno tresti.

Članak o temi: topli kat koji pokriva ono što je bolje: koji je pokriven vodeni parket, u kući vanjske ploče, bambus tepih

Još jedna značajka balkona rajčice leži u činjenici da se tijekom razdoblja cvatnje morate riješiti boje koje se nalaze na vrhu grma prije nego se pojavi prva oznaka. Na taj način moguće je poboljšati prehranu plodova na donjim granama, postići povećanje njihove količine i ubrzati sazrijevanje.

Velika količina rajčice na jednom grmu zahtijeva češći navodnjavanje. Međutim, ne zaboravite da zemlja u loncima ne bi trebala biti previše mokra, već malo mokra. Trebalo bi ga zalijevati usmjeravanjem struje vode ispod baze stabljike, u cijeloj konturi krune.

Izvrsni video uzgoj na balkonu rajčice:

Ako želite, potrebno je dobiti bujne grmlje, morate napustiti korak prema dolje, nastavljajući se popeti na gornje cvjetove. Žetva se treba redovito provoditi, kao plodovi dozrijevaju. Neki od njih su slomljeni "burly", oni su nerazumni. Time se izbjegava iscrpljenost grma, ubrzavanje stvaranja novog lansiranja i zrenja voća.

Čitaj više