Podrum na balkonu radi sami: dva načina rada

Anonim

Stanovnici višekatnih kuća, unatoč činjenici da koriste mnoge blagoslove civilizacije, ali, u usporedbi s vlasnicima privatnih kuća, su lišeni mnogo. Na primjer, pitanje očuvanja zemalja proizvoda je vrlo akutno za njih. Ako ne postoji garaža i podrum u dvorištu, onda morate tražiti druga rješenja. Tako je postojala ideja da organizirate proizvod za povrće pored vašeg doma. Razmotrite dva osnovna načina kako napraviti podrum na balkonu vlastitim rukama.

Podrum na balkonu radi sami: dva načina rada

Ispravno se približava problemu skladištenja povrća, osim korisnog podruma, možete dobiti udoban kauč.

Kako napraviti podrum za pohranu povrća

Povrće se ne pogoršavaju ako je zrak hladan, a njegova vlažnost je viša od prosječne razine. U stanu uvijek postoji toplina i malo je vlaga u zraku, tako da proizvodi pohranjeni tamo počinju trunuti, suhi ili klijati. Međutim, moguće je stvoriti optimalno okruženje za očuvanje zemalja proizvoda u ovim uvjetima. Moguće je izgraditi najjednostavniji termalni spremnik vlastitim rukama, koji je instaliran na balkonu ili loggiji, ili podrum ispod balkona. Strukturno, ovaj okvir je dobro izolirano štand, u kojem je podržana željena temperatura i mikroklimatska.

Pripremni rad

  • Određeni smo s dimenzijama;

    Podrum na balkonu radi sami: dva načina rada

    Za proizvodnju takvog podruma na balkonu trebate: Bruks, pločasti ploča ili vlaknasta ploča (ili šperploča), termometar, izolacija (pjena, vuna, piljevina), žarulje i žica za pričvršćivanje.

Da bi povrće bilo prikladno doći s dna kutije, preporučena visina je 1,2 m. Standardna veličina širine lože u velikoj većini trenutnih zgrada je 1 m. Dakle, s širinom jasno, i Duljina laka je odabrana na temelju ekonomskih potreba. Ako se pretpostavlja da je volumen povrća za skladištenje velika, tada će toplinski spremnik morati biti autentičniji. Treba napomenuti da su dimenzije prikazane za vanjsku kutiju, jer će se naš podrum sastojati od dva: unutarnja i vanjska. Visina unutarnjeg bi trebala biti manja od visine vanjskog spremnika na debljini izolacije plus debljina materijala za oblaganje.

  • Pripremite materijale i alate;

Podrum na balkonu radi sami: dva načina rada

Kao uređaj za grijanje koji će podržati u našem "podrumu" potreban za temperaturu skladištenja, možete koristiti konvencionalne žarulje, s kapacitetom od 40-60-75 W.

Dno i poklopac spremnika mogu se izraditi od debljine ploče od 40 mm. Bočne stijenke - od debljine ploče od 30 mm. Takvo drvo se može koristiti ako se odluči da se mineralna vuna, stare tople stvari ili deke kao izolacija. Ako radite toplinsku izolator iz pjene, koristite debele ploče od šperploča za uređaj. Ali bez obzira na drvo koje ne koristite, budite sigurni da ga liječite antiseptičkim rješenjem.

Da biste spojili zidove međusobno, metalni kutovi ili drvene šipke mogu se koristiti na koje su priključeni svi detalji dizajna. Trebat ćemo petlju tako da se naš poklopac kutije može otvoriti i zatvoriti. Kupite termometar unaprijed, bit će potrebno u budućnosti kako bi pratila temperaturu u podrumu. Još uvijek trebate vijke za samo-tapkanje vozila i odvijač. Da bismo stvorili toplinsku izolaciju, koristit ćemo polistirensku pjenu. Ovo je pjena visoke gustoće, koja je u stanju izdržati velike težine opterećenja.

