Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

Anonim

Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

Nakon izgradnje kuće ili bilo koje druge izgradnje prvog prioriteta je izgradnja izazova oko perimetra strukture. To je zaštitni sloj, kliznik zgrade duž granice, a zaposlenik za uklanjanje vode iz kuće za određenu udaljenost. Ona obavlja niz korisnih funkcija koje štite temelj i dugoročni rad strukture u cjelini. Svrha ovog članka je pokazati kako možete napraviti odmor oko kuće vlastitim rukama odabirom najprikladnije opcije.

Što vam treba prizor u blizini kuće

  1. Zaštita temelja , Biti ispravno položen, pokolj sprječava prodiranje kiše i topi vodu u temelj zgrade. To doprinosi očuvanju integriteta temelja, koji može biti narušen prodiranje u zemlju i zamrzavanje vlage.
  2. Povećati toplinsku izolaciju temelja I kuća u cjelini. Prizor stvara dodatni izolacijski sloj koji smanjuje učinak negativnih temperatura na tlo oko konstrukcije.
  3. Škosta nadopunjuje zgradu, dajući cjelovitost kuće , Često je izgled scene odabran tako da se uskladi sa strukturom.
  4. Praktična primjena u obliku pješačke staze , Tako se postiže pogonsko kretanje oko strukture ili između susjednih zgrada.

Vrste Škostove

Prije početka proizvodnje doručka potrebno je odrediti koja će od njegove vrste koristiti. Mi navodimo opcije:

  1. Klasična (betonska) scena Za proizvodnju od kojih su glina, slojevi pijeska i ruševina složeni u rov, a takva se "pita" izlije s betonskom otopinom. Prizor oko kuće od betona je jednostavno, ali osigurava pouzdanu zaštitu temelja kupnje iz vode.

    Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

    Na fotografskom primjeru betona

  2. Površina obložena pločama za popločavanje , Takve ploče su montirane na sloj sloja kamena. Postoji pijesak između susjednih ploča. Moguće je odabrati raznobojne ploče za projektiranje zanimljivog ukrasa ili površinskog uzorka.

    Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

    Na fotografiji scene oko kuće od popločavanja ploča

  3. Kamen ili betonsko popločavanje , Pruža estetski izgled scene i iznimno je izdržljiv. Kao i drugačije ploče za popločavanje, pločnik se montira bez upotrebe vode ili betona. Nalazi se na vrhu pijeska i sloja ruševina. Praznine između pojedinačnih elemenata ispunjeni su pijeskom.
  4. Zgnječen ili šljunak , Ovo je takozvana mekana nježna. Zgnječeni kamen ili šljunak spavao na hidroizolacijskom materijalu neprijateljski u rovu. Ovo je najlakši način da napravite jeftin raskid vlastitih ruku.

Savjet: Ne preporučuje se koristiti porculanski kamen kao pokrivenost scene. Biti položen u gornji sloj betona, on će imati još jedan koeficijent ekspanzije na temperaturnim fluktuacijama od betona. Rezultat može biti jaz ili pucanje porculanskog kamena.

Pravila za konstrukcije

Kada se provede izgradnja scene oko kuće, treba slijediti nekoliko obveznih pravila:

  1. Prilikom pripreme rova, preporuča se napraviti malu pristranost prema zidu kuće. To će pružiti najbolje u blizini scene do kuće i spriječiti njezin odlazak iz zidova tijekom razdoblja teških mraza.
  2. Prizor oko kuće treba staviti u kontinuirani sloj, bez preskakanja bilo koje mjesta. To bi trebao biti zatvoreni obris. Samo u ovom slučaju temelj će biti opremljena pouzdanom zaštitom od padalina i taljenja vode.
  3. Širina gotove površine odabrana je s takvim izračunom, tako da ide na najmanje 20 cm za krovnu projekciju na površini tla. To jest, ona bi trebali biti širi krovovi , U tom slučaju, voda koja teče neće se apsorbirati u zemlju, ali će se ostaviti dalje. Vjeruje se da je minimalna širina takvog dizajna 70 cm, a za gomila tla - 1 m.
  4. Uređaj scene oko kuće uključuje osiguravanje nagiba za odvod vode. Svakako osigurajte Bloka scene prema strukturi , Kut nagiba odabran je najmanje 1,5 stupnjeva. To je oko 15 mm na širini brojila scene. Takva padina osigurat će tijek vode na drugu stranu.

    Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

    Tijekom izgradnje nužno je potrebno nagib

  5. Između mjesta scene i izgradnje trebate ostaviti kompenzacijske šavove , Potrebni su kako bi se spriječilo oštećenje doručka u slučaju njegovog sedimenta. Ako scena nije vezana za zid, onda će se jednostavno malo ustati ili tražiti tlo, izbjegavajući kršenje njegovog integriteta. Za proizvodnju šavova, postoje dva sloja vrećica u blizini zida u blizini zida ili položiti sloj bitumenskog mastiksa. Minimalna širina šava je 1 cm. Također, kompenzaci moraju biti napravljeni na kutni okreti scene i svakih nekoliko metara, stavljajući ih okomito na strukturu. Da biste to učinili, koriste se drvene trake na rubu.

Savjet: Drvene tračnice koje se koriste za kompenzacijske šavove, svakako pokrijte s nekim materijalom za odbijanje vode kako bi se spriječilo njihovo trulež. Može se razvesti u kerosenu bitumen, olif, mastik, itd.

Napravimo konkretan doručak

Ovo je klasična konstrukcija koja se koristi za većinu zgrada. Betonski slom oko kuće treba proizvesti u sva pravila koja se primjenjuju na ovu vrstu struktura. To je prilično pouzdan i jednostavan dizajn.

Što će biti potrebno za izgradnju:

  • bajonetska lopata koju će tlo snimiti;
  • vrpca dizajnirana za označavanje;
  • Razina izgradnje za pravilnu oplatu i pružanje kuta nagiba punjenje;
  • Master ok;
  • pravilo da izgladite rješenje;
  • pijesak;
  • ploče za oplate i proizvodnju kompenzacijskih šavova;
  • drobljeni kamen;
  • voda;
  • Spremna betonska otopina ili cement;
  • Ruberoid ili bitumen za stvaranje kompenzacijskih šavova;
  • Kapacitet za gnječenje otopine ako se radi neovisno.

Postupak za izradu komada betona

Sada razmislite o tome kako sipati pauzu oko kuće kroz konkretno rješenje.

Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

Shema uređaja za betonske uređaje

1. Označavanje gradilišta. U ovoj fazi, perimetar strukture juri klinovi koji su na istim udaljenosti od zidova zgrade. Udaljenost od 1,5-2 m je izdržava između struka. Kabel je rastegnut, što ograničava širinu buduće oplate.

2. Pomoću bajonetske lopate, sloj tla se uklanja na dubinu od 30 cm. Kao rezultat toga, treba oblikovati rov između temelja i rastegnutih kabela. Kako bi se poboljšala vodonepropusna svojstva scene, preporuča se položiti sloj gline na dnu rova.

3. Kamion se vrši na dnu rova. U tu svrhu, najbolje je iskoristiti zaobljeni dnevnik.

Savjet: Ako su korijeni biljaka ostali u rovu, na dnu rova ​​dodatno se obrađuje posebnim kemikalijama za njihovo uništenje. Takav tretman neće dopustiti da biljke uništavaju gotovu oplatu.

4. Formwork je postavljen na perimetar rovana. Za svoju proizvodnju možete koristiti ploče, komade ravne ploče i druge materijale. Odbori se mogu pričvrstiti kako bi se spilci samo-crtanje, a drugi materijali su fiksirani s potporzima.

5. Pijesak je prekriven rovom sloja od 10 cm, koji je poželjan navlažiti vodom i mijenjati.

6. Zgnječeni kamen je položen na pijesak, ali se također može koristiti šljunak. Sloj frustracije - 6-8 cm.

7. Preko rovova, s korakom od 2 metra, rubovi se stavljaju na rub, koji će nadoknaditi temperaturne pokrete betonskog sloja. Osim toga, ploče će igrati ulogu svjetionika tijekom betoniranja.

