Tehnologija unutarnje završne obrade s gipsanim opekama

Anonim

Prije nekoliko stotina godina bilo je vrlo popularno rezbarenje za različite vrste materijala. I malo kasnije, nakon izuma gipsa, počeli su izlagati lukove, slike, prozore itd. Bila je to cijela umjetnost. Sada se gipsa cigla koristi za unutarnje uređenje kao element nepromišljenosti interijera. Takva opcija za suočavanje mora se kombinirati s nečim drugim i izgledati takve kombinacije. Članak će se baviti gipsom i metodama njegove uporabe.

Načini ukrašavanja žbuke

Najčešći tip proizvoda od gipsa za unutrašnjost prostora je Stucco. Niti jedan od poznavatelja i dizajnera neće raspravljati s takvom činjenicom. Vrlo lijepo može izgledati stupove, skulpture, zagrade i utičnice, strehe i stropove. Sve to će nesumnjivo stvoriti luksuz i bogatstvo.

Tehnologija unutarnje završne obrade s gipsanim opekama

Najjednostavniji način da se završi je gipsa cigla. Takav dekorativni materijal može oponašati vrstu opeke, kamena, antike ili zalog. Sve ovisi o dizajnu gipsanih pločica. No, važno je uzeti u obzir da modeliranje treba kombinirati s visokim stropovima, slobodnim prostorom i posebnim pozadinom i namještajem, a takve zahtjeve ne postoji takav zahtjevi za ukrašavanje žbuka. Može se položiti u maloj jednosobni apartman iu velikoj seoskoj kući. Vrlo atraktivan može biti koridor ili hodnik. Ciganski završetak ovdje će biti vrlo relevantan, jer izgleda sjajno i ima potrebne karakteristike.

Prednosti materijala

Da biste točno odlučili o izboru materijala, potrebno je razmotriti karakteristike koje žbuke i pripadajuće materijale posjeduju:

  1. Visoka sigurnost okoliša. Materijal je čist i ne snosi nikakvu štetu stanovnicima. Njegova je upotreba dopuštena čak iu dječjim sobama. I korištenje zatvorenika u kojima su i živi alergije.
  2. Završetak je moguć za unutarnje radove i za ulicu. Gipsum proizvodi mogu biti ukrašeni fasadama zgrada, donjim dijelovima kuća ili prozora otvora. Čistice žbuke također mogu biti položene unutar apartmana, stambene sobe.
  3. Materijal je vrlo lagan. Dovoljno je dovoljno prijevoditi, prenijeti i raditi s njom.

    Tehnologija unutarnje završne obrade s gipsanim opekama

  4. Gipsumske pločice ili cigla se lako ugrađuju čak iu malim sobama. Ako je zid izrađen od suhozida, može se položiti dovoljno mali sloj razmaka za kuku i dekor gipsa.
  5. Suptilnost i male dimenzije. Vrlo često gipsa omogućuje imitirajte prirodni kamen. Prirodna vrsta materijala je vrlo glomazna i teško montirati. Samo pokušajte odabrati nekoliko kamena kako bi se lijepo ležali i stvorili dio interijera. Gotovo je nemoguće, dok gipsane pločice lako izvodi ovaj težak zadatak.
  6. Maksimalna sličnost s prirodnim kamen u izgledu. Gipsum proizvodi mogu ponoviti širok raspon oblika. A ako trebate prikazati gips prirodni kamen ili opeka - ne postoji ništa lakše. Da biste to učinili, mogu biti uključeni modificirani aditivi i volumetrijska volumetrijska slika. Visokokvalitetni pigmenti su apsolutno sigurni i osiguraju najvišu otpornost na svjetlo.
  7. Sposobnost podešavanja vlažnosti zraka. Gips ne samo da prenosi snažno suhi ili vlažni zrak, već je također u stanju omekšati atmosferu za bolje funkcioniranje.

Materijal ima veliki broj pozitivnih kvaliteta od popularnosti stečenih među ljudima s različitim prihodima i preferencijama.

Tehnologija unutarnje završne obrade s gipsanim opekama

Među glavnim rudnicima gipsanih opeka su njegova vrijednost koja može premašiti cijenu pozadine ili plastike. Ali u usporedbi s prirodnim kamenom, cijena žbuke je izlazna sitnica. Osim toga, ako vam boja kamena ne odgovara - možete neovisno opravdati pločicu žbuke s posebnom bojom. No, u ovom slučaju, cijena materijala može se povećati za još 20-30 posto.

Članak o temi: Kako spojiti vodu iz instrukcije kotla - korak po korak

Polaganje cips cigle

Unutarnji oblik završne obrade je vrlo sličan vanjskom, tako da nećemo razdvojiti faze polaganja gipsanih opeka na ovim vrstama. Glavne faze na ugradnji takve obloge su sljedeće:

  • Priprema osnove. Zid za polaganje gipsanih proizvoda treba biti suhi i čisti, bez rupa i zavoja, bez hrapavosti ili tuberkule. Sve to može biti usklađeno, primjenjujući kit ili montažnog ljepila. Pazite da je zid bez gljivica i plijesni, inače sve to može ići na gipsu.
  • Sušenje osnove i prašine. Kada je površina poravnana, vrijedno je dati svoje vrijeme tako da se potpuno osuši. Ni u kojem slučaju ne leži dekorativni gipsa cigle na vlažnom zidu. Također primjenjujemo akrilni premaz na površinu, to će učiniti trbuščić s pločicama mnogo bolje nego samo na kit.
  • Obilježava. U polaganju dekorativnih gipsanih opeka vrlo je važno postaviti zid horizontalnim prugama. Pomoći će ispravno i glatko postaviti predmete. Da biste to učinili, vrijedi koristiti olovku i razinu.
  • Nanesite ljepilo. Na svakoj pločici ili opeci nanosimo malu količinu ljepila, razmazajući ga i osiguramo zidu. Nekoliko sekundi dovoljno za lijepljenje cigle. Početni rad stoji iz ugla i vrh. Zaustavite sobu do centra, a zatim dolje i na druge strane. Ljepilo se širiti tako da su sve pore i male pukotine prekrivene sastava. Može se koristiti i cementni mort, ali nije tako učinkovit i zahtijevat će mnogo više vremena za instalaciju.
  • Podrezivanje. Na rubovima zidova, najvjerojatnije morate odrezati pločice. To se može učiniti s mlincom ili hackavom. Budite oprezni i odriče prvi put na ispitnom elementu gipsa.

    Tehnologija unutarnje završne obrade s gipsanim opekama

  • Šavovi. Na spojevima pločica ostat će male rupe koje su najbolje prekrivene gipnim ljepilom. Trebaju se ispuniti malom trakom i pričekati 5-10 minuta do malog otvrdnjavanja. Nakon toga prolazimo pored drvene ili plastične lopatice duž konture i uklonite višak, pomičući šav. Višak ljepila se lako uklanja iz pločice vlažnom krpom ili vodom.

Članak o temi: Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Instalacija gipsanih elemenata u stanu ili kuću ne zahtijeva velika znanja i vještine, nema iskustva ovdje i iskustvo. Svaki pridošlica može izvršiti savršeno polaganje gipsane opeke. Glavna stvar je kupiti potrebne materijale, alati unaprijed i pripremiti moralno. Za mnogo vremena, ova obrada ne zauzima, ali izgleda sjajno. Uspjesi u stvaranju novih interijera!

Video "tehnologija interijera s gipsanim cigle"

Zapis pokazuje kako se događa proces završetka zidova gipsanih opeka.

Čitaj više