Prikupite okvir podruma

Podrum na balkonu radi sami: dva načina rada

Za praktičnije korištenje našeg dizajna, u slučaju da se otvara, metalne tračnice mogu se instalirati na bočnim stranama prehrambene kutije, čime se napravite ladice.

  1. Bolje je to učiniti na mjestu, tako da ne prenosi ovaj prilično glomazan dizajn na balkon nakon montaže. Mjerite i odrežite list poliuretanske pjene i stavite ga na mjesto gdje bi podrum trebao stajati. Smatramo da bi duljina i širina izolacije trebala premašiti duljinu kutije za 10-15 cm.
  2. Iz ploča, maka su zaključana štitom željene veličine za uređaj unutarnje ladice. To će biti njegovo dno. Ugradite štit na poliuretansku pjenu. Ako radite s šperploča, morat ćete smanjiti tkaninu željene veličine.
  3. Zatim skupljamo zidove unutarnje kutije. Možete napraviti "kostur" iz šipki i skinuti ga s šperploča, možete odmah montirati listove s kutovima ili ih kljucati u trake instalirane u uglovima spremnika.
  4. Peremo ga izolacijom i montirajte vanjsku kutiju i poklopac.
  5. Ako se poliuretanska pjena izabrana kao termalni izolator, zalijepljen je za zidove ladice. Tada smo stavili ovaj dizajn s šperploča ili pločama s debljinom od 30 mm.
  6. Ako je odabrana mineralna vuna ili drugačiji izolacija, onda smo prvi put montirani vlastitim vanjskim okvirom. I u intervalima između zidova oba kutija postavit ćemo izolaciju.
  7. Nastavljamo na proizvodnju poklopca. Od nje, mi je ljepilo poliuretansku pjenu i zatvorio je šperploča. Koristi se u slučaju ako je štit za poklopac pričvršćen od ploča - četrdeset.
  8. Brueping iz unutrašnjosti vanjske posude za petlje i objesiti na njih pokriće. Kada zatvara šperploča, koju smo zatvorili poliuretansku pjenu, zatvorit će unutarnju kutiju čvrsto.
  9. U otvaranju između zidova kutija uklanjamo mali sloj izolacije i CREPIM termometar.

Kako napraviti podrum ispod balkona

Podrum na balkonu radi sami: dva načina rada

Obično je podrum uređen u osnovnom prostoru balkona između niže razine temelja i niže preklapanja balkona.

Ako u kući nema podruma, stanari prvih katova našli su svoj način skladištenja povrća: oni crtaju opeke podrum izravno pod njihovim balkonom. Dizajn je vrlo jednostavan: postavili su zidove koji nastavu balkon do tla. Na uređaj takve pohrane potrebno je temeljito pristupiti, budući da bi podrum trebao biti pouzdano zaštićen od bilo kakvih vrsta zadiranja na majstorski vrtić.

Prije nastavka na ugradnju zidova podruma, mislimo o tome gdje se nalazimo u njemu , Postoje dvije opcije za svoj uređaj: sa strane balkona ili s ulice. Ovaj izbor ovisit će o veličini cijelog dizajna. Ako se zaustavite u drugoj verziji, zidovi postavljaju veličinu same balkona, ako je prva duljina podruma veća, jer je potrebno ostaviti mjesto za montažu ulaz s balkona. Može se koristiti ova metoda: napraviti otvor za ulazak u balkon. No, za to će biti potrebno ometati integritet betonske ploče (njezin temelj), koji je strogo zabranjen zakonom.

