Instalacija suspendirane žurbe na okviru vlastitim rukama

Anonim

Suspendirani stropovi nisu samo suhozidni, jer obično misle. Atraktivne i estetske moderne haljine, proizvedene na temelju aluminijskih panela. Oni su lako montirani vlastitim rukama, apsolutno se ne boje vlage, imaju malu težinu. Danas možete odabrati bilo koju vrstu, koja će sobu dati potrebnu izgled. Postoje atraktivne opcije s ogledalom ili metalnom površinom koja oponašaju različite materijale, uključujući stablo. Mogu se koristiti za uske hodnike, kupaonice, kuhinje. Savršeno prikladno dijagonalno polaganje. Bolje je instalirati rush strop iz bendova različitih boja, kombinirati ih s metalnim umetcima.

Instalacija suspendirane žurbe na okviru vlastitim rukama

Shema instalacije stropa valne duljine.

Kako odabrati ruke u pravu?

Danas se strop za rezanje koristi raznolik, potrebno je usredotočiti se na takve parametre:

  1. Duljina. Paneli su dostupne duljinom od 3-4 m, za ugradnju potrebno je koristiti posebne spojne elemente.
  2. Širina svakog tračnice može se kretati od 9 cm do 20 cm, ali je najbolje uzeti optimalnu širinu od 10 cm (izgleda najbolje).
  3. Debljina premaza ovisi o debljini. Optimalna opcija je panela od 0,5 mm, ne preporuča se suptilniji.

Instalacija suspendirane žurbe na okviru vlastitim rukama

Uređaj suspendiranog rušenja stropa.

Površina tračnice može biti sljedeća:

  1. Zatvorene ploče slične površini uobičajene drvene obloge.
  2. Otvorene ploče na mjestu zgloba imaju šupljinu, ali se preporučuje da ih stavite samo u one prostorije u kojima je visina stropova značajan.
  3. Paneli s umetcima karakterizira velika atraktivnost, često takvi umetci izrađeni su od zrcala, s metalnom površinom. Nakon postavljanja stropa stječe lijep i elegantan izgled. Obično se tračnice koriste za dijagonalni stil, daju sobu određeni stil, hrabre i lijepe značajke.
  4. Paneli mogu biti glatke ili perforirane, imaju površinu s imitacijom prirodnog drva.

Članak o temi: Kako funkcionira Smad bez plina

Alati i materijali za rezanje strop

Instalacija suspendirane žurbe na okviru vlastitim rukama

Alati i materijali za rezanje strop: bugarski, perforator i odvijač, razina izgradnje, škare od metala.

Da biste instalirali rušenje stropa, potrebno je pripremiti takve materijale i alate:

  • paneli za strop odabranog tipa;
  • Vodič profili i suspenzije;
  • Traverts za pričvrsne ploče;
  • posebni vijci samo-tapka s plastičnim tikovima;
  • razina izgradnje;
  • Dugi metalni vladar, vodovod;
  • Jednostavna olovka;
  • Perforator i odvijač;
  • Škare za metal za usitnjavanje profila i aluminijskih tračnica;
  • Bugarski, krug za metal.

Instalacija suspendirane žurbe na okviru vlastitim rukama

Montažni dijagram višestruke rušenja stropa.

Instalacija kružnih stropova počinje obilježavanjem. To koristi razinu izgradnje, jednostavnu olovku, dugu metalnu liniju. Prva oznaka se primjenjuje na profil P-oblika oko perimetra prostorije, nakon toga je napravljen oznaka za suspenzije. , U isto vrijeme se mjeri površina horizontalna površina. Zidovi su označeni, što će ukazati na razinu budućeg stropa. Važno je osigurati da površina bude glatka i uredna.

Ako je instaliran strop na dvije razine, označavanje se izvodi drugačije. Na stropu s olovkom, njegov prvi krug je postavljen, nakon čega je oznaka postavljena za drugu razinu. U ovu fazu potrebno je odgovorno pristupiti, koristiti početno sastavljenog dijagrama ili skica površine. Takva shema će vam omogućiti da ispravno obavljate izračune materijala.

Elementi za pričvršćivanje nosača

Instalacija suspendirane žurbe na okviru vlastitim rukama

Elementi dizajna ratnih stropa.

Instalacija kružnih stropova je da su posebni elementi vodiča prvi su fiksirani na površini. Prvo, profili p-u obliku oblika su vezani, od ruba, potrebno je povući 5 cm, bušilice koje će se nalaziti na rubu zatvarača. Korak je oko 50 cm za prvu rupu, nakon čega se ostalo izbuše. Rupe su izrađene izvana tako da se ne pojavljuju burrs, a izgled je ostao atraktivan.