8. Pojačavajuća mreža postavljena je na drobljeni kamen ili okvir armature s ćelijom je 10 cm. Ako se koriste priključci, onda su svi spojevi zglobova međusobno povezani s zavarenim spojevima ili žicom.

Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

Jačanje oplate i ugradnja dasaka za deformacijske šavove

9. Betonska otopina se ulijeva u skladu s odgovarajućom nagibom. Koristeći pravilo, otopina se izglađuje između drvenih svjetiljki.

Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

Beton za ispunjavanje

10. Dok otopina nije zamrznuta, ona se provodi s željezom njegove površine. Da biste to učinili, površina betona je posipana cementom i glatku lopaticu. To pomaže u smanjenju poroznosti gotove površine.

Izrada meke padine

Takozvani meki omekšivač oko kuće može se samostalno napraviti pomoću sljedećih materijala i alata:

  • lopate bajonet;
  • kabel i klinovi;
  • drobljeni kamen;
  • glina;
  • pijesak;
  • Valjani hidroizolacijski materijal.

Scena iz ruševina oko kuće obično se radi u slučajevima kada vlasnici ne planiraju redovito popraviti ovaj dizajn, kao iu slučaju nedovoljnih financijskih sposobnosti. Ima prilično jednostavan dizajn, a vrijeme za svoj dogovor je minimiziran.

Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

Primjer meke padine

Postupak proizvodnje

1. Označavanje web-mjesta označena je i povlačenjem kabela na pokucane penere.

2. Postoji rov između kabela i zida kuće, s dubinom od 30 cm.

3. Rov je obrubljen slojem gline najmanje 10 cm. Clay je dobro izmišljena.

4. Valjani vodootporni se nalazi na glinu. Debeli euroboid je najprikladniji. On mora doći na zid centimetara za 10-15.

Važno: nemojte ležati vodootporan s napetošću, jer u hladnoći vode i pokret tla mogu ga slomiti. Neka se materijal bolje nalazi slobodno i ima nekoliko nabora.

5. Vodoopar je prekriven malim slojem pijeska.

6. Svi ostali prostora na površinu rova ​​prekriveni su ruševinama.

Preporučljivo je napraviti takav doručak, ako voda ne padne na njega s krova. U suprotnom, voda će tvoriti industrije u njemu.

Pogledali smo kako napraviti mekani odmor oko kuće. . Ako želite, možete staviti dizajn tako što ga čini privlačnijim. Sloj ruševine na vrhu može biti prekriven pijeskom i položio ploče za popločavanje na vrhu.

Gamest za zagrijavanje

Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaja beton, mekani, video

Shema izolacije kutije penplex

Topla premaza će povećati temperaturu u podrumu, što ga čini ugodnijim. Za rad, bolje je koristiti ekstrudiranu polistirensku pjenu u građevinskom mediju. Ima visoku gustoću i dobro je rezana.

Izolirani cessspool oko kuće proizveden je u sljedećem redoslijedu:

  1. Formulaciju je instalirana analogijom s betonskim doručkom.
  2. 15 cm rov zaspati suhi pijesak.
  3. Pijesak je prekriven vrećicom koja ulazi u zid.
  4. Izolacija lišća se reže nožem za određene veličine i naslagana na vrhu Runneroida. Osiguran je nedostatak motora materijala. Koristi se izolacija iste debljine i jedna struktura.
  5. Pojačavajuća mreža postavljena je na izolaciju na vrhu.
  6. Posljednji sloj je beton.

Takva izolacija scene ekstrudiranom polistiren pjenom izvana se ne razlikuje od uobičajenog betonskog punjenja, već je poželjnije za kuće s zagrijanim podrum ili malih pasmina, kao i za gomila tla.

To je sjajan način oko kuće kuće - odličan način za relativno jeftino i kvalitativno štiti vaše zgrade od štetnog utjecaja vlage. Kada se rad obavlja neovisno, ne može biti odbojni stav prema predmetu gradnje.

Video

Preporučuje se za gledanje drugog videozapisa na našem članku.

Članak na temu: Koji kontroler odabire za solarnu bateriju

Čitaj više