Čineći bazu podruma - Paul

  1. Napravimo oznaku na tlu, određujemo kutnu točku podruma uz pomoć Kolyke. Ako se vrata nalaze na strani ulice, duljina i širina poda će odgovarati ovim parametrima balkona. Vrlo je lako izmjeriti uz pomoć građevinskog plina, čiji se nit primjenjuje na donje kutne točke balkona. Projiciramo ih na tlu.
  2. Uklonite njegov gornji sloj "na bajonet lopatu", tj. 20-25 cm. Odaberite korijene biljaka vlastitim rukama. Ako uzmemo duboki podrum, iskopate jamu željene dubine.
  3. Poravnajte i mijenjajte zemlju na katu. Brtvene zidove jame.
  4. Proizvodimo s pijeskom s debljinom od 10-15 cm. Pjevajte ga s vodom i ponovno temeljito mijenjajte.
  5. Stavili smo na dno vodonepropusne materijale. Moguće je koristiti gusti polietilen, vrećicu, pergament, membrane za vlagu. Rubovi platna se uklanjaju na tlo.
  6. Poboljšamo materijal za pojačanje: pridružena žičana traka armature.
  7. Pripremamo betonsku mješavinu od 1 dijela M300 ili M400 cementa i 3 dijela visnog pijeska. Proizvodimo katnu. Gledajte da je njezin zrakoplov horizontalan.
  8. Proizvodimo raspored jame: filament na zidovima hidroizolacije i gledamo s cigle.

Zidarstvo za skladištenje povrća

Podrum na balkonu radi sami: dva načina rada

Tijekom izgradnje takvog podruma trebate uzeti dopuštenje BTI. To će izbjeći probleme u budućnosti.

  1. Na betonu činimo oznaku i početi instalirati cigle na njega.
  2. Pripremamo cement-pješčano rješenje u omjeru 1: 3, a uz pomoć lopatice leži na beton. Debljina sloja ne smije prelaziti 1,5-2 cm. U uglovima strukture svakih 2-3 reda predviđamo za povezivanje zidova šipke pojačanja.
  3. Donosimo zid na dno balkona. U posljednjim redovima zidarstva napravimo ventilacijsku cijev koja će morati zatvoriti metalnu mrežu kako bi se izbjeglo ulazak prljavštine, prašine i insekata kukaca.
  4. Utori između njegovih "dna" i opeke zatvorene su zidanom otopinom.
  5. Ako postoji ulaz s ulice, zatim pored baze balkona, još uvijek imamo dio nestanka prostora, kroz koji ćemo pasti u naše skladište povrća. Ako uđete u ulicu od nas, tijekom zidanja ostavljamo otvor za ugradnju vrata.
  6. Zatim nacrtamo ulaz u podrum: Instaliramo vrata, izolirajte ih, objesite bravu.

Trebam li dopuštenje za podrum ispod balkona?

Takve prostorije za pohranu za povrće izgrađene su u sovjetskim vremenima. Radnici radnici pripadali su izgradnji takvih dizajna na različite načine: negdje su ih zatvorili na njih, a negdje se zahtijevalo da demontira. Trenutno su zahtjevi za sve neovlaštene promjene u arhitektonskom izgledu zgrada stegnuti. Prekršitelj se može privući administrativnom odgovornošću: može se ispuštati novčanom kaznom do 2,5 tisuća rubalja. A na recept se izdaje da demontira izgradnju.

Ali sada, ljudi na vlastitom strahu i riziku grade slične podrume, jer nemaju drugo mjesto za pohranjivanje povrća. Međutim, lakše se zaštititi od mogućih problema s vlastima i uzeti dopuštenje za njegovu izgradnju, sličnu onoj onome što se izdaje za ponovi stan i glaziranje lođe i balkona. Morate početi s BTI, gdje trebate uzeti vozilo u stan i vidjeti je li balkon uključen u plan stambenog prostora. Zatim će biti potrebno pitati koji dio je dioničkog vlasništva, a koji je privatan. Ako upravno tijelo Hoa, zatim na svom sastanku može biti odluka o izgradnji ili obvezujuću izgradnju podruma pod balkonom.

Članak o toj temi: Pravilno polaganje laminata na vratima

Čitaj više