Nakon što je instalacija ovog profila gotova, morate primijeniti oznaku na suspenzije. Možete koristiti različite opcije, u rasponu od žice i završiti s pločama. Najbolje je primijeniti podesive suspenzije, omogućit će vam da promijenite visinu ako je potrebno. Točke duž rubova trebaju biti na udaljenosti od 30-40 cm od svih krajnjih zidova, ali za intermedijer potrebno je promatrati korak u 1,2-1,5 m.

Članak na temu: Dekor to učiniti sami: pribor i namještaj iz užeta, uže ili jute u unutrašnjosti (45 fotografija)

Nakon toga, već možete napraviti instalaciju žica, tj. Vodič gume koje imaju brave-žljebove. Na njima će biti pričvršćene stropne šipke. Za fiksiranje, praznine se moraju promatrati najmanje 1 cm. To će omogućiti ne samo lakše ojačati tračnice u utorima, ali ih i zaštititi od deformacija temperature. Kada se provodi montaža okvira, preporučuje se korak između točaka suspenzije za napraviti u 1,2 m za bočnu stranu, uz koje će se ograditi tračnice. U poprečnom smjeru, korak između točaka bit će 0,3 m. Visina suspenzije može biti različita, sve ovisi o pojedinačnim uvjetima. Već su vodiči pričvršćeni na suspenziju za P-u obliku ploče. Traverts imaju poseban oblik koji omogućuje udobno snabdijevanje.

Stepenasta granica

Instalacija suspendirane žurbe na okviru vlastitim rukama

Montažna shema suspendiranog žurbe stropa na vijku za samostažujući.

Skupština rušenja stropa ne isporučuje poteškoće. Prvo morate staviti oznaku na ploču, izrezati im potrebnu duljinu. Obično su napravljeni za oko 3-5 mm kraće nego što je potrebno, jer će se umetnuti u vodilice. Montaža je jednostavna, potrebno je početi od udaljenog zida. Rakes su umetnuti na jedan kraj u žljebovima štitnika. Ako je postojao klik, ploča je bila sigurno fiksna u posebnim gumama. Slično tome, sve ostale tračnice su montirane, stvarajući prekrasan i uredni premaz.

Važno je da se tračnice čvrsto ušle, brave čvrsto i pouzdano pune. Ako se posebni paneli koriste za preklapanje zglobova, tada su se montirali drugačije. Prvo, postavljene su 2 susjedne širine šire, nakon čega je uska uredno montirana između njih kako bi zatvorila spoj. Obično se ova metoda koristi za prekrasan strop s dijagonalnim slaganjem. Glavne ploče su izrađene od bijele ili druge boje, a tračnice koje imitiraju površinu zrcala su ugrađene između njih. Instalacija kruških stropova završava s činjenicom da posljednja željeznica može uspjeti, drugi vodič je pričvršćen, svi spojevi su ukrašeni posebnim postoljem.

Članak o toj temi: Kako bjesniti psa grickati i suza pozadine

Koristan savjet

Kada se izvodi ugradnja stropa valjaka, onda je važno uzeti u obzir smjer traka. Vrijedi razmotriti konfiguraciju same sobe.

Za preusko, preporuča se koristiti dijagonalno polaganje, ali za velike prostorije možete koristiti kombiniranu i neobičnu opciju s kombinacijom boja.

Instalacija suspendirane žurbe na okviru vlastitim rukama

Montažni dijagram svjetiljke u kampe.

Možete kupiti bijelo i crveno ili tirkizno, uzimajući u obzir ostatak interijera.

Ako je soba prevelika, onda morate koristiti posebne linije, oni se isporučuju odvojeno. U ovom slučaju, šala će biti uredna i gotovo neprimjetna da je za strop toliko važan. Za rush stropove mogu se primijeniti svjetla točka. U početku bi trebao izvesti obilježavanje osnovne površine, na samim panelima kako bi se smanjili za ugradnju svjetiljki.

Tipično se instalacija izvodi kao bijela, ali se mogu primijeniti i druge opcije. U slučaju žurnih premaza, možete napraviti kombinirane dvije i tri boje premaza, gdje će se bendovi mijenjati jedni s drugima. To je nužno uzima u obzir opći stil sobe tako da se strop skladno uklapa u situaciju, a nije bio vanzemaljski element.

Instalacija stropa tipa valnog tipa nije samo jednostavnost, već i pouzdana. Takav premaz se dobiva svjetlo, izdržljiv, može se čak pričvrstiti na drveno oronuli preklapanje, apsolutno ne stvara teška opterećenja. Izgled stropa je neobičan i atraktivan, savršen je za moderno i hrabar interijer.

Čitaj više